20/8/09

Ο Κ. Καραμανλής ανακοινώνει στη Ντ. Μπακογιάννη το νέο της υπουργείο

Στο δεύτερο μισό της συνάντησης θα συζητηθούν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Ο Κ. Καραμανλής , πιθανότατα, θα ανακοινώσει στη Ντόρα Μπακογιάννη τις αποφάσεις του για το χαρτοφυλάκιο που της επιφυλάσσει στον επερχόμενο ανασχηματισμό

Πολύ σημαντική θεωρείται η σημερινή συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μαξίμου.
Η ατζέντα της συνάντησης χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός για τα τρέχοντα θέματα αρμοδιότητας της κας Μπακογιάννη.

Η επικείμενη επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ, οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεργασίας και θα συμφωνηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθεί η εξωτερική πολιτική της χώρας μας .Η υπουργός Εξωτερικών θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 11 το πρωί.

Χθες, μετά από αρκετές ημέρες, σημειώθηκε νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, στο Φαρμακονήσι.
Παράλληλα, αναστάτωση προκλήθηκε από την ανακοίνωση που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ για την κοινή άσκηση ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ.
Στην ιστοσελίδα εμφανιζόταν η περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και εντός του FIR Αθηνών ως «τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης». Βέβαια, τελικά, το λάθος διορθώθηκε μετά από ελληνικό διάβημα, αλλά η ελληνική πλευρά θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.
Στο δεύτερο μισό της συνάντησης θα συζητηθούν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Ο Κ. Καραμανλής , πιθανότατα, θα ανακοινώσει στη Ντόρα Μπακογιάννη τις αποφάσεις του για το χαρτοφυλάκιο που της επιφυλάσσει στον επερχόμενο ανασχηματισμό
Θα συζητήσουν για την ημερομηνία εκλογών, και θα λύσουν το θέμα με την αντικατάσταση των περιφερειαρχών, που έγινε αιτία τριβής των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.
hellenicbusiness

22 σχόλια:

  1. ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ανταλλάξουν θέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω ο νέος ΥΠ.ΕΞ. να είναι σοβαρότερος από την Dorothy!

    Λέτε να είναι ο Σαμαράς; Χαρές που θα κάνουν οι Σκοπιανοί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο καλο και να μην την ξαναδούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επιτελους!!!!!!!!!να φυγει ο δουρειος ιππος απο το ΥΠΕΞ.για να δειξει και ο καραμανλης την αξια του....και να παρουμε πισω ,εστω και λιγο την εθνικη μας αξιοπρεπεια,που χασαμε με την εν λογω κυρια ως ΥΠΕΞ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ...Η ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ, ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΟΔΩΡΟΥΛΑ ΜΟΥ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΙΣΩΣ ΑΝΕΦ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΧΡΗΣΗΜΗ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΠΟΤΑ.

    SHADOW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ανάγκη οπωσδήποτε να έχει χαρτοφυλάκιο; Δεν έχει πολιτικό λόγο ούτε πολιτική σκέψη και πρακτική. Απλά όπως και οι περισσότεροι βέβαια, έχει όνομα, πλασσάρεται, τίποτα παραπάνω. Πιστεύω το να παραμείνει για ένα διάστημα απλή βουλευτίνα θα ήταν καλό και γι' αυτήν και για μας...Ίσως ωριμάσει καταλαβαίνοντας και εμπεδώνοντας ότι με πορδές δεν βάφονται αυγά και μετά από χρόνια αν ξαναπάρει πόστο να είναι καλύτερη...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πασιφανές ότι η έξωτερική μας πολιτική είναι άπό παραπαίουσα ως άνύπαρκτη.Είναι γνωστό ότι δεν ύπάρχουν ύπολογίσιμες και άξιόπιστες πολιτικά κατευθυντήριες οδηγίες.Είναι γνωστό ότι όσα γίνονται(και αν πραγματικά γίνονται) είναι όριακά, προβληματικά, άναιμικά και ως έπί το πλείστον δημοσιοσχεσίτικα.Δεν ύπάρχει στρατηγική, ούτε προγραμματισμός.Ως εκ τούτου να μην παραπονούμεθα ότι έχουμε στασιμότητα και άποτυχίες.Ας μου πει κάποιος μία λίαν θετική έξέλιξη τα τελευταία χρόνια.Ποια είναι επακριβώς η πολιτική μας στα Βαλκάνια;Ποια η θέση μας άπέναντι στις σαρωτικές κλιματολογικές άλλαγές;Για πόσο θα έμμένουμε σε αυτή την ίδιότυπη θέση του βέτο σε ότι άφορά το ΣΚΟΠΙΑΝΟ;Ποια η θέση της χώρας μας άπέναντι στην έμπεριστατωμένη έπιχειρηματολογία Νταβούτογλου;Ποια η θέση μας στο θέμα του Άφγανιστάν;Μήπως ένας άπό τους λόγους που μέσα στον Αύγουστο αποστρατέυτηκε ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός (εα) Δημήτριος Γράψας ήταν ότι έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους για τις άποστολές ΕΥΕ και για την ISAF, ότι δηλαδή πρέπει να κάνουμε την ύπέρβαση και να στείλουμε μάχιμες δυνάμεις, κάτι που φυσικά η πολιτική ήγεσία του ΥΠΕΞ, λόγω των προσεχών έκλογών δεν ήθελε να άκούσει;Γιατί δεν στηρίζουμε με ίσχυρά έπιχειρήματα τη νέα δομή του ΝΑΤΟ;Ποια η θέση της χώρας μας άπέναντι στο μείζον ζήτημα της άναγνώρισης του Κοσόβου και των Δυτικών Βαλκανίων;Γιατί δεν παρακολουθούμε μείζονα TRANSNATIONAL θέματα που μας άγγίζουν σε πολλούς τομείς;

    Σε αυτό το σχόλιο θα άφήσω για λίγο τα ευρύτερα θέματα, και άπλά θα σχολιάσω δύο τρέχοντα ζητήματα στα όποία η πολιτική ήγεσία του ΥΠΕΞ ούτε καν έχει δώσει την πρέπουσα σημασία.

    Το πρώτο συνδέεται με την Βουλγαρία, και τις πρόσφατες κυβερνητικές άλλαγές στη γείτονα χώρα.Η νέα κυβέρνηση ΜΠΟΪΚΟ ΜΠΟΡΙΣΩΦ διέκειται άρνητικά στη Μόσχα και στις έπιλογές των ένεργειακών άγωγών, που πιθανό να περάσουν άπό το έδαφός της.Δεν άποκλείεται να τιναχθούν στον άέρα οι ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και ίσως ο SOUTHSTREAM.(θα γίνουνδιάφορα στα προσεχή 2 χρόνια).Ο ΜΠΟΡΙΣΩΦ είναι δεδομένος ύποστηριχτής των ΗΠΑ, και των ένεργειακών τους σχεδίων(μετατροπή της ΣΟΦΙΑΣ και του ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ σε προωθημένες βάσεις τους στη ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ).Οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη Σόφια διατηρούσαν κάποιους δεσμούς με τη Μόσχα.Τώρα τα πράγματα άλλάζουν.Οι ύπουργοί του ΜΠΟΡΙΣΩΦ έχουν άλλη AGENDA.Οι πλείστοι έπηρεάζονται άπό διαφορετικά κέντρα.Δεν άποκλείω κάποιοι ένεργειακοί άγωγοί να μείνουν στα χαρτιά ή στα όνειρα κάποιων ύπουργών μας.Τι κάνει το ΥΠΕΞ;Ποιές οι έπιπτώσεις για την Θράκη αν δεν προχωρήσουν τα σχέδια;Ποιές οι προεκτάσεις για το ΒΑ ΑΙΓΑΙΟ;Ποια η έκτίμηση για το μέλλον των ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ σχέσεων;Μήπως ο Κύριος Μπράϊζα γνωρίζει κάποια πράγματα που η δική μας πλευρά ως συνήθως άγνοεί;Ας μη λησμονούμε ότι τα κράτη των Βαλκανίων “παίζουν δυνατά το χαρτί των ΗΠΑ”¨Επιπλέον η Έλλάδα δεν έχει έμβαθύνει στο τελικό κείμενο του ΝΑΤΟ του Άπριλίου για τα 60 χρόνια της Συμμαχίας και την παράγραφο για την ένεργειακή άσφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το δέυτερο συνδέεται με ΣΟΦΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΤΙΡΑΝΑ.Ο εκ των νέων ύπουργών της κυβέρνησης ΜΠΟΡΙΣΩΦ, Άκαδημαϊκός ΝΤΙΜΙΤΡΩΦ(άριστος γνώστης των θεμάτων της FYROM) έχει ήδη προχωρήσει σε δριμεία κριτική για την συμπεριφορά των Σκοπιανών σε θέματα διαβατηρίων κα.(η ΣΟΦΙΑ θεωρεί τους Σκοπιανούς ως Βουλγαρογενείς), ένώ την ίδια στιγμή η όμάδα Γκρούεφσκι στα Σκόπια είναι ‘ετοιμη να θέσει θέμα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του ΠΙΡΙΝ”’Η Σόφια αν η κατάσταση δεν παρουσιάσει θετική έξέλιξη άναμένεται να βάλει έμπόδια στις σχέσεις των Σκοπίων με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

    Άπό την άλλη πλευρά ο εκ των Άλβανοφώνων ήγετών των Σκοπίων ΜΕΝΤΟΥΧ ΘΑΤΣΙ ύποστηρίζει ότι έχουν περάσει 8 χρόνια από την ύπογραφή της Συμφωνίας της ΟΧΡΙΔΑΣ(η όποία ύποτίθεται θα έλυνε τα έσωτερικά προβλήματα μεταξύ Αλβανογενών και Σλάβων, μετά άπό 8μηνη ένοπλη άναμέτρηση) και δεν έχουν λάβει χώρα κάποια θετικά βήματα προς την κατέυθυνση έπίλυσης των ύφιστάμενων διαφορών.Μάλιστα και αυτός απείλησε να ζητήσει άπό την Άλβανία να έμποδίσει τις σχέσεις ΣΚΟΠΙΩΝ-ΝΑΤΟ.Άμερικανοί διπλωμάτες σε 6 Βαλκανικές χώρες άνησύχησαν ίδιαίτερα , ένώ δεν άποκλείουν νέες έντάσεις και έμφάνιση άσύμμετρων κινδύνων στα βόρεια σύνορα της χώρας.Ήδη στην κολοσσιαία βάση των ΗΠΑ στο CAMP BONDSTEEL έγιναν δύο μυστικές συσκέψεις Αμερικανών άξιωματούχων άπό το ΝΑΤΟ και την USEUCOM, που έδρέυει στη Στουτγκάρδη.Έξετάστηκαν 6 σενάρια “πιθανών ύποτροπών…”.Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που το ΝΑΤΟ θα μειώσει περαιτέρω τις δυνάμεις του στο ΚΟΣΟΒΟ, ένώ θα γίνει άναδιάταξη στους γεωγραφικούς τομείς.Ο τομέας του INTELLIGENCE της EUCOM είναι σε έγρήγορση….

    Έμείς στο θέμα του ΚΟΣΟΒΟΥ τι θέση τελικά θα πάρουμε;Θα άναγνωρίσουμε έπιτέλους την άνεξαρτησία της περιοχής;Θα διατηρήσουμε το ίδιο έπίπεδο δυνάμεων στην KFOR;Θα προχωρήσουμε σε έπαφές με την κυβέρνηση Χασίμ Θάτσι;Πως άξιολογούμε την μη-καθορισμένη όριο γραμμή ΣΚΟΠΙΩΝ-ΚΟΣΟΒΟΥ σε ένδεχόμενη άναζωπύρωση των έντάσεων λόγω Άλβανοφώνων στην ευρύτερη περιοχή μας;Σε αυτά τα ζητήματα οι δικοί μας ούτε γνωρίζουν κατά που άρμενίζουμε.Όλο τις ίδιες “κλισέ’ έκφράσεις χρησιμοποιούμε, άνούσιες και χωρίς βάθος και προγραμματισμό.

    Τέλος ένα έπιπρόσθετο ζήτημα που πρέπει να δούμε είναι ποιός θα είναι ο μελλοντικός ρόλος της Τουρκικής μειονότητας στη Νότιο Βουλγαρία.Η κυβέρνηση ΜΠΟΡΙΣΩΦ είναι αύτοδύναμη, και έτσι οι Τουρκογενείς δεν έχουν παρουσία όπως στο παρελθόν.Ποια η μελλοντική τους στάση;Πως θα κινηθεί η Αγκυρα που τους κατευθύνει στη Βόρεια Ροδόπη;Ποιές θα είναι οι εσωκομματικές άνακατατάξεις στους κομματικούς σχηματισμούς;Είναι ζητήματα άκρως σημαντικά, άλλά τα χειρίζονται λάθος και ήμιμαθείς.Γι αυτό και η χώρα δεν έκλαμβάνεται σοβαρά.Απαιτείται μία άλλη πιο ουσιώδης-δυναμική-πολυδιάστατη-σύγχρονη και προωθημένων θέσεων πολιτική και διπλωματία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολιτικός αναλυτής δεν είμαι και ούτε θα ήθελα να είμαι.Τα αφήνω για άλλους.
    Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι η Ντορίτα τώρα που σφίγγουν οι πισινοί στα Ελληνοτουρκικά την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για να μην έχει κανένα πολιτικό κόστος σε αυτό που έρχεται σύντομα.
    Δούλεψε σαν γνήσια πατριώτισσα γι αυτό που πιστεύει ΠΟΥ????
    ΜΟΝΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ το πόστο αυτό, όπως κάποτε ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.
    ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. την ΥΠΕΞ την αλλαζει για τιμωρια ???

    ως ποτε θα μας εμπαιζουν ετσι ?

    για να την προφυλαξει την βαζει μεχρι τις εκλογες ,
    δεν μας μενει ουτε ενας χρονος μεχρι τις εκλογες ,
    απλως την βγαζει απο την επικαιροτητα να μην φαινεται και να μην δημιουργει εντασεις μεχρι τις εκλογες ,

    η συνταγη δοκιμασμενη ...

    αμεσως με αυτη την κινηση ακομη και αυτοι που κατηγοουσαν την ντορα πανηγυριζουν και επαινουν την πρωτοβουλια του καραμανλη θεωροντας οτι το εκανε να διορθωσει την κατασταση

    πω πω ... πως μας δουλευουν ετσι ?

    τοσο καιρο δεν ηξερε τιποτα ?

    πρεπει να τους αφησουμε να ολοκληρωσουν το εργο τους ,

    δεν πρεπει να εχουμε αμφιβολια ,

    αλλα ο κοσμος ξεχνα , ενθουσιαζεται ευκολα και δεν βλεπει σε τι κατασταση εχουν φερει την Ελλαδα 35 χρονια μετα τους πανηγυρισμους της μεταπολιτευσης ,

    αφηστε τους να ολοκληρωσουν το εργο τους


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Re: ΠΕΡΙ ΓΡΑΨΑ

    Δημοσίευση από NORDWIND την Πέμ Αύγ 06, 2009 4:54 pm
    ......................

    Μια πληροφορια : απο εγκυροτατη πηγη, εδω και εικοσι ημερες περιπου συζητειται σε καθ' υλιν αρμοδιο υπουργειο με βεβαιοτητα οτι θα γινει θερμο επεισοδιο "πολυ σοβαροτερο απο τα Ιμια" τον Σεπτεμβριο..... Μεχρι τοτε, θα γινει ανασχηματισμος με πιθανοτατη (αυτο παιζει αυτη τη στιγμη, αν αλλαξει υπαρχει θεμα) την ανταλλαγη των υπoυργειων - υπουργων Μπακογιαννη - Παυλοπουλου : Νεος Υπουργος Εξωτερικων ο Πακης, νεα Υπουργος Εσωτερικων η Ντορα για να παμε αμεσα σε εκλογες Σεπ - Οκτ...... Καταλαβαινετε τι μας περιμενει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε sub92,

    όταν βλέπεις ότι μειώνεται ο αριθμός των σχολίων τράβα μας μια Ντόρα για να ξυπνάμε.

    Όλοι τη βρίζουμε και όλο μέσα στη βουλή τη βλέπω εγώ. Άντε να δούμε αν γίνει αυτό αφενός τη χαζή παρέμβαση του επίτιμου και αφετέρου ποιος θα είναι ο επόμενος συνομιλητής του Νταβούτογλου.

    Και που λέει να είναι ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης. Κολλητά ακρόαση θεού - αλλαγή πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mα γιατί τόση κακία βρε παιδιά για την Ντόρα; Αφού το λέει και το όνομά της Θεού-δώρο. Δεν ξέρουμε τι έχουμε στα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mα γιατί τόση κακία βρε παιδιά για την Ντόρα; Αφού το λέει και το όνομά της Θεού-δώρο. Δεν ξέρουμε τι έχουμε στα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mε αφορμή και το τελευταίο σχόλιο,πότε θα ξεκουμπιστεί από τη Βουλή;Δεν έχουμε ευθύνη και εμείς οι ψηφοφόροι και κυρίως αυτοί που την ψηφίζουν στην Α'Αθηνών.Έξω και από τη Βουλή!!!Ουστ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και τα 3.5 εκατομμύρια (λαθρο)μετανάστες που τα βάζετε ωρέ; οι μισοί είναι πράκτορες.η ελλάδα πάνω απο 500.000 μετανάστες δεν χωράει ωρέ πατριώτες.και οι υπηρεσίες όλες είναι αλωμένες από ξένους πράκτορες και πέφτει λαδάκι μπίλικο και πιπίπλισμα από χοντρομλκς για να πέσει αυτή η χώρα.

    ΥΠΕΞ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ Η ΕΝΑΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΣ

    ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ, με οσους λένε ότι θα την βάλει σε άλλο υπουργείο για να μην έχει πολιτικό κόστος, τώρα που πλησιάζουν τα χειρότερα!
    Δυστυχώς αυτό είναι το σχέδιο και στο μέλλον θα τη δούμε πρωθυπουργό κι αυτήν και το Yorgos, διότι όλα είναι κανονισμένα.
    Εύχομαι μόνο να μην πραγματοποιηθούν, τελικά, τα σχέδια τους γιατί κάποτε γίνονται κι εκπλήξεις,υπάρχουν κι οι αστάθμητοι παράγοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλο ειναι που φευγει παιδια.
    Αντικαταστατης ποιος θα ειναι σιγουρα ξερουμε?
    Γιατι ο Παυλοπουλος δεν νομιζω οτι μπορει να κανει και κατι εκει.
    Ισως να το αναλαβει ο Πρωθυπουργος να ηταν η καλυτερη λυση.
    Θα δεχθει πολλαπυρα αν το κανει,το θεμα ειναι αν θα αντεξει.
    Επισης για φανταστειτε η Ντορα να παει σε κανα Αμυνης...
    Ε ρε γλεντια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.