31/7/10

Θα στήσει τον Μπουγιούκανιτ στο εδώλιο προειδοποιεί το ΡΤΚ

Ζητά εξηγήσεις για το τελεσίγραφο του Απρίλη του 2007

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣνα οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τον πρώην αρχηγών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Μπουγιούκανιτ φέρεται ο νέος ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδα Μιλιέτ, το ΡΤΚ προτίθεται να προβεί σε καταγγελία για το τελεσίγραφο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων της 27ης Απριλίου 2007. Ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι το τελεσίγραφο αποτελεί αδίκημα και ο Μπουγιούκανιτ θα πρέπει να δικαστεί.

Ο νέος ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι «εκείνη η ανακοίνωση ήταν τελεσίγραφο. Γι’ αυτό το λόγο, ο Μπουγιούκανιτ θα πρέπει να δικαστεί. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν το κάνει η Κυβέρνηση, ο Μπουγιούκανιτ θα δικαστεί όταν εμείς έρθουμε στην εξουσία».Αναφέρθηκε και στην πολύωρη συνάντηση του Μπουγιούκανιτ με τον Ερντογάν στα Ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε, από την οποία δεν είχε υπάρξει καμία ανακοίνωση. «Ο πρωθυπουργός λέει ότι ήταν ιδιωτική συνάντηση και ότι δεν θα αποκαλυφθεί τίποτε. Οι πρωταγωνιστές θα πάρουν στον τάφο όσα διεμείφθησαν. Ο Μπουγιούκανιτ είπε ότι είναι κρατική υπόθεση. Η δική μου άποψη είναι ότι αν πρόκειται για κρατική υπόθεση, αυτή θα πρέπει να πάει στο αρχείο», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Η «Μιλιέτ» σημειώνει πως οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποιούν και οι θέσεις που εκφράζει ο ηγέτης του ΡΤΚ υιοθετούνται από εκατομμύρια πολίτες που θέλουν να μάθουν τι συζητήθηκε τότε στο Ντολμάμπαχτσε. Ακόμη, τονίζει ότι αυτό αποτελεί δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης και καλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον τέως επιτελάρχη του τουρκικού Στρατού να δηλώσουν τι είχε διαμειφθεί κατά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Κιλιτσντάρογλου ισχυρίστηκε ότι στις 27 Απριλίου 2007 δόθηκε ένα τελεσίγραφο και ότι αυτό έγινε με τη συνεργασία του Ερντογάν. Ακόμη, τόνισε ότι υπήρξε μια συνεργασία στη βάση αμοιβαίων συμφερόντων, επαναλαμβάνοντας ότι εάν η σημερινή Κυβέρνηση δεν δικάσει τον Μπουγιούκανιτ, θα τον δικάσει το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα όταν έρθει στην εξουσία.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

4 σχόλια:

  1. Ναι καλά όλα αυτά που λένε, αλλά ας μην ξεχνάμε το εξής..

    Τον τελεσίγραφο αυτό το είχαν υποστηρίξει- χαιρετήσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης την στιγμή που δόθηκε με δηλώσεις σε ΜΜΕ.

    Αν πρεπει να δικαστεί ο πρώην αρχηγός γενικού επιτελείου στρατού ( που σύμφωνα με το δίκαιο πρέπει), μαζί του για ψυχολογική υποστήριξη - συμετοχή στο έγκλημα αυτό θα πρέπει να δικαστούν και τα μέλη κομμάτων αντιπολίτευσης...

    Απλά το κόμματα αντιπολίτευσης δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική.
    Ετοιμάζουν παγίδα πάλι στον πρωθυπουργό της χώρας τους, στην οποία παγίδα πάλι για 10000φορά θα πέσουν οι ίδιοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_9949.html

    Την αναθεώρηση ενός άρθρου κεμαλικού νόμου το οποίο παρέχει το άλλοθι για την εκδήλωση πραξικοπημάτων ζητά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) στην Τουρκία ενώ κατέθεσε και σχετική πρόταση στην Εθνοσυνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτήν την στιγμή η Τουρκική Εθνοσυνέλευση δεν λειτουργεί.

    Με αυτό που πρότειναν σκοπεύουν να πάρουν περισσότερους αρνητικούς ψήφους στο δημοψήφισμα που θα γίνει σε 2 μήνες περίπου.
    Και μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα, και μετά από αυτό, επειδή θα είναι σε διακοπές πιο πριν η εθνοσυνέλευση θα ξεχαστεί η πρόταση νόμου που έκαναν!!

    Το ίδιο έλεγαν και για τους πραξικοπηματίες πρην την αναθέωρηση Συντάμγατος (ή τουλάχιστον πριν ετοιμαστεί το πακέτο) για να δημιουργήσουν μια τεχνητή επικαιρότητα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι..

    Άχρηστοι σοσιαλιστές.. Τι περιμένετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Aykut Kadir 31 Ιουλίου 2010 6:50 μ.μ.

    Άχρηστοι σοσιαλιστές;;;;

    Ποιο;;; το CHP;;;

    Εθνικοσοσιαλιστες ταιριαζει καλλιτερα.

    Βαση της ιστοριας του και οχι απο την δηλωση "ortanın solu", του İnönü, που απο τοτε και μετα φορεσε αντι φερετζε τον μανδυα του "σοσιαλισμου", λεξη την οποια δεν θα μπορουσε ουτε να την ψιθυρισει στην Τουρκια,(της δεκαετιας του 70) γιατι θα τον αποκαλλουσαν κομμουνιστη.

    nikpim

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.