27/7/10

Τέσσερις Τούρκοι αστυνομικοί νεκροί από επίθεση Κούρδων μαχητών στην Dortyol

Τέσσερις Kούρδοι μαχητές του PKK προσέγγισαν Αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη της Dörtyol , στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι 26 χιλιόμετρα απόσταση από την πόλη της Αλεξανδρέττας με φορτηγάκι εταιρείας ταχυμεταφορών το οποίο και έφερε πλαστές πινακίδες προσποιούμενοι ότι πρόκειται για απλή παράδοση δεμάτων. Στην συνέχεια άνοιξαν πυρ τόσο εναντίον των Τούρκων Αστυνομικών που βρίσκονταν σε όχημα της Αστυνομίας αλλά και κατά των ορόφων του αστυνομικού τμήματος.

Από τα πυρά στο όχημα της Αστυνομίας σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί και τραυματίστηκε ένας πολύ σοβαρά ο οποίος και εξέπνευσε αργότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρέττας παρά τις ιατρικές προσπάθειες.Στο τόπο της σύγκρουσης οι τούρκοι αστυνομικοί συνέλεξαν 50 κάλυκες.

Κατά τους ελέγχους μετά την επίθεση επισημάνθηκε ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα και καθώς αυτό αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές για να ελεγχθεί άρχισε η καταδίωξη του.Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε αλλά όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί οι φερόμενοι ως δράστες ήταν 3 απλοί πολίτες. Όμως ήδη στο κτίριο του Αρχηγείου της αστυνομίας ικό τμήμα είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 500 "εξαγριωμένοι κάτοικοι" οι οποίοι και επετέθησαν εναντίον των φερόμενων δραστών. Στρατιώτες αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ στον αέρα και η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Το πλήθος διαλύθηκε αλλά συγκεντρώθηκε εκ νέου και αυτή την φορά επιτέθηκαν στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος του BDP Κόμμα Ειρήνης και τη Δημοκρατίας στην Dortyol και αφού προκάλεσαν ζημιές ο πυρπολήσαν. Ζημιές και καταστροφές προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις σπίτια και αυτοκίνητα Κούρδων κατοίκων, επίσης αναφέρθηκαν και επιθέσεις εναντίον Κούρδων Πολιτών.
firatnews.com,radikal

7 σχόλια:

  1. Έτσι όπως το πάνε οι Κούρδοι, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει μείνει ο μισός από τον τούρκικο στρατό !!!
    Γερά με τσαμπουκά ρε αλάνια κουρδόπουλα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φτάσουν ως τα εξαμίλια.
    Στο τέλος θα τους διώξουν ως την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτισθεί και μονάχα το υπόλοιπο 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά

    http://orthodoxos.wordpress.com/2010/03/09/kounia-pou-se-kounage/

    οι Τουρκοι εφτασαν στα 6 μιλια με το ναυτικο τους στη Ραφηνα και το Τσεσμε στην Αλεξανδρουπολη.

    Οι ΚΟΥΡΔΟΙ θα τους διώξουν στην κόκκινη Μηλιά!

    Γρηγορείτε, ο καιρός γαρ εγγύς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 9:41 π.μ.

    Εκτός του να κάθεσαι ολημέρα και να γράφεις ανοησίες εδώ μέσα, κάνεις και καμιά δουλειά, ή ο πατέρας σου σε τρέφει ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 27 Ιουλίου 2010 10:44 π.μ.

    Αν έγραφες με ψευδώνυμο, θα διαπιστώναμε και εμείς οι υπόλοιποι πόσο συχνά σουλατσάρεις και εσύ εδώ μέσα.
    Αν έχεις κάτι μαζί του, πες του το απευθείας και όχι με σαχλά υπονοούμενα. Αυτό δείχνει άνθρωπο χωρίς επιχειρήματα που θα αποδείκνυαν ποιές είναι οι ανοησίες που γράφει, ή κάποιον που μεγάλωσε ορφανός από πατέρα και έτσι είναι αναγκασμένος να δουλεύει νύχτα και μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NOMIZO KATI PIROMAXIKA PROS LIKSI KAITI ANTIEROPORIKES ROUKETES KATI ANTIARMATIKA PROS LIKSI KAI POLI ILIKO POU TO KATASTREFOUME LOGO LIKSIS THA ITAN KALO NA METAFERTHI ME KARABIA AEROPLANA ME OXIMATA NA DOTHI STOUS KOLITOUS NA TOUS KANOUN TOUS XESTIDES NA TREXOUN KAI NA MI FTANOUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 27 Ιουλίου 2010 10:44 π.μ.
    -----------------------

    Αφού βάζω όνομα, δεν είμαι ο 9:41 δηλαδή ένα νούμερο όπως εσύ.
    -Σου έχω ξαναπεί ότι τώρα (και μέχρι τέλος Αυγούστου) βρίσκομαι σε πλοίο για επαγγελματικούς λόγους, με άλλα 600 περίπου άτομα.
    Έχω πολύ πολύ ελεύθερο χρόνο τον οποίο όπως βλέπεις αξιοποιώ κατάλληλα.
    Από χρήματα (λόγω της σπάνιας ειδικότητάς μου) είμαι μιά χαρά και επειδή εδώ είναι όλα τσάμπα, δεν χαλάω μία και καβατζώνω αρκετά που σημαίνει ότι από Σεπτέμβρη μπορεί να αναλάβω και επί ...24ώρου βάσεως να βρίσκομαι εδώ.
    Θα έχω πιό μεγάλη άνεση και πρόσβαση σε πηγές που τώρα με το δορυφορικό περιορίζομαι.
    Το αστεράκι που βλέπεις δεξιά στον παγκόσμιο χάρτη με την
    ένδειξη "Unknown", υπάρχει για τις δορυφορικές συνδέσεις με πλοία που ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.
    Τώρα -για να μη σε φάει η περιέργεια- βρισκόμαστε Ειρηνικό, Β/Α της Αυστραλίας (μεταξύ Κιριμπάτι και Τουβαλου), με Β/Δ πορεία.
    Κάτι άλλο;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι τίποτα άλλο φτάνει... και η λέμβος έκλινεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.