11/8/09

Στο φως η βαρβαρότητα του «Αττίλα»

Υπό το βάρος της συγκίνησης και οργής που έχει προκαλέσει σε Κύπρο και Ελλάδα η αποκάλυψη της εκτέλεσης Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων από τον τουρκικό στρατό στη διάρκεια της δεύτερης εισβολής το 1974, οι κυβερνήσεις σε Λευκωσία και Αθήνα αντέδρασαν έστω και με τριήμερη καθυστέρηση.Ενώ η Αγκυρα τηρεί σιγήν ιχθύος,

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Στέφανος Στεφάνου κάλεσε την Τουρκία να ανταποκριθεί στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και να ανοίξει τα αρχεία του τουρκικού στρατού για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων.

Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι, καθώς υπάρχει φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει ότι οι πέντε Ελληνοκύπριοι συνελήφθησαν, η ανεύρεση των λειψάνων τους σημαίνει ότι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, ενώ συνέστησε... ψυχραιμία σε όσους ζητούν την προσφυγή εναντίον της Τουρκίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα Γρ. Δελαβέκουρας έκανε λόγο για επιβεβαίωση «των εγκλημάτων και της κατάφωρης παραβίασης του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» και ζήτησε και αυτός την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ που καλούν την Τουρκία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη διαλεύκανση της τύχης όλων των αγνοουμένων.

Ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, καταδικάζοντας τα «φρικιαστικά εγκλήματα πολέμου και τις ομαδικές δολοφονίες που διαπράχθηκαν» κατά την τουρκική εισβολή, ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα απευθυνθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και σε όλα τα Κοινοβούλια της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Ενωσης, με στόχο την κινητοποίηση διεθνών οργανισμών προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως, έστω και ύστερα από 35 χρόνια, στην τύχη των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής.

Η αντιπολίτευση
Ενώ η Αγκυρα τηρεί σιγήν ιχθύος, στην Αθήνα και στη Λευκωσία συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος τόνισε ότι πρόκειται για «βαρύτατα εγκλήματα πόλεμου των οποίων οι δράστες ουδέποτε τιμωρήθηκαν και των οποίων οι ηθικοί αυτουργοί προσπαθούν να κινηθούν με την παραλλαγή του Ευρωπαίου» και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία οφείλει να δεχθεί τα εγκλήματα που διέπραξε εισβάλλοντας στην Κύπρο το 1974 και να αποδεχθεί τις συνέπειες».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο έγινε με την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και η κατοχή συνεχίζεται και με την ανοχή της ΕΕ, ενώ όλοι αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί αδιαφορήσαν προκλητικά τόσα χρόνια για την τύχη των αγνοουμένων και για τα εγκλήματα που διέπραξε ο τουρκικός στρατός κατοχής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ζητά από την υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει εάν το ΥΠΕΞ προτίθεται να συμβάλει ώστε το Κυπριακό να επανατοποθετηθεί ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και εάν σκοπεύει η κυβέρνηση να ανοίξει έστω και τώρα τον Φάκελο της Κύπρου.

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν «πλήρως ενήμερες από το 1995 για τις εκτελέσεις των αγνοουμένων, όλες όμως προσπερνούσαν το τραγικό συμβάν για να μη διαταραχθούν οι (υποτιθέμενες) καλές σχέσεις με την Τουρκία...».

Με δηλώσεις τους το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ στην Κύπρο επεσήμαναν ότι πλέον στοιχειοθετούνται τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η Τουρκία και για τα οποία πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να μη μείνουν ατιμώρητα.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ

5 σχόλια:

  1. Φύσει απαισιόδοξος, πέρα από τα λόγια, δεν βλέπω καμία σοβαρή πρωτοβουλία να λαμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν πρόκειται να κάνουν οι τρεμουλιασμένοι δειλοί που τους επιτρέπουμε να μας κυβερνούν. Όσα λέγονται στις τηλεοράσεις ότι δήθεν θα κάνουν ενέργειες κλπ οι εσκυμμένοι μας, είναι για εσωτερική κατανάλωση-τσάμπα μαγκιά να ακούει ο κοσμάκης που δεν ασχολείται ιδαίτερα με αυτά τα θέματα και να ικανοποιείται. Μην εκπλαγείτε αν δείτε καμμιά Γαλλία ή κανένα Βέλγιο πχ να σπρώξει το θεμα βαθειά και οι δικοί μας να αγωνιούν που το σπρώχνουν τρίτοι και τι θα κάνουμε μετά με το ξύλο που θα μας δώσει η Άγκυρα... ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΊΤΕ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΣΚΥΜΜΕΝΟΙ DEGENERATED ΓΟΝΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ενώ η Αγκυρα τηρεί σιγήν ιχθύος, στην Αθήνα και στη Λευκωσία συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα"

    Σύντομα η Άγκυρα θα απαντήσει εμπεριστατωμένα και θα αποδώσει τις εκτελέσεις σε "άτακτους αγανακτισμένους τ/κ" τους οποίους ο τουρκικός στρατός αδυνατούσε να συγκρατήσει!!!

    Η απάντηση θα δώσει κάποια ελαφρυντικά στην απαράμιλη εξωτερική πολιτική των πολιτικών μας κομμάτων και το θέμα θα ξεχαστεί εν καιρό....!!!

    Στο μεταξύ όλες οι "αντιδράσεις" του κάθε πολιτικού θα αρχειοθετηθούν από τους υπευθυνους τύπου του ώστε να χρησιμοποιηθούν για το προφιλ τους στις προσεχεις εκλογές....!!!

    Και έτσι θα ζήσουν αυτοί καλά και τα παιδιά μας χειρότερα.

    Observer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο κύριος Δελαβέκουρας εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, έβαλε την ...ουρά στα σκέλια του, όπως άλλωστε κα κάνει και η Ελληνική πολιτεία φοβούμενη.

    Εμείς όμως όσο υπάρχουν Ισαακ, Σολωμού, όσο υπάρχει Ελληνική ψυχή θα αντιστεκόμαστε ακόμα.
    (Άντε τα πήρα πάλι)
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος Δελαβέκουρας τώρα... φαντάρος έκανε αυτός; Που τα βρίσκουν αυτά τα φρούτα; Στο...11880;;;
    Σαν κι αυτούς και την πατρώνα τους θέλουν καμμιά εκατοστή στο Τούρκικο ΥΠΕΞ ημερησίως για μπρέκφαστ. Ού να χαθείτε άχρηστοι/άχρηστες...χαρούμενοι/χαρούμενα υποταγμένοι
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.