30/7/10

Βουλγαρία: "ιδιαίτερης σημασίας η ανάπτυξη αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα"

Η Βουλγαρία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα λόγω της σημαντικής θέσης της χώρας σε περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με δυναμική πολιτική στην περιοχή μας. Η Ελλάδα υπήρξε μία από τους κύριος υποστηρικτές της Βουλγαρίας στην ενταξιακή πορεία της προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ".

Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας για τη σύμβαση αμυντικής συνεργασίας, την οποία υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος και Άνιου Άνγκελοφ στο πλαίσιο της πρώτης κοινής συνεδρίασης των κυβερνήσεων των δύο χωρών στη Σόφια.

Η σύμβαση δημιουργεί το νομικό πλαίσιο που απαιτείται για τη συνεργασία των δύο χωρών στη διαχείριση και στον αμυντικό σχεδιασμό, στα νομικά θέματα, στην εκπαίδευση στρατιωτικού και πολιτικού δυναμικού, στο σύστημα διοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, στον έλεγχο των εξοπλισμών και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
www.emea.gr

1 σχόλιο:

  1. Πιο λογικο θα ηταν να αρχισουμε τετοιες συμφωνιες με τη Σερβια, να συνεχισουμε με τη Ρουμανια και τη Μολδαβια και μετα να παμε στη Βουλγαρια που εχει Στρατηγικο Δογμα κατα της Ελλαδας....αλλα βεβαια πρεπει πρωτα να ρωταμε τους επικυριαρχους.....και τι τους συμφερει, ασχετα με τα παγια στρατηγικα συμφεροντα της Ελλαδας!!

    Εστω κι' ετσι, απο καπου αρχισαμε ασχετα αν παμε αναποδα. Απο την παρουσα Κυβερνηση δεν περιμεναμε και κατι καλυτερο.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.