10/8/09

Εν ψυχρώ δολοφονία υπό το διοικητή της εισβολής

Υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τη φωτογραφία - σύμβολο που δημοσιεύτηκε πρώτα από τη «Σ» και δείχνει τη σύλληψη των τεσσάρων φαντάρων και ενός ακόμη που δεν διακρίνεται καθαρά, η Λευκωσία κατέχει και άλλες φωτογραφίες, που διακρίνεται μαζί με τους αιχμαλώτους ο στρατηγός Χακίμ Μπορατάκ, ο οποίος ηγήθηκε της κατάληψης της Αμμοχώστου. Ο εντοπισμός των οστών των πέντε αιχμαλώτων σε πηγάδι στο Τζιάος σε μικρή απόσταση από το σημείο σύλληψής τους και η ταυτοποίηση των οστών τους με τη μέθοδο του DNA ανοίγει το δρόμο για καταγγελία της Τουρκίας στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΤΖΙΑΟΣ

Αυγούστου 1974 και την εν ψυχρώ δολοφονία των πέντε Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σε σχέση με το έγκλημα στο τουρκικό χωριό Τζιάος, κοντά στην Κυθρέα στις 14 Ελληνοκυπρίων φαντάρων των Αντώνη Κορέλλη 30 ετών από την Κυθρέα, Πανίκου Νικολάου 26 ετών από την Άσσια, Χριστόφορου Σκορδή 25 ετών από το Δάλι και Ιωάννη Παπαγιάννη 24 ετών από την Αγλαντζιά, (ο πέμπτος της φωτογραφίας δεν διακρίνεται καθαρά). Όπως αποκαλύφθηκε χθες η εν ψυχρώ δολοφονία έγινε στην παρουσία του Διοικητή των δυνάμεων εισβολής στην Αμμόχωστο στρατηγού Χακίμ Μπορατάκ.

Υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τη φωτογραφία - σύμβολο που δημοσιεύτηκε πρώτα από τη «Σ» και δείχνει τη σύλληψη των τεσσάρων φαντάρων και ενός ακόμη που δεν διακρίνεται καθαρά, η Λευκωσία κατέχει και άλλες φωτογραφίες, που διακρίνεται μαζί με τους αιχμαλώτους ο στρατηγός Χακίμ Μπορατάκ, ο οποίος ηγήθηκε της κατάληψης της Αμμοχώστου. Ο εντοπισμός των οστών των πέντε αιχμαλώτων σε πηγάδι στο Τζιάος σε μικρή απόσταση από το σημείο σύλληψής τους και η ταυτοποίηση των οστών τους με τη μέθοδο του DNA ανοίγει το δρόμο για καταγγελία της Τουρκίας στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.
Η ταυτοποίηση έβαλε τέλος στην αγωνία και το δράμα των πέντε οικογενειών, οι οποίες για τρεισήμισι δεκαετίες είχαν επενδύσει όλες τις ελπίδες στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Μάχη» στις 20 Σεπτεμβρίου 1974.

Η Μαρία Παπαγιάννη
Η αδελφή του Ιωάννη Παπαγιάννη, Μαρία Παπαγιάννη, σε δηλώσεις της ανέφερε: «Ο αδελφός μου για 35 χρόνια ήταν αγνοούμενος, μια λέξη που για 35 χρόνια μας τρυπούσε τα σωθικά, ενώ στην πραγματικότητα είναι ήρωες. Η μάνα μου είναι 82 ετών και ζει, ενώ ήταν με την ελπίδα ότι θα δει κάποια στιγμή το γιο της ζωντανό. Δεν πίστευε ότι οι Τούρκοι θα παραβίαζαν τις συνθήκες για τους αιχμαλώτους και θα τους σκότωναν».

Η σύζυγος του Αντώνη Κορέλλη, Χρυστάλλα, δήλωσε:
«Όταν είδα τη φωτογραφία, ένιωσα μιαν ανακούφιση ότι ο άνδρας μου ήταν ζωντανός και θα επιστρέψει».

Έμεινε να υπερασπιστεί την πατρίδα
Η κ. Χρυστάλλα Κορέλλη θυμήθηκε την τελευταία φορά που συνάντησε το σύζυγό της στην πρώτη γραμμή στο Τζιάος, λίγες ημέρες πριν από τη δεύτερη εισβολή. Όπως είπε, «τον βρήκα στα υψώματα του Τζιάος τον πλησίασα, του είπα επανειλημμένα ότι όλα ήταν προδομένα, να επιστρέψει στο σπίτι και στην οικογένειά μας. Ο ίδιος αρνήθηκε και μου είπε ότι όταν έφευγε εκείνος θα έφευγαν και οι υπόλοιποι, γι’ αυτό μου είπε ότι θα παραμείνει για να κάνει το καθήκον του και να υπερασπιστεί την πατρίδα του».
Την τιμωρία των δολοφόνων του Αντώνη ζήτησε και ο αδελφός του Νίκος Κορέλλης, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, φωτογραφίες ντοκουμέντα και πάρα πολύ υλικό για τους πέντε αιχμαλώτους που παρουσιάζονται γονατιστοί και με τα χέρια ψηλά. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι έχουν μιλήσει στο «Μπαϊράκ». Οι Τούρκοι τους συνέλαβαν ζωντανούς, υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες που τις έχουν ορισμένοι και δεν τις έδωσαν στη δημοσιότητα για κάποιους λόγους. Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους συμπολεμιστές των πέντε ηρώων του Τάγματος 398 Πεζικού πιάστηκαν αιχμάλωτοι όταν έριξαν και την τελευταία τους σφαίρα. Οι οικογένειες των πέντε πεσόντων θα αρχίσουν από αυτή την εβδομάδα να παραλαμβάνουν τα οστά.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

10 σχόλια:

  1. Τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται.Αιντε Ελληνες πολιτικοί μην το αφησετε να πέσει.
    Αντε Κοινή Γνώμη,Ιστολόγια,ΜΜΕ, αιντε ωρε να σηκώσουμε την Ελλάδα μας.Ολοι μας, Ολοι μαζί, όλοι πρέπει να πιέσουν.Ξεκίνησε απο τα ψιλά της Σημερινής και του Παλληκαρίδη, πέρασε στο ΙNFO το οποίο το έκανε σημαία του ,(Ενα Μεγάλο Μπράβο στον Κο.Σάββα και σε όλους Αναγνώστες,σχολιαστές Συνδιαχειριστές) δείτε το απλά βάλτε στο Goigle 1974 στις ειδήσεις και δείτε ΠΟΥ ΈΦΤΑΣΕ,η Πίεση της Κοινής Γνώμης και Ολων μας πρέπει να γίνει αφόρητη. Γραφουμε Ιστορία Αδέρφια.Η Τουρκία ΥΠΟΛΟΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ SUB92 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ....
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Μ.Μ.Ε κ.λ.π
    ΕΤΣΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ . ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΕΧΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΙ, ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε

    ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΝ ΜΠΛΑΝΤΙΤΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EXOYME KAI TOYΣ ΠΟΛΙΚΟΥΣ ΜΑΣ - ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΓΑΙ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
    ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΡΕ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ή ΜΑΖΟΧΕΣ Ή ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασφαλώς, και θα τό κάνουμε, αγαπητε sub.Εύγε γιά την πρωτοβουλία.
    Εβαλα την φωτογραφία των εκτελεσθέντων, σάν μόνιμο εικονίδιο κάτω από τόν αετό τού Πόντου, με σύνδεσμο σέ αυτήν την ανάρτηση.

    http://vripolidis.blogspot.com/

    καί θέλω να συμπληρώσω, αυτό πού πιστεύω ακράδαντα:

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΙΣΧΥΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
    ΤΟ 74 ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΑΘΡΟ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ:
    ΑΦΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΣΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΗΣ Η ΙΣΛΑΜΟΚΕΜΑΛΙΚΗ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ
    ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛΙΚΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ.
    ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ (ΚΟΥΡΔΟΙ,ΛΑΖΟΙ, ΤΣΕΡΚΕΖΟΙ, ΠΟΝΤΙΟΙ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ (ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΘΝΟΣ)
    Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΣΠΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΤΗΣ.
    ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 74, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ, ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΟ ΓΕΡΙΚΟ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΕΙ.
    ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ" ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΙΤ.
    ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ= ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα μωρέ, ώχου καημένε! Και τι έγινε; Σιγά τα αυγά. Ωχ αδερφέ.

    Μα γιατί να μας απασχολούν αυτά τα πράγματα του παρελθόντος; Λες και θα ζωντανέψουν οι νεκροί;

    Εδώ το Νο1 θέμα συζήτησης είναι η πώληση του Αστακού από την Αθηνά Ωνάση. Δείτε Star, Alter, κτλ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με τετοιους ηγετες ...

    τι να φοβηθουμε απο τους εχθρους ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι νεκροί τον τελευταίο καιρό αναστήθηκαν χάρι στα blogs.
    GUNAYDIN PATSAVURA TURK
    Το τέλος σας πλησιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε τώρα που ξέρουμε το όνομα του εκτελεστή μπορεί να του δώσει και ένα παράσημο το μπουρέκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στήν Ελλάδα όταν αναφέρεσαι στά εγκλήματα της Τουρκίας πρώτοι οι εγχώριοι προδοδευτικοί σέ κατηγορούν σαν εθνικιστή καί ρατσιστή. Είμαι κι εγώ ένας ρατσιστής πού καταγγέλει τά εγκλήματα της Τουρκίας, εδώ καί 12 χρόνια πού διατηρώ σχετικό ιστότοπο.

    http://www.agiasofia.com/realturk.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι πολιτικοί μας είναι για τα πανηγύρια μόνον. Δεν τους βλέπετε πάντα εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.