31/7/10

Η Ελλάδα έκοψε τον ούριο άνεμο των ΗΠΑ...!

Ο Λευκός Οίκος επέρριψε την ευθύνη για την επιβράδυνση που σημείωσε η οικονομική μεγέθυνση στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο στους «αντίθετους ανέμους», περιλαμβανομένης και της κρίσης χρέους στην Ευρώπη. «Ό,τι συνέβη στην Ευρώπη, ό,τι συνέβη στην Ελλάδα στα τέλη της άνοιξης, ήταν ένα μεγάλο μέρος αυτού του αντίθετου ανέμου», είπε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε με ποσοστό 2,4%, ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου στην πρώτη εκτίμησή του που δημοσιοποίησε σήμερα, έπειτα από ένα αναθεωρημένο προς τα πάνω ποσοστό 3,7% για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καθώς οι εταιρίες επένδυσαν μεγάλα ποσά σε εισαγόμενο εξοπλισμό και ο ρυθμός των καταναλωτικών δαπανών μειώθηκε.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε πέσει σε αντίθετους ανέμους», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκιμπς στους δημοσιογράφους οι οποίοι συνοδεύουν στο προεδρικό αεροσκάφος τον Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στο Μίτσιγκαν, όπου θα μιλήσει για θετικά αποτελέσματα του σχεδίου διάσωσης της αμερικανικής αυτοβιομηχανίας που υιοθέτησε η κυβέρνησή του.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν κάποιες σκληρές αποφάσεις προκειμένου να σταθεροποιήσουν το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα και να εμβάλουν κάποια ανάκαμψη στην οικονομία», είπε ο Γκιμπς. «Και η Ευρώπη δεν έκανε, για να μιλήσουμε ειλικρινά, τόσα πολλά. Κι αυτό έχει χωρίς αμφιβολία σμικρύνει την μεγέθυνσή μας και την παγκόσμια μεγέθυνση».

Δύσκολη η σύγκριση...
Στις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε να προβεί σε συγκεκριμένο σχόλιο για τις δηλώσεις Γκιμπς. «Η σύγκριση των οικονομιών των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι... πολύ δύσκολη, δεδομένης της διαφορετικής χρονολογίας και των αποτελεσμάτων της κρίσης», είπε ο αξιωματούχος.

Η Ευρώπη έκανε βήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση «και οι ενδείξεις είναι ότι αυτό λειτουργεί», είπε ο αξιωματούχος.
www.agelioforos.gr

3 σχόλια:

  1. Ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή κοροϊδεύουν τον κόσμο ασυστόλως!

    Είναι σαν να έχει κάποιος λέπρα και να λέει ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε λόγω του διπλανού του που νοσηλεύεται για κρυολόγημα!

    Ας ξηλώσουν πρώτα το ΤΕΡΑΣ του τραπεζικού καθεστώτος που εδρεύει στα εδάφη τους και απομυζεί τα κέρδη των παντων και ιδιαίτερα των μεσοχαμηλών τάξεων εξαφανίζοντας κάθε πιθανότητα ευημερίας -όχι μόνο των Αμερικανών αλλά όλου του πλανήτη, ας καθαρίσουν και τα παράσιτα τύπου Gloldman Sachs (μεγέθους μικροβίου μπροστά σ' αυτό το τέρας) και ας μιλήσουν μετά για τον καιρό!


    Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Έλληνας.
    "Ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή κοροϊδεύουν τον κόσμο ασυστόλως!"

    Τι λογοπαιγχνιο κι αυτο φιλε μου!
    Η αληθεια ειναι οτι στην πλειοψηφια,
    ουτε ξερουν τι τους γινεται αλλα ουτε και κοροϊδευουν κανενα οι Αμερικανοι.
    Απλως εχουν αφησει εδω και μια 100ετια τους εβραιους να τους κυβερνουν.
    Γιατι οπως θα ξερης, τον Αμερικανο τον νοιαζει ΜΟΝΟ Η ΜΠΥΡΑ, το ΦΟΥΤΜΠΟΛ και που και που μπας και βρει καμμια τρυπα να ριξει "κανεναν".

    Τα υπολοιπα ταχουν αφησει στους οβριους. Δυστυχως αυτη ειναι η πικρη αληθεια, που επηρεαζει οχιθ μονο τις ΗΠΑ αλλα και ολακερο το Κοσμο.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε τι είναι αυτή η Ελλαδα κ’εμεις δεν το ξεραμε. Στα δακτυλα της παιζει την παγκοσμια οικονομια. Την ανεβαζει, την κατεβαζει. Ο,τι θελει κανει!!!
    nikpim

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.