30/7/10

Οι προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για τις αποζημιώσεις

Στόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς σύμφωνα με τις δηλώσεις του «υπουργού» Οικονομικών στα Κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, είναι η αποζημίωση των Ελληνοκυπρίων για τις περιουσίες τους στα Kατεχόμενα και όπου υπάρχει περιθώριο η ανταλλαγή περιουσιών.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι όπου έχουν ανεγερθεί οικίες ή άλλα κτίσματα τότε αυτές ανήκουν στο ψευδοκράτος, δηλαδή μένουν στο χρήστη και όχι στον πραγματικό ιδιοκτήτη, όπως υποστηρίζει η ελληνοκυπριακή πλευρά. Στο πλαίσιο αυτό, για την επίλυση του ζητήματος των περιουσιών η τουρκική πλευρά προτείνει την αποζημίωση κάθε ιδιώτη.

Η αποζημίωση θα δοθεί βάσει των χρηματικών ποσών όπως ορίζει η Επιτροπή Ακινήτων Περιουσιών και τα οποία κινούνται στις αξίες που είχαν το 1974 με μια μικρή αύξηση της τάξης του 5%.

Η επιστροφή περιουσιών θα είναι πολύ περιορισμένη, σύμφωνα πάντοτε με τις δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ, παραπέμποντας βασικά σε μια πιθανή συμφωνία για αναπροσαρμογή εδαφών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή κατά κάποιον τρόπο, νομιμοποιούν την χρησικτησία των΄εποίκων για περιουσίες εδάφους που κατέχει η Τουρκία παράνομα, έτσι; Και καθαρίζουν τις υποχρεώσεις τους με μια αποζημίωση της πλάκας.... Υπολογίστε τις αντικειμενικές αξίες του 74 συν 5% σε σχέση με τη σημερινή αξία των ακινήτων΄αυτών.
    Εγώ σας λέω ότι οι περισσότεροι εκδιωχθέντες από την κατεχόμενη Κύπρο, θα σιχαθούν ακόμα και να πάνε να τα πάρουν. Και βεβαίως,η Τουρκία το ξέρει πολύ καλά αυτό και τρίβει τις χούφτες της. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.