28/7/10

"Ο λαός θα δώσει την απαραίτητη απάντηση όταν έρθει η ώρα "

Ο Ismail Çelik 27 ετών είναι ο άνθρωπος ο οποίος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε στην είσοδο του κτιρίου του δικαστικού μεγάρου στη Σαμψούντα τον Κούρδο πολιτικό και πρόεδρο του Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας(DTP)(το οποίο με απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου της Τουρκίας κρίθηκε ως παράνομο και απαγορεύτηκε η λειτουργία του) καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών και 20 ημερών.

Η ποινή του μειώθηκε απο το δικαστήριο σε πρόστιμο δικαστήριο 7.000 τουρκικές λίρες (3,500 ευρώ περίπου) μετά απο ακροαματική διαδικασία η οποία διήρκεσε 10 λεπτά κάτω απο αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας καθώς στην αίθουσα βρίσκονταν πάνω απο 80 Τούρκοι αστυνομικοί.

Παρά τη μειωμένη ποινή , ο Çelik δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος απο την ετυμηγορία την οποία και την θεωρεί ως ανοησία καθώς το ποινικό του μητρώο είναι λευκό και καθώς αποδείχτηκε ότι έδρασε αυτοβούλως χωρίς την συνεργασία καμιάς ομάδας , οτι η επίθεση του ήταν συνέπεια της οργής του απο την προκλητική επίθεση Κούρδων εναντίον αστυνομικών στην Λαοδικεία η οποία και έιχε ως αποτέλεσμα των θάνατο δύο αστυνομικών και των προκλητικών δηλώσεων του Sırrı Sakık κούρδου πολιτικού και ιδρυτικού στελέχους του DTP.Στο τέλος της της δήλωσης του ανέφερε οτι ο "Ο λαός θα δώσει την απαραίτητη απάντηση όταν έρθει η ώρα ".

Ο δικηγόρος της οικογένειας Çelik, Serkan Karaduman , δήλωσε ότι το δικαστήριο δεν εξέτασε την υπόθεση προς όφελος του πελάτη του και ότι θα υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης καθώς η ποινή είναι « πολύ βαριά .
Today's Zaman,Hurriyet Daily News

1 σχόλιο:

  1. Αυτο τον "κυριο" μπορουμε να τον κανουμε "πασα" σε τιποτα Κουρσδους του ΡΚΚΑ? Οχι τιποτα αλλο αλλα μαλλον εχει εντονη την αναγκη να δειξει ποσο "μαγκας" ειναι...
    Χρηστος Βυλγαρηα απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.