15/8/09

Αφθαρτα πρόσωπα θέλει στα ψηφοδέλτια η Ιπποκράτους. Ποιοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν

Στη Ροδόπη αναμένεται ότι θα είναι ξανά υποψήφιος ο νυν βουλευτής κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, παρά το επεισόδιο με το συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε με την ιδιότητα του προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη μειονότητα, με το οποίο καλούσε την Τουρκία να αναλάβει την τύχη της μειονότητας, καθώς θεωρείται πολύ ισχυρός στην περιοχή και μάλιστα ενδέχεται να απειλήσει την εκλογή του υπουργού κ. Ευρ. Στυλιανίδη.

Αφθαρτα πρόσωπα θέλει στα ψηφοδέλτια η Ιπποκράτους. Ποιοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν

Υπερπροσφορά υποψηφίων στο ΠαΣοΚ

ΠΙΘΑΝΗ επάνοδος του ΠαΣοΚ στην εξουσία αυξάνει και την προσφορά υποψηφίων για τη συμμετοχή στα «πράσινα» ψηφοδέλτια. Η φιλοδοξία των επιτελών της Ιπποκράτους είναι τα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ να γεμίσουν με χρήσιμα, νέα, καθαρά και άφθαρτα πρόσωπα. Η πρόθεση των συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου είναι να επιλεγούν οι νέοι υποψήφιοι στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και να γίνει μέσω των ψηφοδελτίων «άνοιγμα» στα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή, πάντως, δουλειά σε βάθος με τα ψηφοδέλτια δεν έχει γίνει. Ορισμένα από τα κριτήρια που αφήνονται να διαρρεύσουν από τις κομματικές συσκέψεις, π.χ. ότι «κόβονται» όσοι έλαβαν λιγότερες από 5.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές, αναστατώνουν τους ενδιαφερομένους καθώς είναι διαφορετικά
τα σταθμά στις μικρές και διαφορετικά στις μεγάλες περιφέρειες.
«Το Βήμα» συνεχίζει την καταγραφή των ονομάτων που άρχισε την περασμένη Κυριακή όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ, πλην των βουλευτών οι οποίοι θα είναι δικαιωματικά ξανά υποψήφιοι, με βάση τις συζητήσεις που γίνονται στις τοπικές κοινωνίες.

Μακεδονία και Θράκη
Στον Νομό Εβρου ακούγονται τα ονόματα του κ. Π. Ζαπάρτα και της κυρίας Σμαράγδας Μπιστίκη, ενώ για την υποψηφιότητά του δουλεύει και ο πρώην υφυπουργός κ. Απ. Φωτιάδης.

Στη Ροδόπη αναμένεται ότι θα είναι ξανά υποψήφιος ο νυν βουλευτής κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, παρά το επεισόδιο με το συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε με την ιδιότητα του προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη μειονότητα, με το οποίο καλούσε την Τουρκία να αναλάβει την τύχη της μειονότητας, καθώς θεωρείται πολύ ισχυρός στην περιοχή και μάλιστα ενδέχεται να απειλήσει την εκλογή του υπουργού κ. Ευρ. Στυλιανίδη. Συζητούνται επίσης τα ονόματα του κ. Γ. Πετρίδη και της κυρίας Χρ. Μανωλιά.

Στην Ξάνθη, όπου ο νομός στις ευρωεκλογές όχι μόνο έγινε «πράσινος» αλλά το ποσοστό της ΝΔ μειώθηκε κατά σχεδόν 16 μονάδες, ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται ο κ. Σ. Ξυνίδης, ενώ ακούγεται και το όνομα του κ. Τρ. Παπαδόπουλου . Σε τοπικό επίπεδο συζητείται και η κυρία Γκιουλ Καραχασάν, η οποία φαίνεται να έχει μεγάλες πιθανότητες.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ

5 σχόλια:

  1. Κάτι επικίνδυνο είναι και ότι ο νόμος προβλέπει για να εισέλθει ένας συνδυασμός ή ένας μεμονωμένος υποψήφιος στη Βουλή, πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 3% των εγκύρων ψήφων πανελλαδικά. Αν για παράδειγμα δώσουν 8.000.000 πολίτες έγκυρη ψήφο, θα πρέπει το κόμμα ή ο μεμονωμένος υποψήφιος να λάβει τουλάχιστον 240.000 ψήφους, προκειμένου να λάβει μέρος στην κατανομή των εδρών.
    Κάποιοι θέλουν να αλλάξει τελείως αυτό και να είναι αναλογικά. Ίσως είναι πιο δίκαιο. Και θα επιτρέψει την είσοδο και άλλων φωνών στο κοινοβούλιο. Αλλά εδώ υπάρχει κίνδυνος ένα μειονοτικό κόμμα να καταφέρει να μπει στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Afou eiparxi to tilegrafima o eisageleas ti kani??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πάπια κάνει φίλε 15 Αύγουστος 2009 10:20 πμ,την πάπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού είμαστε τόσοι πολλοί που μένουμ ε καθαροί τότε πως δεν μπορούμε να οργανωθούμε; αυτό είναι ένα ιστορικό ερώτημα.
    Με ρίζες στην αρχαία τραγωδία .
    Και στην εγγλέζικη διπλωματική σχολή.
    Χρόνια πολλά ρεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μειονοτικοί θα ψηφίσουν στην συντριπτική τους πλειοψηφεία, σε ό,τι τους κατευθύνει το προξενείο, που θα πριμοδοτήσει αυτόν που θα τους τάξει περισσότερα,δηλ. την εκάστοτε αντιπολίτευση.Αν ο Γιώργος ξαναβάλει την Καραχασάν, θα είναι η έσχατη ξεφτίλα.
    Α, ρε Ανδρέα, με όλα τα λάθη και τις "αμαρτίες" σου, τι θα ψηφίσουμε εμείς τα ορφανά του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, με αυτούς τους επιγόνους που μας κληρονόμησες, με πρώτο και καλύτερο το γιο σου;
    ΑΚΡΙΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.