11/8/09

Αμερικανικές επιθέσεις μέσω διαστήματος «βλέπει» η Μόσχα


Στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας προχωρά η Μόσχα, καθώς εκτιμά ότι έως το 2030, οι ΗΠΑ θα μπορούν να πλήξουν από το διάστημα οποιοδήποτε στόχο στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
«Η ανάπτυξη αεροπορικών και διαστημικών επιθετικών όπλων από ξένα κράτη καθιστά φανερό ότι ως το 2030 ριζικές αλλαγές θα έχουν επέλθει στην εκμετάλλευση του αέρα και του διαστήματος ως ολοκληρωμένης σφαίρας ένοπλης σύγκρουσης», δήλωσε ο αντιστράτηγος Αλεξάντρ Ζέλιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Αεροπορικές δυνάμεις ξένων κρατών, κυρίως αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν συντονισμένα πλήγματα υψηλής ακριβείας σε παγκόσμια κλίμακα και εναντίον κάθε στόχου στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.
Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, με τι είδους πλήγματα από το διάστημα μπορεί να απειληθεί η Ρωσία ούτε ποιες άλλες χώρες μπορεί να αποτελούν απειλή.
Ο Ζέλιν σημείωσε πως ως το 2020 η Ρωσία θα έχει δημιουργήσει τη δική της νέα αντιαεροπορική και διαστημική άμυνα.
«Η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη να αποτρέψει εν δυνάμει επιτιθέμενους σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο σε περίοδο ειρήνης και να αντιμετωπίσει μια ένοπλη επίθεση με το πλήρες οπλοστάσιο συμβατικών και πυρηνικών όπλων της στη διάρκεια ενός πολέμου», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Ζέλιν, η Μόσχα αναπτύσσει τώρα ένα πύραυλο εδάφους- αέρος πέμπτης γενιάς, τον S-500. «Είναι ικανός να εξασφαλίζει πλήρως την αντιαεροπορική και τη διαστημική άμυνα και μπορεί να πλήττει βαλλιστικούς υπερηχητικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα 5 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο», επεσήμανε.
Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ Reuters, Γαλλ. Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Νά 'ναι καλά οι άνθρωποι, να αποκαταστήσουν γρήγορα την παλιά καλή ισορροπία του τρόμου. Να γνωρίζουν τα πάσης φύσης αρπαχτικά γεράκια, πως την όποια θρασύδειλη αποκοτιά τους θα την πληρώσουν με όλεθρο στη χώρα τους, ακόμα καλύτερα μέσα στο σπίτι τους αν γίνεται...
    Οχι όπως σε Ιράκ και Αφγανιστάν που απλώς στέλνουν τους παρακατιανούς πανύβλακες να σφαγιάζουν και να σφαγιάζονται για τρεις κι εξήντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνωμη για το ανόητο της ερωτήσεως αλλα απο ποιό παιχνίδι είναι η εικόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.