29/7/10

Συζήτησαν το Κυπριακό μεταξύ... καπνιστού σολωμού και εκμέκ κανταϊφιού

Κοινωνική συνάντηση μεταξύ δύο Κυπρίων, «οι οποίοι εκπροσωπούν τις δύο κοινότητες» και προσπάθεια δημιουργίας ανθρώπινων και κοινωνικών σχέσεων, χαρακτήρισε ο πρόεδρος Χριστόφιας το αποψινό δείπνο στην κατοικία του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά την προσέλευση του κ. Χριστόφια στο δείπνο. Η κατοικία Έρογλου βρίσκεται στην περιοχή Καϊμακλί, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

Τον κ. Χριστόφια και τη σύζυγο του Έλση υποδέχτηκαν ο τουρκοκύπριος ηγέτης και η σύζυγός του Μεράλ. Ο κ. Χριστόφιας της πρόσφερε ανθοδέσμη με άσπρα τριαντάφυλλα.

Στο δείπνο παρακάθισαν επίσης ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, καθώς και οι σύμβουλοι των δύο ηγετών Γιώργος Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάι, με τις συζύγους τους.

Το μενού περιλάμβανε ως πρώτο πιάτο σαλάτα εποχής και καπνιστό σολωμό, κυρίως πιάτο ξιφία σουβλάκι και για επιδόρπιο εκμέκ κανταΐφι με παγωτό και φρούτα εποχής.

Νωρίτερα, ο Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι στην πρωινή συνάντηση με τον κ. Χριστόφια αντάλλαξαν απόψεις για το περιουσιακό. Επίσης είπε ότι η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα.

Ο Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι στόχος είναι να γεφυρωθούν οι θέσεις των δύο πλευρών στο περιουσιακό, που είναι όπως ανέφερε, ένα από τα πιο δύσκολα θέματα στο κυπριακό. Αν στο θέμα αυτό επιτευχθεί συμφωνία, πρόσθεσε, τότε θα συμφωνηθούν πιο εύκολα και τα υπόλοιπα.
AGELIOFOROS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.