24/1/11

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή σήμερα

Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι «χώρος» και οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός», τόνισε στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, για τα εθνικά θέματα, ζητώντας παράλληλα την άμεση θέσπιση ΑΟΖ, σηματοδοτώντας έτσι μια "πατριωτική γραμμή της Ν.Δ."
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, στην Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πριν ξεκινήσω. Ακούω ότι μεθαύριο στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα θα αναφερθείτε σε νέες θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη Διαφάνεια.
Σας προτείνω από σήμερα, εδώ στη Βουλή να συμφωνήσουμε:
Να ζητήσουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη έλεγχο του «πόθεν έσχες», όλων των βουλευτών που έγιναν Υπουργοί και Υφυπουργοί από το 1974 ως σήμερα.
Πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανακτήσει ο πολιτικός κόσμος τη σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης που πρέπει να έχει με τον Ελληνικό λαό.
Όταν μπήκε βουλευτής τι είχε το «πόθεν έσχες» του, στη διαδρομή του τι απέκτησε, όταν παραμένει σήμερα βουλευτής ή όταν έφυγε, ποιο ήταν τότε το «πόθεν έσχες».

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ζήτησα τη σημερινή Εκτός Ημερησίας Διάταξης Συζήτηση για την Εξωτερική Πολιτική για δύο λόγους:
-- Πρώτον, για να υπογραμμίσω ότι δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιηθεί η Οικονομική κρίση ούτε ως μοχλός πιέσεων ούτε ως πρόσχημα για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.
-- Δεύτερον για να προειδοποιήσω ότι τα εκβιαστικά διλήμματα και οι δήθεν μονόδρομοι, είτε στην Οικονομία είτε στην Εξωτερική πολιτική, οδηγούν σε παράλυση της χώρας, σε διάλυση της κοινωνίας....
Ένας λαός, για να αντέξει την κρίση, πρέπει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Όχι να υποταχθεί στους χειρότερους φόβους του.
Επαναλαμβάνω συνέχεια ότι η Ανάπτυξη είναι η μοναδική διέξοδος από την Οικονομική κρίση.
Αλλά και η αυτοπεποίθηση του λαού μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την Ανάπτυξή του.
Πρέπει να σταθεί στα πόδια του για να αναπτυχθεί.
Όχι να παραδοθεί στην κακή του μοίρα.
Πρέπει να πάρει το μέλλον του στα χέρια του για να αναπτυχθεί...
Πρέπει να πάρει τη χώρα του στα χέρια του για να αναπτυχθεί...
Όχι να την παραδώσει σε μηχανισμούς «διεθνούς διακυβέρνησης».
Κανείς λαός δεν το κάνει αυτό σήμερα. Ούτε λαοί που έχουν προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας. Ούτε οι Ιρλανδοί. Ούτε οι Πορτογάλοι.
Ούτε και οι Έλληνες θα το κάνουμε...
Κάποιος θα μας πει, στο σημείο αυτό: Μα η Τουρκία σήμερα έχει ενισχυθεί πολύ και επεκτείνει τις φιλοδοξίες της ακόμα περισσότερο...
Για να δούμε. Αποκτά, πράγματι, η Τουρκία, τέτοια ανανεωμένη ισχύ διεθνώς;
Ας δούμε την ίδια τη στρατηγική Νταβούτογλου: το λεγόμενο δόγμα του «στρατηγικού βάθους».
Σήμερα ανατρέπεται μια ολόκληρη Κεμαλική παράδοση, που έγερνε προς τη Δύση, δεν αναμειγνυόταν ιδιαίτερα στις αραβικές υποθέσεις και επιδίωκε στενές σχέσεις με το Ισραήλ.
Ο Νταβούτογλου προσπαθεί να μετατρέψει τη γείτονα σε «ηγέτιδα» του μουσουλμανικού κόσμου, να εκπροσωπήσει το Ισλάμ σε Δύση και Ανατολή, να γίνει το επίκεντρο των μεσανατολικών ισορροπιών.
Η πολιτική του έχει επικριθεί από πολλούς συμπατριώτες του, ως «υπερβολικά φιλόδοξη», ως «επικίνδυνη», ακόμα και ως «αποσταθεροποιητική» για τις εσωτερικές ισορροπίες της Τουρκίας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
* Πρώτα-πρώτα δημιουργεί προβλήματα στους ίδιους τους Άραβες, οι οποίοι δεν θέλουν να ηγηθεί μια μη Αραβική χώρα στο μουσουλμανικό κόσμο. Δεν βλέπουν ακόμα με καλό μάτι το γεγονός ότι η Τουρκία προσέγγισε τελευταία κάποιες φονταμενταλιστικές δυνάμεις, που είναι σε ανοικτή ρήξη με τα πιο μετριοπαθή αραβικά καθεστώτα.
* Για τον ίδιο λόγο και η Αμερική είναι πολύ επιφυλακτική πια. Οι Αμερικανοί φοβούνται – και δεν το κρύβουν, πλέον – ότι υπάρχει «ισλαμιστική ατζέντα» πίσω από τη νέα τουρκική στρατηγική.
* Και το ίδιο το Ισραήλ έχει έλθει σε ρήξη με την Τουρκία. Το πιστοποιεί και η συμπεριφορά του ισχυρού Εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ. Το οποίο έχει μεταστραφεί πλέον ανοικτά από σταθερός υποστηρικτής της Τουρκίας, σε δεινό της αντίπαλο.
* Ακόμα και η Ρωσία δεν θα έβλεπε με καλό μάτι ηγετικό ρόλο της Τουρκίας στην Κεντρική Ασία. Ούτε η Ινδία κάτι αντίστοιχο στην νοτιοδυτική Ασία.
Έτσι, λοιπόν, η νέα στρατηγική της Άγκυρας κινδυνεύει να δημιουργήσει περισσότερους εχθρούς παρά φίλους για την Τουρκία.
Να ανοίξει περισσότερα μέτωπα απ’ όσα μπορεί να κρατήσει...
Και κάτι ακόμα: Δημιουργούνται πλέον και νέες ευκαιρίες για μας. Όχι να «βλάψουμε» την Τουρκία. Αλλά να εξουδετερώσουμε τις όποιες απειλές εναντίον της δικής μας χώρας.
Για παράδειγμα, η στενότερη συνεργασία με το Ισραήλ.
Είναι προφανές ότι δεν ακολουθούμε το δόγμα, ο «εχθρός του εχθρού μου, είναι και φίλος μου». Αλλά είναι επίσης προφανές, ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και κάθε στήριγμα, για να εξουδετερώσουμε πιέσεις σε βάρος μας.
Κι όποιος δεν το κάνει, έχει πάρει διαζύγιο και από την Πολιτική και από την κοινή λογική.
Σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την παραδοσιακή μας πολιτική στήριξης των Παλαιστινίων να αποκτήσουν δικό τους κράτος;
Απαντώ κατηγορηματικά: Όχι!
Γιατί προϋπόθεση Ειρήνης στη Μέση Ανατολή είναι πια οι μεν Ισραηλινοί να νιώσουνε ασφαλείς μέσα σε ασφαλή σύνορα, αλλά και οι Παλαιστίνιοι να αποκτήσουν βιώσιμο κράτος.
Και Ελλάδα και Κύπρος μαζί, μπορούμε να αποτελέσουμε τη «φυσική σύνδεση», τη «γέφυρα» ανάμεσα σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.
Μια αληθινά αμφίπλευρη ελληνική πολιτική στην περιοχή αυτή βοηθά τη σύνδεση όλων με την Ευρώπη, εμπεδώνει αίσθημα ασφαλείας σε όλους και συμβάλλει αποφασιστικά στην επικράτηση μετριοπαθών δυνάμεων και στην επίλυση των προβλημάτων.
Ακόμα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι δεν βρισκόμαστε πια στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Το άνοιγμα στη Ρωσία -για την οποία και εγώ μεταφέρω την συμπαράστασή μας για την τρομοκρατική ενέργεια που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους- δεν είναι «απαγορευτικό», πλέον, όπως ήταν κάποτε. Οι Γερμανοί το έχουν αντιληφθεί. Οι Γάλλοι το έχουν αντιληφθεί, επίσης. Όλοι το έχουν καταλάβει. Καιρός να το καταλάβουμε κι εμείς.
Διατηρούμε τους μείζονες γεωπολιτικούς μας προσανατολισμούς. Αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να έχουμε στενή συνεργασία με τη Ρωσία, με τη Μέση Ανατολή και με την υπόλοιπη Ασία, την Ινδία και την Κίνα.
Με την Κίνα, για παράδειγμα, υπάρχουν τεράστια περιθώρια για οικονομικά ανοίγματα. Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το τόλμησε. Το ΠΑΣΟΚ τότε αντιτάχθηκε και χάλασε τον κόσμο. Κατόπιν εορτής, βέβαια, το κατάλαβε...
Η Νέα Δημοκρατία σας παρέδωσε στρατηγικό άνοιγμα με τη Ρωσία. Εσείς το ξεχάσατε. Παγώσατε αγωγούς. Παγώσατε Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη...
Η Ρωσία δεν είναι πια «εχθρός» της Δύσης. Είναι «εταίρος» της Δύσης. Το τονίζουν όλοι – Δυτικοί και Ρώσοι - σε κάθε ευκαιρία.
Δεν καλούμαστε πια, όπως στο παρελθόν, να διαλέξουμε ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση.
Συμφέρον δικό μας, είναι να συνεχιστεί και να βαθύνει η συνεργασία Δύσης-Ρωσίας. Και να πάρει χαρακτηριστικά στρατηγικής σύγκλισης.
Αν λοιπόν, προχωρήσει αυτή η σύγκλιση, τότε θα πάψει η ευρύτερη περιοχή μας, η Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, να είναι πεδίο σκληρών διεθνών ανταγωνισμών.
Οι κάθετοι εμπορικοί δρόμοι που ξεκινούν από την Πολωνία ή τα βαλτικά κράτη και καταλήγουν στην Βόρειο Ελλάδα θα αποκτήσουν τεράστια στρατηγική σημασία. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η «οικονομική διέξοδος» όλων αυτών προς τη Μεσόγειο.
Βλέπετε η Ελλάδα δεν έχει μεγάλο «στρατηγικό βάθος», όπως το οραματίζεται ο Νταβούτογλου για την Τουρκία.
Αλλά η Ελλάδα μπορεί να γίνει «χώρα- μεταίχμιο». Μπορεί να γίνει χώρα που συνδέει εμπορικούς, ενεργειακούς και επικοινωνιακούς δρόμους. Κι αυτή η σύνδεση δίνει ασφάλεια και ευημερία σε πολλούς:
Και προς νότο, στη Μέση Ανατολή και προς βορρά, στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.
Αυτός ο ρόλος «χώρας- μεταιχμίου», χώρας-κρίκου, αναδεικνύει την Ελλάδα, χωρίς να δημιουργεί ανταγωνισμούς με άλλες χώρες.
Αντίπαλοί μας είναι μόνον όσοι επιμένουν να παίζουν ηγεμονικό ρόλο σε βάρος άλλων. Κι όσοι διατηρούν αλυτρωτισμούς σε βάρος άλλων. Κι αυτές οι τάσεις πρέπει να εξουδετερωθούν. Γιατί υπονομεύουν τις συνθήκες Ασφαλείας, τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη στην περιοχή μας.
Αυτές είναι οι «γαλάζιες γραμμές» που βλέπουμε εμείς στην πολιτική μας: Ο ρόλος «κρίκου» που θέλουμε να παίξουμε και προς βορρά και προς νότο. Προσφέροντας σε όλους τους λαούς της περιοχής, ασφάλεια, διασύνδεση και ευκαιρίες ευημερίας.
Οι μεγάλοι ενεργειακοί αγωγοί από την Ασία στην Ευρώπη, περνάνε από μας. Από τη γη μας ή από τις θάλασσές μας.
Οι μεγάλοι κάθετοι οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες βγάζουν τους βόρειους γείτονές μας στην Μεσόγειο από ελληνικά λιμάνια.
Όνειρό μου –προσωπικά το έχω πει πολλές φορές- ήταν και παραμένει ο μεγάλος δρόμος που θα συνδέει οδικώς και σιδηροδρομικώς το Ταλίν της Εσθονίας στη Βαλτική, με τον Πειραιά! Μια ευθεία γραμμή και με απολήξεις στη Βόρειο Ελλάδα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η θάλασσα ήταν ανέκαθεν και παραμένει η δύναμη της Ελλάδας. Η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, την κατοχυρώνει και την ενισχύει. Κι όμως, εμείς δεν αξιοποιούμε μέχρι τώρα αυτό το πλεονέκτημα...
Σήμερα, από το επίσημο αυτό βήμα της Βουλής, προτείνω –δεν αναφερθήκατε σε αυτό καθόλου κ. Παπανδρέου- να προχωρήσουμε άμεσα στη θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της ΑΟΖ, στη θέσπιση και μετά να την οριοθετήσουμε με όσες παράκτιες χώρες της περιοχής έχουν επικάλυψη μαζί μας κι είναι έτοιμες να το κάνουν.
Να σημειωθεί ότι η ΑΟΖ περιλαμβάνει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες εντός των υδάτων και στο υπέδαφος του βυθού. Περιλαμβάνει την υφαλοκρηπίδα και πηγαίνει πολύ πιο πέρα...
Κι όλοι καταλαβαίνουμε, σε μια τέτοια εποχή, τι σημαίνει αυτό. Όταν σε Αιγαίο και Μεσόγειο είναι γνωστό ότι υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Η θέσπιση και η οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι δύο ξεχωριστά πράγματα!.
Άρα, εμείς μπορούμε άμεσα να κηρύξουμε μονομερώς, να θεσπίσουμε, δηλαδή, την ΑΟΖ προς πάσα κατεύθυνση. Κι ύστερα να προχωρήσουμε στην οριοθέτησή της με όσες άλλες χώρες δεχθούν μια τέτοια συμφωνία μαζί μας, εφ’ όσον βέβαια υπάρχει αλληλοεπικάλυψη. Υπάρχουν τέτοιες χώρες;
Η Κύπρος το έκανε ήδη με το Ισραήλ, με την Αίγυπτο και με το Λίβανο.
Εμείς μπορούμε άμεσα να το κάνουμε με την Κύπρο και να το προωθήσουμε με την Αίγυπτο και τη Λιβύη.
Κι αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία, διαβάστε απλώς, το σχετικό απλούστατο Νόμο της Κύπρου. Και ακολουθήστε τον...
Η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου ξεπερνά και το ανύπαρκτο «ζήτημα» που έχει δημιουργηθεί τελευταία με το Καστελόριζο.
Με την Αλβανία προχωρήσαμε το 2009 σε οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αλλά η σχετική σύμβαση ακυρώθηκε από το Αλβανικό Ανώτατο Δικαστήριο.
Οφείλουμε να διευκρινίσουμε στην Αλβανική κυβέρνηση, ότι η επικύρωση της συμφωνίας εκείνης, είναι απαραίτητη για να στηρίξει η Ελλάδα την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους.
Παρένθεση: Οφείλουμε να τους πούμε ακόμα, ότι η ασφάλεια, η ευημερία και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, είναι βασικότατες προϋποθέσεις για να προχωρήσει από την πλευρά μας η Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.
Αιματηρά γεγονότα όπως τα πρόσφατα στη Χειμάρα είναι απαράδεκτα. Αν δεν ελεγχθεί αμέσως η δραστηριότητα ακραίων στοιχείων σε βάρος της Ελληνικής κοινότητας, θα ζημιωθεί η Ευρωπαϊκή πορεία της ίδιας της Αλβανίας.
Επανέρχομαι στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: Όταν οριοθετήσουμε την Ελληνική ΑΟΖ με τους υπόλοιπους γείτονές μας, θα είναι ευκολότερο να ρυθμίσουμε το ίδιο θέμα και με την Τουρκία.
Αλλά εδώ να είμαστε σαφείς: Λύση του προβλήματος σημαίνει, η Ελλάδα να κατοχυρώσει όλα τα δικαιώματα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. Όχι να παραιτηθούμε από τα δικαιώματα αυτά!
Κάποιες ιδέες που ακούγονται παρασκηνιακά ότι το Αιγαίο είναι τάχα «ειδικού καθεστώτος» θάλασσα – «ημίκλειστη» ή όπως αλλιώς την πουν – και γι’ αυτό δεν ισχύουν, δήθεν, οι προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου, είναι απαράδεκτες, Ισοδυναμούν με αυτό-παραίτηση της Ελλάδας από τα δικαιώματά της.
Δεν κατηγορώ κανέναν για τίποτε. Απλώς λέω, ότι όποιοι το σκέπτονται αυτό, να το ξεχάσουν.
Και το εννοώ: Οποιαδήποτε Συμφωνία θα στηριζόταν σε αυτό-παραίτηση της Ελλάδας απ’ όσα της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, για μας θεωρείται άκυρη από τώρα.
Κι αν υπάρξει, θα την ακυρώσουμε μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Μιλημένα-ξηγημένα...
Κάποιοι προτείνουν ακόμα «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο. Ελπίζω να ισχύουν, κ. Παπανδρέου, οι διαβεβαιώσεις που δώσατε, εδώ, στη Βουλή, ότι κάτι τέτοιο δεν το συζητάτε καν.
Άλλωστε, τι θα πει «συνεκμετάλλευση»; Να εκμεταλλευτούμε μαζί με άλλους, κάτι που το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας το αναγνωρίζει ως δικό μας;
Αυτό το δόγμα, «τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας από… μισά», θα το αποδεχθούμε;
Σίγουρα όχι...
Δέχεται καμία άλλη χώρα να εκμεταλλευτεί μαζί με μας τα δικά της;
Ασφαλώς και όχι!
Δέχεται καμία άλλη χώρα να εκμεταλλευτεί μαζί με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, τα δικά της;
Όχι και πάλι όχι…
Κυκλοφορεί και η άποψη να λύσουμε τα προβλήματά μας στη Χάγη, όχι με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά με βάση γενικόλογες «αρχές Δικαίου». Η Τουρκία κυρίως, η οποία δεν δέχεται το Δίκαιο της Θάλασσας που ευνοεί την Ελλάδα, πιέζει να πάμε με την αρχή της λεγόμενης «ευθυδικίας». Η οποία από κάποιους ερμηνεύεται, να τα μοιράσουμε όλα στη μέση!
Εμείς το απορρίπτουμε αυτό. Κατηγορηματικά!
Τα ελληνικά δικαιώματα δεν είναι... «ακορντεόν»! Να ανοιγοκλείνουν κάθε τόσο, σε αέρα, σε θάλασσα και σε υπέδαφος...
Επομένως, προσφυγή στη Χάγη με υπογραφή συνυποσχετικού το οποίο δεν θα περιλαμβάνει ρητώς το Δίκαιο της Θάλασσας, οδηγεί στην «ευθυδικία» και θα ζημιώσει πολύ τα εθνικά συμφέροντα. Απορρίπτουμε κάτι τέτοιο, κατηγορηματικά.
Αντίθετα, η ανακήρυξη ΑΟΖ κατοχυρώνει τα εθνικά συμφέροντα πλήρως μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Μπορεί να γίνει άμεσα. Κι αυτό πρέπει να κάνουμε. Τόσο απλά…
Αναφερθήκατε στο Ερζερούμ. Πήγατε πριν λίγες μέρες εκεί και μιλήσατε στη Σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων στο Ερζερούμ. Πριν ένα χρόνο είχατε μιλήσει σε αντίστοιχη ετήσια Σύνοδο των πρέσβεων της Σερβίας.
Ελπίζω, κάποια στιγμή, κύριε Παπανδρέου, να βρείτε ώρα να μιλήσετε και με τους… Έλληνες διπλωματικούς! Διότι τα προβλήματά τους είναι τεράστια και δεν υπάρχει επαφή. Ούτε, καν, κάποιο δείγμα διάθεσης σας για να λυθούν αυτά τα τεράστια προβλήματα, τα οποία δημιουργούν μεγάλα θέματα στη χώρα και στο εξωτερικό.
Μιλήστε μαζί τους και θα διαπιστώσετε ότι οι παραπάνω ανησυχίες δεν είναι μόνο δικές μου.
Τον τελευταίο, μάλιστα, χρόνο έχουμε την εντεινόμενη προκλητική πρακτική των δήθεν «αβλαβών διελεύσεων» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού από ελληνικά χωρικά ύδατα. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μεγάλη αύξηση διελεύσεων από τα Στενά του Καφηρέα, αύξηση «περιπολιών» στο Κρητικό Πέλαγος, κινήσεων γύρω από τις Κυκλάδες, το βόρειο Κεντρικό Αιγαίο και συνεχείς διελεύσεις μεταξύ Σκύρου και Ευβοίας.
Τους τελευταίους 14 μήνες έχουμε μια ελληνοτουρκική συνάντηση υψηλού επιπέδου περίπου κάθε 3 βδομάδες! Αλλά δεν έχουμε μείωση, έχουμε συνεχή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων!
Αυτά είναι, λοιπόν, τα «αποτελέσματα» της εργώδους διπλωματικής σας προσπάθειας;
Αυτά είναι τα αποτελέσματα 6 συναντήσεων Παπανδρέου-Ερντογάν, 12 συναντήσεων Δρούτσα-Νταβούτογλου και 7 διερευνητικών επαφών Αποστολίδη-Σινιρλίογλου;
Από την πολλή «Ελληνοτουρκική φιλία», σε λίγο θα αγναντεύουμε από το Φάληρο τα τουρκικά πολεμικά πλοία και θα τους... κουνάμε το μαντήλι!
Ακόμα, στο γνωστό βιβλίο του, ο κ. Νταβούτογλου αναφέρει συγκεκριμένα και κατά λέξη ότι:
«Η βασική πηγή προβλήματος στο Αιγαίο είναι η αγεφύρωτη αντίφαση μεταξύ της γεωλογικής και γεωπολιτικής πραγματικότητας και του ισχύοντος καθεστώτος».
Καταλαβαίνετε τι υπονοεί αυτό;
Ότι για να λύσουμε το «πρόβλημα στο Αιγαίο», αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφία, πρέπει να αλλάξουμε το «ισχύον καθεστώς».
Η πρόθεση αλλαγής του status quo, ονομάζεται «αναθεωρητισμός», που σημαίνει πολιτική αποσταθεροποιητική και επικίνδυνη.
Είναι η πρώτη φορά που Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται τόσο καθαρά στην αναθεωρητική επιδίωξη της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Κατά τα άλλα, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πολύ «φιλικές» και γίνονται μάλιστα –καμιά φορά- και «εταιρικές».
Μετά από τόσες «επαφές» και τόσο υψηλού επιπέδου «διάλογο».
Ωραία! Πολύ ωραία...
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πρόσφατα ο κ. Δρούτσας πρότεινε Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης-Τουρκίας. Το θεωρώ μεγάλη «εκδούλευση» προς την Τουρκία! Διότι Σύνοδοι Κορυφής δεν γίνονται με χώρες που θέλουν να ενταχθούν στην Ένωση. Γίνονται μόνο με μεγάλες χώρες που η Ευρωπαϊκή Ένωση τις αναγνωρίζει ως «στρατηγικούς εταίρους» (strategic partners) όπως η Ρωσία και η Κίνα. Κι αν θέλετε παρακάτω, όπως και η Βραζιλία.
Ουσιαστικά, ο κ. Δρούτσας πρότεινε την αναβάθμιση της Τουρκίας σε «στρατηγικό εταίρο» ολόκληρης της Ευρώπης!
Και την ίδια ακριβώς εποχή, που εμείς προσφέρουμε στην Άγκυρα αυτή τη πολιτική «αναβάθμιση», η Τουρκία όχι μόνο δεν παραιτείται από τις απειλές της εναντίον μας, το casus belli, αλλά το επικυρώνει ακόμα περισσότερο, και κλιμακώνει τις έμπρακτες προκλήσεις της εναντίον μας. Είναι και αυτό «αποδοτικός διάλογος»;
Φυσικά, δεν είμαστε αντίθετοι με το διάλογο. Προς Θεού! Αλλά θέλουμε διάλογο ενταγμένο σε μια στρατηγική ανάσχεσης και επίτευξης εθνικών στόχων.
Στην περίπτωσή μας υπάρχει αυτό;
-- Στις διερευνητικές σας επαφές συζητάτε αυτή τη στιγμή για χωρικά ύδατα διαφοροποιημένου εύρους; Ελπίζω όχι.
--Πέρα από την αναίρεση του casus belli, ζητάτε και την εγκατάλειψη της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών», ώστε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος;
-- Τους θέσατε εσείς άλλα θέματα, ή μόνο εκείνοι θέτουν; Τους ρωτήσατε τι θα γίνει με την επαναπροώθηση των μεταναστών, που την υπέγραψαν και δεν την τηρούν; Τους ρωτήσατε για τα πυρηνικά εργοστάσια στις ακτές της Μικράς Ασίας;
Να σημειώσω ακόμα αυτή την αίσθηση «μυστικής διπλωματίας» που αιωρείται και διαχέεται όλο και περισσότερο.
Για σκεφτείτε, αν ήμουν εγώ στη θέση σας κι είχα πάει στην Τουρκία και μιλούσα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό για δύο ώρες περίπου, κατ’ ιδίαν, χωρίς καμία άλλη επίσημη εκπροσώπηση. Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι είδους εκκωφαντικές καταγγελίες θα ακούγονταν στην αίθουσα αυτή σε βάρος μου...
Εγώ αποδοκιμάζω τη μυστική διπλωματία. Σας επισημαίνω ότι δημιουργεί περισσότερη καχυποψία μέσα στη χώρα, παρά καλό κλίμα με τους απέναντι.
Είχατε σχεδόν δύο ώρες επαφή, κατ’ ιδίαν, με τον Τούρκο ομόλογό του. Δεν ενημερώσατε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Δεν ενημερώσατε ούτε τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό είναι μυστική διπλωματία!
Όταν μιλήσατε δημόσια στο τουρκικό ακροατήριο, είπατε τις γνωστές θέσεις της Ελλάδας. Κι αυτό προβλήθηκε, περίπου, ως «εθνικό κατόρθωμα»!
Τα αυτονόητα είπατε. Και αλίμονο αν δεν τα λέγατε...
Ομως την ώρα που βρισκόταν ο Πρωθυπουργός στην Τουρκία, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «έκαναν κόσκινο» τον εναέριο χώρο μας.
Κι αυτό δεν ήταν κατόρθωμα. Ήταν πλήγμα για το κύρος της Ελλάδας!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ας δούμε τώρα, πέρα από λόγια, ποια είναι η πραγματική προσέγγισή του σημερινού ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική Πολιτική. Προσέγγιση που εγκαινίασε πριν δεκαπέντε χρόνια. Ανακόπηκε την πενταετία 2004-2009. Και επανέρχεται σήμερα:
- Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, το καλοκαίρι του 1997 δεχθήκατε ότι υπάρχουν μη κατονομαζόμενα «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο.
- Στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι, το Δεκέμβριο του 1999, παραιτηθήκατε από την αρχή που είχαν πλήρως αποδεχθεί όλοι οι προηγούμενοι ηγέτες της χώρας: ότι η μόνη διμερής διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Και δεχθήκατε τότε ότι υπάρχουν «συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα».
Αυτά όλα έγιναν επί ΠΑΣΟΚ!
Όταν έφτασε η ώρα να «λυθεί» το Κυπριακό, το 2004, η «λύση» που μας προτάθηκε – το διαβόητο Σχέδιο Ανάν – ήταν εφιαλτική: Διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν ένωνε την Κύπρο. Καθιστούσε την Τουρκία πλήρη κυρίαρχο του κατεχόμενου βορά και επικυρίαρχο του ελεύθερου νότου.
Δεν καταργούσε τα τετελεσμένα της εισβολής. Τα νομιμοποιούσε!
Το Σχέδιο Ανάν δημιουργούσε ένα νομικό τερατούργημα, που δεν επέτρεπε να λειτουργήσει δημοκρατικά το πολίτευμα της Κύπρου.
Μια ολόκληρη πολιτική τάξη στην Ελλάδα, διακήρυσσε την άνοιξη του 2004, ότι αν δεν υπερψήφιζαν το Σχέδιο Ανάν οι Ελληνοκύπριοι, θα «καταστρεφόταν» δήθεν η Κύπρος και θα ματαιωνόταν η ένταξή της στην Ευρώπη.
Εσείς ο ίδιος, κ. Παπανδρέου, μας παρουσιάζατε το Σχέδιο Ανάν ως «μονόδρομο», ως μόνη «εφικτή λύση».
Σας θυμίζει τίποτε αυτό περί μονόδρομου σε σχέση με τα σημερινά, κύριοι συνάδελφοι;
Μόνο που τότε, στην εξουσία βρισκόταν πια η Νέα Δημοκρατία. Η οποία αρνήθηκε τον εκβιασμό. Και στήριξε την απόφαση του αείμνηστου Προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, να απορρίψει το Σχέδιο Ανάν.
Ο Κυπριακός Ελληνισμός καταψήφισε τότε το Σχέδιο εκείνο απορρίπτοντας τους εκβιασμούς.
Και, «ω του θαύματος»! Η Κύπρος δεν «καταστράφηκε»! Δεν έμεινε έξω από την Ευρώπη. Σε λίγες εβδομάδες μετά το βροντερό ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, έγινε πλήρες μέλος της Ευρώπης! Και το αμέσως επόμενο διάστημα ήταν η Τουρκία που πιεζόταν να αναγνωρίσει την Κύπρο, όχι πια η Λευκωσία να αναγνωρίσει τα κατοχικά «τετελεσμένα» της Τουρκίας.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Κύπρος όχι μόνο δεν «καταστράφηκε», αλλά εντάχθηκε στο ευρώ, και ακολούθησε μιαν αποφασιστική πολιτική οριοθέτησης της ΑΟΖ, με άλλα παράκτια κράτη. Και το πέτυχε με την έγκριση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Και παρά τις απειλές της Τουρκίας...
Η μικρή Κύπρος το πέτυχε. Η Ελλάδα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της...
Και ίσως το πιο σημαντικό συμπέρασμα είναι να αντιμετωπίζουμε με απόλυτη καχυποψία όποιον διανοηθεί ξανά να μας μιλήσει για «μονόδρομους», ή όποιον μας θέσει εκβιαστικά διλήμματα να αποδεχθούμε απαράδεκτες «λύσεις» για να αποφύγουμε τάχα, «επερχόμενες καταστροφές».
Στα επόμενα χρόνια οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας έκαναν κι άλλες δύο κινήσεις για να ανακτήσει η Ελλάδα τον έλεγχο πάνω στην Εξωτερική Πολιτική της και να προασπιστεί το εθνικό συμφέρον.
-- Πρώτον, στο Βουκουρέστι, έθεσαν τις «κόκκινες γραμμές» για το Μακεδονικό. Και τότε υπήρξαν πολλοί που κραύγαζαν ότι η υπόθεση ήταν πια «χαμένη» κι ότι αν επέμενε η Ελλάδα, θα υφίστατο τάχα, «διεθνή απομόνωση»!
Κι όμως! Η Ελλάδα ξεκαθάρισε τη θέση της, διευκρίνισε ότι θα δεχθεί ένα όνομα για κάθε χρήση – erga omnes – απέκλεισε τον εθνολογικό προσδιορισμό του γειτονικού κράτους με όνομα που παραπέμπει σε αλυτρωτικές αξιώσεις σε βάρος της, παραμέρισε όλες τις προτάσεις για «διπλές» και «τριπλές ονομασίες» κι έβαλε «βέτο» για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντί να «απομονωθεί» από τους εταίρους και συμμάχους της, η Ελλάδα πέτυχε στο Βουκουρέστι να υποστηριχθεί από τους περισσότερους.
Για μιαν ακόμα φορά οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν. Κι εμείς εμμένουμε και σήμερα, απόλυτα και αταλάντευτα, σ’ αυτές τις «κόκκινες γραμμές».
-- Δεύτερον, την ίδια εποχή, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας έβαλαν την Ελλάδα στο παιγνίδι των αγωγών. Μεταξύ άλλων, τότε ξεμπλόκαρε και ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που χρόνια συζητιόταν. Κι ύστερα ήλθε το ΠΑΣΟΚ, σε ώρα, μάλιστα, οικονομικής δυσπραγίας, κι έκανε ό,τι μπορούσε να τον… ακυρώσει! Και μετά την εκλογή του, κατάφερε να τον αδρανοποιήσει πλήρως.
Έμεινε, όμως, το υπόλοιπο έργο των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα αυτό. Κυρίως η διέλευση αγωγών φυσικού αερίου. Και τα σχετικά σχέδια ήδη επεκτείνονται απ’ όλες τις πλευρές.
Αυτά έγιναν, με δύο λόγια, τα προηγούμενα δεκαπέντε χρόνια:
Αυτά έκανε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση πριν το 2004. Με αποκορύφωμα το Σχέδιο Ανάν που ζητούσε με κάθε τρόπο να το αποδεχθούν οι Ελληνοκύπριοι.
Αυτά έκανε και η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση μετά το 2004. Κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις να ανακτήσει τον έλεγχο και να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα με επιτυχία. Με τη στάση της στο Σχέδιο Ανάν, στο Βουκουρέστι, στους αγωγούς...
Την ίδια εποχή το ΠΑΣΟΚ ως Αντιπολίτευση, στο εσωτερικό της χώρας πολέμησε λυσσωδώς μεταρρυθμίσεις, που σήμερα προωθεί υπό πίεση.
Εδώ, λοιπόν, αρχίζουν να εμφανίζονται οι μεγάλες διαφορές μεταξύ μας:
Εσείς είστε υπέρ της λεγόμενης «διεθνούς διακυβέρνησης». Της υπαγωγής, δηλαδή, ουσιαστικά της χώρας στις αρμοδιότητες των διεθνών οργανισμών.
-- Ως Αντιπολίτευση, κάνατε ό,τι μπορούσατε για να μην ορθοποδήσει η χώρα από μόνη της.
-- Κι ως Κυβέρνηση, προσχωρείτε στον έλεγχο της χώρας από διεθνείς οργανισμούς. Όπως κάνατε και με το Μνημόνιο. Που όσες άλλες χώρες έχουν πρόβλημα προσπάθησαν να το αποφύγουν, όπως συνέβη με την Ιρλανδία. Και ακόμα προσπαθούν να το αποφύγουν, όπως συμβαίνει με την Πορτογαλία και την Ισπανία.
Κι όσες δεν κατάφεραν να το αποφύγουν, όπως η Ιρλανδία, τουλάχιστον διαπραγματεύθηκαν σκληρά τη διάσωση της αναπτυξιακής τους δυναμικής.
Εσείς δεν διαπραγματευθήκατε τίποτε…
-- Ως Αντιπολίτευση, λέγατε «όχι σε όλα», σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας.
-- Και ως Κυβέρνηση, λέτε «ναι σε όλα», στις αξιώσεις διεθνών παραγόντων και διεθνών οργανισμών.
Εμείς είμαστε το ακριβώς αντίθετο: Θέλουμε η Ελλάδα να ορθοποδήσει. Θέλουμε να ανακτήσει τον έλεγχο και στην Εξωτερική της πολιτική και στην Οικονομία. Θέλουμε να διευρύνει τα ερείσματά της και να αποκτήσει καινούργια στηρίγματα.
-- Λέμε όχι, σε κάθε «Ανάν» και σε κάθε «μονόδρομο». Πράγμα που εσείς δεν το κάνετε.
-- Και λέμε ναι, σε κάθε προσπάθεια διαρθρωτικών αλλαγών. Πράγμα που, επίσης, εσείς ποτέ δεν κάνατε, όσο ήσασταν στην Αντιπολίτευση.
Δεν οραματιζόμαστε τη «διεθνή διακυβέρνηση». Καμία άλλη χώρα δεν παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά τα ξεπερασμένα ιδεολογήματα.
Η Γερμανία, ηγέτιδα της Ευρώπης, βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του λαού της. Όχι μόνο τώρα, επί κυβερνήσεων Μέρκελ, αλλά και προηγουμένως, επί κυβερνήσεων του Σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ. Το ίδιο και η Ολλανδία και η Σουηδία και Φινλανδία και η Δανία. Το ίδιο και η Βρετανία. Και η Γαλλία. Όλοι!
Γι’ αυτό και είναι δημοκρατίες. Γιατί ελέγχονται από τους λαούς τους και λογοδοτούν σε αυτούς. Δεν είναι «Νομαρχίες» μιας μη εκλεγμένης και μη ελεγχόμενης κεντρικής και γραφειοκρατικής υπερεξουσίας.
Γιατί όσο απομακρύνονται οι πολίτες από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν, τόσο χάνουν την αίσθηση ότι η ψήφος τους μετράει, τόσο χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς το πολίτευμα, τόσο χάνουν την αίσθηση του «κοινού καλού», που τόσο απαραίτητη είναι για να λειτουργήσει σωστά η Δημοκρατία.
Το ιδεολόγημα της «διεθνούς διακυβέρνησης» απονομιμοποιεί το πολίτευμα. Αποδυναμώνει τη δημοκρατία. Διαλύει την κοινωνική συνοχή και απονευρώνει τη διακυβέρνηση...
Το μεγάλο ζητούμενο, λοιπόν, εφόσον ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας!
Να πολιτευόμαστε με αυτοσυγκράτηση. Σίγουρα.
Να πολιτευόμαστε με μακροχρόνιο ορίζοντα. Ασφαλώς.
Να πολιτευόμαστε μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου. Χωρίς άλλο…
Αλλά να πολιτευόμαστε: Δηλαδή να ασκούμε Πολιτική διεθνώς, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όχι με ιδεοληπτικές εμμονές «διεθνούς διακυβέρνησης».
Μέσα στα πλαίσια της Ευρώπης. Αναμφίβολα.
Αλλά ως εκφραστές του εθνικού συμφέροντος της χώρας μας, όπως κάνουν όλοι οι εταίροι μας. Όχι ως «ουδέτεροι» ή «αντικειμενικοί τρίτοι»...
Όπως έχω πει και στο παρελθόν, η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι «χώρος».
Και οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός».
Δύναμη της Ελλάδας είναι η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητα του λαού της. Επαναλαμβάνω: Αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα!
Με αυτά τα δύο, και την Οικονομία θα ανατάξουμε, και τα εθνικά μας δίκαια θα προασπιστούμε, και τις «κόκκινες γραμμές» θα κρατήσουμε, και τις «γαλάζιες γραμμές» θα προωθήσουμε.
-- Σας καλώ να απορρίψετε όλες τις «φαεινές ιδέες» ορισμένων που θα ήθελαν να διαπραγματευθούμε την υφαλοκρηπίδα «από μηδενική βάση». Τι θα πει «μηδενική βάση»; Ότι θα κάνουμε πίσω από τη νομική βάση που υπήρχε ως τώρα; Δηλαδή θα παραιτηθούμε από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας που μας ευνοεί;

Κύριε Παπανδρέου,
πέντε χρόνια μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Άγκυρα σήμερα –το ξέρετε καλά- εξακολουθεί να απειλεί τη χώρα μας με casus belli και να μην αναγνωρίζει την Κύπρο. Προ πενταετίας, όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία –ήμουν ευρωβουλευτής- πολλοί πίστεψαν ότι θα άλλαζε η Τουρκία. Σήμερα, εσείς με μεγαλύτερο ζήλο παρά ποτέ, υπερθεματίζετε για την Τουρκική ένταξη. Την ώρα μάλιστα, που ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πλέον μεταστραφεί εναντίον της Τουρκίας.
Δεν λέω να πείτε όχι σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά μην γίνεστε και «βασιλικότεροι του βασιλέως».
Και εν πάσει περιπτώσει, σίγουρα μπορείτε να απαιτήσετε από τον «καρντάση» Ερντογάν, να πάψει να συνδέει το άνοιγμα της Χάλκης με την εκλογή των ψευτομουφτήδων στη Θράκη!
Και να δείξετε υπερβάλλοντα ζήλο για το θέμα των λαθρομεταναστών! Γιατί μας καίει!
- Σας καλώ να απαιτήσουμε τη συμμόρφωση της Τουρκίας για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών. Και αυτό πρέπει να γίνει όρος για την πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.!
Συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία, αλλά δεν την τήρησε ποτέ...
-- Σας καλώ να θεσπίσουμε και να διακηρύξουμε αμέσως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και να προχωρήσουμε στην οριοθέτησή της με την Κύπρο και με όποια άλλα κράτη προσέλθουν να το λύσουμε διμερώς.
-- Σας καλώ να παραμείνουμε αμετακίνητοι στις «κόκκινες γραμμές» της εξωτερικής μας πολιτικής: Στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στο Σκοπιανό και σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την ευημερία και τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Σας καλώ να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί.
Πρέπει να ξαναπάρουμε τη χώρα στα χέρια μας.
Αλλά αν δεν το δεχθείτε, αν επιμείνετε στα αδιέξοδά σας, με ή χωρίς εσάς, θα πάρουμε ξανά τη χώρα στα χέρια μας…
Με ή χωρίς εσάς, θα πάρουμε ξανά την Ελλάδα στα χέρια μας!
Η κρίση δεν θα αφήσουμε να διαλύσει τη χώρα. Θα την ξαναστήσουμε στα πόδια της. Υπερήφανη. Δημιουργική. Ανοιχτή προς τα έξω.
Και πάνω απ’ όλα: Κύρια της τύχης της!
Όπως της αξίζει.
Κι όπως της το οφείλουμε.
Πηγή: Τα Χάλια

51 σχόλια:

  1. Η Μόνη αναφορά στην θράκη είναι το σημείο που λέει περί σύνδεσης ψευδομουφτή με Χάλκη.Αυτό ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ αν όχι ΟΛΑ.

    Δεύτερον ούτε η Ν.Δ. είχε ξεκάθαρη θέση στο σχέδιο ΑΝΑΝ, ψέλλιζε δεν θυμάται ή δεν θέλει να θυμάται ο Κος Σαμαράς.Επίσης λάθος του που δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους, ο Κος Παπανδρέου ήταν εκ των σχεδιαστών του σχεδίου ΑΝΑΝ

    Τρίτον ποιά η σχέση Χατζηδάκη ως Υπουργού Ανάπτυξης με τον αγωγό ITGI και Nabucco; Ποιά θέση κατέχει ο Κος Χατζηδάκης Σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στό σχέδιο ΑΝΑΝ ο Καραμανλής δέν έκανε τό λάθος τού θείου του.
    Αφησε τόν ΤΑΣΣΟ πού ήξερε νά αποφασίσει.
    Σέ αντίθεση μέ τόν Γαπά πού μαζί μέ τήν Διαμαντοπούλου συνέχεια πίεζαν τόν ΤΑΣΣΟ γιά τό ναί.
    Τώρα έχουμε τουρκόφια καί γαπά θερμούς υποστηρικτές τής διάλυσης τής Κυπριακής Δημοκρατίας.
    είδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά καμένο χαρτί και αυτός. Λες και ήταν σε άλλο κόμμα, άλλη κυβέρνηση επί Καραμανλή και Μητσοτάκη. Σαμαρά έχεις ένα χρόνο αρχηγός και τώρα θυμήθηκες τη πατρίδα, τον λαό και τα εθνικά. Γιατί άραγε; Άρχισες τις κορώνες γιατί έρχονται εκλογές;
    Καλά όλα αυτά που λές(αν και μόνο ξεκάθαρη δεν ήταν η ΝΔ πάνω σε Σχ.Αναν και Βουκουρέστι) αλλά είσαι και εσύ "βρώμικος" και θα ήταν υπέρ σου να το παραδεχτείς, και επίσης η χρονική συγκυρία και η μέχρι τώρα νωθρή αντιπολίτευσή σου δεν αφήνουν περιθώρια να πιστέψω ότι θα έκανες κάτι πολύ διαφορετικό από τον Γιωργάκη αν ήσουν στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς Έλληνας πατριώτης που να μην συμφωνεί με όσα -επιτέλους - ακούστηκαν στην Βουλή των Ελλήνων (όχι των λαθρομεταναστών της κ. Νταλάρα).

    Η ομιλία του με ζέστανε!

    Η σύγκριση της, πλήρους μεστού νοήματος και Πατριδογνωσίας, ομιλίας του κ.Σαμαρά, με τις κοινότυπες αηδίες που ακούμε από τον πρωθυπουργό και διαβάζουμε (βλέπε άρθρίδιο Κουλουμπή περί εθνικισμού (sic!) των Ελλήνων στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής), είναι τελείως ατυχής.

    Μακάρι να γινόντουσαν πράξη, όλα όσα προτείνει ο κ. Σαμαράς!

    Το τι έκανε η ΝΔ παλαιότερα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, εδώ και χρόνια φωνάζω, ότι η αντισυνταγματική πολιτική (δεν ασκεί συμφώνως προς το Σύνταγμα Αντιπολίτευση!) της ΝΔ θα έφερνε και όντως έφερε πάλι το ΠΑΣΟΚ!

    Το τι δέον γενέσθαι έχει τεράστια σημασία!


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τοτε γιατι δεν αποχωρησε απο τη βουλη με το μνημονιο και να πει απλα το μνημονιο ειναι πραξικοπημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπα λίγο αργά ξύπνησε ο Αντωνάκης. Τόσο καιρό τι περίμενε; Απλά επαναλαμβάνει συγκρατημένα τα αυτονότητα και όσα συζητά ο κόσμος μπας και συγκρατήσει κανένα κουκί. Τις μαγκιές έπρεπε να της πουλήσει όσο ήταν καιρός... Άφησε τον Γιωργάκη να ολοκληρώσει και μετά να θυμηθεί ότι είναι "αντιπολίτευση". Είναι ακριβώς της ίδιας συνωμοταξίας και τοις κύνων ρήμασι πειθόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΛΛΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου θυμισε το ΓΑΠ που απειλουσε πως "εγω κ. Καραμανλη, θα ειμαι αυστηρος με την Τουρκια το Δεκεμβριο! Εγω δεν απεμπολω το βετο!"

    Και αλλες ιστορικες δηλωσεις, οπως:

    "Επέκταση των χωρικών μας υδάτων ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου απο τον πρωθυπουργό, όπως αποκάλυψε μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ."

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=47794

    Τελικα, οι Ελληνες πρωθυπουργοι εχουν ολοι μερικα κοινα:

    1) Εχουν καλους συμβουλους επικοινωνιας που τους γραφουν τους λογους για να λεν αυτα που θελει να ακουσει το προνομιακο κοινο.

    2) Οταν υποψιαστουν εκλογες, γινονται Τουρκοφαγοι Νικηταραδες!

    3) Απευθυνονται σε ενα κοινο που μυαλο δε βαζει.

    Η Ελλαδα εφτασε στην τωρινη κατασταση απο ενα παιγνο ρολων μεταξυ των 2 κομματων, που στην ουσια διαχειριζονται την εξουσια με αμοιβαια υποστηριξη. Και καθε φορα που ο εκαστοτε αρχηγος δεν "τραβα", τον αλλαζουν και πειθουν τον σοφο Ελληνα ψηφοφορο πως "α, αλλαξε ο αρχηγος, περασμενα-ξεχασμενα. Ωραια που τα λεει!".

    Οταν καει και ο ΓΑΠ, θα βγει ο αντικαταστατης που θα τα λεει κι αυτος "καλα" στο δικο του κοινο, μεχρι να κυβερνησει.

    Το οτι στην ουσια οι μηχανισμοι και τα αλλα προσωπα ειναι τα ιδια, δεν πειραζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Στό σχέδιο ΑΝΑΝ ο Καραμανλής δέν έκανε τό λάθος τού θείου του.
    Αφησε τόν ΤΑΣΣΟ πού ήξερε νά αποφασίσει."


    Ναι, ειπε το ναι εμμεσως, αλλα κατοπιν καποιος με μυαλο τον επεισε να τηρησει σιγη ιχθυος και να αφησει το ΓΑΠ να εκτεθει...


    "Το σχέδιο Ανάν, όπως έχω τονίσει, έχει και θετικά στοιχεία και δυσκολίες. Οι συγκεκριμένες συγκυρίες επιβάλλουν να μην αφήσουμε τις αδικίες να μας εμποδίσουν να κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα. Αυτό που προέχει σήμερα, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να δούμε ψύχραιμα πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα
    θετικά του σχεδίου Ανάν, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δυναμικής.

    Προσωπικά πιστεύω βαθύτατα στη δύναμη της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Στη δύναμή της να αμβλύνει τις όποιες δυσκολίες. Για αυτό και θεωρώ ότι, μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής, τα θετικά σημεία μπορούν να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών."

    http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=41253

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "τοτε γιατι δεν αποχωρησε απο τη βουλη με το μνημονιο και να πει απλα το μνημονιο ειναι πραξικοπημα?"

    Εσυ γιατι νομιζεις οτι μιλα για "κινδυνο" να μην ψηφιστει το μνημονιο. Τι κανει "νιαου νιαου" στα κεραμιδια?

    http://img413.imageshack.us/img413/1940/73625423.png


    Το μονο που μενει τωρα ειναι να βγει και η Ντορα και να ζηταει κι αυτη ΑΟΖ και αυστηρη μεταχειριση της Τουρκια, για να αναφωνησουμε και παλι το "η Ελλας ειναι ενα απεραντο τρελοκομειο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από αυτό που είπε: "Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι «χώρος»" ξέρω ποιός του έγραψε τον λόγο !!!
    Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ !!!
    Το έχει πει σε ομιλία του.
    Μια μέρα με τον Σταύρο Λυγερό...

    Αυτό που θα συμβεί το ξέρουμε...
    Ο Σαμαράς δεν πρόκειται να κάνει τίποτα ως πρωθυπουργός (αν γίνει)από αυτά που λέει τώρα (γνωστό το έργο), ο δε Χρύσανθος θα λάβει μια ωραία επιστολή που θα τον ευχαριστεί "για τις μέχρι τώρα προσφερθείσες υπηρεσίες του "!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Λαός -λέει το Αντωνάκι- "Πρέπει να πάρει τη χώρα του στα χέρια του για να αναπτυχθεί..."

    Καμιά άλλη παπαρίτσα θα μας πεις κι εσύ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο Σαμαράς θα φύγει νύχτα, γιατί στηρίζει την εκκλησία της ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για το "πόθεν έσχες" και μάλιστα από το 1974, τόσα χρόνια γιατί δεν είχε πει κουβέντα ή δεν έκανε τίποτα ως υπουργός κυβέρνησης;
    Το ψέμα το έχουν κάνει επάγγελμα...
    Όμως, για να τα λέει έτσι, ξέρει ότι θα βρεί κανα τριάρι εκατομμύρια μαλάκες να τσιμπήσουν.
    Μερικούς θα τους δούμε και εδώ στο μπλογκ σήμερα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με Άκη και με Άρη θα υπερασπίσουμε τα εθνικά συμφέροντα

    :)) :)) :))

    Η ΝΔ είναι ένα κεντρώο φιλελεύθερο κόμμα, ας παίξει τουλάχιστον σωστά τον ρόλο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά, αφού δεν σας κάνει ο Αντωνάκης μείνετε με ΓΑΠ... αχαχααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ καλή και συγκροτημένη ομιλία. Επειδή εδώ και πολλά χρόνια άλλα έχουμε συνηθίσει να ακούμε επίσημα (και "πολιτικώς ορθά") από τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, προσωπικά με εξέπληξε ευχάριστα. Εγώ τουλάχιστον κράταγα πολύ μικρότερο καλάθι εν όψει αυτής της συζήτησης όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι σημαντικό να ακούγονται αυτά (τα αυτονόητα) μέσα στη βουλή και να εκπέμπονται τέτοια μηνύματα στο λαό σε μια εποχή που βομβαρδίζεται ανελέητα με κάθε είδους εθνομηδενιστικά, αποδομητικά, και "κοσμοπολίτικα" ιδεολογήματα από όλο το σύστημα παραεξουσίας (αναλυτάδες, καθηγητάδες, μεγαλοδημοσιογράφους, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις). Κρατάω ενδεικτικά 10 σημεία:

    "να βαθύνει η συνεργασία Δύσης-Ρωσίας."

    "η Ελλάδα μπορεί να γίνει «χώρα- μεταίχμιο»."

    "Όχι να την παραδώσει (την Ελλάδα) σε μηχανισμούς «διεθνούς διακυβέρνησης»"

    "να προχωρήσουμε άμεσα στη θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της ΑΟΖ"

    "Άλλωστε, τι θα πει «συνεκμετάλλευση»; Να εκμεταλλευτούμε μαζί με άλλους, κάτι που το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας το αναγνωρίζει ως δικό μας;"

    "Από την πολλή «Ελληνοτουρκική φιλία», σε λίγο θα αγναντεύουμε από το Φάληρο τα τουρκικά πολεμικά πλοία και θα τους... κουνάμε το μαντήλι!"

    "χωρικά ύδατα διαφοροποιημένου εύρους; Ελπίζω όχι."

    "επαναπροώθηση των μεταναστών"

    "Λέμε όχι, σε κάθε «Ανάν» και σε κάθε «μονόδρομο»."

    "την ασφάλεια, την ευημερία και τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού"

    Τα ασπάζονται αυτά όλοι μέσα στη ΝΔ; Οι διάφοροι ντιντήδες για παράδειγμα; Χλωμό το βλέπω. Αλλά και αδιάφορο. Η κοινωνία δεν τους σηκώνει πια. Τι περιθώρια αντίδρασης έχουν; Άντε να βγει το ΕΛΙΑΜΕΠ και οι έγκυρες φυλλάδες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΒΗΜΑ κλπ) και να κατηγορήσουν για εθνικισμό. Και τι έγινε; Το μόνο που τελικά θα καταφέρουν είναι να αποενοχοποιήσουν (άθελά τους) τον εθνικισμό και τον πατριωτισμό, απλά γιατί τώρα πια δεν τα λέει αυτά ένας περιθωριακός Καρατζαφέρης, αλλά το δεύτερο μεγάλο κόμμα της βουλής. Και το χειρότερο είναι ότι τελικά όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ. Κακοί εθνικιστές και πατριδοκάπηλοι όλοι αυτοί κύριοι ντιντήδες; Δε νομίζω, μάλλον η δική σας βάρκα έχει αρχίσει να μπάζει νερά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδή διάβασα σε άλλα σχόλια για τη στάση του Καραμανλή στο σχέδιο Ανάν, καλό είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η κυβέρνησή του, που αναλώθηκε σε διαχείριση του σαθρού "μεταπολιτευτικού οικονομικού μοντέλου" της δοσοληψίας και του ρουσφετιού, έχει μεγάλες ευθύνες για τη συντήρηση του δημοσιονομικού χάους και της υπερχρέωσης που ξεκίνησε εδώ και 30 χρόνια και δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει. Από την άλλη μεριά όμως σε ορισμένα εθνικά θέματα κράτησε σωστή στάση. Ένα από αυτά ήταν και το σχέδιο Ανάν. Ύστερα από 4 τηλεφωνήματα του Μπους, έβγαλε ένα κείμενο ήξεις – αφίξεις που όμως κατέληγε λέγοντας ότι θα στηρίξει την οποιαδήποτε απόφαση των Κυπρίων (και ενώ ήταν ήδη σε συνεννόηση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο…). Παράλληλα, έστελνε τον Μολυβιάτη στη Μόσχα να κάνει παιχνίδι με τους Ρώσσους στο Σ.Α. του ΟΗΕ, μπλοκάροντας τα αλλεπάλληλα σχέδια ψηφίσματος των Αγγλοαμερικάνων υπέρ του σχεδίου Ανάν (και για ξεκάρφωμα, λόγω των πιέσεων, είπε ο Μολυβιάτης στους ευρωβουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν θετικά στο σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, με την εξαίρεση του Ζαχαράκη).

    Η στήριξη που έδωσε στον Τάσσο Παπαδόπουλο ήταν ουσιαστική (και προσυνεννοημένη). Αυτό φαίνεται εύγλωτα άλλωστε και από τις δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντησή τους ύστερα από το δημοψήφισμα:

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: "Εκκινώντας από το ότι η βούληση του Κυπριακού λαού θα πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση σεβαστή - όπως άλλωστε προβλέπεται από τα ίδια τα κείμενα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών - εμμένουμε στη στήριξη, με όλες μας τις δυνάμεις, της Κυπριακής Δημοκρατίας."

    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: "Θέλω όμως με πολλή έμφαση να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου, για τη στήριξη που παρέχουν η Κυβέρνησή του και ο ίδιος προσωπικά αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες για την Κυπριακή Δημοκρατία.
    ...Η Ελληνική Κυβέρνηση είχε ήδη εκφράσει την άποψη, ότι οποιαδήποτε κι αν ήταν η απόφαση του κυπριακού ελληνισμού, θα την στήριζε μέχρι τέλους. Και αυτό έπραξε και πράττει."

    Αλλά και αμέσως μετά την επιστροφή του Παπαδόπουλου στην Κύπρο:

    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: "Επιστρέφω παρά πολύ ικανοποιημένος από τη στάση των πολιτικών κομμάτων, ιδιαίτερα όμως από την υποστήριξη που ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής δίνει στη θέση μας, συνεπής με την αρχική του δήλωση ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, η τελική απόφαση του κυπριακού λαού είναι σεβαστή και ότι θα παράσχει κάθε υποστήριξη και συμπαράσταση."

    Όταν τα λέει αυτά ο ίδιος ο Τάσσος Παπαδόπουλος, το τι ισχυριζόμαστε εμείς είναι απλά αδιάφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραίοι Ελληνες ,ο Βάσος είπε κάθε καταγγέλουμε και εγκαλούμε την Τουρκία κάθε φορά και απο ΠΑΝΤΟΥ.

    Ο Βάσος είναι μακριά , όπως και η Κύπρος είναι μακριά, η Αλεξανδρέττα άραγε πόσο απέχει; Το Ξενοδοχείο "ΝΑΤΑΣΑ" γιατί ξεχάστηκε; Το ΕΘΝΟΣ το κουνάμε όποτε μας βολεύει στην Βουλή ε; Χτές που μιλούσε για Αδελφότητες και για τον Μπουρνόβα το ξεχάσαμε;

    Αλλά σωπα αδερφέ τώρα είναι ώρα που οι μεγάλοι του Εθνους έχουν σοβαρά προβλήματα σαν τον Δοκό του Καμμένου; ή σαν τον Υπουργό της Φάπας Χατζηδάκη με την παρέμβαση του για το κίνημα του Τζάμπα, τον άνθρωπο που στην πράξη ανέτρεψε την πολιτική Καραμανλή για τους αγωγούς και που ο Φαήλος τον τιμά και ο Σαμαράς τον αναβαθμίζει τόσο καλά, μα τόσο καλά.

    Φορές που λέω δεν αξίζει, λέμε την αλήθεια, όλοι λένε ναί έχετε δίκιο και όταν βρεθούν εκεί που ο λόγος αν ειπωθεί θα τραντάξει συνθέμελα το σύστημα, εκεί σιωπάνε.Το παιχνίδι μοιάζει πουλημένο και ο διαιτητής "πιασμένος".

    Σιγά η πατρίδα κοιμάται.Απο χτές νοιώθω ακόμα πιο βέβαιος, αν μας σώσει κάτι είναι η αντίδραση του Ισραήλ (για δικά του συμφέροντα) στον Τουρκικό επεκτατισμό.

    Νοιώθω ακόμα πιο απογοητευμένος αν όχι προδομένος και να νοιώθω εγώ πάει στο διάολο, μα να το νοιώθουν όλοι εκεί στην Θράκη που δίνουν τον αγώνα είναι ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O Σαμαράς απεδειξε με όσα τόλμησε να πει στην βουλή , για άλλη μια φορά ότι είναι η μόνη ελπίδα για τον τόπο μας .
    Τώρα τα λοιπά παπαγαλάκια που τον συγκρίνουν με τον ΓΑΠ και στην απέλπιδα προσπάθεια να τα ισοπεδώσουν όλα "κράζουν" ακόμα και αγωνιστές όπως ο Φαήλος και ο Χρύσανθος , τα χαιρετάω με ανοιχτή παλάμη .
    Φυσικά , δεν έχουν να προσάψουν τίποτα ουσιαστικό στην ομιλία του Σαμαρά και καταφεύγουν στην γνωστή και πλέον κουραστική αποδομητική τακτική των ανακριβειών και της λάσπης .
    Ο ρόλος τους στην κατασροφή της Ελλάδας είναι καίριος.

    Κλωνίστε λοιπόν κύριοι πράκτορες και προδότες την εμπιστοσύνη των Ελλήνων , ισοπεδώνοντας τα πάντα , όπως άλλωστε κάνατε και επί Καραμανλή , για να ολοκληρώσετε το έργο σας . Μη γίνει κάνα θαύμα και κυβερνήσει κάνας πατριώτης την Ελλάδα .
    Χαιρετώ λοιπόν με τα δάχτυλα ανοιχτά , τα ασπόνδυλα της γνωστής συμμορίας του μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑΣ και κάθε λογής πρακτορίσκο που πληρώνεται για να δημιουργήσει "συλλογική" συνείδηση στους Έλληνες .
    Χαιρετώ με το χέρι στην καρδιά και τους σοβαρούς πατριώτες που υπάρχουν στο ιστολόγιο και λειτουργούν ως Έλληνες .

    Κουράγιο . Σε λίγο ξημερώνει .

    Πολίτης-οπλίτης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ως συνήθως λόγια .Οταν όμως έρχεται η ώρα των αποφάσεων όλοι είναι στο ναι μεν αλλά..
    Οσο για την Κίνα που αναφέρει ας διαβάσει πιο προσεκτικά το μνημόνιο να δει αν μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνεια ή να βοηθηθεί έμμεσα απο την Κίνα ή οποιοδήποτε άλλο Κράτος έτσι απλά.
    Τελικά 300 έδωσαν την μάχη μέχρι τελικής πτώσεως ένας την πρόδωσε επι Λεωνίδα.
    Τώρα 300 την προδίδουν ένας δεν μπορεί να βρεθεί να δώσει το σύνθημα να αφήσουμε την pizza και τον καναπέ ;
    Κατα τα άλλα θα επαναλάβω
    Λόγια Λόγια λόγια κούφια λόγια και απο πράξη μηδέν έως και μείον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΝΤΩΝΗ ΕΧΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ. ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΛΗ Η ΛΕΠΡΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΑΝΤΩΝΗ ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙΣ ΤΟΧΑΣΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο σας Έλληνες!!

    Με λίγα εθνικά "τσαλιμάκια" των πολιτικών αρχηγών από το βήμα της Βουλής και είστε πάλι έτοιμοι να δώσετε στόμα και κ@λο συμμετέχοντας στις κομματικές παρτούζες, παθητικά βέβαια!

    Γρήγορα στα μαντριά σας! Απορώ μάλιστα που καθυστερήσατε.
    Ήταν μάλλον ο πατριωτικός οίστρος που, προς στιγμήν σας έκανε να φτύσετε όλο το πολιτικό σύστημα ως συνένοχο, μέχρι που σήμερα ανακαλύψατε πάλι ο καθένας σας πως το δικό σας κόμμα είναι το πιο πατριωτικό, ο δικός του "αρχηγός" ο πιο μάγκας!!
    Λοιπόν πάρτε θέσεις:
    Οι δεξιοί αριστερά και οι αριστεροί δεξιά. Οι κεντρώοι στη μέση με τον φούφουτο!!!
    Και ζήτω η ΕΛΛΑΣ!!
    Κατακαημένη Ελλάδα στο όνομα σου όλοι ασελγούν πάνω στα παιδιά τους και στο μέλλον τους.
    Είπε ο ένας, είπε ο άλλος, είπε ο τρίτος!!
    λΌΓΙΑ ΜΕΓΆΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΑ!
    Λόγια προς κατανάλωση του αυτιστικού πόπολου, του παντοτινά ευκολόπιστου, του συνηθισμένου υποζυγίου, του κερατά, του δαρμένου, του προδωμένου, του αυτοχειριαζόμενου.
    ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΟΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΑΥΤΟΙ ΜΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!
    ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
    ΖΗΤΩ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΥ!
    ΖΗΤΩ Η ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΟΡΕΤΣΙ!


    ΑΡΚΑΑΑΑΑΑ!!!!!

    ΣΑΡΚΑΣΤΗΗΗΗΗ!!!!

    Που είστε φίλοι μου; Ρίξτε μας κανα δυο ωραία να γελάσει λίγο το χειλάκι μας και ας κλαίνε τα ματάκια μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολίτης-οπλίτης σπάνια γράφω έτσι αλλά στον χαιρετισμό σου με την ανοικτή παλάμη σέ έναν Ελληνα και όχι παπαγάλο που κάνει εποικοδομητική κριτική απαντώ μέ τον χαιρετισμό της παλάμης στο παρουσιάστε χωρίς να πιάνει το κοντάκι του όπλου.Αυτή σου αξίζει.

    Απο ότι είδα επίσης δεν ανέτρεψες τα όσα λέγω με κάποιο επιχείρημα.Οποτε ο παπαγάλος είσαι εσύ και μάλιστα και μουρλογαλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλε Απελλη,

    Μην παιδευεσαι... Εδω η Βουλη εχει καταντησει περιγελος απο τις δηθεν εξεταστικες, που γινονται μονο για τα ματια του ανεγκεφαλου κοσμου, ενω ολοι γνωριζουν πως προκειται για παρωδια και εδω αλλοι ονειρευονται πατριωτες... Κανουν εξεταστικες για παραγεγραμμενα αδικηματα και δεν ντρεπονται να εμπαιζουν τον κοσμο.

    Βγαζουν τα δηθεν πορισματα και ο ενας τα ριχνει στον αλλον, οταν τουλαχιστον για τη Ζιμενς, το εχουν ομολογησει οι ιδιοι οι Γερμανοι στη Γερμανια πως τα πηραν και τα 2 κομματα. Και βγαινει ο κ. Οικονομου στην τηλεοραση και λεει ανερυθριαστα πως "δεν ανοιξαμε λογαριασμους των κομματων γιατι ετσι κριναμε". Kαι οι μεν κατηγορουν τους δε και βαζουν ονοματα "καμμενων" στελεχων σε ενα ειδος πολιτικης διελκυνστιδας με σκοπο να "ισοφαρισουν" τις εντυπωσεις. "Αφου εσυ βαζεις αυτον το δικο μου, θα βαλω κι εγω αυτον το δικο σου".

    Και δεν παραιτειται ΕΝΑΣ! ΕΝΑΣ βουλευτης "πατριωτης" δεν παραιτειται! Ουτε απο τους "νεους πατριωτες" ουτε απο τους "ανεκαθεν πατριωτες". Ενας που να πει "Κυριοι, εγω δεν εξελεγην για να εμπαιζω το λαο. H συνειδηση μου δε μου επιτρεπει να συμμετασχω σε αυτη τη διαδικασια".

    Να παραιτηθει ενας, αν μη τι αλλο, για να δειξει το καλο παραδειγμα. Να ενταξει και στην Ελλαδα τον ορο "παραιτηση" στην πολιτικη ζωη.

    Δε χορτασε ακομα λογια ο Ρωμιος, δε χορτασε... Αξιος της τυχης του ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ήταν μια πολιτική ομιλία από ένα καλά διαβασμένο μελλοντικό πρωθυπουργό!!!Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι είναι πολύ καλός γεωπολητικος αναλυτής, τόσο στο να μας μεταφέρει το θέμα όσο και το πόσο διάνα πέφτει μέσα... Μετράει πολύ το άτομο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αντώνη μας εκείνη η υπογραφή σου για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας δείχνει να είναι η επιβράβευσή σου στην ηγεσία της ΝΔ και η έμπιστη παραλαβή ενός διαμελισμένου κράτους σε 13 περιφέρειες χωρίς χρηματοδότηση που δεν είναι καθόλου ευοίωνη. Αλήθεια με τους Γερμανούς πως τα πας; Δεν κατανοεί στα γερμανικά < Nicht verstehen> ο Υπ. Εξ Βεστερβέλε την προσφυγή στην Χάγη και απορεί για την Ελληνική παρέμβαση, για το Δίστομο.
    Γερμανοτσολιάδικες κυβερνήσεις αδιάκοπα γράφουν σελίδες εμπαιγμού και συνένοχα αποπροσανατολισμένης ανοχής; Τυχαία επέρχεται δίκη για εσχάτη προδοσία της συνομοταξίας των κυβερνώντων;

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Ήταν μια πολιτική ομιλία από ένα καλά διαβασμένο μελλοντικό πρωθυπουργό"

    Ηταν μια πολιτικη ομιλια απο εναν καλα διαβασμενο Χρυσανθο Λαζαριδη. Αν μη τι αλλο τιθεται το ερωτημα: Γιατι να μην ειναι υποψηφιος πρωθυπουργος ο Λαζαριδης και απο την αλλη αυτος που γραφει τους λογους του ΓΑΠ? Τουλαχιστον, ειναι καποιος σιγουρος πως αυτα που ακουει ειναι το προιον των νοηματικων διαδρομων και πεποιθησεων του ομιλητη.

    Βεβαια ο ΓΑΠ ουτε να διαβασει με ευχερεια δεν μπορει.

    Πανε οι εποχες που οι πρωθυπουργοι αγορευαν χωρις γραπτο κειμενο. ΤΟΤΕ μπορουσε κανεις να μιλησει για ομιλια. Σημερα προκειται περι ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ των ιδεων καποιου ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 25 Ιανουαρίου 2011 12:23 μ.μ.

    Χίλια μπράβο για το σχόλιό σου,με κάλυψες απόλυτα.

    Αλήθεια,πως και σκέφτεσαι καθαρά ακόμη;Στο εξωτερικό ζείς; Όπως και να έχει,μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γρεγός .
    Επειδή δεν κατανόησα αρκετά τα επιχειρήματά σου κατά του Σαμαρά , για τα οποία με εγκαλείς για το γεγονός ότι δεν σου απάντησα , θα είχες την ευγενή καλοσύνη να αναφερθείς σε κάτι συγκεκριμένο;

    Εκτός αν αναφέρεσαι στον Χατζηδάκη , ο οποίος "ανέτρεψε την πολιτική Καραμανλή"; Με ποια ενέργειά του το έκανε αυτό; Πότε; Πώς; Όχι τίποτα γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι πλην του Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη που ακυρώθηκε επί ΠΑΣΟΚ , όλοι οι Άλλοι αγωγοί , ακόμα τρέχουν .
    Διατηρώντας το δικαίωμά μου να σε ξαναχαιρετήσω , αναμένω υπομονετικά τις διευκρινήσεις σου .

    πολίτης-οπλίτης

    YΓ. Δεν με ξαφνιάζει η προτροπή κάποιων παπαγάλων προς εμάς του Έλληνες , να απογοητευτούμε συνολικά από όλους και από όλα . Είναι και αυτό μέσα στο σχέδιο των "εχθρών" για ολοκληρωτική διάλυση .
    Φυσικά αν είχαν την παραμικρή σοβαρότητα , θα πρότειναν κάποια λύση αντί του Σαμαρά ή της καταστροφής , που φαντάζουν σήμερα ως τα μοναδικά πράγματα που έχουμε να περιμένουμε από το μέλλον μας.

    Όπως είπε και Χάρυ κλην "η μόνη ελπίδα της Ελλάδας"

    πολίτης-οπλίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ναι Χρηστο Χατζησαββιδη, ειμαι "εβραιος" του εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολίτη Οπλίτη
    ....Χατζηδάκης: Έργο προτεραιότητας ο αγωγός ITGI Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία
    Στο Διεθνές Ενεργειακό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με θέμα «Αναζητώντας κοινή λύση για την Ενεργειακή Ασφάλεια», μετά από πρόσκληση του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Dr. H Guler.

    Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας Dr. Guler και με τον Κοινοτικό Επίτροπο κ. Piebalgs.

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στο συνέδριο έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε σχέση με την επίσκεψή μου στην Κωνσταντινούπολη, θέλω να σημειώσω ότι συμμετείχα σε ένα συνέδριο για την ενέργεια, που διοργανώθηκε από την Τουρκική πλευρά, με την συμμετοχή διαφόρων Υπουργών από τις γύρω χώρες και είχα την ευκαιρία να διατυπώσω τις ελληνικές θέσεις για την πραγμάτωση του έργου του αγωγού ITGI Τουρκία - Ελλάδα – Ιταλία. Τόσο για μας, όσο και για την ιταλική πλευρά, είναι έργο προτεραιότητας. Αυτό το μήνυμα πέρασα και στην τουρκική πλευρά, ζητώντας και από τους Τούρκους, όπως έχουμε ζητήσει και από την Αζερική πλευρά να γίνει μια τετραμερής συνάντηση - Αζέριοι, Τούρκοι, Έλληνες και Ιταλοί - προκειμένου να ρυθμίσουμε θέματα που απομένουν να ρυθμιστούν και να προχωρήσει η υλοποίηση του αγωγού με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε αποφασίσει.

    Παράλληλα, στο περιθώριο του συνεδρίου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Κοινοτικό Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, τον κ. Piebalgs με τον οποίο συζητήσαμε τόσο αυτό το θέμα, όσο και το θέμα του ελληνοβουλγαρικού αγωγού που προχωρεί, αλλά και των άλλων αγωγών που μας αφορούν ως Ελλάδα, κυρίως τον αγωγό South Stream που για μας είναι επίσης ζήτημα βασικής προτεραιότητας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε είμαστε σε στενή και τακτική επαφή με τη ρωσική πλευρά. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στη Σόφια συνάντησα και συζήτησα εν εκτάσει, με τον ομόλογο μου της Ρωσίας, τον κ. Shmatko».

    ...αρακτηριστικό είναι ότι η συνάντηση Κ. Καραμανλή- Β. Πούτιν είχε «κλειστεί» και είχαν κανονιστεί όλες οι λεπτομέρειες και η ατζέντα της, όταν υπήρξε η ενημέρωση της ρωσικής πλευράς για την μέχρι στιγμής πορεία του προγράμματος των ΤΟΜΑ και η συνεχής κωλυσιεργεία της ελληνικής πλευράς, οπότε κρίθηκε ότι το έδαφος δεν ήταν ώριμο για μία τέτοια συνάντηση. Και το ταξίδι του Β.Πούτιν στη Σόφια είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από την δυσφορία των Ρώσων για την στάση ορισμένων εταίρων τους στον South Stream, αλλά και την δυσφορία που είχε αποτυπωθεί μετά τις προ διμήνου "θερμές" δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη για τον Nabucco.....

    ...Ο South Stream είναι «συμπληρωματικός» των εναλλακτικών σχεδίων για τη διακίνηση φυσικού αερίου από την Κεντρική Ασία προς την Ευρώπη και ειδικότερα του αγωγού Nabucco, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά...


    Χαιρέτα μου το πλάτανο λένε στο χωριό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριοι

    Πράγματι ο λόγος του κου Σαμάρα ήταν πολύ μεστός ως προς τα αυτανοήτα τα οποία έχουν καταντήσει ζητούμενα για το Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς η εμπειρία έχει αποδείξει ότι υπάρχει τρομερή διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων. Επόμενως χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα από έναν ομολογουμένως καλό λόγο, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και κυρίως τα 2 μεγάλα κόμματα.Και δυστυχώς για τη ΝΔ τα πρώτα δείγματα δεν είναι καθόλου ενθαρυντικά δεδομένου οτι σκληρές αποφάσεις δεν είναι σε θέση να πάρει κανεις Παυλόπουλος, Χαντζηδάκης, Αρούλης, Μιλτάκος και οι λοιποί ανίκανοι ντιντίδες, οι οποίοι παρά την αποδοκιμάσια τους από το λαο εξακολουθούν να υπάρχουν και να εκπροσωπούν την αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Mellissos , είπε κάτι , το οποίο βγάζει πραγματικά νόημα και συμφωνώ μαζί του επί της αρχής . Είναι η μόνη σοβαρή ένσταση που θα μπορούσε να έχει κάποιος , λογικός άνθρωπος .
    Μακάρι λοιπόν να βελτιώσει η ΝΔ του Σαμαρά τα σημεία στα οποία υστερεί για να ξανααποκτήσει και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων .

    Γρεγός . ότι να ναι ρε φίλε .
    Τι πίνεις .
    Αυτό το άρθρο που επικόλησες , δεν λέει τίποτα κακό . Αυτό που λέει είναι ότι ολοκληρώσαμε συμφωνίες για αγωγούς με πολλές πλευρές . Και μακάρι να κλείνανε πιο πολλες συμφωνίες . Η δε "δυσφορία" των Ρώσων για αυτές τις συμφωνίες υπάρχει μόνο στην φαντασία του αρθρογράφου , ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΕΚΦΡΆΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ .

    Πάντως λυπάμαι γιατί χάνω τον χρόνο μου που ασχολούμαι μαζί σου .
    Τελικά δεν είσαι ούτε πράκτορας , ούτε ασπόνδυλος . Απλά έχεις πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις .

    Πολίτης οπλίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμε 25 Ιανουαρίου 2011 3:49 μ.μ.

    Ή-Ή-Ήρεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. //...Καλά, αφού δεν σας κάνει ο Αντωνάκης μείνετε με ΓΑΠ... αχαχααααα
    25 Ιανουαρίου 2011 1:18 π.μ.//
    ------------
    Από τα εκατομμύρια των Ελλήνων, οι έξι-επτά πιο ικανοί, είναι αυτοί που είναι αρχηγοί των γνωστών κομμάτων;
    Εάν ο Ελληνισμός διέγραψε όλη αυτή την πορεία εν μέσω χιλιετιών Ιστορίας, περνώντας δια πυρός και σιδήρου, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το ...Τέλειο Είδος Έλληνα ακούει στα ονόματα Γιωργάκης, Αντωνάκης, Κωστάκης, Ντορίτσα, Αλεξάκης και Αλεκούλα, τι να σου πω;;;
    Μήπως και από τον μονοκύτταρο οργανισμό προ εκατομμυρίων ετών, φτάσαμε σήμερα στο Τέλειο Ανθρώπινο Είδος, τον...Κωνσταντίνο Μητσοτάκη;;;
    Διότι και αυτός, με την ψήφο ...πανέξυπνων Ελλήνων, διετέλεσε Πρωθυπουργός και ...Σωτήρας μας !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πιγκουίνε, αυτά που είπε ο Σαμαράς και έχεις απομονώσει, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ...
    Μην εκπλαγείς, εάν τα πει και το Γιωργάκη και μάλιστα πιο ...μαχητικά !!!
    Ο μπαμπάς του έλεγε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το Ιδιο Συνδικάτο", "Έξω οι Βάσεις του Θανάτου" κλπ, την ίδια ώρα που μας έχωνε πιο βαθιά μέσα σε αυτά.

    "Όποιος πιστεύει πολιτικό σήμερα, είναι ΜΕΓΑΣ Μ@@@@@ΚΑΣ"
    τζιμης, 2011 μ.Χ.


    Και εξαρτάται ποιος θα τους γράψει τους λόγους που διαβάζουν.
    Στην "Ελληνοφρένεια" έχω ακούσει Σαμαρά και ΓΑΠ, να λένε σε ομιλίες τους ΑΚΡΙΒΩΣ 100% τα ΙΔΙΑ πράγματα χρησιμοποιώντας ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες λέξεις και προτάσεις και μάλιστα με την ίδια σειρά!!!

    Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποίησαν το ΙΔΙΟ άτομο να γράψει τους λόγους τους !!!

    Το δε περίεργο είναι ότι ήταν ο Σαμαράς αυτός που ...αντέγραφε τον Γιωργάκη (στην ομιλία στην ΔΕΘ) και όχι το αντίθετο που θα ήταν και πιο λογικό λόγω του γνωστού ελλείμματος του ΓΑΠ.
    Μιλάμε για κατάντια !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. //...Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι είναι πολύ καλός γεωπολητικος αναλυτής, τόσο στο να μας μεταφέρει το θέμα όσο και το πόσο διάνα πέφτει μέσα... Μετράει πολύ το άτομο!!!
    25 Ιανουαρίου 2011 12:34 μ.μ.//
    --------------
    Για τον Λαζαρίδη μιλάς ή για τον Φαήλο;
    Διότι αυτοί, ανάμεσα σε άλλους, είναι σύμβουλοι του Σαμαρά και πολύ πιθανόν -ο πρώτος που είναι μανούλα σ΄αυτά- να του έχει γράψει στον χθεσινό του λόγο τα έχοντα σχέση με γεωπολιτική...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τελικά, το μόνο που άκουσα ως θετικό του Σαμαρά, είναι ότι ο ...Καραμανλής είπε(;) ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.
    Με ξένα κόλυβα κάνει μνημόσυνο ο Αντωνάκης!!!
    Αλλά αφού θέλει να θεωρείται...Ιστορική Συνέχεια του Κωστάκη, ξέρουμε και τι θα κάνει ως πρωθυπουργός: ΤΙΠΟΤΑ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κε Καλεντεριδη χαριτολογωντας το ειπα. Ο Αντωνακης φορτσαρει τωρα που πλησιαζουν οι εκλογες μπας και καλυψει το χαμενο εδαφος με λιγο "εμποριο" πατριωτισμου.
    Προς συμμορφωση των ψηφοφορων-προβατων το λεω που θα σπευσουν να ριξουν την ψηφο τους παλι στη δικομματικη απατη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 25 Ιανουαρίου 2011 1:45 μ.μ.

    Σε χάνω λίγο,σε αποκάλεσα εγώ ποτέ ''Εβραίο'';Είσαι δεν είσαι δεν με ενδιαφέρει καθόλου,εμένα μου άρεσε πολύ το σχόλιο σου,εσένα τι σε ενόχλησε δεν μπόρεσα να καταλάβω,ειλικρινά.

    Αν έχεις κάποιο πρόβλημα μαζί μου απο παλαιότερη ανάρτηση καλό θα ήταν να το αναφέρεις,εσύ γνωρίζεις με ποιόν ακριβώς μιλάς,εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ούτε στο ελάχιστο ποιός/α είσαι.

    Και πάλι μπράβο για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 25 Ιανουαρίου 2011 5:46 μ.μ.

    Βλέπεις τι σου είναι η κοματοκρατία; Με την πρώτη τσαχπινιά του ''αρχηγού'' τρέχουν πίσω απο το βρακί της,καψούρα,τι να πείς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Με πυροτεχνήματα του τύπου "η Ελλάς είναι χώρα και όχι χώρος" και "ποθεν έσχες από το 74" (λες και δεν τα κουκουλώσανε στη Ζιμενς), δεν πείθει ο κ.Σαμαράς τους σκεπτόμενους Έλληνες.
    Κατα τα άλλα, βλέπω μια στρογγυλεμένη ομιλία επί των ακριβών θέσεων Καρατζαφέρη,απλά πιο "καλοντυμένη" με τη ρητορική του δεινότητα.Καλές οι προθέσεις αλλά παρακολουθούνται με καχυποψία λόγω του προτέρου "προθύμου" βίου του στην κυβέρνηση Καραμανλή.
    Έτσι κι αλλοιώς η αντιμνημονιακή καραμέλα τυλίχθηκε στο χαρτάκι της μέχρι να ξαναπιπιλιστεί προ των επόμενων εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πολίτη Οπλίτη μην βασανίζεις τα μάτια μας και το έρμο το πληκτρολόγιο.

    Προσπάθησε να ανακαλύψεις νέα μέθοδο θεραπείας της πάθησης σου.

    Σε ότι αφορά τις προσωπικές σου κρίσεις για μένα εκτός απο τον χαιρετισμό μου ¨παρουσιάστε" σε ζηλεύω που διαθέτεις αυτή την ιδιότητα η οποία εκτός απο το ότι σε δέρνει, σταματάει τραίνα και σπάει και καρύδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ακούστε παιδιά πως έχει το πράγμα με τους λόγους.

    Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για να μην καρφωθώ και μην με ρωτήσετε.
    Κάποτε, πριν τους σιχαθώ, είχα κάποια σχέση με την πολιτική και με ορισμένους πολιτικούς και έχοντας δραστηριοποιηθεί στον τομέα του δημόσιου πολιτισμού και των τεχνών, έγραφα τους λόγους που κάποιος πολιτικός εκφωνούσε στα εγκαίνια μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων!
    Το αποτέλεσμα;
    Πολλοί θεωρούσαν τον συγκεκριμένο πολιτικό έναν άνθρωπο των τεχνών και των γραμμάτων!!!
    Στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά ένας άξεστος επαρχιώτης-ικανός όμως ως προς τα άλλα- που είχε καταφέρει να ανεβεί τα σκαλοπάτια του κομματικού μηχανισμού. Κάποιος που θα μπορούσε να είναι ο χασάπης του χωριού απευθυνόταν στο κοινό με όρους φιλότεχνου ανθρώπου!
    Βέβαια, καμιά πλαστή εικόνα δεν διαρκεί για πάντα......οι άνθρωποι στο τέλος πάντα αποκαλύπτονται...
    Μη δίνετε λοιπόν σημασία στους λόγους, ειδικά σε αυτούς που τους διαβάζουν ως ποιήματα.
    Να ξέρετε, ότι πέρα από το ότι αποτελεί σπάνιο χάρισμα για έναν πολιτικό, η εκ του στήθους ομιλία, η χωρίς σημειώσεις και χειρόγραφα, αποτελεί και σημείο αυθεντικότητας του λόγου του. Αν μη τι άλλο, δείχνει ότι κατέχει όλα αυτά που λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. τζίμης (4:29μμ): "Το δε περίεργο είναι ότι ήταν ο Σαμαράς αυτός που ...αντέγραφε τον Γιωργάκη (στην ομιλία στην ΔΕΘ)..."

    Έλεος ρε φίλε, αν δεν ανέφερες τη ΔΕΘ θα υπέθετα ότι δεν ήξερες, οπότε θα είχες ελαφρυντικά. Αφού όμως ξέρεις ότι αυτά ειπώθηκαν στη ΔΕΘ, τότε ξέρεις επίσης ότι ο Σαμαράς διάβαζε αυτούσια κείμενα τού ΓΑΠ (τα πρόβαλε και σε γιγαντοοθόνη) για να δείξει ότι άλλα έλεγε πριν απο το ΔΝΤ και άλλα μετά. Παρόλα αυτά το αποσιωπάς και βγάζεις τη θεωρία περί λογογράφων! Οπότε; Κατάλαβες τώρα...

    Πάντως, η σπέκουλα δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και εσύ αδερφάκι μου το παρακουράζεις, το καταταλαιπωρείς. Κι αυτό φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ναι ρε Πιγκουίνε, ο Σαμαράς έλεγε αυτά που είχε πει ο ΓΑΠ και αυτό είναι κατάντια αφού δεν είχε να πει κάτι δικό του.
    Δεν είναι ομιλία πολιτικού αρχηγού αυτή να λέει τι είπε ο αντίπαλός του και να εννοεί ότι αυτός θα έκανε τα αντίθετα...
    Τον έχεις τον Σαμαρά ότι κατέχει την Μεγάλη Μέθοδο της λύσης των προβλημάτων ΔΝΤ κλπ;
    Και γιατί δεν το λέει έτσι που να αναγκάσει και τους οπαδούς του ΓΑΠ να τον διώξουν μια ώρα αρχίτερα;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. OK φοβερά επιχειρήματα ΓΡΕΓΟΣ .
    Στήριξες τις απόψεις σου ......

    ότι ναναι........ρε φίλε .

    Ο χαιρετισμός μου ισχύει .

    Λοιπόν με ανθρώπους-παπαγάλους με IQ radi-Q , χτυπημένους από τον Θεό , δεν ασχολούμαι άλλο .

    Η μόνη ελπίδα της Ελλάδας μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο , να φύγει , ή να βρούμε κάποιον καλύτερο , είναι ο Σαμαράς . Και αυτό συνεχίζει να είναι η προσωπική μου άποψη , αφού μέχρι τώρα δεν άκουσα κανένα σοβαρό επιχείρημα που να με κάνει να την αλλάξω . Υπό άλλες συνθήκες , σε άλλα συστήματα , ή άλλες εποχές , οι απόψεις μου θα ήταν διαφορετικές . Σήμερα στην δημαγωγοκρατία μας , οι απόψεις μου παραμένουν είναι αυτές: Υποστηρίζω Σαμαρά .

    Πολίτης-Οπλίτης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μέ βάση το δικό σου δείκτη νοημοσύνης κρίνεις ο οποίος απο τα γραφόμενα σου δείχνει να είναι μείον (θερμοκρασία Βόρειου Πόλου)

    Π.Ε.Ε. Οπλίτη Συνοψίζω:
    1) Ο Χατζηδάκης ανέτρεψε στην πράξη την πολιτική του Καραμανλή (ενεργειακό άνοιγμα προς την Ρωσία)

    2) Ο Χατζηδάκης χαίρει εκτίμησης Φαήλου και Σαμαρά

    3) ... ΠΑΡΟΝ: Κυριακή 25/11/2001
    Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, μια από τις πιο σημαντικές συναντήσεις εκείνης της περιόδου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώην υπουργού Μιχ. Παπακωνσταντίνου και συμμετείχαν η Μ. Δαμανάκη, ο Γ. Πανταγιάς, o ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο Ριχάρδος Σωμερίτης και ένας υπουργός!(http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/01/blog-post_9814.html#more)

    4) Η κριτική που ασκώ στην πολιτική Σαμαρά είναι εποικοδομητική, ζητώ πιο καταγγελτικό ρόλο απέναντι στην Αγκυρα και πιο σκληρή κριτική απέναντι στους οθωμανολάγνους

    5) Αναζήτησε στο εδώ ιστολόγιο:
    α) Αλεξανδρέττα β) ΜΟΝΙΜΟ «σενάριο» των ΤΑΜΣ «EFES»
    Τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει "τουρκική μειονότητα"

    Αυτά για να δεί τι σημαίνει λόγος βασιζόμενος σε απτά επιχειρήματα και όχι γενικολογίες και αοριστολογίες.

    Στήριζε και υποστήριζε όποιον θές μόνο μην το λές δημόσια γιατί με τον χαρακτήρα, την παιδεία, την νοημοσύνη που διαθέτεις αυτό αποτελεί ύβρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 1. Δεν ισχύει , αφού δεν προκύπει από πουθενά .

    2. Ίσως και να ισχύει , αλλά αυτό δεν αποδυκνείει τίποτα ούτε για τον ένα , ούτε για τους άλλους .

    3. Κόλησε καμιά αρρώστια λες εκεί στο σπίτι? Αν έγινε ποτέ αυτή η συνάντηση .

    4. Το πρώτο σοβαρό πράγμα που έγραψες .

    5 . Και τι σχέση έχουν αυτά με τον Σαμαρά? Εγώ διαβάζω ότι οι Μουσουλμάνοι δεν τον πολύ-γουστάρουν .

    Εμμένω στις απόψεις μου για σένα και για το είδος σου .

    Δυστυχώς δεν καταλαβαίνεις ούτε τι διαβάζεις , ούτε τι γράφεις .

    Σε λυπάμαι .

    Πολίτης - οπλίτης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.