29/7/10

Κονδύλια για αύξηση των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν


Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση της αύξησης των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, που είχε προτείνει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, παρά τον αυξανόμενο σκεπτικισμό μεταξύ ορισμένων βουλευτών για το λόγο αυτού του εννεαετούς πολέμου.

Ας σημειωθεί ότι η Γερουσία έχει ήδη εγκρίνει το νομοσχέδιο το οποίο τώρα θα αποσταλεί στον πρόεδρο για υπογραφή ώστε να έχει την ισχύ νόμου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε, χορηγούνται 33 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και περίπου άλλα 4 δισ. δολάρια για ξένη βοήθεια.

Εν τω μεταξύ, σε μάχη εκ του συστάδην εξελίχθηκε η επιδρομή αμερικανικών και αφγανικών δυνάμεων σε περιοχή ανατολικά της Κανταχάρ, περιοχή που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν. Τις σκηνές της μάχης κατέγραψε τηλεοπτική κάμεσα.

Σαράντα με πενήντα αντάρτες είχαν οχυρωθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό και απαντούσαν με πυκνά πυρά στις ρίψεις όλμων των Αμερικανών στρατιωτών. Η μάχη ήταν πολύ σκληρή και διήρκεσε αρκετές ώρες καθώς παρά το γεγονός ότι οι αμερικανοαφγανικές δυνάμεις είχαν την υποστήριξη αεροπλάνων, οι Ταλιμπάν δεν παρέδωσαν τα όπλα.
ant1online.gr

2 σχόλια:

  1. Χρήματα ἔχουν, βάζουν τὸ πιεστήριο καὶ τυπώνουν, σκασίλα τους.
    Στρατιῶτες καὶ πραγματικοὺς πόρους ποὺ θὰ βροῦνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κονιον μην φωναζεις πολυ γιατι θα σ'ακουση ο γιωργακης και τετοιες ευκαιριες δεν τις χανει με τιποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.