21/8/09

"Πέντε πολιτικοί και κοινωνικo-οικονομικοί κίνδυνοι για την Ελλάδα"


Την ώρα που η Ελλάδα, η χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη βαθιά οικονομική ύφεση, η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποτελεί τροχοπέδη για την εφαρμογή επιτακτικών μεταρρυθμίσεων ενώ οι πρόωρες εκλογές βρίσκονται προ των πυλών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.

Σύμφωνα με το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο οι βασικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι οι εκλογές, το χρέος, η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, οι οικονομικοί κίνδυνοι καθώς και οι κοινωνικές αναταραχές και η βία.

Σχετικά με τις εκλογές το Reuters αναφέρει ότι η πάσχουσα από σκάνδαλα συντηρητική κυβέρνηση ταλανίζεται αρκετούς μήνες για το πότε θα εξαγγείλει πρόωρες γενικές εκλογές. Οι σοσιαλιστές, οι οποίοι με τη σειρά τους βαρύνονται από σκάνδαλα που αφορούν την περίοδο που βρίσκονταν στην εξουσία, δηλώνουν ότι θα προκαλέσουν πρόωρες εκλογές το Μάρτιο όταν η βουλή κληθεί να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εξάλλου η Ελλάδα, την οποία οι επενδυτές θεωρούν ως τον “αδύναμο κρίκο” της Ευρωζώνης, διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό δημόσιου χρέους επί του ΑΕΠ, μετά την Ιταλία στο 103,4% το 2009. Στο δημοσίευμα ως σημαντικότερος κίνδυνος για την οικονομία της χώρας αναφέρεται η διόγκωση του χρέους με σκοπό την κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Moody΄s έχουν υποβαθμίσει το outlook για τις αξιολογήσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, επικαλούμενοι ανησυχίες για την επίδραση της ύφεσης στα οικονομικά του κράτους.

Αντιμέτωπη τόσο με το κοινό αίσθημα, το οποίο αρκετές φορές μετατρέπεται σε κοινωνική βία, όσο και με εσωτερικές “φωνές”, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την ώθηση της ανάπτυξης, εκτιμά το Reuters. Η ασφαλιστική και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αποτελούν παραδείγματα όπου η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πετύχει το στόχο της. Ωστόσο πέτυχε περισσότερα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, παρά τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η πώληση ποσοστού του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom και η ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Το γεγονός ότι οι βασικοί στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία, την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης. Ενώ η ναυτιλία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, ο τουρισμός έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα αυτό το χρόνο, με τους αναλυτές του κλάδου να κάνουν λόγο για πτώση εσόδων 10%-15%.

Επίσης, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος παρά το γεγονός ότι δεν κινδυνεύει από τα “τοξικά” πάγια που οδήγησαν στην κατάρρευση παγκόσμιους κολοσσούς, έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε τεράστιες επενδύσεις σε χώρες των Βαλκανίων με τα κέρδη τους να εξανεμίζονται καθώς οι οικονομίες των αναδυόμενων αγορών επιβραδύνονται.

Τέλος, το Reuters κάνει αναφορά στις διαδηλώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, χαρακτηρίζοντας τις ως τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών, σημειώνοντας ότι η εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο της πρωτεύουσας πάγωσε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, λόγω των βανδαλισμών. Αν και η ηρεμία αποκαταστάθηκε, ομάδες ακροαριστερών και αναρχικών επανήλθαν στο προσκήνιο της βίας με αποκορύφωμα τη δολοφονία αστυνομικού στο αυτοκίνητο του τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι λόγοι που οδηγούν στις αναταραχές παραμένουν και ότι νέο ξέσπασμα βίας είναι εύκολο να προκληθεί.
Πηγή capital.gr

10 σχόλια:

  1. Μα υπεύθυνοι για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, και της "εξέγερσης" των μουσουλμάνων ήταν πρεσβείες μουσουλμανικών χωρών και οι πράκτορές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χε χε...κουδούνια μας έχουν κρεμάσει με τα 300 βόιδια και τους αυλικούς τους που έχουμε για πολιτικούς.Μας καταστρέψατε όλοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταδίωξη ταχύπλοου με 43 λαθρομετανάστες

    -”Στις ακτές της Σκοπέλου, στις Βόρειες Σποράδες, τελείωσε τα ξημερώματα το όνειρο 43 λαθρομεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Προηγήθηκε καταδίωξη-θρίλερ του ταχύπλοου που τους μετέφερε από σκάφη του Λιμενικού Σώματος”.
    -”Είχαν έρθει παράνομα στην Ελλάδα και, για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, είχαν υποβάλλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου… Όμως, αυτό δεν τους εμπόδισε να οργανώσουν κύκλωμα που μετέφερε παράνομα στη χώρα συμπατριώτες τους και τους εφοδίαζε με πλαστά χαρτιά!”
    Καταδίωξη ταχύπλοου με 43 λαθρομετανάστες στις Β. Σποράδες
    Στις ακτές της Σκοπέλου, στις Βόρειες Σποράδες, τελείωσε τα ξημερώματα το όνειρο 43 λαθρομεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Προηγήθηκε καταδίωξη-θρίλερ του ταχύπλοου που τους μετέφερε από σκάφη του Λιμενικού Σώματος.Όλα ξεκίνησαν περί τα μεσάνυχτα, όταν άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν το ταχύπλοο με τους λαθρομετανάστες –34 άνδρες και 9 γυναίκες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία– στον Αγιόκαμπο, στα παράλια της Λάρισας.
    Εκεί, επρόκειτο να τους παραλάβουν Ιρακινοί διακινητές προκειμένου να τους μεταφέρουν με φορτηγά αυτοκίνητα στο εσωτερικό της χώρας.
    Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, η εμφάνιση των σκαφών υποχρέωσε τον οδηγό του ταχύπλοου-λαθροδιακινητή να αναπτύξει ταχύτητα και στην προσπάθειά του να διαφύγει κατευθύνθηκε προς τις Βόρειες Σποράδες φτάνοντας τελικά στη Σκόπελο, όπου αποβίβασε τους λαθρομετανάστες.
    Ο οδηγός του ταχύπλοου αναζητείται, ενώ οι λαθρομετανάστες βρήκαν προσωρινά κατάλυμα στη Σκόπελο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Η συνέχεια εδω
    http://nationalpride.wordpress.com/2009/08/21/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-43-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουρκία: Ο χωροφύλακας της Ανατολής

    Κοιτώντας απλώς τα τούρκικα μαχητικά να πετούν πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά και τα τούρκικα πολεμικά πλοία να υπογραμμίζουν τις απαιτήσεις τις Άγκυρας για αναθεώρηση του καθεστώτος του Αιγαίου, η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει μια άκρως περιορισμένη εικόνα της σημερινής Τουρκίας, των δυνατοτήτων της και των φιλοδοξιών της.
    Η συγκυρία επιβάλει στην Αθήνα να προχωρήσει σε μια πιο συνολική, προσεκτική και εμπεριστατωμένη ανάλυση της μεγάλης γειτονικής χώρας. Από τις πρώτες στιγμές μιας τέτοιας προσπάθειας αντιλαμβάνεται κανείς πως η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει περισσότερα, σοβαρότερα και πιο επικίνδυνα δεδομένα από τις πτήσεις και τους πλόες των τουρκικών μαχητικών και πλοίων.
    Την εικόνα της σημερινής Τουρκίας σκιαγραφούν έγκυρα κέντρα διεθνών στρατηγικών αναλύσεων όπως το Stratfor, που δεν διστάζουν να διαπιστώσουν ότι:
    «Η Τουρκία έχει δυναμώσει στρατιωτικά και οικονομικά και έχει κατακτήσει ένα επίπεδο πολιτικής συνοχής το οποίο ήταν άγνωστο εδώ και δεκαετίες. Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου η Άγκυρα είναι σε θέση να αρχίσει να διεκδικεί και πάλι τον ιστορικό της ρόλο ως τοπική υπερδύναμη».
    Στόχος η Μέση Ανατολή
    Κύριο μέλημα της τουρκικής διπλωματίας σήμερα είναι η επέκταση της ισχύος της χώρας αυτής στη Μέση Ανατολή. Το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας γίνεται ήδη στο Ιράκ, όπου η Άγκυρα επιχειρεί να «γεμίσει» τα κενά που δημιουργούνται από τη σταδιακή αμερικανική «υποχώρηση».
    Η Άγκυρα υπολογίζει ότι ενισχύοντας την επιρροή της στο «πετρελαιοφόρο» Ιράκ θα ενισχύσει ταυτόχρονα και το προφίλ της ως ο μεγαλύτερος διαμετακομιστικός ενεργειακός κόμβος της Μέσης Ανατολής. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλά για τους τούρκικους σχεδιασμούς, όπως δεν ήταν άλλωστε απλά και για τους σχεδιασμούς των νεοσυντηρητικών του Μπους που διέλυσαν αυτή τη χώρα.
    Στο σημερινό κατεστραμμένο και διαλυμένο Ιράκ η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να ελιχθεί, να διαπραγματευτεί και να επιβάλει τελικά τα συμφέροντά της λαμβάνοντας υπόψη τα πολιτικά, θρησκευτικά και εθνοτικά «φέουδα» που έχουν προκύψει από τη διάλυση αυτής της χώρας.....

    http://kostasxan.blogspot.com/2009/08/blog-post_9600.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλήθεια των αριθμών

    By Δημήτριος - Posted on 19 Αύγουστος 2009
    lathrometanastes.jpg

    Διαβάστε κύριοι, να δείτε πως μας δουλεύουν κανονικά οι αλήτες του κυνοβουλευτισμού. Στην κλασσική ερώτηση, που έχει διατυπωθεί και εντός βουλής, “πόσοι είναι οι λαθρομετανάστες”, απαντούν με μισόλογα του τύπου “ε, θα 'ναι, δεν θα 'ναι;”.

    Η αλήθεια είναι όμως ότι γνωρίζουν πολύ καλά, όπως προδίδει η στατιστική υπηρεσία. Εφ' όσον τα μη ενεργά άτομα είναι 148.323 που αντιστοιχούν στο 6,3%, με την απλή μέθοδο των τριών βρίσκουμε ότι το 100% του αλλοδαπού πληθυσμού, του ικανού προς εργασία, είναι 2.354.333 άτομα. Αν σε αυτά προσθέσουμε τα μικρά παιδιά και κάποιους -λίγους- ηλικιωμένους, μιλάμε για έναν πληθυσμό της τάξεως 3.500.000+ . Δηλαδή με απλά Ελληνικά, η χώρα επιβαρύνεται με 31+% πληθυσμό επιπλέον του γηγενούς!

    31+%, το οποίο έρχεται σε εμάς χωρίς να έχει πάει ποτέ του σε γιατρό και καταλαμβάνει τα μισά κρεβάτια των νοσοκομείων, έχει προτεραιότητα σε παιδικούς σταθμούς, τους μαθαίνουμε γράμματα χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ τους φόρους.

    Η μείωση των δημοσίων δαπανών πρέπει να ξεκινήσει από τα χρήματα που ξοδεύονται για αυτά τα ρεμάλια, τα οποία περνούν τα σύνορα με το έτσι θέλω και ζητάνε και τα ρέστα μετά!

    Η κοινωνική πολιτική έχει ένα σοβαρό κόστος, το οποίο πληρώνει ο Ελληνικός λαός, όπως έχει υποχρέωση, ακόμα και από το υστέρημά του, για να στηρίξει τον συμπατριώτη του, τον συνάνθρωπό του. Ο λαθρομετανάστης ούτε είναι ούτε θα γίνει ποτέ του συμπατριώτης και συνάνθρωπος. Είναι ένας εκμεταλλευτής της καλοσύνης και της ανεκτικότητάς μας.

    Διαβάζουμε στη Καθημερινή:



    ΕΣΥΕ: Στο 6,3% η ανεργία στους αλλοδαπούς

    Σύμφωνα με την έρευνα, τα μη ενεργά άτομα αλλοδαπής ιθαγένειας ανέρχονται σε 148.323.

    Στο 6,3% ανέρχεται η ανεργία στα άτομα αλλοδαπής ιθαγένειας σύμφωνα με την ειδική έρευνα για τη θέση στην αγορά εργασίας των μεταναστών και των αμέσων απογόνων τους που διεξήγαγε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

    Η πλειοψηφία των ατόμων που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό ήρθε στην Ελλάδα για να βρει εργασία το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό στα άτομα που έχουν γεννηθεί σε κάποια από τις 12 νέες χώρες -μέλη της ΕΕ (60,4%). Τα άτομα που έχουν γεννηθεί σε κάποια από τις 15 παλαιότερες χώρες-μέλη της ΕΕ δηλώνουν κατά πλειοψηφία (59,8%) ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους (π.χ. γάμος με Έλληνα/Ελληνίδα ή άλλος λόγος).

    Ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων με αλλοδαπή ιθαγένεια δήλωσε ότι έχει περιορισμένη άδεια παραμονής στη χώρα (47,9%) ενώ το ποσοστό ατόμων που δήλωσε ότι δεν έχει άδεια παραμονής ανέρχεται σε 2,9%.

    Εξάλλου, ένα ποσοστό 46,4% δήλωσε ότι έχει άδεια παραμονής αόριστης διάρκειας. Τέλος, ένα σημαντικό ποσοστό των αλλοδαπών δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην Ελλάδα μόνιμα (46,6%) ή πάνω από πέντε έτη (23,4%) ή από ένα έως πέντε έτη (9,9%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Apo 5 euro tin imera na stelnoun piso stin patrida tous einai 15 ekatomiria europoula imerisios.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έξω όλοι ΤΩΡΑ. Να πάρουν και τον Παυλόπουλο μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα της οικονομίας είναι πολύ καυτό, διότι χωρίς οικονομία - ήδη, οι πολιτικοί "μας" φρόντισαν να μην έχουμε βιομηχανία, πετρελαϊκή πολιτική αλλά να έχουμε ως χώρα, ένα τεράστιο χρέος που μας πνίγει - δεν γίνεται απολύτως τίποτα !

    Οι Γάλλοι λέγουν πως "Το χρήμα κάμνει τον πόλεμο", οι δε Γερμανοί λέγουν "Το χρήμα είναι δύναμη και η έλλειψή του αδυναμία" Geld ist Macht und kein Geld ist Onmacht!

    Χωρίς οικονομία το κράτος μας είναι υποχείριο !

    Τι ωφελεί να έχουμε πάμπλουτους πολιτικούς, αλλά μηδενική οικονομία ;

    Τι έκανε τόσα χρόνια ο "αξιότιμος" Καθηγητής κ. Αλογοσκούφης ;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μπερίσα άρχισε να δρομολογεί την «Μεγάλη Αλβανία»

    Οραματίζεται εθνική ενότητα με το Κόσοβο

    Τη θέση ότι, η εθνική ενότητα των Αλβανών θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική ιδέα της πολιτικής τόσο στην Αλβανία όσο και στο Κόσοβο, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.
    Τη θέση ότι, η εθνική ενότητα των Αλβανών θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική ιδέα της πολιτικής τόσο στην Αλβανία όσο και στο Κόσοβο, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
    Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβανός πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όπως μετέδωσε το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων "ΑΤΑ", δήλωσε τα εξής:
    «Δεν θα πρέπει να υπάρχουν τελωνεία μεταξύ των δύο αυτών χωρών. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Αλβανία και το Κόσοβο να θεωρούν η μία την άλλη ξένη χώρα κι αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την κυριαρχία των δύο χωρών. Η ιδέα της εθνικής ενότητας βασίζεται στα ευρωπαϊκά ιδανικά, που απαιτούν πολλή δουλειά (για την υλοποίησή τους). Γι' αυτό και ο Θάτσι (σ.σ. ο πρωθυπουργός του Κοσόβου) κι εγώ θα εργαστούμε προκειμένου να άρουμε τα εμπόδια που σταματούν τους Αλβανούς από το να αισθάνονται ενωμένοι σ' ολόκληρη την επικράτεια, στην οποία ζουν».
    Μιλώντας για τις σχέσεις των Τιράνων με τους πολιτικούς στο Κόσοβο, ο κ. Μπερίσα είπε ότι είναι εξαιρετικές, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος ή της αντιπολίτευσης.
    Σημείωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας, του οποίου ηγείται, έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Δημοκρατική Συμμαχία στο Κόσοβο, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν επηρεάζει καθόλου τις εξαιρετικές σχέσεις του κόμματός του με άλλα κόμματα, στο Κόσοβο.
    Επιπλέον τόνισε ότι «Είμαστε ανοιχτοί κι εγώ προσωπικά σέβομαι το ρόλο κάθε κόμματος. Συνέβαλαν αποφασιστικά στην αντίσταση στο Κόσοβο και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του και γι' αυτό δεν μπορώ παρά να έχω αυτή τη στάση».
    Ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν ξέχασε φυσικά να ευχαριστήσει τους πολίτες του
    Κοσόβου που μεταβαίνουν για διακοπές στην Αλβανία, λέγοντας πως ο αριθμός τους αυξάνει συνεχώς.
    Τα σχέδια του Μπερίσα δείχνουν πως «απλώνονται» πλέον, πέρα από τα συνήθη και οδηγούν σε μία «Μεγάλη Αλβανία» που φυσικά θα πρέπει να προβληματίσει την Αθήνα, αλλά εκείνος που θα πρέπει να ανησυχεί πολύ περισσότερο είναι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλοι μου για τους "φίλους" λαθραίους τα έχω πει εδώ και πάρα πολύ καιρό, συνεχίζω να τα λέω και θα τα λέω συνέχεια......κι ας έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου.
    Ολα αυτά που γράφετε είναι απολύτως σωστά. Είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τον ελληνισμό. Με έχουν χαρακτηρίσει, ντεμοντέ, ξενόφοβο, ρατσιστή, φασίστα, σωβινιστή και πολλά άλλα. Εγώ όμως ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΑΠΟΨΗ. Οταν έγραφα και έλεγα-λέω για τον κίνδυνο της εθνικής οικονομίας από αυτούς πολλοί με έλεγαν-λένε υπερβολικό. Μα θα πρέπει κάποιος να είναι τουλάχιστον ηλίθιος αν δεν μπορεί να αντιληφθεί το προφανές. Οπως είπε κάποιος φίλος από 5€ να φεύγουν και να πηγαίνουν στις πατρίδες τους, αυτομάτως έχουμε τεράστιο πρόβλημα. You know, αυτό λεγόταν και συνεχίζεται να λέγεται εξαγωγή συνναλάγματος και αν δεν μπορούν να αντιληφθούν πολλοί, αυτά τα χρήματα πρέπει να ξαναμπούν στην Ελλάδα. Μπορεί να μου πει κάποιος πως θα ξαναμπούν πέραν του τουρισμού που προυπήρχε ;
    Πέραν αυτού, απολαμβάνουν δωρεάν παιδεία, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με την είσοδο τους και λόγω ότι έχουν χιλιάδες ασθένειες τους γίνονται θεραπείες, οι "αγαπητοί" λαθραίοι μαγαζάτορες των πεζοδρομίων ΠΟΤΕ δεν πληρώνουν φόρους στο δήμο, στην εφορία, ενοίκια, ΤΙΠΟΤΑ. Αντιθέτως απολαμβάνουν όλα τα καλά που απολαμβάνει και ο Ελληνας πολίτης, έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ (Η ΈΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΚΗΔΕΣ, ΚΚΕΔΕΣ, ΞΥΡΙΖΕΣ, ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΙ ΚΛΠ) ΤΗ ΜΠΑΛΑ.
    Πραγματα αυτονόητα σ΄αυτή τη χώρα έχουν χάσει τη σημασία τους. Και οι κυριώτεροι υποστηρικτές ή και συννένοχοι, οι "φίλοι" μας....δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ.
    ΠΟΥ΄ΝΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΟΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟ !!!!!
    Η κυβέρνηση ξεκίνησε παίρνωντας κάποια μέτρα αλλά στην πορεία, συνεχίζει να μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Και θα πει κανείς, μα καλά αυτοί οι άσχετοι που μας κυβερνούν, δεν έχουν συμβούλους να τους επισημάνουν τα αυτονόητα ; ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ !!!!!
    ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΧΑΥΝΩΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ...... ΗΔΗ ΑΡΓΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΕΝΕ....ΝΑΙ, ΑΛΛΑ, ΕΠΕΙΔΗ, ΙΣΩΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΛΠ.
    ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΛΕΜΑ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΩΡΕ ; ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ; ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΜΩΡΕ.........

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ
    ΕΞΩ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΞΥΡΙΖΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ (ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΨΗΦΟ ΕΛΛΗΝΑ)
    ΕΞΩ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΩΣΤΩΣΗ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΙΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙΕΣ
    ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
    ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.