28/7/10

Υπόθεση κατασκοπίας στην Πράγα

Αρωμα γυναίκας έχει και αυτή η υπόθεση κατασκοπίας, με πρωταγωνιστή έναν μυστικό πράκτορα που εργαζόταν για τη Ρωσία και κατάφερε να διεισδύσει στα ανώτατα κλιμάκια της στρατιωτικής ηγεσίας της Πράγας.

Το σκάνδαλο φέρνει στο φως δημοσίευμα τσεχικής εφημερίδας, και, όπως αποκαλύπτει, τρεις Τσέχοι στρατηγοί αποτάχθηκαν το 2009 όταν έγινε γνωστό ότι τα γραφεία τους έπεσαν «θύματα» της δολοπλοκίας του κατασκόπου: Ο Τσέχος ψυχολόγος Ρόμπερτ Ρ. προσέγγισε μία ταγματάρχη, επίσης ψυχολόγο, η οποία εργάστηκε διαδοχικά και για τους τρεις στρατηγούς, στη θέση της επικεφαλής του γραφείου τους. Και παρότι δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η ταγματάρχης μετέφερε πληροφορίες στον πράκτορα της Μόσχας, το ειδύλλιο απασχόλησε τις μυστικές υπηρεσίες της Τσεχίας για τουλάχιστον μία πενταετία.

Θέσεις - κλειδιά
Και αυτό διότι οι στρατηγοί που εμπλέκονταν στην υπόθεση είχαν θέσεις - κλειδιά στην Πράγα: Ο πρώτος ήταν επικεφαλής του Στρατιωτικού Γραφείου του Τσέχου προέδρου, Β. Κλάους, ο δεύτερος ήταν ο Τσέχος εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και ο τρίτος ήταν αντιστράτηγος στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Η τσεχική υπηρεσία πληφοριών κάνει συχνές αναφορές στην παρουσία Ρώσων κατασκόπων στη χώρα.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

2 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    ¨οταν πολλοί κατάσκοποι αποκαλύπτονται, κλίμα οξύτητας προετοιμάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν ειναι πραγματικα κατασκποι γιατι πολυ μου θυμιζει η ολη η Ιστορια Joihn Le Carre
    Χρηστος Βυλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.