31/7/10

Έρευνα Κομισιόν για προτεινόμενη συγχώνευση OA με Aegean

Την έναρξη έρευνας σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Κομισιον, η αρχική έρευνα έδειξε ότι «η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, καθώς η νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές».

Η Επιτροπή έχει πλέον προθεσμία έως τις 7 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση ως προς το εάν η συγκέντρωση θα εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την άσκηση αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ή σε σημαντικό τμήμα αυτού..

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η απόφαση για την έναρξη σε βάθος έρευνας δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού επίτροπος Χοακίν Αλμούνια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έχουν μια ανταγωνιστική επιλογή αεροπορικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, όσον αφορά τόσο τους ναύλους όσο και τις διαδρομές, ιδίως σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας».
skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Κλοπή σχεδίων επιχειρήσεων από την 1η Τουρκική στρατιά!
    Δείτε στο:
    http://republic-strategy-defence.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.