5/8/09

«Τεχνητή» η κρίση Ελλάδας-Τουρκίας υποστηρίζει ο τουρκικός Τύπος

«Τεχνητή» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Μιλιέτ, την κρίση που επιχειρήθηκε να προκληθεί από ορισμένα ΜΜΕ στις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας. «Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, έβαλε τελεία και παύλα στις συζητήσεις», γράφει η εφημερίδα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η «Σαμπάχ» που αναφέρει ότι «η κρίση ξεπεράστηκε σε 45 λεπτά με τηλεφωνική διπλωματία μεταξύ των δύο χωρών».

"Δεν υπάρχει θέμα κράτησης ή σύλληψης. Το νησί, άλλωστε, ανήκει στην Ελλάδα», τονίζει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της. Πηγές του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μίλησαν στη Μιλιέτ,είπαν ότι "το Καράαντα (δηλ. η νησος Ρω) είναι ένα νησί,που ανήκει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Συμφωνίας της 4ης Ιανουαρίου 1932", αναφέρει η εφημερίδα.

"Οι δε πληροφορίες ότι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι τέθηκαν υπό κράτηση από τις ελληνικές Αρχές προκάλεσαν αναστάτωση στην Τουρκία", σημειώνει η εφημερίδα και περιγράφει την προσπάθεια να αποφευχθεί η κρίση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε δίωρη σύσκεψη με τη συμμετοχή και των στρατιωτικών αρμοδίων και του πρέσβη, Ερτουγρούλ Απακάν, ο οποίος, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου,τηλεφώνησε στην πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα και αναζήτησε σχετικές πληροφορίες για το θέμα.

Η Ελλάδα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτήρισε την ενέργεια που έγινε ανοικτα του Καστελόριζου ως "έλεγχο", αναφέρει στο δημοσίευμά της η "Μιλιέτ". Μετά έγινε η δήλωση του εκπροσώπου του τουυρκικού υπουργείου, Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

"Η κρίση στο Καράαντα (Ρω) λύθηκε σε 45 λεπτά", γράφει η εφημερίδα "Σαμπάχ" και περιγράφει και αυτή τον "συναγερμό" που σήμανε στη Άγκυρα η απόπειρα να προκληθεί κρίση.

"Η κρίση ξεπεράστηκε σε 45 λεπτά με τηλεφωνική διπλωματία μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα και προσθέτει ότι: "η επαφή - κλειδί ήταν αυτή του Τούρκου υφυπουργού Ερτουγρούλ Απακάν με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτη Ξύδα".ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

8 σχόλια:

  1. Να πεί ο Α/ΓΕΕΘΑ γιατί παραιτείται αύριο.
    Να τους ξεβρακώσει μπάς και τους πετάξουμε στη θάλασσα τους εφιάλτες.(σχετικό με όλα τα θέματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ανησυχητικο που η 'κριση' στο Καρανταα,ξεπεραστηκε κατοπιν τηλεφωνικης διπλωματιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τεχνητή κρίση; Τώρα είδανε κρίση λόγω ΜΜΕ; Καλό κι αυτό. Τις μπουγάδες στα νησιά ποιος θα τις πληρώσει;
    Και σιγά μην τολμήσουμε να θέσουμε υπό κράτηση τούρκο πολίτη και προ παντός δημοσιογράφο. Ποιος έχει το πλεμόνι; Το...Pavlopoulos:
    Η κρίση φυσικά αναβλήθηκε με τηλεφωνική υποβολή του σεβασμού μας στον επιβήτορα και θα συνεχιστεί ακάθεκτη μέχρι της κατάληψης ή πραγματικής απειλής κατάληψης μιας ή περισσοτέρων νήσων, ημών ποιούντων την νήσσαν...Από τώρα ετοιμάζουν τα κουστούμια που θα φοράν στην Νέα Υόρκη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών όπου θα μας σύρουν σβαρνώντας οι Τούρκοι σε λίγο καιρό για "συνομιλίες" και φυσικά και από τώρα είναι έτοιμα τα κείμενα που θα παρουσιάζουν τις εθνικές ντροπές ως μεγάλες εθνικές επιτυχίες...Και βέβαια to Yiorgos το δήλωσε. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Έχεο πολλές αναγνώσεις αυτό!! Κάτι παραπάνω θα ξέρει αυτός!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, παρακαλετοί πήγαμε, θέλει ρώτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να κρατησουμε και κανα πρωτοσελιδι της εφηεμριδας που αναφερει

    >>"Δεν υπάρχει θέμα κράτησης ή σύλληψης. Το νησί, άλλωστε, ανήκει στην Ελλάδα», τονίζει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της. Πηγές του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μίλησαν στη Μιλιέτ,είπαν ότι "το Καράαντα (δηλ. η νησος Ρω) είναι ένα νησί,που ανήκει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Συμφωνίας της 4ης Ιανουαρίου 1932", αναφέρει η εφημερίδα.<<

    δε ξερεις ποτε θα χρειαστει

    ας εχουμε και αυτο

    μαζευε και ας ειναι ρογες που λενε


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα είχαν σχεδιαστεί προσεκτικά απο τους γείτονες, αλλά δεν τους βγήκε ο αιφνιδιασμός.
    Όταν σε προηγούμενη ανάρτηση είπα ότι εσείς οι πρωτευουσιάνοι να μην ανησυχείτε, ήξερα τι έλεγα. Τώρα πήραν το πρώτο πικρό χάπι και το κατάπιαν αμάσητο.
    Κέρδος για την Ελλάδα είναι ότι αναγκάσθηκαν να πουν το αυτονόητο μέσω της Σαμπάχ ότι το νησί είναι Ελληνικό. Οι ακρίτες φρουροί έκαναν την δουλειά τους πολύ καλά και έστειλαν το μύνημα απέναντι ότι είναι έτοιμοι για όλα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί σωστή στάση. Ήδη η Frontex κάνει καλά την δουλειά της ενώ δεν επαναλαμβάνεται το φαινόμενο των Ιμίων, δηλαδή να βρίσκουν το Αιγαίο αφύλαχτο και να κάνουν ανενόχλητοι αποβάσεις τούρκοι δημοσιογράφοι. Τουλάχιστον τώρα, έστω και αργά, τα γεγονότα δείχνουν ετοιμότητα από μέρους μας.
    Η κριτική πρέπει να ασκείται με μέτρο, η υπερβολή για προδότες επί 24ωρου βάσεως, έχει καθαρά αντιπολιτευτικό χρώμα.
    Ήδη οι ίδιοι οι τούρκοι εγκλωβισμένοι στο ίδιο τους το παιχνίδι των προκλήσεων, κατέληξαν να μην μπορούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες τους και μιλάνε για "παρεξηγήσεις" και "τεχνητή κρίση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.