23/1/11

Απάντηση στο: Μεγίστη ανευθυνότητα και αδικαιολόγητα υπέρμετρη αισιοδοξία

Ο Υ/μέτερος είπε...(σχόλιο στην ανάρτηση Μεγίστη ανευθυνότητα και αδικαιολόγητα υπέρμετρη αισιοδοξία)

- Αυτή τη φορά δεν θα ’πώ το «...με όλο το’ σεβασμό μου στον κ. καθηγητή» και τα σχετικά. Ας είμαι λίγο αγενής μ’ έναν θρασύ, που απευθύνεται -τάχα- σε ανόητους, με υπεροψία σαν αυτή’ των «40 καρδιναλίων», που λέγεται.
Ξεκινώντας -Γιαννάκη μας- σου επιστρέφω όλους τους άδικους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, σ’ όποιους κι’ αν απευθύνονται. Δεν μ’ αφορούν, ως απλό πολίτη της χώρας. Πολίτη -βέβαια- ενσυνείδητο και μη εξαγορασμένο.

Επιχειρώ, ανειδίκευτος ων έναντι ενός ειδικού κι’ εντρυφισμένου περί του θέματος, μιαν αντίστοιχη απάντηση, βήμα-βήμα, προκειμένου να διασφαλιστώ -κατά το δυνατόν- απ’ τον κίνδυνο να σφάλω.
Πού το είδες «Το ξαφνικό ενδιαφέρον» αγαπητέ μας;
Κουραστήκαμε εδώ και τριάντα πέντε -τόσα- χρόνια να διαβάζωμε συχνότατα σχετικά άρθρα, μ’ απόψεις και θέσεις αντικρουόμενες, μέσα από τις οποίες είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς, αν δεν έχει στοιχειώδη γνώση. Πάντα, βέβαια, απόψεις σαν τις δικές σου -στρεβλές- είναι εκείνες που επιχειρούν τη’ σύγχυση, όσων τυχόν δεν γνωρίζουν ούτε τ’ αναγκαία βασικά, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.
Γιατί λές «σαν να προασπίζει ζωτικά εθνικά συμφέροντα»; Τί κάνει; Το αντίθετο μήπως;
Γιατί λές «Στην πραγματικότητα, είναι μία ακόμη προσπάθεια εκτροχιασμού μιας ούτως ή άλλως δύσκολης διαπραγματεύσεως για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο»; Ποιοί προσπαθούν τον εκτροχιασμό... και γιατί είναι δύσκολη αφ’ εαυτής η διαπραγμάτευση, εν όσω υπάρχει το σχετικό διεθνές δίκαιο, βάσει του οποίου πλείστες χώρες διευθέτησαν τα θέματά τους, εύκολα και γρήγορα. Ή μήπως εκεί είναι το ζήτημά σας; Πώς -δηλαδή- θα περάσετε μια διευθέτηση αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, ως αναγκαία και ως εκ τούτου -εν δυνάμει- αποδεκτή; Ξεχάστε αυτό το εν δυνάμει γιατί δεν πρόκειται ο λαός μας να πειστεί και σ’ άλλα τόσα κι’ ακόμη περισσότερα χρόνια.
Γιατί χρησιμοποιείς φράσεις & όρους, που ελάσσονα σημασία μπορεί να έχουν -και μάλιστα εντελώς παραπλανητικά- εκπλησσόμενος δήθεν, χωρίς όμως να παραλείπεις να χαρακτηρίζεις ως «πρόχειρους», μ’ ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει για τέτοια ζητήματα, όλους τους άλλους, που δεν συμφωνούν μαζί σας;
Συγκεκριμένα, για το... «Η αντικατάσταση της αναφοράς στο Καστελλόριζο με τον όρο «νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου» προφανώς αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας για τη διεκδίκηση δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων ΑΟΖ για μία νήσο εκτάσεως 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων. ...», δεν πρόκειται περί καμίας αντικατάστασης αλλά περί αποκατάστασης της ακριβέστερης περιγραφής, αφ’ όσον έτσι είναι. Γίνετε έστω μια φορά σαφέστεροι. Ποιός διεκδικεί; Ο δικαιούχος νομίμως ή ο μη νόμιμος; Ο δικαιούχος ήδη κέκτηται δεν διεκδικεί.
Ακολούθως: για το, «Ωστόσο, μια απλή ματιά στον χάρτη της περιοχής αποκαλύπτει ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Πέραν της Μεγίστης, του Αγίου Γεωργίου (Ρω), της Στρογγυλής και μερικών βραχονησίδων στην είσοδο του λιμένος της Μεγίστης, υπάρχουν οι νήσοι Καράβολα (Κέκοβα), Αλιμενταριά, Δασειά και πολλές βραχονησίδες οι οποίες παραχωρήθηκαν στην Τουρκία βάσει της ιταλοτουρκικής συμφωνίας του 1932. ...», δεν αμφισβητεί η Ελλάδα τις εν ισχύει συμφωνίες και συνθήκες, όπως είναι παγκοίνως γνωστό αλλά άλλοι και εν προκειμένω οι γείτονες με τους όπισθέν τους μεθοδεύοντες, όπως -προφανώς- κι’ εσείς. Ό,τι ανήκει στην Ελλάδα και ό,τι στη’ γείτονα έχουν καλώς, για ’μάς. Έχουν και για κείνους; Όπως δείχνουν τα έως τώρα πεπραγμένα τους όχι. Αυτά υποστηρίζετε; Το τουρκικό λοιπόν έδαφος -κάθε έδαφος- έχει την υφαλοκρηπίδα του όπως αμοιβαίως και το δικό μας και το κατοικημένο απ’ αυτά επί πλέον την Αποκλειστική Οικονομική του Ζώνη, κατά τα διεθνώς αναγνωρισμένα κι’ εφαρμοζόμενα.
Για το, ««Προκαλεί πραγματικά έκπληξη πώς «διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και ειδικοί επί του διεθνούς δικαίου» οι οποίοι διετύπωσαν και προτάσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδος δεν μπήκαν στον κόπο καν να μελετήσουν την ιταλοτουρκική συμφωνία του 1932 ή έστω να δουν ένα χάρτη της περιοχής στο Διαδίκτυο. Είναι και αυτή μια άποψη περί υπευθυνότητος. ...»», τους ρώτησες -αν και εκ περισσού- αν την λαμβάνουν υπ’ όψιν τους, όπως -βεβαιότατα- το κάνουν, όχι μόνον γι’ αυτή αλλά για όλες τις ισχυρές μας αλληλοδεσμεύσεις, από τις οποίες και προκύπτουν τ’ αντίστοιχα δικαιώματά μας; Ποιός είσαι -εν κατακλείδι- εσύ, ο -εν τέλει- ανάγωγος, αν μη τί άλλο*, που -εμμέσως- αποκαλείς αυτούς τους διακεκριμένους -όπως λές- ακαδημαϊκούς, ως ανεύθυνους;
Για το, «Εντύπωση, επίσης, προκαλεί η καλλιεργούμενη υπέρμετρη αισιοδοξία σχετικά με το μέγεθος του υποθαλασσίου ορυκτού πλούτου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Δημιουργείται η εντύπωση ότι δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου βρίσκονται στον βυθό της ανατολικής Μεσογείου και ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα μετατρέψει την Ελλάδα και την Κύπρο σε κάτι ανάλογο της Σαουδικής Αραβίας και του Αμπού Ντάμπι. Η ύπαρξη εκμεταλλευσίμων ποσοτήτων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο είναι πιθανή, αλλά όχι βεβαία. Αυτό που είναι ακόμη λιγότερο βέβαιο είναι ότι οι ποσότητες που θα βρεθούν θα είναι τέτοιες, ώστε να αλλάξουν τις στρατηγικές και οικονομικές ισορροπίες στην περιοχή. Δεν παραξενεύει τους «ειδικούς» αναλυτές γιατί καμιά από τις μεγάλες πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες δεν σπεύδει να εξασφαλίσει δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης από τις χώρες που ήδη έχουν οριοθετήσει την ΑΟΖ τους, αν όντως οι ενδείξεις είναι τόσο θετικές;», να σου ’πώ συνοπτικά -αφ’ ενός- πως, χωρίς αμφιβολία είναι πάντα ισχυρό και πλέον ωφέλιμο το «μέτρον άριστον», το οποίο κατά τα φαινόμενα δεν γνωρίζεις είτε δεν σέβεσαι και αφ’ ετέρου ότι, άλλο είναι να σέβεται κανείς την όποια οικονομική αξιοποίηση και άλλο να θεωρεί ό,τι εξ αυτής αλλάζουν -αυτομάτως- και οι «στρατηγικές» στην περιοχή τους, όπως τουλάχιστον το εννοείς εσύ και οι ομοϊδεάτες σου. Όρα, Περσικός κόλπος, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.. Όσο για το αν τους εκπλήσσει ή όχι, η αναμονή των μεγάλων πολυεθνικών, θα σου ’πώ πως όχι. Δεν τους έχετε -προδήλως- ακόμη «στρώσει το χαλί» ώστε να τ’ αποσπάσουν έναντι ψιχίων, εάν κι’ εφόσον υπάρχουν, που μάλλον υπάρχουν και δεν είναι κι’ εύκολο να το κάνουν εδώ «Ιράκ» για τα πάρουν με το έτσι θέλω.
Πόσο εύκολα αποκαλύπτεσαι, όμως;
Για το, «Σε νομικό επίπεδο, αυτό που ουσιαστικά προτείνεται με την έκκληση για άμεση χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ ισοδυναμεί με μονομερή καταγγελία των διμερών διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος. Έτσι, η Ελλάς θα επιτρέψει στην Τουρκία να παρουσιασθεί ως το μέρος που όντως ενδιαφέρεται για την ειρηνική επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο. ...», περιορίζομαι να σου ’πώ πως δεν πείθετε κανέναν. Διαπραγμάτευση αέναη, που να διολισθαίνει συνεχώς προς απώλειες δεν είναι τέτοια. Αυτό εξ άλλου φαίνεται ότι επιδιώκετε, ως εντεταλμένοι, όπως δείχνουν τα πράγματα και οι θέσεις σας.
Για το, ««Εκεί, όμως, που η ανευθυνότητα συναντά την αναισχυντία είναι η συστηματική σπίλωση και απόπειρα ηθικής εξοντώσεως αντιφρονούντων ακαδημαϊκών, διπλωματών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Φαίνεται ότι οι εν λόγω «ειδικοί» διαθέτουν μία ειδική συσκευή (ας την ονομάσουμε «ελληνόμετρο»), η οποία όχι μόνον αμετακλήτως ορίζει τι αποτελεί το εθνικό συμφέρον, αλλά μετράει και τον βαθμό της εθνικής συνειδήσεως του καθενός. Έτσι, «προδότες» και «αργυρώνητοι» χαρακτηρίζονται ακαδημαϊκοί με διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο, οι οποίοι προτίμησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να αγωνισθούν για ένα καλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο σε συνθήκες αντίξοες, παρά να αποδράσουν στην Εσπερία, απολαμβάνοντας ξένες βασιλικές τιμές. Εφαρμόζονται και εδώ οι αλήστου μνήμης γκαιμπελικές πρακτικές: Λάσπη, λάσπη και όλο και κάτι θα κολλήσει.
Επειδή όμως στην Ελλάδα η μνήμη είναι συχνά βραχεία: Οι κύκλοι αυτοί αντιτάχθηκαν σε κάθε πρόσφατη επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και καπηλεύθηκαν τη μεγαλύτερη νίκη της ελληνικής διπλωματίας, την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέτυχαν να εκτροχιάσουν τη συμβιβαστική λύση του Μακεδονικού, το 1993, υπό όρους που η ελληνική διπλωματία σήμερα ούτε μπορεί να ονειρευθεί. Κατατρομοκράτησαν συστηματικά και επί μακρόν την ελληνική κοινή γνώμη με «ισλαμικά τόξα», «Μεγάλες Αλβανίες» και «αποσχιστικά κινήματα στη Θράκη», ...»», εδώ αγόρι μου εκτροχιάζεσαι εντελώς και σχεδόν θα σιωπήσω, για να μη παραφερθώ και ’βγώ από τους κανόνες ευπρέπειας. Μόνο σου λέω, «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». «Κούνια που σας κούναγε» κακομοίρηδες!
Ξεκουμπιστείτε στις «βασιλικές σας τιμές» στις έδρες και καθέδρες του «αφανούς» διευθυντηρίου που εκπορεύεστε και μη περιμένετε να σας βγάλουμε -βίαια- τις μάσκες.
Για το, «ενώ η πραγματική μείζων εθνική απειλή, η οποία άλλωστε οδήγησε και στην τουρκική κατοχή του 38% της Κύπρου, προήλθε από επίορκους αξιωματικούς και κάποιους υποστηρικτές τους οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται -με θράσος περισσό- ως κήνσορες. Και εγκαλούν όσους διαφωνούν μαζί τους για έλλειμμα πατριωτισμού. ...», αν θεωρείς πως προήλθε από επίορκους αξιωματικούς, είσαι τόσο ψευδής ή τόσο αφελής και/η μ’ εγκέφαλο τόσο πλυμένο, που αδυνατώ να σε παρακολουθήσω. Εδώ έχουν αποκαλυφτεί τα πάντα. Εσύ σε ποιούς θαρρείς πως απευθύνεσαι; Εδώ το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης και οι ηθικοί αυτουργοί έχουν ομολογήσει προ πολλού. Στα «πριν» είσαι ακόμη;!
Τέλος, για τα, «Τα παραπάνω δεν αναιρούν το αβάσιμο των τουρκικών ισχυρισμών στη μεγάλη πλειοψηφία των ζητημάτων της ελληνοτουρκικής διενέξεως στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. ...», καθώς και «Αναδεικνύουν, όμως, περίτρανα το βάθος της πνευματικής κρίσεως η οποία μαστίζει τη χώρα. Τριάντα χρόνια χορτάσαμε από τον λαϊκισμό των αγροτικών μπλόκων, των εργατοπατέρων, των κομματικών φοιτητικών οργανώσεων και της καφενειακού τύπου προσεγγίσεως ζητημάτων μείζονος σημασίας στα ΜΜΕ. Ο χύδην λαϊκισμός, όμως, ο ψιμυθιωμένος με τίτλους ακαδημαϊκούς και ευγενείας, είναι ό,τι αποκρουστικότερο.», να σου σημειώσω -για το πρώτο- πως, δεν σου δίνει άφεση, για όσα προείπες, αυτό, με το οποίο ο ίδιος τ’ αναιρείς όλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της -γνωστής πια- μεθοδολογίας (άλλης νεογκεμπελικής πρακτικής), που υποτίθεται καταγγέλλεις. Για το δεύτερο έχεις εν μέρει δίκιο να ’πώ ενώ για το υπόλοιπο -το μεγάλο μέρος- κοίταξε τον καθρέπτη και ξαναπές τα. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος ακροατής σου.
Λυπούμαι για τον ανάξιο τίτλο που φέρεις και για τη’ δημόσια -άμεση ή έμμεση- δαπάνη μας, που αφορά την πραγματεία σου, είτε ενεργητικά είτε αμυντικά.
(*) εξαγορασμένος

26 σχόλια:

  1. Η ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΥΣ ΦΑΓΑΜΕ ΔΥΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΕΛΕΟΣ Υ/Γ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαράς την υπομονη σου, ν απαντησεις με τόση μετριόητα. Εγω, έχω πάθει λουμπάγκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα εκείνον πού ο παππούς του ήταν παπάς γιατί τόν καλύπτεις καί έκοψες τίς αναρτήσεις; Η προδοσία είναι προσωπικό δεδομένο; Αν φοβάσαι καί σύ τότε πάμε κατά διαόλου... Εσύ ξεφτίλισες τήν τουρκιά, κολλάς στά τσογλάνια;

    Αν υπήρχε δικαιοσύνη σέ αυτή τήν χώρα θά έπρεπε ο εισαγγελέας νά καλέσει όλους όσους ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν. Κατηγορία: Μειοδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστηχώς τα απόρρητα έγγραφα πού έχουν διαρεύσει σχετικά με τον ρόλο ΜΚΟ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα της εν λόγω οργάνωσης στο θέμα του ψηφίσματος του σχεδίου ΑΥΝΑΝ μας πείθουν με το παραπάνω ό,τι δήθεν έγκρητοι Έλληνες πανεπιστημιακοί έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε έμοισθους πρακτορίσκους σε εντεταλμένη αποστολή ,πληρωμένα και εξαγορασμένα φερέφωνα ξένων συμφερόντων.
    Γνώρισαν όμως την μεγαλύτερη και πιό αποστωμοτική απάντηση με το ΟΧΙ του κυπριακού λαού στο σχέδιο διάλυσης
    ΑΥΝΑΝ.
    Δεν αποκλείεται οι ίδιοι άνθρωποι να αλλάξουν ρότα και απόψεις όταν οι εντολοδόχοι τους αλλάξουν στάση και πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΣΤΟΝ..ΑΡΧΗΓΕ...ΣΩΣΤΟΝ...
    ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ '67- ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΦΤΑ ΗΜΕΡΩΝ-...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Agreement with France

    NICOSIA - The House of Representatives unanimously adopted on Thursday a law ratifying the agreement between Cyprus and France for the exchange and mutual protection of classified information.
    The agreement was signed in Nicosia on January 22, 2010 so as to safeguard the protection of classified information and material exchanged or produced between the two states.
    Also, between public and/or private organizations that are subject to the relevant laws of Cyprus and France.
    The agreement’s goal if for Cyprus and France to strengthen their cooperation on issues of exchange and mutual protection of classified information, which will be conveyed through diplomatic channels, according to the laws and regulations of the state they derive from.
    The responsibility for the general control and implementation of the agreement lies with the National Security Authority.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημοσιευω αποσπασμα απο παλαιοτερο αρθρο του κ. Γρηγοριαδη και βλεπω οτι παρα το οτι το παρακανε στο παρων αρθρο του, αντιμετωπιζει τα ιερα του Ελληνισμου με πολυ αγαπη και ευαισθησια.Εχει και πολυ καλες σπουδες.Πιστευω οτι στο περιβαλλον που ζει τοσο αντεξε για να μη αποβληθει.Επρεπε ισως να συμβαδισει
    με αυτους απο τους οποιους φαινεται οτι εξαρταται.Αυτο ειναι και το προβλημα των μορφωμενων Ελληνων που εχουν πολυ καλες σπουδες στο εξωτερικο=ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.Δυστυχως εδω φαινεται οτι στο τελος εκανε νερα ο ανθρωπος αυτος. Το αποσπασμα του αρθρου του
    που αφορα τους διωγμους στην Κων/πολη ειναι

    Η νοσταλγία για την προ του 1955 Κωνσταντινούπολη δεν περιορίζεται μεταξύ των μειονοτήτων και αυτών που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την πατρώα γη. Πολλά σύγχρονα κείμενα διακεκριμένων Τούρκων συγγραφέων εμφορούνται από νοσταλγία για την χαμένη Πόλη των Ρωμιών, των Αρμενίων και των Εβραίων. Πολλοί από τους Τούρκους Κωνσταντινουπολίτες αισθάνονται ξένοι στην ίδια τους την πόλη. Η Πόλη ανήκει πλέον στα εκατομμύρια των εσωτερικών μεταναστών από τα χωριά και της πόλεις της Μικράς Ασίας. Το πόσο ειλικρινής είναι αυτή η νοσταλγία και κατά πόσο αυτή εντάσσεται σε μία εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς προσέγγιση ενός εξωτικού παρελθόντος μπορεί να εξακριβωθεί από την στάση απέναντι στην ζωντανή μαρτυρία της ιστορικής Κωνσταντινούπολης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και τους εναπομείναντες Ρωμιούς, Εβραίους και Αρμενίους. Μπορεί οι αριθμοί τους να είναι πλέον μικροί, η συμβολική τους όμως σημασία παραμένει μεγάλη. Η πολύβουη μεγαλούπολη των δεκαπέντε εκατομμυρίων κατοίκων μπορεί να παραμένει ελκυστική για πολλούς λόγους, σίγουρα όμως δεν είναι και δεν μπορεί να ξαναγίνει το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των θρησκειών χωρίς τον πλήρη σεβασμό των μειονοτικών δικαιωμάτων. Μόνη η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας προσφέρει την ελπίδα ότι η Κωνσταντινούπολη θα μπορέσει να αποκαταστήσει τον κοσμοπολιτικό της χαρακτήρα εις πείσμα των Σεπτεμβριανών και των πνευματικών τους επιγόνων.

    Δημοσιεύθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / ένθετο 5/9/2010
    Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε την 5 Σεπτεμβρίου, 2010 στίς 17:46 από τον/την συγγραφέα "Γρηγοριάδης Ιωάννης Ν.".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. No linkage on gas

    NICOSIA - There is no connection between the Cyprus issue and gas and oil explorations, a senior US diplomat said when asked to comment on Turkey’s hostility to the energy search.
    “I don’t really see a linkage between those two issues, energy diversity is something the US strongly supports, it will be good for Cyprus,” State Department assistant secretary for European and Eurasian affairs Philip Gordon told journalists in Nicosia.
    “As you know an American firm is involved in developing the energy resources on Cyprus. We think it is a very positive thing, it benefits energy diversity in Europe and that’s a good thing. I don’t see it in any way as standing in the way of the peace process,” he added.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Archbishop in Moscow

    MOSCOW - The Archbishop of Cyprus held today in Moscow a meeting with Russian President Dmitry Medvedev and later on he received the Prize of the International Foundation for the unity of Orthodox Christian Nations, during a ceremony at the Cathedral of Christ the Savior, in the Russian capital.

    Medvedev congratulated Chrysostomos for receiving this important award and noted that “the two countries and the two peoples have always been united by the solid base of the common faith”.

    The meeting between the two men took place at the presidential Chapel in Kremlin and lasted for 50 minutes, exceeding the scheduled time. The Patriarch of Moscow and all Russia Cyril was also present during the meeting. Cyril also had a separate meeting with the Archbishop earlier.

    The Head of the Church of Cyprus thanked the Russian President and the Russian people for their support to the Republic of Cyprus and reaffirmed his “resolute determination to continue the excellent relationship with the Russian Orthodox Church”.

    Chrysostomos also had the chance to brief the Russian President on the Cyprus issue, as well as inform him on the warm relationship between the Churches of Cyprus and Russia.

    Cyril, while addressing the meeting, reminded those present of the “longstanding brotherly cooperation” that binds the two Churches together, “even during difficult times in the history of both countries”.

    He noted, moreover, that the present democratic Russia does not forget its close spiritual ties with the “holy island” of Cyprus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 'No rush' to gas deal

    NICOSIA - Minister of Commerce, Industry and Tourism Antonis Paschalides has said that Cyprus will not rush to sign an agreement regarding the supply of the island with natural gas.

    He also expressed the view that Cyprus will be able to proceed with the extraction of natural gas in its Exclusive Economic Zone (EEZ) in seven years.

    Speaking Wednesday before the House of Representatives’ Committee on Commerce and asked about the possibility for Cyprus to extract its own natural gas in the event that natural gas reserves are found in Cyprus’ EEZ, the Minister said that this will not happen in three years, as some people believe, but rather in seven years, based on the information he has from experts on the matter.

    He also recalled that President of the Republic of Cyprus Demetris Christofias will soon pay a visit to Israel.

    Cyprus and Israel have recently signed a bilateral agreement for the delineation of the Exclusive Economic Zone between the two countries, where it is believed that there are huge amounts of hydrocarbon reserves.

    The Minister of Commerce informed the House Committee on the procedure followed since 2007 for providing Cyprus with natural gas, until the end of 2010, when the Natural Gas Public Company (DEFA) concluded its negotiations.

    Paschalides reassured the members of the House Committee that all legal procedures had been followed by DEFA and stressed that no political decision has been made yet as regards the supply of the island with natural gas.

    He also said that the government will consider all facts before taking its final decision, “so that the decision serves the interest of the people of Cyprus”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oil and gas search

    NICOSIA - Cyprus expects to have a clear assessment of the quantity of offshore hydrocarbons in part of its territorial waters by March 2012, the head of its energy service said on Wednesday.
    Noble, a U.S. firm which has a concession over one offshore block off the island, is contractually obliged to start drilling between October 2011 and October 2013, Energy Director Solon Kassinis told parliament.
    The island has offshore blocks bordering Israel, where Noble and its Israeli partners recently made one of the world's largest deepwater gas finds in the past decade.
    Kassinis had previously told Reuters his assessment was of gas reserves in the region of 10 trillion cubic feet in the Cypriot block, but that drilling was required to verify this.
    "They (Noble) are interested in drilling late this year, early next year to assess the quantity of hydrocarbons," Kassinis told the commerce committee of parliament. "I expect the amount will be apparent by March 2012."
    (Reuters)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Boy George returns icon

    LONDON – British pop star Boy George has returned a looted icon belonging to the Church of Cyprus.
    The 18th century post-Byzantine icon of Christ, is from the Church of Agios Charalambos in the Turkish occupied village of Neo Chorio Kythreas.
    According to the Church, Boy George bought the icon in 1985 from an art dealer in London, having no knowledge of its origin.
    The Church of Cyprus recognised the icon in a Dutch television show featuring the artist and consequently presented him with the testimonials of icon specialists and the parish priest.
    The singer agreed to return the icon, expressing his wish that it would soon be returned to the church from which it was illegally removed.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. US support

    NICOSIA- US Assistant Secretary of State for Europe and Eurasian Affairs Philip Gordon on Thursday reiterated here the US strong support for finding a solution of a bizonal, bicommunal federation to the Cyprus problem and the country’s support for the relations of the two countries.
    Speaking after a meeting with President Christofias, which lasted over an hour, Gordon said the US is involved in the Cyprus problem and his presence is an expression of this involvement.
    The American official expressed the position that the direct talks were the best approach to the Cyprus problem.
    Gordon added that his visit on the island has to do with getting a better understanding of the prospects of the two sides.
    He also reiterated Washington’s readiness to assist in any possible way, noting that Washington’s role is not to impose a solution which will not be functional.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. €20m for CA

    NICOSIA - The Cabinet has agreed to compensate national carrier Cyprus Airways around €20m because of Turkey's refusal to allow the airline to use its airspace.
    Stefanos Stefanou says the money is for cumulative losses sustained by the state-owned airline over the last six years. He said the Turkish ban is making Cyprus Airways less competitive because its aircraft have to use alternative, longer routes leading to higher fuel costs.
    Stefanou said Thursday the compensation still needs legislative approval.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλαφούζε πες αλεύρι ?

    Πες ρε αλεύρι ?

    Μαζέψτε τους , κ Αλαφούζε σούταρε τε τους , αυτό το Βήμα τι κάνει?

    Λέτε να γίνει σαββατιάτικη η καθημερινή και ημερήσιας το Βήμα .?

    Έχει καιρό που κρατάμε την υπομονή μας , θα συνεχίσουμε να την κρατάμε.

    Αλλάξτε ρότα

    Τα κοιτάσματα καλύπτουν 100 χρόνια ενεργειακές ανάγκες .- , ο λεβιάθαν ανήκει στο Ισραήλ .- ΔΕΝ επηρεάζει το Καστελόριζο σε τίποτα , αν πάρετε ένα χάρτη και τραβήξετε μια νοητή γραμμή από τον Λεβιάθαν στο βασιλικό στην Κύπρο και από το βασιλικό στο Ηράκλειο και από το ηράκλειο στην Πελοπόννησο και ου το κάθε έξεις τότε μπορείτε να κάνετε το conclusion μόνοι σας , ποια είναι η ακρότητα κωνσταντακοπουλεεεεεεεεεε? Η φυσική εκμεταλλεύσεις και η φυσική ανάπτυξη της περιοχής ποιος σας είπε ρε? Ότι αλλάζει κάτι από το δόγμα δυνατές Ε.Δ για την ανατροπή , ποιος σας είπε ότι ξαφνικά έγινε η Κύπρος Αφροδίτη και την φλερτάρουν οι πάντες ? φυσικά το σνομπάρισμα από πλευράς κυπριών (ΑΗΚ) σε ολλανδούς ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ???????????????????? Προσφορά από τους ολλανδούς.

    Ας πέσει η αλαζονεία στην Κύπρο και ας προχωρήσουν σε συμπαραγωγή με το Ισραήλ για να μην τρέχουν στο Ισραήλ για να σωθούν από τους Μουτζαχετην ,

    Που να γράψουμε για το θέμα με τους τουρκοκύπριους μεγάλο κεφάλαιο, ας σουτάρουν οι τουρκοκύπριοι την Τουρκιά από τα πόδια τους και αςςςςςςςςς έρθουν σε Ορθολογικό συμβιβασμό διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας …μεγάλο κεφάλαιο δεν καλύπτετε σε σχόλιο……….

    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για την ακρίβεια είναι Η λεβιάθαν , θηλυκού γένους…..χαχαχαχαχαχ

    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα πιο κάτω δεν τα λένε ακόμη οι "ημέτεροι" Κύριοι του ΕΛΙΑΜΕΠ. Τα λέει όμως ο … Νταβούτογλου. Θαυμάστε τον στο «Στρατηγικό βάθος».
    «Σύμφωνα ακόμη και με το ισχύον καθεστώς των χωρικών υδάτων που διαμορφώνεται βάσει της αρχής των 6 ν.μ., την οποία υποστη¬ρίζει και η Τουρκία, μόνο το 8,8% του Αιγαίου βρίσκεται υπό τουρ-κική κυριαρχία. Το ποσοστό που κατέχει η Ελλάδα βάσει αυτού του καθεστώτος, που δεν της αρέσει, αγγίζει το 35%, ενώ το 56,2% του Αιγαίου συνιστά ανοικτή θάλασσα (διεθνή ύδατα). Στην περίπτωση που ισχύσει η εφαρμογή των 12 ν.μ., η Τουρκία στην πράξη δεν θα έχει πρόσβαση στο Αιγαίο χωρίς την άδεια της Ελλάδας. Σε αυτή την περίπτωση, ενώ το ποσοστό της ανοικτής θάλασσας θα υποχωρή-σει στο 26% του Αιγαίου, η κυριαρχία της Ελλάδας θα ανέλθει στο 63,9%, το Αιγαίο θα γίνει μία κλειστή θάλασσα της Ελλάδας και το ποσοστό της Τουρκίας θα κυμαίνεται γύρω στο 10%.
    Στην περίπτωση που η ελληνική θέση αποκτήσει ισχύ, η Τουρ¬κία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία στρατηγική πολιορκία, αλλά θα επηρεαστεί απευθείας και στις οικονομικές της δραστηριότητες. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα: …. … Αν ληφθεί υπό-ψη και το γεγονός ότι το Αιγαίο αποτελεί την περιοχή-διάπλου της Προποντίδας και του Εύξεινου Πόντου, η γεωοικονομική σημασία αυτής της θάλασσας-διάπλου μπορεί να γίνει αντιληπτή κατά τον πιο ευδιάκριτο τρόπο.
    Οι εντάσεις που υφίστανται στις σχέσεις με την Ελλάδα πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου στο πλαίσιο μίας γενικής θαλάσσιας στρα¬τηγικής στο Αιγαίο, δεδομένου ότι η χώρα αυτή, θεωρώντας ως μη ικανοποιητικό το ισχύον καθεστώς που περιορίζει τον ζωτικό χώρο της Τουρκίας … Η υπεροχή της Ελλάδας σε αυτό το θέμα πηγάζει όχι μόνο από το εύ¬ρος της περιοχής που κατέχει στο Αιγαίο αλλά και από την ικανότητα που διαθέτει στις θαλάσσιες μεταφορές.
    Μια πιο αποτελεσματική χρήση του Αιγαίου, που αποτελεί θά¬λασσα-σύνδεσμο, μπορεί να γίνει εφικτή μόνο με τη σύνδεση αυτής της θάλασσας με τις άλλες θαλάσσιες περιοχές. Η Τουρκία, για να γίνει μία πραγματική περιφερειακή δύναμη, είναι υποχρεωμένη να αυξήσει την πολιτική και οικονομική της επιρροή στις θαλάσσιες αρτηρίες που εκτείνονται από το Αιγαίο ως την Αδριατική και από το Σουέζ ως την Ερυθρά θάλασσα. Είναι αναπόφευκτο η Τουρκία να ακολουθήσει μία δραστήρια πολιτική σε κάθε σημείο που οδηγεί τον Εύξεινο Πόντο και το Αιγαίο στις ανοικτές θάλασσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υμέτερε, πολύ ωραία και δηκτική η απάντησή σου, προσθέτω ότι ο σεβασμός απέναντι σε ανθρώπους που δεν σέβονται την Πατρίδα τους και συνακόλουθα ούτε και τον εαυτό τους είναι περιττός, και μόνο κακό τους – και μας – κάνει.

    Άρθρα όπως αυτό που σχολίασες, ή όπως το προγενέστερο του «επίτιμου», τα βλέπω ως το κύκνειο άσμα του ψεύδους, όταν οι «έλληνες» εχθροί του Ελληνισμού, άρα και οι πιο άθλιοι αλλά και οι πιο επικίνδυνοι, αρχίζουν να εκφράζονται και να διακινούν τα ψεύδη τους τόσο απροκάλυπτα, αποδεικνύουν τον πανικό τους, και έχουμε χρέος να έχουμε εμπιστοσύνη στον κακό χαρακτήρα των εχθρών μας, εμπιστοσύνη που πάντοτε αποδίδει καρπούς. Όσο περισσότερο εκτίθενται, τόσο γρηγορότερη η πτώση τους. Έτσι κι αλλιώς, τα έβαλαν με Δυνάμεις που δεν μπορούν όχι μόνο να νικήσουν, φοβάμαι ούτε καν να κατανοήσουν... «σαν ξυπνήσει μονομιάς, θά ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!..»

    Περί Ελληνόμετρου, Αιγαιόμετρου και Αληθειόμετρου.

    Από : Εν Λευκώ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ :
    «Η σκέψη των Ιώνων, η πρώτη λυρική φωνή στην ποίηση, η υπακοή του μαρμάρου στο ανθρώπινο χάδι, το τρίγωνο των βουνών κατεβασμένο στο αρχιτεκτόνημα, ο Σωκράτης, ο Ιησούς, όλα ή σχεδόν όλα γύρω από το σχολείο αυτής της θάλασσας. Τι συμβαίνει λοιπόν ; Αν σκεφτόμαστε όπως οι εκατομμυριούχοι, το φαινόμενο είναι αμελητέο και ο κόσμος ασφαλώς πολύ μεγάλος για να τα συζητάμε αυτά. Όμως η σελήνη των ηλεκτρονικών εγκεφάλων φοβούμαι ότι θα εξακολουθεί να είναι, είτε το θέλουμε είτε όχι, κατώτερη απ’ τη σελήνη της Σαπφώς, που η αχτίδα της, έτσι καθώς μας σημαδεύει απ’ τα βάθη ενός ελαιώνα της Μυτιλήνης, μας επιτρέπει να βρεθούμε πιο κοντά στον εαυτό μας, σ’ εκείνα που αγαπούμε – όττω τις έραται, που έλεγε και η ποιήτρια...»
    ΚΑΙ
    ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ :
    «...ένα τοπίο δεν είναι, όπως το αντιλαμβάνονται μερικοί, κάποιο, απλώς, σύνολο γης, φυτών και υδάτων, είναι η προβολή της ψυχής ενός λαού επάνω στην ύλη.
    Θέλω να πιστεύω – και η πίστη μου αυτή βγαίνει πάντοτε πρώτη στον αγώνα της με τη γνώση – ότι, όπως και να το εξετάσουμε, η πολυαιώνια παρουσία του ελληνισμού πάνω στα δώθε ή εκείθε του Αιγαίου χώματα έφτασε να καθιερώσει μιαν ο ρ θ ο γ ρ α φ ί α, όπου το κάθε ωμέγα, το κάθε ύψιλον, η κάθε οξεία, η κάθε υπογεγραμμένη δεν είναι παρά ένας κολπίσκος, μια κατωφέρεια, μια κάθετη βράχου πάνω σε μια καμπύλη πρύμνης πλεούμενου ...»

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ε τότε, Είναι φυσικό επακόλουθο , η φυσική δραστηριότητα των Νόμιμων ιδιοκτητών στην θάλασσα τους και στην ΑΟΖ των εμπλεκόμενων χορών , ας υποθέσουμε ότι δεν έχει το Καστελόριζο και πάλι θα υπάρχει σκόπελος δεν μέρει η Τουρκιά να έχει σύνορα με την Αίγυπτο διοτι είναι και η διεθνείς αποκλειστική ζώνη η Αίγυπτος έχει σύνορα με την ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ Κυπριακή δημοκρατία ως φυσικό της σύνορο, στην Αίγυπτο δεν θα συμφέρει ποτέ να αυτό-ακυρωθεί από την ευκαιρία που της παρουσιάζετε να συνεκμετάλλευση τα κοιτάσματα της, την πολιτικό-οικονομία της εξάγοντας την από την Αίγυπτο ευρύτερη ανατολική Αφρική προς την ΕΕ συγκλίνοντας μαζί με την ΕΕ γιατί να μονοπωλεί η Τουρκιά έναντι της Αιγύπτου και επίσης αν δεν ανήκει ολόκληρο το λεβιάθαν στο Ισραήλ προκύπτει εμπλοκή του ΙΡΑΝ via Lebanon πάνω στα πλευρά της ανατολικής μεσογείου έναντι της Αιγύπτου έναντι της Κύπρου Έναντι της Ελλάδας έναντι ως φυσικό επακολουθώ στο Ισραήλ , άρα γιατί να έχει και από πού ως που να μπορεί έστω να εμπλέκετε το ΙΡΑΝ-Τουρκία via Lebanon στα χωράφια της ΕΕ?????

    Αρα, είναι επιτακτική η ανάγκη καθορισμού της ΑΟΖ(Καστελόριζο τα νόμιμα διεθνής σύνορα) μεταξύ Ελλάδας Κύπρου Αιγύπτου Ισραήλ ασφαλίζοντας την επιρροή της τόσο η ΕΕ όσο και ΗΠΑ , ακόμα θα μπορούσε να αποφέρει κέρδος και στην Ρωσία αυτή η συνθήκη , πέραν του ότι η Ρωσία έχει πάγια και αναπόφευκτα συμφέροντα στην Μ Θάλασσα όπου και της ανήκει έναντι της Τουρκιάς ως φυσική δραστηριότητα της Συβιριας.

    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. * ας υποθέσουμε ότι δεν έχει το Καστελόριζο και πάλι θα υπάρχει σκόπελος δεν μπορεί η Τουρκιά να έχει σύνορα με την Αίγυπτο διότι είναι και η διεθνείς εμπορική ζώνη η…

    Correction

    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε αρθρογράφε, τα λέω και στον κ. Καλεντερίδη και σε άλλους που θα μπορούσαν : άνθρωποι σαν εσάς, από διαφορετικούς όμως πολιτικούς χώρους, που δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα κτλ, κάντε μία κίνηση πολιτική, ένα νέο κόμμα, και θα κερδίσετε τις εκλογές. Έντιμοι και ικανοί Αριστεροί και Δεξιοί μαζί πρέπει να κάνουν τώρα μία κίνηση. Μόνο από τα δεξιά ή μόνο από τα αριστερά, καταστροφές και άλλες θα έρθουν. Αν συνεχίσει το σκηνικό όπως έχει θα έχουμε μία μεγάλη άνοδο αρκετά αριστερών κομμάτων, και θα ακολουθήσουν οι γνωστές υστερίες της Δύσης με όλες τις καταστροφικές συνέπειες για την χώρα μας. Αντίθετα, μία συλλογική και έντιμη κίνηση όλοι θα την στηρίξουν, αρκεί να μην είναι "πολυγαμική" αλλά δυναμική, στο πλευρό ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Έχετε εσείς προσωπικά υπερτιμήσει πολύ την Ρωσία αλλά και την Κίνα. Αυτή είναι η άποψή μου την οποία αν και έχω σταθεί σε κοντινή σας απόσταση, δεν σας την είπα. Κατά τα άλλα, είστε ότι πρέπει για να βοηθήσετε στη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κινήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σιδηρούντιε 1:34 π.μ., μήπως θα μπορούσες να βοηθήσεις με κάποια ονόματα;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τζίμη, να ζητήσεις συγνώμη για τα βρισίματα όχι από εμένα, αλλά από όσους έβλαψες.

    Υπάρχουν πολλοί που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα. Να όμως ορισμένοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να δώσουν το όνομά τους και κάτι από τη ζωή τους για να δουν μία καλύτερη Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι καθαροί άνθρωποι με ικανότητες, που ο καθένας θα μπορέσει με τη σειρά του να προτείνει από μερικούς ακόμα. Αν παρθεί μία πρωτοβουλία για μία πρώτη συνάντηση, πολλά θα προκύψουν. Θεωρώ τον Λυσσαρίδη και τους συνεργάτες του ως ιδανικούς για τον συντονισμό ενός Παγκοσμίου Συμβουλίου του Ελληνισμού, το οποίο θα αναλάβει την σωτηρία της Ελλάδος.
    Βάσος Λυσσαρίδης, Σαρτζετάκης, Στεφανόπουλος, Γλέζος, Μίκης Θεοδωράκης, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, άνθρωποι του Άθενς, άνθρωποι του Σπύρου Βρυώνη, Γιαννάκης Ομήρου, Δημήτρης Νανόπουλος, Πέτρος Δούκας, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Δημαράς, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Μαρκεζίνης, Καλεντερίδης, Ιβαν Σαββίδης, Φώτης Κουβέλης, Μανόλης Δρετάκης, Στάθης Παναγούλης, και στελέχη από την ΕΣΠΕ που δεν γύρισαν στο ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Λεωνίδας Καβάκος, Αγάθη Καλησπέρα, Νίκος Γκιόλιας, Νανά Μούσχουρη, Χαράλαμπος Δενδρινός, Ιωάννης Κοραντής, Βασιλάκος, Πισσαρίδης (νόμπελ), Ναύαρχος Σταυρίδης, Γεώργιος Τένετ, Νικόλαος Νεγροπόντε, Ιωάννης Δ. Νεγροπόντε, Μιχαήλ Λαζαρίδης, εφευρέτης του Μπλάκμπερυ, Ν. Παπαδόπουλος βουλευτής στην Σουηδία, Χαρά Νικοπούλου, Β. Αγτζίδης, Στάθης Παναγούλης, Γιάννης Μανώλης, στελέχη των ΠΟΛ. ΑΝ και ΔΗ. ΑΝΑ που δεν γύρισαν στη ΝΔ, στελέχη από την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία Ανατροπή, στελέχη από το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών, Αγιορείτες, Εθελοντές των Ολυμπιακών αγώνων, απόστρατοι αξιωματικοί, συνταξιούχοι δικαστικοί, σύμβουλοι υπουργών διορισμένοι με ΑΣΕΠ και όχι κομματικοί, στελέχη και βουλευτές από ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ, στελέχη από Δημ. Περιφερειακή Ένωση, που δεν γύρισαν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στελέχη από την ομογένεια, ακαδημαϊκοί του εξωτερικού. Υπάρχουν πολλοί ικανοί και αξιόλογοι Έλληνες στο εξωτερικό και πρέπει να τους έχει σε λίστες το ΥΠΕΞ. Το ΚΚΕ έχει ένα άριστο δυναμικό ανθρώπων από ηθικής πλευράς, αλλά, κατά την άποψή μου, με προβληματική γνώση για το παγκόσμιο σκηνικό και την ιστορία. Το ΚΚΕ όμως είναι ένα βαθιά πατριωτικό κόμμα με ικανότατα στελέχη και δεν πρέπει να μείνει έξω από την υπόθεση ανάπλασης της Ελλάδος. Μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Όχι λύση από αριστερά και δεξιά, αλλά από όλους, εκτός όμως στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβέρνησαν και έφεραν τη χώρα στο χάλι του σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σιδηρούντιε, ο γνωστός φιλόλογος - βυζαντινολόγος είσαι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν υπάρχει άλλος με το όνομά μου. Είμαι ιστορικός και γνωστός σε ελάχιστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.