31/7/10

Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν τους ηρωομάρτυρές μας

Εκδήλωση μνήμης για Ισαάκ και Σολωμό ΣΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ
Θα γίνουν πορείες με κατάληξη στο κοιμητήριο Παραλιμνίου

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Σολωμού-Ισαάκ» και φέτος αποδεικνύει εμπράκτως ότι δεν ξεχνά αυτά που κάποιοι, με κίνητρο τη δήθεν καλλιέργεια καλού κλίματος, φροντίζουν επιμελώς να παραμερίζουν. Οι μοτοσικλετιστές κάλεσαν και φέτος τον κόσμο, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και χρωματισμών, να συστρατευτεί μαζί τους, σε μια πορεία τιμής και μνήμης των δύο ηρωομαρτύρων μας, που δολοφονήθηκαν βάναυσα από τον Τούρκο εισβολέα, που δεν αντέχει τους ανθρώπους που δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό.

«Η εκδήλωση έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ-Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία τους», δήλωσε χθες ο Ξένιος Κασινίδης, μιλώντας εκ μέρους της Πρωτοβουλίας. «Στοχεύει, επίσης, στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσικλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, τα οποία η τουρκική εισβολή και κατοχή μάς στερεί εδώ και 36 χρόνια», πρόσθεσε.

Πορεία-εκδήλωση
Οι χώροι και ώρες συγκέντρωσης των μοτοσικλετιστών είναι οι ακόλουθοι:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.
ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ.
ΛΑΡΝΑΚΑ: Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.
Οι πορείες θα συνενωθούν και θα έχουν κατάληξη το κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου οι μοτοσικλετιστές θα παραστούν στο τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνι. Θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Πλατεία Παραλιμνίου, η οποία θα περιλαμβάνει επίδοση τιμητικής πλακέτας στους γονείς των ηρώων, ομιλία του Δρα Διεθνών Σχέσεων Γιάννου Χαραλαμπίδη και συναυλία.

Αφύπνιση και σεβασμός
Νιώθοντας έντονα ότι η νεολαία και η κοινωνία μας γενικότερα έχει ανάγκη από υγιή πρότυπα, τονίζει η «Πρωτοβουλία», πιστεύουμε ότι αποτελεί καθήκον όλων, όπως η μνήμη των ηρώων μας και τα μηνύματα του αλτρουισμού, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας τους, να τιμώνται με σοβαρότητα, σεβασμό και υπευθυνότητα, μακριά από οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις και σκοπιμότητες.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κασινίδης, για να διασφαλιστεί ότι η εκδήλωση θα κινηθεί εντός των συντεταγμένων που αρμόζουν σε ένα εθνικό μνημόσυνο, όσοι συμμετέχουν στην πορεία των μοτοσικλετιστών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα που θα διανέμεται στους χώρους συγκεντρώσεως. Απαγορεύονται φανέλες οργανώσεων, ποδοσφαιρικών ομάδων, στρατιωτικών σωμάτων κ.ά., ενώ θα πρέπει όλοι να ακολουθούν τις υποδείξεις τόσο της Αστυνομίας όσο και των ατόμων περιφρούρησης τα οποία θα φέρουν φωσφορούχα γιλέκα. «Επίσης, κατά την παρουσία μας στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει δεν θα ακουστούν οποιαδήποτε συνθήματα», τόνισε.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε ενέργειες που είναι δυνατόν να σπιλώσουν τη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού», ανέφερε. Στην προσπάθειά μας αυτή θεωρούμε πολύτιμη την παρουσία του κάθε μοτοσικλετιστή αλλά και του κάθε Έλληνα Κύπριου, πρόσθεσε. «Πιστεύουμε πως η διατήρηση της συλλογικής μνήμης αποτελεί σημαντικό όπλο στον κρίσιμο αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός ελληνισμός για εθνική επιβίωση στη γη των προγόνων του», κατέληξε.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

  1. Τί κάνει αυτό τό γελοίο ελληνικό κράτος γιά νά φέρει τούς δολοφόνους ενώπιον της δικαιοσύνης;

    Τό αίμα των παιδιών, ας τό έχουν κρίμα οι γενίτσαροι της πολιτικής καί της δημοσιογραφίας πού έχουν αγιοποιήσει τόν Ερντογάν.

    Αν τά θύματα είχαν αμερικάνικη υπηκοότητα ή βρετανική, οι δολοφόνοι τους θά βρίσκονταν στή φυλακή.

    Αλλά τί λέω εδώ εισέβαλλαν καί πήραν τή μισή Κύπρο μέ χιλιάδες δολοφονημένους καί οι δοσίλογοι πού μας κυβερνούν σκίζονται γιά τήν ελληνο-οθωμανική φιλία. Τρελλαίνονται γιά τό οθωμανικό καί τά πασόκια καί οι νουδούλες καί οι αριστερο-προδοδευτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. //Τρελλαίνονται γιά τό οθωμανικό καί τά πασόκια καί οι νουδούλες καί οι αριστερο-προδοδευτικοί.//
    -----------------
    ...και τα καρατζαφυρεράκια θα πρόσθετα εγώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...θα πρόσθετα εγώ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ξαναδούνε το βίντεο του Ισαακ .... πως σκόνταψε και έπεσε και κανένα φιλαρακι του δεν γύρισε να τον προστατέψει από τους λοστούς των τούρκων... και αφού τον κομμάτιασαν τα μεμέτια ,μόλις γύρισαν οι φίλοι του το βάλαν στα πόδια ....(τα μεμετια).Θυμάμαι καλά ;;;Νομίζω θυμάμαι πολύ καλά.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.