31/7/10

Τούρκοι τουρίστες στα νησιά μας με πράσινα διαβατήρια

Στη Χίο άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι τουρίστες από την Τουρκία χωρίς την υποχρέωση έκδοσης βίζας, και συγκεκριμένα σε πρώτη φάση οι κάτοχοι πράσινων διαβατηρίων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, το αίτημα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες των νησιών είχε κατατεθεί επανειλημμένως από τους μαζικούς φορείς των νησιών του Αιγαίου σε μια προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκότερων συνθηκών για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται αύξηση των αφίξεων τουριστών από τον Τσεσμέ στη Χίο κατά 20.000 τη χρονιά που διανύουμε, χάρη στην ευνοϊκή ρύθμιση για τους κατόχους των πράσινων διαβατηρίων.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

24 σχόλια:

  1. Οποτε οι πρακτορες της γειτονος (γιατι μην αμφιβαλλει κανεις οτι θα βρισκονται και αρκετοι πρακτορες αναμεσα στους τουριστες) θα κανουν ανενοχλητοι τη δουλεια τους χωρις βιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πάνε να ζητήσουν συγγνώμη για τις σφαγές στο νησί....

    Ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πράκτορες έτσι και αλλιώς έρχονταν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έρχονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "... σε μια προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκότερων συνθηκών για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών. ..."

    Ε βεβαια, ταιριαζει απολυτα με της "ευνοικες συνθηκες προσελκυσης" λαθρομεταναστων απο την Τουρκια και την εγκληματικη αδιαφορια και ανικανοτητα των πολιτικατζηδων και της κοινωνιας μας γενικος!

    Ειμαστε αξιοι των επιλογων μας!

    - Ν. Λυγερός, Χωρική θάλασσα, ραγιαδισμός και Casus Belli
    http://www.lygeros.org/6029-gr.htm
    - Ν. Λυγερός, Οι αληθινές διαπραγματεύσεις έχουν κόστος
    http://www.lygeros.org/6048-gr.htm
    - Ν. Λυγερός, H στρατηγική και η ισχύς
    http://www.lygeros.org/6011-gr.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Μυτιλήνη και την Ρόδο , δραστηριοποιούνται μόνο Τούρκια καραβάκια για να συνδέουν τα Μικρασιατικά παράλια. Σε λίγο και σε όλα τα υπόλοιπα νησιά του Αν. Αιγαίου θα γίνει το ίδιο.
    Βλέπουμε το τυρί(παρά- χρήμα)και την φάκα δεν την βλέπουμε.
    2004 συμφωνία ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ- ΤΖΕΜ.
    Η Ελλάς μέχρι σήμερα την τηρεί στο ακέραιο. Η γειτόνισσα δεν τήρησε τίποτα.

    Φίλοι Χιώτες θα σας βάλουν να γράφεται και τις πινακίδες στα μαγαζιά σας στα τουρκικά.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Δημόκριτο

    >Ε βεβαια, ταιριαζει απολυτα με της "ευνοικες συνθηκες προσελκυσης" λαθρομεταναστων απο την Τουρκια και την εγκληματικη αδιαφορια και ανικανοτητα των πολιτικατζηδων και της κοινωνιας μας γενικος!<

    Καμμία σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι είναι τα πράσινα διαβατήρια; Εκδίδονται από την κλαδική ΠΑΣΟΚ τουρκίας; Ου να χαθείτε προδότες, για λίγα φράγκα ξεπουλάτε την περηφάνεια μας και την ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή όταν έρχονται τούρκοι τουρίστες στην Ελλάδα ξεπουλιέται η "περηφάνια" μας και η "ιστορία" μας; Τι μπούρδες κάθεστε και λέτε ρε;
    Η υπερηφάνια και η ιστορία χάνεται όταν χιλιάδες κύπριοι πάνε στα κατεχόμενα να παίξουν τζόγο στα καζίνο. Η υπερηφάνια χάνεται όταν ελληνάρες πάνε στην Τουρκία κάθε εβδομάδα για να ψωνίσουν στο τούρκικο παζάρι αφήνοντας τα μαγαζιά των συμπατριωτών τους να μαραζώνουν.
    Όταν ο τούρκος έρχεται στο δικό μου ξενοδοχείο και αφήνει τα λεφτά του και επισκέπτεται και 5-10 μέρη και μαθαίνει τι εστί Ελλάδα και ελληνικό νησί πως ακριβώς ξεπουλιέται η πατρίδα; Και μην ανησυχείτε η ΕΥΠ μας επισκέπτεται συχνά πυκνά και ξέρει ποιον να παρακολουθήσει και ποιον όχι.
    Καθίστε τώρα στο σπιτάκι σας στη ΑΘήνα ή οπουδήποτε είναι ο καθένας και κάντε ανόητη κριτική εκ του ασφαλούς για το τι γίνετε στα νησιά και τι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοι βαζουν τις φωτιες στα ελληνικα δαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 31 Ιουλίου 2010 11:56 π.μ.

    >>@ Δημόκριτο
    >Ε βεβαια, ταιριαζει απολυτα με της "ευνοικες συνθηκες προσελκυσης" λαθρομεταναστων απο την Τουρκια και την εγκληματικη αδιαφορια και ανικανοτητα των πολιτικατζηδων και της κοινωνιας μας γενικος!<
    Καμμία σχέση.<<

    Σωστα, οταν κανεις δεν εχει ιδεα τι σημαινει διαπραγματευτικη ισχυ, ραγιαδισμος και ανικανοτητα, ολα ασχετα φαινονται!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Δημόκριτο 5:34 μ.μ.

    Εν τοιαύτη περιπτώσει, ραγιάδες είναι οι Τούρκοι, διότι, ενώ εμείς τους ζητάμε βίζα, εκείνοι δεν ζητάνε σ' εμάς. Μήπως δεν καταλαβαίνεις τι λες; Το πιθανότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι ευχής έργο να έλθουν και Τούρκοι να αφήσουν κανένα ευρώ στα νησιά, τα οποία δοκιμάζονται άγρια φέτος από έλλειψη τουρισμού. Η πρόσφατη απεργία των φορτηγατζήδων που επέφερε έλλειψη καυσίμων, αποτέλειωσε την τουριστική μας κίνηση. Ήταν το κλίμα στραβό, το ΄φαγε κι ο γάιδαρος.

    Το αντίστροφο ρεύμα, δηλαδή από τα νησιά μας προς την Τουρκία, είναι τεράστιο, διότι ο κόσμος πάει και ψωνίζει λόγω διαφοράς τιμών. Ακόμη ένα πλήγμα για τη ντόπια οικονομία και άκουσα ότι σκέφτονται να επιβάλουν περιορισμό τουλάχιστον στην εισαγωγή τροφίμων. Η Τουρκία είναι δηλαδή ο μόνιμη "λαϊκή αγορά" για τους εγγύς Έλληνες νησιώτες, οι οποίοι όχι μόνο βίζα, αλλά ούτε διαβατήριο χρειάζονται για να πάνε "απέναντι" να ψωνίσουν στο 25% περίπου των ελληνικών τιμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν αρχίσουν να γκαστρώνουν και Ελληνίδες...χρόνο με τον χρόνο ...σιγά σιγά...αφού γεννηθούν και τα γιουσουφάκια τους δεν θα χρειαστούν πλέον ούτε και τα τούρκικα τους F16. Μετά τους "παπανδρελληνες" που ήρθαν κολυμπώντας θα έρθουν καπάκι και αυτοί και έτσι ειρηνικά και με "καλοπερασάκια" θα αναμένουν για ένα καινούργιο κυπριακό για να σωθούν από τους άπιστους Χιώτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε 3:44, κατ΄αρχήν "ρε" θα λες στο γυιο κι όχι σε μένα. Και ανόητος είσαι και φαίνεσαι. Έτσι μιλάς, αυτά θα εισπράξεις. Στο προκείμενο τώρα.
    Οι Τουρκοι τουρίστες που έρχονται κανονικά με βίζα και όλα τα σχετικά είναι άλλη υπόθεση. Τα πράσινα άλογα και διαβατήρια τα ξέρεις; Αυτό θέλουμε να μάθουμε τι είναι. Όσο για το πώς περνάτε εσείς στα νησιά, άσ' το καλύτερα μη το πιάνεις το θέμα γιατί ξέρουμε καλά πώς περνάμε εμείς όταν ερχόμαστε εκεί το καλοκαίρι. Κάθε πέρσυ και καλύτερα.... Άσε, δε σε παίρνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά παρακαλώ να ηρεμήσετε. Κόσμια να κάνουμε διάλογο, χωρίς εντάσεις.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γνωρίζει κανείς τι είναι αυτές οι "πράσινες" βίζες και σε ποιους διδοντε στην Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 31 Ιουλίου 2010 7:17 μ.μ.

    >>@ Δημόκριτο 5:34 μ.μ.
Εν τοιαύτη περιπτώσει, ραγιάδες είναι οι Τούρκοι, διότι, ενώ εμείς τους ζητάμε βίζα, εκείνοι δεν ζητάνε σ' εμάς. Μήπως δεν καταλαβαίνεις τι λες; Το πιθανότερο.<<

    Λαθος, ειμαστε ραγιαδες επειδη διαπραγματευομαστε ανουσια και για αυτο το λογο εκγληματικα εις βαρος μας!

    - Ν. Λυγερός, Οι αληθινές διαπραγματεύσεις έχουν κόστος
    http://www.lygeros.org/6048-gr.html
    - Α. Σταλιδης, "Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και οι μόνιμες υποσχέσεις της Τουρκίας που δεν υλοποιούνται"
    http://antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3683:0506-ellhnotourkika&catid=43:greekturkish&Itemid=83

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πού τις είδες τις //"πράσινες" βίζες// που λες;
    Πράσινα διαβατήρια τους δίνουν που είναι μόνο για ολιγοήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.
    Τα κανονικά τους είναι σε κόκκινο χρώμα.
    Όπως έχουμε κι εμείς δύο ειδών: τα βυσσινί της Ε.Ε. και τα μπλέ που τα δίνουμε για ειδική χρήση σε ομογενείς, αλλοδαπούς και πολλές άλλες περιπτώσεις.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Δημόκριτο

    Το να απαντάς με παράθεση συνδέσμων συνεχώς, όπως σχολιάζεις, είναι και απρεπές και δείχνει έλλειψη διαλογικής ικανότητας εκ μέρους σου.

    Είναι απρεπές, διότι εγώ δεν συζητώ με τον Σταλίδη και τον Λυγερό, αλλά ΜΑΖΙ σου. Αν εσύ απαντάς μέσω αυτών, τότε να τους βρω και να συζητήσω μ' εκείνους κατ' ευθείαν και άμεσα, αφού εσύ είσαι ανίκανος να αρθρώσεις λόγο δικό σου.

    Και πάλι δεν καταλαβαίνω πού είναι ο ραγιαδισμός, διότι δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "διαπραγματευομαστε ανουσια και για αυτο το λογο εκγληματικα εις βαρος μας!". Πού κολλά αυτό στην ΠΑΡΟΥΣΑ περίπτωση. Εκτός αν δεν καταλαβαίνεις ούτε τι συζητάμε (πολύ πιθανό απ' ό,τι βλέπω, γι αυτό μιλάς μέσω "δικηγόρων").

    ΥΓ: Βάζε και κανέναν τόνο. Ο Σταλίδης δεν σού το έμαθε αυτό; Εκείνος υποστηρίζει ολότελα το πολυτονικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ti lete more;To'xete xasei teleios;Pou na dinamosoun oi zestes kiolas!katalavaino oti i kindunologia kai oi theories sinomosias einai o,ti pio euxaristo gia ton Ellhna alla ksipnate:to thema einai aplo:ERXONTAI ELEUTHERA GIA LIGES MERES OS TOURISTES OI TOURKOI,DEN KANOUN EPOIKISMO!!!!I antistrofi metakinisi(pros Tourkia)ginetai xoris vizes,diavatiria kai loipes diadikasies kai sterei megala posa apo tin topiki oikonomia kathos ntopioi kai touristes sto nisi kataligoun na kataklizoun tis apenanti aktes.Oi Tourkoi giati de fovountai min tous apoikisoume(skepsi paromoios geloia m'autes pou kanete vevaia);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ti lete more;To'xete xasei teleios;Pou na dinamosoun oi zestes kiolas!katalavaino oti i kindunologia kai oi theories sinomosias einai o,ti pio euxaristo gia ton Ellhna alla ksipnate:to thema einai aplo:ERXONTAI ELEUTHERA GIA LIGES MERES OS TOURISTES OI TOURKOI,DEN KANOUN EPOIKISMO!!!!I antistrofi metakinisi(pros Tourkia)ginetai xoris vizes,diavatiria kai loipes diadikasies kai sterei megala posa apo tin topiki oikonomia kathos ntopioi kai touristes sto nisi kataligoun na kataklizoun tis apenanti aktes.Oi Tourkoi giati de fovountai min tous apoikisoume(skepsi paromoios geloia m'autes pou kanete vevaia);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανωνυμος 01 Αυγούστου 2010 6:05 μ.μ.,
    "διαλογική ικανότητα", και "πολυτονικό" ...

    >>@ Δημόκριτο
    Το να απαντάς με παράθεση συνδέσμων συνεχώς, όπως σχολιάζεις, είναι και απρεπές και δείχνει έλλειψη διαλογικής ικανότητας εκ μέρους σου.
    Είναι απρεπές, διότι εγώ δεν συζητώ με τον Σταλίδη και τον Λυγερό, αλλά ΜΑΖΙ σου. Αν εσύ απαντάς μέσω αυτών, τότε να τους βρω και να συζητήσω μ' εκείνους κατ' ευθείαν και άμεσα, αφού εσύ είσαι ανίκανος να αρθρώσεις λόγο δικό σου.<<

    Εχεις με αλλα λογια, προβλημα με τους "συνδεσμους" και οχι με το σχολιο, σωστα;

    >>Και πάλι δεν καταλαβαίνω πού είναι ο ραγιαδισμός, διότι δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "διαπραγματευομαστε ανουσια και για αυτο το λογο εκγληματικα εις βαρος μας!". Πού κολλά αυτό στην ΠΑΡΟΥΣΑ περίπτωση.
    Εκτός αν δεν καταλαβαίνεις ούτε τι συζητάμε (πολύ πιθανό απ' ό,τι βλέπω, γι αυτό μιλάς μέσω "δικηγόρων").<<

    "Κολλα", καπου εδω ...
    "Οι αληθινές διαπραγματεύσεις έχουν κόστος"
    http://www.lygeros.org/6048-gr.html

    ... συνεχιζεις ομως να αναρωτιεσαι, ετσι δεν ειναι;

    >>ΥΓ: Βάζε και κανέναν τόνο. Ο Σταλίδης δεν σού το έμαθε αυτό; Εκείνος υποστηρίζει ολότελα το πολυτονικό.
    01 Αυγούστου 2010 6:05 μ.μ.<<

    Αυτα, περι "έλλειψη διαλογικής ικανότητας"!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "βρηκαν τις πορτες ανοικτες και μπηκαν οι οχτροι μας!"
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το 90% των κατοίκων της Τουρκίας είνι Ρωμιοί που εξισλαμίστηκαν και εκτουρκίστηκαν, απόγονοι γενιτσάρων, και Έλληνες εξισλαμισμένοι που βρέθηκαν στην Τουρκία λόγω των ανταλλαγών πληθυσμών.

    Μακάρι να έρχονται στην Ελλάδα οι κάτοικοι της Τουρκίας. Και χρήματα θα κερδίσουμε από τον τουρισμό, και πολλοί από αυτούς θα θυμηθούν την Ελληνική καταγωγή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.