28/7/10

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας συμφώνησε να πληρώσει 6,5 εκατ . ευρώ για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας έχει συμφωνήσει να πληρώσει 6,5 εκατ. ευρώ ως συμμετοχή και λειτουργικά έξοδα στην εταιρεία κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου της Trans-Balkan Pipeline (TBP).

Τη δέσμευση ανέλαβε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της βουλγαρικής κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον επικεφαλής της TBP Βλαντισλάφ Γεμελιάνοφ.

Η βουλγαρική πλευρά υπέδειξε επίσης τους υποψηφίους εκπροσώπους της στο εποπτικό συμβούλιο και τη διοίκηση της εταιρείας, καθώς και τον επικεφαλής του βουλγαρικού παραρτήματος της Trans-Balkan Pipeline, κινήσεις, που χαρακτηρίζονται από ρωσικές ενεργειακές πηγές, ως "πορεία εξομάλυνσης της βουλγαρικής συμμετοχής στο έργο".
Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της "Τρανσνιέφτ" Μιχαήλ Μπάρκοφ είχε ανακοινώσει ότι η βουλγαρική πλευρά συμφώνησε να ξεπληρώσει χρέος 4,88 εκατ. ευρώ.

/www.ert3.gr

2 σχόλια:

  1. "..η Ρωσία και η Κίνα θα είναι εξαρτημένες από την Νέο-Οθωμανική ή καλύτερα Νέο-Αμερικανική Τουρκία ,," αν το παραπανω αρθρο δεν ειναι κακομεταφρασμενο ..τοτε ειναι εντελως ασχετο τουλαχιστον !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ρωσια και η Κινα εξαρτημενες απο την Τουρκια??????
    Μπορει για ενα πολυ μικρο διαστημα οπως υφισταται τωρα με τους ενεργειακους αγωγους της Ρωσιας.Μη φανταστει κανεις ομως οτι θα τολμησει να πουλησει τσαμπουκα η Τουρκια στη Ρωσια, θα πανε τα συνορα τους στη Μεσογειο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.