25/1/11

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ:Τριμερής ναυτική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

Τριμερής ναυτική άσκηση µεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ συµφωνήθηκε να πραγµατοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο µε τη συµµετοχή πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων καθώς και εναέριων µέσων. Η άσκηση, µε την αυτονόητη γεωστρατηγική της σηµασία λόγω της ενεργειακής αναβάθµισηςτης περιοχής, προγραµµατίζεται για τις 4 έως 14 Απριλίου.



Σχεδιάζεται να ξεκινήσει από τη Σούδα και να αναπτυχθεί νότια της Κρήτης µέχρι την Αν. Μεσόγειο και το Ισραήλ – ίσως τη Χάιφα. Παρά δε τον διεθνή χαρακτήρα της, εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθµισης των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων που σηµειώνεται τους τελευταίους µήνες στον πολιτικό, οικονοµικό, τουριστικό, ενεργειακό και αµυντικό τοµέα.

ΠΡΟΚΕΙΤΆΙ γιά την άσκηση «Noble Dina», η οποία µέχρι τώρα πραγµατοποιούνταν µεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην ίδια ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, µε σηµαντική θέση στη λίστα σπουδαιότητας των ετήσιων ασκήσεων των δυο χωρών. Η Ελλάδα συµµετέχει για πρώτη φορά στην άσκηση αυτή έπειτα από πρόσκληση του Τελ Αβίβ. Τα σενάρια και οι ακριβείς περιοχές των διεθνών υδάτων, στα οποία θα αναπτυχθούν οι συνασκούµενες δυνάµεις,θα καθοριστούν σε τριµερή σύσκεψη στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως και τα πλοία και εναέρια µέσα που θα διατεθούν.

Το Πολεµικό Ναυτικό έχει κατ’ αρχήν προτείνει τη συµµετοχή µιαςφρεγάτας µε ελικόπτερο, ενός υποβρυχίου και αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (C-27 ή C-130). Η πρόοδος του σχεδιασµού της άσκησης επιβεβαιώθηκε χθες κατά τις συνοµιλίες που είχε στο ελληνικό Πεντάγωνο ο αρχηγός τουΝαυτικού του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ελιέζερ Μαρούν µε τον έλληνα οµόλογό του, αντιναύαρχο ∆ηµ. Ελευσινιωτη και εν συνεχεία µε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Γ. Γιάγκο.

14 σχόλια:

  1. Αν είναι αλήθεια πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία.

    Η διπλωματία των αγωγών και η προσέγγυση με Ισραήλ φέρνει ανέλπιστους καρπούς και εντυπωσιακά κέρδη για την ελληνική πλευρά.Για πρώτη φορά μετά το 74 φαίνεται ότι αρχίζουμε να ανατρέπουμε το εις βάρος μας ισοζύγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε, λες να γυρνάει ο τροχός..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oταν ακούς για πολλά κεράσια καλό είναι να κρατάς μικρό πανέρι.Η Τουρκία ξαφνικά την είδε υπερδύναμη και απλώς θέλουν λίγο να της κόψουν τον αέρα.Το σίγουρο είναι ότι την Τουρκία η δύση τη χρειάζεται και δεν ξέρουμε τι θα ζητήσει, τι θα της δώσουν και τι είμαστε εμείς διατεθιμένοι να παραχωρήσουμε.Την εποχή αυτή γίνονται παζάρια είς βάρος μας και η κυβέρνηση οφείλει να μην συνεχίσει τα λάθη στην εξωτερική πολιτική.Δεν ξέρω τι είναι αυτό που έρχεται, πάντως κάτι έρχεται και μάλιστα γρήγορα.
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΛΛΩΣΟΥΝ,ΧΑΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ...
    ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΡΩΣΣΙΑ,ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ.ΖΗΤΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ ΚΑΤΩ Η ΔΥΣΗ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΛΑΜΠΟΥΤΣΟΙ ΤΟΥ ΣΚΩΤΑΔΙΣΜΟΥ.
    ΚΑΝΟΥΜΕΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ ΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑ ΕΚΚΠΡΟΒΑΤΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο τροχός γυρίζει,
    αέριο μυρίζει,
    ελάτε δυση πιο κοντά,
    άλλαξαν τα συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν βλέπαμε να κάνουν κοινές ασκήσεις ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τι λέγαμε κύριοι Εβραίοι και κύριοι Γεράσιμοι;;;
    Με τις οποίες στοχοποιούσαν ελληνικά πλοία και αεροπλάνα και παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες μας για να δουν πώς ενεργοποιούνται και ποιά αντίμετρα προβάλουμε;
    Νομίζω κύριε Γεράσιμε πως είσασταν εδώ και πριν τα "σπάσουν" οι κύριοι Εβραίοι με τους κυρίους Τούρκους, αλλά δεν είδαμε να κάνετε κάποια κριτική...
    Νομίζω;;;

    Παρακαλώ να μου δώσετε κάποιο λίνκ έστω και σε άλλο ιστολόγιο, να δω τι γράφατε τότε...
    Εκτός και εάν δεν σας είχε αγοράσει ακόμα ο μπαμπάς σας το πι σι!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι να μην συμμετέχει το "Παπανικολής" και 20 F16 ADV, να δείξουμε στους κουμπάρους τα καρύδια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας μην είμαστε αφελείς και ευκολόπιστοι, όπως υπήρξαμε μια ζωή. Η εξωτερική πολιτική χρειάζεται μελέτη του περιβάλλοντος και γνώση της επιστήμης των Διεθνών Σχέσεων.
    Η ισχύς ενός κράτους, μεταξύ άλλων, καθορίζεται από τη γεωγραφική του θέση, τον πληθυσμό του, τους φυσικούς του πόρους και την έκταση του. Τα στοιχεία αυτά άλλαξαν για την Τουρκία; Όχι φυσικά. Το μόνο που φαίνεται να αλλάζει με τον Νταβούτογλου, είναι η προσέγγιση των Αράβων γιατί εκεί υπάρχει πετρέλαιο και γιατί ήταν τμήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
    Τι κάνει λοιπόν ο ηγεμόνας: στέλνει ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν υπάρχει χώρος σε χώρο συμφερόντων της Αμερικής, για δημιουργία περιφερειακής δυνάμεως (Ξαφνική αγάπη του Ισραήλ για Ελλάδα και ψίθυροι για ΑΟΖ). Το θέμα είναι ότι εμείς είμαστε για άλλη μια φορά έρμαιο του σχεδιασμού άλλων. Δεν ακολουθούμε δικές μας μελετημένες μακροπρόθεσμες επιλογές για τα συμφέροντα μας. Έτσι, μόλις αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα, το Ισραήλ θα μας πετάξει στην άκρη. Και θα μας φταίνε πάλι οι ξένοι και όχι η δική μας ανικανότητα που δεν μπορεί να κάνει καλά 300 Άραβες στην Νομική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένδειξη ότι οι εκλογές θα γίνουν στι 4 Απριλίου;
    http://1453-2009.pblogs.gr/2011/01/endeixh-oti-oi-ekloges-tha-ginoyn-sti-4-aprilioy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με λίγα λόγια είναι σε εξέλιξη η επιθυμία του Λεντάκη, η Ελλάδα να δεθεί σε μια δυνατή συμμαχία, με τις Η.Π.Α. και το Ισραήλ, όσο πιο μπρατσαράς ο νταβατζής τόσο πιο σίγουρη η πουτάνα, αλλά θα του ακουμπάς και τα ρέστα από τις βίζιτες,

    Τιιιι???? Τουρκία ζήτησες και δίδακτρα για τα παιδιά σου? τώρα θα σου τι βγαίνει το Ισραήλ απ΄ ανατολικά!

    Το απόγειο της ξεφτίλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11:27 μ.μ.: Δεν θα μιλήσω για το απαράδεκτο ύφος σου - ο καθένας ό,τι έχει δείχνει - αλλά για το γεγονος ότι εμπαθή άτομα όπως εσύ οφείλεται την έστω μικρή νοητική σας συνοχή στους "χριστιανοταλιμπάν"...
    Από εκεί κι έπειτα διάβασε τι έχει αναφέρει ο γέροντας Παΐσιος και μετά θα καταλάβεις ότι δεν είμαστε ούτε με τους Ρώσους, ούτε με τους Αμερικανούς. Ο γέροντας ανέφερε ότι όλοι αυτοί κοιτώντας τα συμφέροντά τους, θα εξυπηρετήσουν τα δικά μας. Αυτό δεν γίνεται και τώρα; Φυσικά θα ματώσουμε πολύ σκληρά γιατί έχουμε μπει στο μάτι του παγκόσμιου κυκλώνα κι από εκεί μέσα δεν βγαίνεις αλώβητος...
    Τέλος, δεν έχεις αντιληφθεί ότι όσον αφορά την Ελλάδα υπάρχουν συμφωνίες σε ανώτατο επίπεδο ΗΠΑ - Ρωσίας - Ισραήλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οσον αφορα τον 11:27μμ.
    Το πιασαμε;;;
    Nα που ωφειλεται η καταντια των ΑΕΙ
    καινα που οδευει η γλωσσα και το εθνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.