31/7/10

Δυσαρέρκεια Πακιστάν για Κάμερον

Οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες (ISI) ακύρωσαν επίσκεψη αξιωματούχων τους στη Βρετανία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος κατά τη διάρκεια επίσκεψή του στην Ινδία είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο «εξαγωγής» τρομοκρατίας από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με τους Times, οι ανώτατοι αξιωματούχοι της ISI θα συζητούσαν στο Λονδίνο την συνεργασία των δύο χωρών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλι Ζαρντάρι εξετάζει το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα.

Οι Times εκτιμούν ότι η ακύρωση της επίσκεψης ανώτατων αξιωματούχων της ISI θα προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες αφού ίσως αναγκάσει τον Κάμερον να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα της συνεργασίας με το Πακιστάν, στον στρατιωτικό τομέα και σε αυτόν της ανταλλαγής πληροφοριών.

Ανώτατος πακιστανός αξιωματούχος τόνισε πως χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στο Πακιστάν και διευκρίνισε πως η απόφαση να ακυρωθεί η επίσκεψη ελήφθη από την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση.
SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.