31/7/10

Ενα κράτος που φοβάται το παρελθόν του

Κάπου δύο εβδομάδες πριν, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπέγραψε αποφάσεις που περιορίζουν την πρόσβαση στα κυβερνητικά αρχεία.Της απόφασης προηγήθηκε έντονη πίεση από το στρατιωτικό κατεστημένο και τις μυστικές υπηρεσίες στον επικεφαλής της υπηρεσίας κρατικών αρχείων, καθηγητή Γεχοσούα Φρόιντλιχ.

Εκείνος αποδέχτηκε την άποψή τους και είπε ότι «αυτό το υλικό δεν είναι κατάλληλο για δημόσια έκθεση». Οι πληροφορίες που παραμένουν απόρρητες αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εκτοπίσεις και σφαγές των Αράβων κατά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας, επιχειρήσεις της Μοσάντ στο εξωτερικό, παρακολουθήσεις πολιτικών της αντιπολίτευσης από την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ τη δεκαετία του '50 και την ίδρυση του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών στη Νες Τζιόνα και του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών στην Ντιμόνα.

Το υλικό δεν ήταν προσβάσιμο στο κοινό και πριν, και οι νέες διατάξεις θέτουν μερικώς μία αναδρομική σφραγίδα νομιμότητας στο κλείσιμο των αρχείων τα οποία μέχρι τώρα ήταν παρανόμως σφραγισμένα. Ο επικεφαλής προειδοποίησε ότι μέρος του απόρρητου υλικού «ενέχει επιπτώσεις σχετικά με την τήρηση της διεθνούς νομοθεσίας από το Ισραήλ»...

Ο ρόλος του συστήματος ασφαλείας είναι να προστατεύει το κράτος στο παρόν, όχι να κρύβει το παρελθόν...

Οι Ισραηλινοί θα έπρεπε να μελετήσουν την Ιστορία όπως συνέβη και όπως κατεγράφη, όχι απλώς μία λογοκριμένη και ωραιοποιημένη εκδοχή.
ΧΑΑΡΕΤΖ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

5 σχόλια:

  1. To Ισραήλ, δεν φοβάται τόσο το παρελθόν του, όσο φοβάται το παρόν και κυρίως το μέλλον του !!!
    Και είναι κρίμα εξ αιτίας των σιωνιστών(=φασιστών) να σηκωθούν και να φύγουν όλοι και να αφήσουν τα πρωτοξαδέλφια τους τους Άραβες και τους αδελφούς τους τους Παλαιστίνιους ...μόνους τους!!!
    Αργά ή γρήγορα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως Τζιμη τουτη τη φορα θα την "κοπανησουν" ολοι μηδενος εξαιρουμενου.
    Και λεω δυστυχως γιατι ειναι κριμα. Αρκετοι εβραιοι ζουσαν στην Παλαιστινη απο χρονια αρμονικα με τους αραβες γειτονες τους πριν οι εθνοκαθαριστες σιωνοναζι εισβαλουν στην χωρα απο Ευρωπη και Ρωσσια.

    Δεν εχεις ακουσει οτι κοντα στα ξερα καιγονται και τα χλωρα;
    Δυστυχως και παλι.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους
    γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΥΓ.
    Παντως για τον Galia/ΜΠΡΟΥΝΟ κλπ. κλπ., δεν θα ιδρωση ουδολως τ' αυτι μου. Ας σκουζει οσο θελει. Να παη εκει στο Λονδινο να βρη τον προφεσσορο Christo που τουτη την ωρα παιζει με τις μικρες και μαλιαρες κοκινοκωλες "αγγλιδουλες" του, στα βαθη της κρεβατοκαμαρας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομαδεόν, ο εν λόγω κύριος είναι κατά βάθος πολύ πονόψυχο άτομο και μονογαμικός αφού έχει μόνιμη σχέση με την χείρα με τα πέντε ορφανά !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ τζιμης
    01 Αυγούστου 2010 5:16 μ.μ.
    Τωρα ξαναρχισε και γραφει παλι με ιερογλυφικους χαρακτηρες!!
    "Το κανει" (δηλαδη γραφει-μην παει τιποτ' αλλο στο νου μας) οπως του παρηγγειλαν απ' την Πρεσβεια του. Για να μας ....μπερδεψη. Μια απο Λονδινο, μια απο Βιεννη και μια απο Γκουανταλαχαρα, Μεξικο!!!!
    Ολε, ολε και τρις ολε!!!

    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους
    γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομαδεόν, ο εν λόγω κύριος είναι κατά βάθος πολύ πονόψυχο άτομο και μονογαμικός αφού έχει μόνιμη σχέση με την χείρα με τα πέντε ορφανά !!!
    τζιμης
    ΕΒΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΖΙΜΗ ΤΟΝ "ΑΝΔΡΑ" ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΤΟΜΠΑΙ ΓΙΑ "ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ"!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.