31/7/10

Δήμαρχος Ντιγιαρμπακίρ: Να κυματίζει και η κουρδική σημαία δίπλα στην τουρκική


Ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, Οσμάν Μπαϊντεμίρ (φωτό), σε ομιλία που έκανε σε πάνελ με θέμα "Η Δημοκρατική Αυτονομία και οι Συνομιλητές στο Κουρδικό Ζήτημα", στο 10ο Φεστιβάλ Φύσης και Πολιτισμού, στο Τούντζελι, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
"Η Δημοκρατική Τουρκία είναι μια πρόκληση. Είναι η πρόκληση της δημιουργίας μιας Τουρκίας όπου όλες οι εθνικές και θρησκευτικές ομάδες, ο εργαζόμενος κόσμος, θα μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, χωρίς να νοιώθει κανείς αποκλεισμένος, με ίσα δικαιώματα στην κατανομή των πόρων αυτής της χώρας.
Πώς θα επιτευχθεί αυτό;
Θα δημιουργηθεί Αυτόνομος Ανατολικός Πόντος, θα δημιουργηθεί Αυτόνομος Κεντρικός Πόντος, την ίδια στιγμή θα δημιουργηθεί Αυτόνομο Κουρδιστάν της Δημοκρατικής Τουκρίας. Μπορεί να βγει κάποιος και να πει ότι αντιλαμβάνομαι λάθος τα πράγματα. Πάντως αυτή είναι η άποψή μου. Έτσι βλέπω εγώ τα πράγματα.
Σε αυτήν την περίπτωση, της Δημοκρατικής Αυτονομίας, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση θα συνεχίσει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση θα συνεχίσει να υπάρχει, ο Εθνικός Ύμνος της Τουρκίας θα συνεχίσει να παίζει. Η τουρκική σημαία θα συνεχίζει να κυματίζει. Δεν έχουμε αντίρρηση σε όλα αυτά, όμως παράληλλα θα υπάρχει και το Τοπικό Κοινοβούλιο. Και ένα από αυτά τα τοπικά κοινοβούλια θα είναι το Κοινοβούλιο της Αυτόνομης Περιοχής του Κουρδιστάν.
Δίπλα στην τουρκική σημαία, που υπάρχει επειδή πλήρωσαν τίμημα γι' αυτό και οι δικοί μας παπούδες, σίγουρα θα κυματίζει και η σημαία με τα χρώματα του Κουρδικού λαού. Θα κυματίζει στον ουρανό και η δική μας σημαία. Τί θα γίνει δηλαδή αν μπροστά στο κτίριο του Δημαρχείου μας δίπλα στην τουρκική, κυματίζει και η δική μας σημαία με το κόκκινο-κίτρινο-πράσινο χρώμα;"
Πηγή

7 σχόλια:

  1. "Είναι η πρόκληση της δημιουργίας μιας Τουρκίας όπου όλες οι εθνικές και θρησκευτικές ομάδες, ο εργαζόμενος κόσμος, θα μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, χωρίς να νοιώθει κανείς αποκλεισμένος, με ίσα δικαιώματα στην κατανομή των πόρων αυτής της χώρας"

    Υπάρχουν στην τουρκία εθνικές ομάδες; Καλά δεν τις εξάλειψε αυτός ο "Άγιος" "άνθρωπος" ο Κεμάλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κυματίζετε και η Ελληνική Σημαία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα είναι σύντομα πραγματικότητα !!!
    Το Ποτάμι Πίσω Δεν Γυρνάει !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά, έλεος λίγο με την γλώσσα. Να κυματίζει και όχι να κυματίζετε. Άσε που (και πάλι εκφραστικώς λάθος θα ήτανε) θα έπρεπε να γράψεις "κυματίζεται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άστην να λέει.
    Μας το παίζει ορθογράφος...
    Το μόνο που την νοιάζει είναι να συμφωνεί κάποιος μαζί της σε αυτά που λέει περί συμμαχίας μας με τους σιωνιστές.
    Όπως ο εκ Κερκύρας και Καλαμάτας καταγόμενος που μας λέει ότι ζει στο Λονδίνο και ο οποίος ενώ μας έχει πεθάνει στην μπούρδα και στην καταπάτηση κάθε γραμματικού και συντακτικού κανόνα, η κυρία αυτή δεν του βρίσκει ούτε ένα λάθος.
    Τώρα που τον είδε και στην φωτογραφία ντυμένο καλόγρια, ας γίνουν ζευγάρι να διορθώνει ο ένας τον άλλο..

    Το σωστό θα ήταν:
    "Να κυματίζει και η Ελληνική Σημαία!"
    Αλλά και έτσι όπως το έγραψες, δεν είναι δα και κανά τραγικό λάθος!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 1:01 μ.μ.

    Είσαι πολύ τυχερός που έκανες τέτοια παρατήρηση και δεν λιθοβολήθηκες! Ξέρεις τι έχω ακούσει εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ατζαμη τζ-ιμαμη τζαμαλ "navis impudens" "Τζιμη τον Ελληνα" (made in Saudi Arabia)ΕγΩ ΠΑΝΤΩΣ ΖΩ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ) ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΠΑΓΕΛΜΑ ΕΞΑΣΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ "ΠΡΟΙΟΝ" ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (οπου εγω δεν εχω παει ποτε μου)? Οταν τελειωσει με την "επιδειξη" των απειραριθμων κομπλεξ(το πολυ ισλαμικο-οθωμανικο δικαιο σε συνδυασμο με το αραβικο πεζοδρομιο το οποιο ειναι ο φυσικος του χωρος βλεπετε )μπορει να κλαψει τωρα γιατι οι ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ RAYMON CARTIER (μετα ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΑΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΕΝΗΘΕΙ!Επισης δεν ασχολουμαι με μηδενικα που προσπαθουν να γινουν "νουμερα¨" και "αυτος που εχει μυαλο καταλαβαινει" (αποκαλυψη του Ιωαννη)
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΠΡΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΟΣΥΝΗ
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.