30/7/10

Οταν οι «ειδικοί» αποδεικνύονται άσχετοι

Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Εννέα χρόνια δημοσίευαν εκθέσεις ειδικών και ινστιτούτων. Εννέα ολόκληρα χρόνια μάς έλεγαν ότι είχαν περικυκλώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μια σπηλιά και πως είχε χάσει τις επαφές με τον έξω κόσμο. Η τελευταία από τις αμέτρητες εκθέσεις έλεγε ότι του έμειναν μόνο 100-200 μαχητές σε Αφγανιστάν και Πακιστάν. Και επειδή πολλά ΜΜΕ στον δυτικό κόσμο πίνουν στην υγεία των ινστιτούτων, η «Ε» πολλές φορές είχε επισημάνει πολλά κενά και λάθη που περιείχαν οι εκθέσεις τους.

* Στις 28/12/2007 η «Ε» γράφει ότι ενώ «ο Λευκός Οίκος πίστευε πως όλα ξεκινούν από το Αφγανιστάν και τελειώνουν στο Ιράκ, η Αλ Κάιντα πίστευε πως όλα ξεκινούν από το Ιράκ και τελειώνουν στο Αφγανιστάν... Πίστευε -από τότε- πως η απελευθέρωση του Αφγανιστάν δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη στήριξη από το Πακιστάν... Η χώρα αυτή λοιπόν έγινε το κέντρο του διεθνούς πολέμου μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Αλ Κάιντα».

* Στις 12/01/2008 η «Ε» έγραφε τα εξής στον απόηχο της δολοφονίας τής Μπούτο: «Πιστεύουν -οι οπαδοί της Αλ-Κάιντα στο Διαδίκτυο- πως είναι αργά και γι' αυτούς που επιρρίπτουν ευθύνες στον στρατό, στις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν για τη δολοφονία της Μπούτο, επειδή διέπραξαν δύο μεγάλα λάθη στη στρατηγική τους -οι ΗΠΑ δηλαδή- να αποδυναμώσουν τον πακιστανικό στρατό και αργότερα να τον αντικαταστήσουν με αμερικανικό ή ΝΑΤΟϊκό, εντός των εδαφών του Πακιστάν, στον πόλεμο κατά της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν».

* Στις 23/09/2008, μία μέρα μετά την επίθεση της Αλ Κάιντα στο ξενοδοχείο «Μάριοτ», η «Ε» έγραφε: «Βέβαια, αν αληθεύει η πληροφορία που αποκάλυψε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Γιουσούφ Γκιλάνι, ότι ο νέος πρόεδρος της χώρας Ασίφ Αλί Ζαρντάρι την τελευταία στιγμή ακύρωσε δείπνο στο ίδιο ξενοδοχείο, τότε σίγουρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία πληροφορία διπλής ανάγνωσης. Μπορεί οι "διαβρωμένες" μυστικές υπηρεσίες της χώρας να ενήργησαν βάσει έγκυρων πληροφοριών πρακτόρων τους που δρουν στις περιοχές των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, ότι επίκειται χτύπημα στο "Μάριοτ" και έτσι να συμβούλεψαν τον νέο πρόεδρο να ακυρώσει το δείπνο. Μπορεί, επίσης, να άφησε η ίδια η Αλ Κάιντα την τελευταία στιγμή να διαρρεύσει η πληροφορία της επίθεσης σε πράκτορες των "διαβρωμένων υπηρεσιών", για να χαρίσουν στον νέο πρόεδρο για τελευταία φορά τη ζωή, ώστε να παραιτηθεί (σήμερα και όχι αύριο) από τον "αντιτρομοκρατικό πόλεμο"».

Σήμερα, μετά τη «διαρροή» των απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, που σχετίζονται με τον «χαμένο πόλεμο» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε. - ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, τα μόνα που μας μένουν να επισημάνουμε είναι ότι την ήττα τους στο Ιράκ οι ΗΠΑ την απέδιδαν στην εμπλοκή της Συρίας και του Ιράν στα εσωτερικά του Ιράκ, στηρίζοντας διαφορετικές ένοπλες οργανώσεις της ιρακινής αντίστασης. Ετσι, για να αποχωρήσουν αξιοπρεπώς από εκεί, παραχώρησαν στις δύο αυτές χώρες μερικά πολιτικά και γεωστρατηγικά ανταλλάγματα. Σήμερα στο Αφγανιστάν φαίνεται πως θέλουν να υλοποιήσουν το ίδιο σενάριο. Φορτώνουν την αδυναμία τους να νικήσουν τους Μουτζαχεντίν, τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα, στην εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν και στις «υπόγειες και ύπουλες» πολιτικές του Ιράν στο Αφγανιστάν. Βέβαια, στις ΗΠΑ και ειδικά στο υπουργείο Εξωτερικών ονειρεύονται η Αλ Κάιντα να «πεισθεί» και να δηλώσει πως αποχωρεί από το Αφγανιστάν και πως τώρα βρίσκεται μόνο στο Πακιστάν. Διευκολύνοντας έτσι τις ΗΠΑ να δηλώνουν ότι ο «στόχος» τους, από τον πόλεμο κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν «να διώξουν την Αλ Κάιντα από το Αφγανιστάν» επετεύχθη. Και έτσι «να την κάνουν» και από εκεί αξιοπρεπώς.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. Όχι και άσχετοι. Όχι και άσχετοι.
    Προπαγανδιστές και πράκτορες του Ισραήλ ναι. Αλλά όχι και άσχετοι.

    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Μα δεν έχουν φύγει ούτε από το Ιρακ ούτε από το Αφγανιστάν. Ούτε θα φύγουν. Είναι σαν τις Βάσεις που έφυγαν για να μείνουν. Τα υπόλοιπα είναι σαλτσες... παραμονής. Το ίδιο έγινε και με τις φυλακές στο Γκουαντανάμο.
    Όσο για τους ειδικους εκτός του ότι μερικοί δεν ξέρουν την τύφλα τους, όλοι υπηρετούν πολιτικές. Ηαλήθεια τους είναι η αλήθεια της σκοπιμότητας που υπηρετούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ,

    Κοίτα Γερμανία και Ιαπωνία και πες μου αν ειναι ελεύθερες χώρες.



    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.