29/7/10

Επερχόμενη επίσκεψη Άσαντ στο Λίβανο Συνοδευόμενος από τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα μεταβεί την Παρασκευή στο Λίβανο συνοδευόμενος από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα στο πλαίσιο της προσπάθειας να ηρεμήσει η ένταση που υπάρχει στο Λίβανο, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης του Λιβάνου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Άσαντ στο Λίβανο από τη δολοφονία το 2005 του πρώην λιβανέζου πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι, για την οποία είχε κατηγορηθεί η Συρία.

«Ενημερωθήκαμε ότι θα ταξιδέψει με τον βασιλιά Αμπντάλα της Αραβίας», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η Δαμασκός δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την επίσκεψη του Άσαντ, η χώρα του οποίου αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του Χαρίρι.

Οι επισκέψεις αυτές γίνονται τη στιγμή που ο Λίβανος φοβάται μία επιδείνωση των εντάσεων, ή ακόμα και το ξέσπασμα θρησκευτικής βίας μετά την ανακοίνωση της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ ότι μπορεί να κατηγορηθεί από δικαστήριο του ΟΗΕ για τη δολοφονία του Χαρίρι, που ήταν προσκείμενος στο Ριάντ.

Η πιθανή κατηγορία εις βάρος της Χεζμπολάχ προκαλεί φόβους ότι μπορεί να ξεσπάσει θρησκευτική βία, όπως τον Μάιο του 2008, οπότε είχαν σημειωθεί βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του σουνίτη πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, γιο του Ραφίκ Χαρίρι, και της Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου εκατό άνθρωποι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Άσχημα τα μαντάτα εάν αρχίσουν και τα βρίσκουν μεταξύ τους οι Άραβες !!!
    Για το Ισραήλ εννοείται !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.