29/7/10

Μυστηριώδης έκρηξη στα στενά του Ορμούζ

Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα ιαπωνικό πετρελαιοφόρο που έπλεε στα στενά του Ορμούζ, η οποία αποδίδεται από το πλήρωμα του πλοίου σε επίθεση, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών.

Το συμβάν έγινε την Τρίτη το βράδυ στις 23:30 ώρα Ελλάδας στο πλοίο M. Star της ιαπωνικής εταιρείας Mitsui OSK. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας ναύτης, ενώ το πλοίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

«Ένα μέλος του πληρώματος είδε ένα φως στον ορίζοντα λίγο πριν την έκρηξη και η εταιρεία έχει σοβαρές υποψίες ότι πρόκειται για επίθεση», διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο δεν δρουν πειρατές στην περιοχή στην οποία έπλεε το πετρελαιοφόρο.

Ο Τζούντο Έντοχ, εκπρόσωπος της Mitsui OSK, που έχει έδρα στο Κατάρ, εκτιμά ότι δεν πρόκειται για «ατύχημα, αλλά ίσως για τρομοκρατική επίθεση», σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε το πρακτορείο Dow Jones Newswire.

Ο Έντοχ πρόσθεσε ότι το πετρελαιοφόρο κατευθύνεται προς λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου θα υποβληθεί σε έλεγχο για να συνεχίσει το ταξίδι του. «Το πλοίο κατευθύνεται προς το λιμάνι και δεν έχει ανάγκη να ρυμουλκηθεί. Οι ζημιές δεν προκάλεσαν πυρκαγιά στο πετρέλαιο που υπάρχει στις δεξαμενές», δήλωσε από τη μεριά της η εκπρόσωπος του ιαπωνικού γραφείου της εταιρείας Έικο Μιζούνο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εξάλλου, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία της έκρηξης. «Η αιτία της έκρηξης και το μέγεθος των υλικών ζημιών δεν είναι ακόμα γνωστό».

Το ιαπωνικό πετρελαιοφόρο μετέφερε 270.000 τόνους αργού πετρελαίου από τα Αραβικά Εμιράτα προς το ιαπωνικό λιμάνι Σίμπα, κοντά στο Τόκιο, και το πλήρωμά του αποτελείται από 16 Φιλιππινέζους και 15 Ινδούς, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο. /www.ant1online.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.