14/8/09

Βολή των S-300 ετοιμάζει ο Γ. Γιάγκος

Σκληρότερη γραμμή απέναντι στην Τουρκία είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τον πτέραρχο Γ. Γιάγκο. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ετοιμάζεται η ενεργοποίηση των S-300 με την πρώτη βολή να προγραμματίζεται άμεσα.

Επιπλέον στα άμεσα πλάνα του φαίνεται να βρίσκεται και η αναβάθμιση του συστήματος σε S-400 στα πλαίσια της ενεργοποίησης της παλαιότερης συμφωνίας Καραμανλή - Πούτιν που ανάμεσα σε άλλα προέβλεπε και την αγορά πυροσβεστικών α/φών Beriev ομοίων με αυτά που μιστώθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές πριν από 2 χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι το σύστημα S-400 είναι ικανό να εντοπίζει και να αναχαιτίζει αεροσκάφη/πυραύλους κρουζ σε αποστάσεις 400 χλμ.

sofokleousin.gr

29 σχόλια:

  1. Αντε να παίρνουμε μπροστά σιγά σιγά...
    Αντε γιατί τα μεμέτια παραπήραν αέρα...

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να!!

    Λετε να πηρε μπρος κατι???

    Ας ελπισουμε οτι ειναι αληθεια και επιτελους θα παψουμε να σκυβουμε!!!

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελπιζουμε να μη τους τοποθετησουν για δοκιμη και μονιμη βαση στη ζακυνθο γιατι θα διαταραχθει η αναπαραγωγικη διαδικασια της καρετα -καρετα,

    ειπαμε εκτος απο τους τουρκους να σεβομαστε και το ευαισθητο περιβαλλον

    ας απολαυσουμε με ηρεμια τα εντυπωσιακα πυροτεχνηματα που εξαπολυονται

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σηκώθηκε η τρίχα μου ρε παιδιά,αλήθεια...Μπράβο,μπράβο και ξανά μπράβο.Επιτέλους κάκκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν η πληροφορια ειναι απολυτως αξιοπιστη σχετικα με την αναπτυξη των S-300, αποτελει ενα ακρως σημαντικο δειγμα των μη διπλωματικων αντιμετρων που μπορουν να ληφθουν, σαν μηνυμα στους τουρκομογγολους υποχθονιους, που μπορει να ασκουν κουτοπονηρο ανατολιτικο τσαμπουκα, αλλα οταν δουν το σημα οι πιλοτοι τους οτι εχουν "κλειδωθει" απο τους S-300, θα παρουν μαυρο δρομο.Σκεφτηκατε αραγε ΜΗΠΩΣ...οι αγαπητοι φιλοι μας του "αστρου του δαυιδ", εχουν πληροφοριες σχετικα με το ξεκλειδωμα των κωδικων των S-300 απο τοτε που εκαναν εκεινη την περιφημη ασκηση, μαζι με τα δικα μας αεροπλανα πριν μερικους μηνες?....λεω ΜΗΠΩΣ!!!!!....για να εχουμε και το νου μας δηλαδη...γιατι αν υπαρχουν αυτες οι πληροφοριες των ηλεκτρονικων αντιμετρων εναντιον του πυραυλικου αμυντικου μας συστηματος, μπορουν ευκολα να διοχετευτουν στους ¨"φιλους" και "συμμαχους" τους..λυπαμαι αν γινομαι κυνικος, αλλα καλο ειναι να εχουμε υπ οψιν μας ολες τις πιθανοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακάρι, να είναι αλήθεια. Το καλύτερο θα ηταν να αγοράσουμε περίπου 10-12 S400 + ΒUK2 + ρώσικα ηλεκτρονικά αντίμετρα τα οποία είναι ξένα σε όλους (συμμάχους και εχθρούς )φτάνουνε να υπερκαλύψουν κάθε αεροπορική, πυραυλική απειλή. Αυτό θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Αγορά άμεσα τουλάχιστον 12-14 Fremm με SCAL-NAVALL + Mini Ελικόπτερα για επιτήρηση απο το πλοίο και ευκαιρία βολής στόχου με oto melara Vulcano precision projectile. Αγορα απο EF2000 Thypoon με όλον τον εξοπλισμό τους. Όλα αυτά είναι στρατηγικά Όπλα, τα οποία μπορούν να φέρουν καίριο πλήγμα από μακριά, χωρίς κίνδυνο μιας Ελληνικής ψυχής. Είμαι της άποψης, καλός ο ηρωισμός, αλλά ακόμα πιο καλά να σβήσουμε από τον χάρτη ότι μπορεί να απειλήσει τους στρατιώτες μας από πριν, και μετά αν μπορέσουν να αποκρύψουν κάτι από μας να το αποτελειώσουμε από κοντά.

    Θάνατος η Ελευθερία

    Θρακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είναι πράγματι έτσι.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    Αξιος ο Νέος Αρχηγός!


    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!
    Μαζί σας!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ... Ελευθερία ή Θάνατος είναι!!!! όχι το ανάποδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @14 Αύγουστος 2009 2:16 μμ

    Αγαπητέ ώραια όσα λες....τα λεφτά που θα τα βρούμε για όλα αυτά δεν ξέρω?
    Αλήθεια τελικά σάπιζαν ή όχι τόσο καιρο και αν όχι τελικά το ΥΠΕΞ επιθυμούσε ή οχι την βολή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω η φωτογραφία αναφέρει λάθος στοιχεία για την εμβέλεια των S-300 στα 200 Km. Πιθανόν να είναι από τους "γνώστες" των "έγκυρων" εφημερίδων.
    Η έκδοση S-300 PMU-1 που έχει η Ελλάδα είναι 300 km εμβέλεια radar και 150 km εμβέλεια πύραυλου.

    Περισσότερα στοιχεία για τους S-300 στο wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/S-300_%28missile%29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πρόβλημα εκτός από "πολιτικό", είναι και επιχειρησιακό.Τα ρωσσικά συστήματα δεν μπορούν να διασυνδεθούν με το υπόλοιπο σύστημα αεράμυνας που είναι δυτικού τύπου(πάτριοτ και χωκ), οπότε θα λειτουργούν περίπου αυτόνομα με ότι αυτό σημαίνει.Ακόμη και έτσι όμως, δεν αναιρείται η αξία τους,τόσο η επιχειρησιακή, όσο κυρίως το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει.
    Για το άλλο που ειπώθηκε αν δηλαδή εκπαιδεύσαμε τους ισραηλινούς στους S300 εν όψη Ιράν, δεν νομίζω να είμαστε τόσο ηλίθιοι, αν και τίποτα δεν αποκλείεται.Πάντως οι Τούρκοι ψάχνουν με μανία να βρουν συστήματα ρωσσικής προέλευσης(τορ,οσα και S300), για να τα εγκαταστήσουν σε συγκεκριμένη περιοχή στην ανατολία, όπου εκπαιδεύονται στον ηλεκτρονικό πόλεμο.
    ΑΚΡΙΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετικά με τις νέες αγορές οπλικών συστημάτων το πιο πιθανό σενάριο είναι:
    - αγορά 20 νέων F-16C/D Block50+ Advanced λόγω απωλειών
    - Αναβάθμιση 130 F-16C/D Block 30/40/50 σε Block 50+/52+/Advanced
    - μελλοντική αγορά F-35
    - Αναβάθμιση C-130
    - Αντικατάσταση των ανθυποβρυχιακών P-3B
    - Εκπαιδευτικό αεροσκάφος
    - άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ευχάριστα νεα!
    αντε,να γινει αυτο και ας μου καει το βιντεο....

    τσελέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημοσιοσχεσίτικο μου φαίνεται. Μια και παμε για εκλογες, καλον ειναι να γίνει και καμια βολή. Αληθεια πιστευετε ότι υπαρχει σοβαρή πολιτική βούλησις να καταδειχθεί η αποφασιστικότης μας με μια σχετικά πιό δυναμική στάση εναντι της Τουρκίας?

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πόσο χρήσιμα μπορούν να είναι οπλικά συστήματα που γιά να πετύχουν τον στόχο τους βασίζονται αποκλειστικά στο αμερικανικό σύστημα πλοήγησης (GPS) του οποίου οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να ανοίγουν ή κλείνουν όπως και όποτε γουστάρουν;
    Θα ήταν λογικότερο να υπάρχει λογισμικό και γιά άλλο σύστημα πλοήγησης (π.χ. το ρώσικο) μέχρι την λειτουργία του ευρωπαικού ''Γαλιλαίος'' που θα δουλεύει συνεχώς και απρόσκοπτα !!!
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θρακιώτης, (φιλικά πάντα), θα τα φας εδώ ή να στα τυλίξω να τα πάρεις σπίτι; Εκτός πάλι αν μας τα δίνουν με... 50ετή πίστωση! Πολλά τα λεφτά...κάποτε θα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω να αναπτύξουμε εγχώρια υψηλή τεχνολογία. Δηλαδή οι άλλοι που έχουνε τεχνολογίες και έρευνες τι παραπάνω έχουν από μας; Πατριωτισμό και βούληση.
    Α, ξέχασα, εμείς έχουμε ΣΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο στον Κύριο ΠΤΕΡΑΡΧΟ !!!! Δλδ το ηθικό δίδαγμα είναι :Κάκαλα υπάρχουν,φτάνει να τα βρούνε ... και φαίνεται τα βρήκανε.Αντε μπακαλούμ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε τι γίνεται εδώ πέρα;
    Πήρατε φωτιά όλοι;
    Οι S300 είναι βαρύ χαρτί έστω και από την Κρήτη γιατί η χάρη τους φτάνει στη Λήμνο.
    Αλλά σχολιάστε και τα άλλα post, που κελαηδάτε εδώ όλοι μαζί μόλις είδατε το μέλι!
    Άντε μπράβο και είναι και της Παναγίας αύριο!,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για να δεις την εμβέλεια μπες από το Google Earth και χρησιμοποίησε το εργαλείο αποστάσεων. Έτσι θα δεις με αρκετή ακρίβεια μέχρι που φτάνει το ραντάρ και οι πύραυλοι από τη Σητεία στη Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι Ελληνες δεν εδωσαν τους πληρεις κωδικους των S300 στις ασκησεις που εγιναν. Δεν τους λειτουργουσαν στο 100%. Επισης πιστευω οτι δεν παιζει το σεναριο να ανοιγουμε τους S300 ωστε να λοκαρουν τα τουρκικα αεροσκαφη για 2 λογους: Πρωτον, επειδη θεωρειται διεθνως ως εχθρικη πραξη (θα μου πειτε οι παραβιασεις δεν ειναι; Ναι αλλα με αυτους που μας κυβερνανε τετοιου ειδους δικαιολογιες ακουμε τοσα χρονια) και δευτερον, επειδη δε συμφερει να μαθαινουν οι Τουρκοι τις θεσεις τους αλλα και τις συχνοτητες των ρανταρ τους.
    Οσο για τους S400... καλα... μη χαιρεστε και πολυ. Ας γινει πρωτα βολη στους S300 και εχει ο Θεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ..Οι αντιπαραθεσεις δεν ειναι ηλεκτρονικα παιχνιδια..Οταν τους ενεργοποιεις πρεπει να εισαι ετοιμος να τους χρησιμοποιησεις αλλιως..... Τοσες παραβιασεις.... επρεπε να ξερουν οτι παραβιαση ισον ριξιμο αεροπλανου, οι γαμημενοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Ανατολική Τουρκία έχει δημιουργηθεί η πιο σύγχρονη εκπαιδευτική βάση στην Ευρώπη αντάξια των κορυφαίων αμερικανικών. Η εκπαίδευση περιέχει και ανατολικού τύπου αντιαεροπορικά όπλα, όπλα δηλαδή που βρίσκονται στα οπλοστάσια εκτός της Ρωσίας, της Αρμενίας, της Συρίας, του Ιράν, της Κίνας. Αλλά υπάρχει και πιθανή πώληση τους σε Ιράν, Βενεζουέλα, κτλ. ανάλογα το αντιαεροπορικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μετά την πρόσφατη υπογραφή πολυσήμαντων (?) συμφωνιών στον ενεργειακό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, τι είναι αυτό που θα "εμποδίσει" τον Πούτιν να θέλει να πουλήσει ΚΑΙ στην Τουρκία Πυραυλικά Συστήματα τύπου S300 / S400??? Με τον παρά μου ... και την κυρά μου!!! Καλή σκέψη θα είναι να πάρουνε - με λιγώτερους παράδες - τον τερματοφύλακα Φώτη (S300) Στρακόσια σε καμία Φενέρ Μπαχτσέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τώρα, γιατί μετά από το ρεπορτάζ για την αρνητική εξέλιξη με το σόναρ στο καστελόριζα, έχω αμφιβολίες ότι θα γίνει και η βολή; Γιατί μου κάνει ότι η εκπρόσωπος του Νταβούτ στο γιουνανιστάν κυλικειάρχισα του τουρκικού υπεξ θα βγάλει φιρμάνι να την απαγορεύσει;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1)Ας δούμε την ενεργοποίηση, έστω και χωρίς βολή.
    2)Καλή η "αναβάθμιση" σε S400, αλλά γίνεται; Ας απαντήσουν οι γνωρίζοντες.
    3)Όλα αυτά θα είχαν τεράστιο αποτέλεσμα, αν υπήρχαν θέσεις σε Θάσο, Σκύρο, Μύκονο-Νάξο, Κρήτη... Μέχρι τότε απλά νομίζω ότι πελαγοδρομούμε...
    4)Γιατί χαίρεστε; Λέει πουθενά το κείμενο ότι τα στρατιωτικά θέματα θα τα αναλάβουν οι καραβανάδες; Λέει πουθενά το κείμενο ότι ο Γιάγκος πήρε "πράσινο φως", ή ότι η πολιτική ηγεσία "είδε το φως το αληθινόν";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλαράκια είστε άπαιχτοι.

    Πριν λίγες ημέρες όταν παύθηκε ο Γράψας και αντικαταστάθηκε απο τον Γιάγκο, οι περισσότεροι σχολιαστές γράφατε ύμνους για τον Γράψα και αμφισβητούσατε τον Γιάγκο. Σας είπα μην βιάζεστε να κρίνετε...και να συγκρίνετε.
    Ακόμα και τώρα με αυτήν την ανάρτηση (αν αληθεύει) μην βγάζετε συμπεράσματα όσο και αν μας ικανοποιεί. Θα κριθεί απο το συνολικό του έργο.
    Περίμενα στην γωνία όλους εσας που χαίρεστε τώρα, να δω ποιος είναι μετρημένος στα λόγια του, αλλά όλοι πανηγυρίζετε παρασυρμένοι απο την είδηση. Πηγαίνετε στην ανάρτηση για την αλλαγή ηγεσίας και δείτε το άλλο σκηνικό.

    Ο ενθουσιασμός σας πρέπει να αντικατασταθεί απο νηφαλιότητα, γιατί όταν απογοητευτείτε θα είναι χειρότερα για σας.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απ' όσο ξέρω το πρόβλημα είναι η διασύνδεση μεταξύ ΝΑΤΟικών και Ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.

    Υποτίθεται ότι γίνεται αλλά δεν συμφέρει οικονομικά.

    Υπάρχει και η άποψη ότι δεν το επιθυμούν οι Αμερικάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.