6/8/09

Η ανακοίνωση του troktiko για το κλείσιμο του ιστολογίου


Για λόγους δεοντολογίας αλλά και διαδικτυακής αλληλεγγύης δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της συντακτικής ομάδας του ιστολογίου ΤΡΩΚΤΙΚΟ, με την επισήμανση ότι όλοι μας, διαχειριστές, συνδιαχειριστές και σχολιαστές έχουμε τεράστια ευθύνη να κρατήσουμε υψηλά το επίπεδο της αξιοπιστίας, της υπευθυνότητας, την εντιμότητας και του πατριωτισμού, για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα ότι το διαδίκτυο και τα ιστολόγια θα παραμείνουν ένα προπύργιο ελεύθερης έκφρασης, χωρίς να υποκύπτουμε στην "εξουσία του μέσου ενημέρωσης", καταντώντας το μέσο εκβιασμού, συκοφάντησης και κάθε είδους προσωπικών ή άλλου είδους "παιχνιδιών".

Η ανακοίνωση του Τρωκτικού:

Το σημερινό μας λουκέτο το αφιερώνουμε σε όλους τους πολίτες που υποφέρουν από την αδίστακτη διαπλοκή των ΜΜΕ και της πολιτικής. Ορισμένοι μαφιόζοι και γκάγκστερ με μυθική περιουσία εξουσιάζουν σήμερα τη χώρα έχοντας υπό τις διαταγές τους την πολιτική εξουσία.

Οι λούμπεν της καπιταλιστικής τάξης έχουν όνομα και επώνυμο...
Έχουν Πόρσε Καγιέν και είναι εκδότες, υπουργοί και βουλευτές. Διαθέτουν επιρροή στον χώρο των μέσων μαζικής επικοινωνίας με τις εφημερίδες και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τον τραπεζικό χώρο. Για να κλείσουν το troktiko ακολούθησαν μεθόδους γκαγκστερικής μαφίας. Κατέθεσαν μηνύσεις εν κρυπτώ ενώ εδώ και λίγες ημέρες αναρτήθηκαν και απειλητικά σχόλια από τον γνωστό εκπρόσωπο της χλιδής και της μεγαλοαστικής τάξης της Εκάλης. Σήμερα πήγε για πρώτη φορά στο γραφείο του μετά από τις διακοπές γεμάτος χαρά ΠΡΙΝ κλείσει το troktiko. Το γνώριζε και είναι σαφές. Ο δημοκράτης-δημοσιογράφος που ξεμπροστάστηκε από τους bloggers. Η δημοκρατική του ευαισθησία είναι τέτοια που καταφεύγει σε άθλιες μεθόδους για να κλείσει blogs. Δεν είμαστε οι πρώτοι. Όπως έλεγε στην τηλεόραση ότι ξήλωσαν τα γαλόνια του πατέρα του επί χούντας, ενήργησε και ο ίδιος. Με τις μεθόδους της επταετίας. Συκοφαντία, μηνύσεις και παρασκήνιο. Κάποιοι άλλοι με "πρακτόρισσες" συζύγους στην ΕΥΠ και οι ίδιοι να δημιουργούν την επικαιρότητα έχοντας την δυνατότητα να παίρνουν ...χαφιεδίστικες πληροφορίες.
Οι λόγοι "εθνικής ασφάλειας" δεν επιτρέπουν να βγει το troktiko στον ...αέρα. Ένα οργανωμένο σχέδιο μιας ξεπερασμένης εποχής αφού τα troktika θα τους σαρώσουν πολύ σύντομα.

Οι συνεχείς μας αναφορές στα σκάνδαλα και την χλιδή υπουργών όπως και στην συγκάλυψη του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπαθανασίου και τα εικονικά τιμολόγια στην υπόθεση Κουρή, οι επιθέσεις με στοιχεία στον Μάκη Τ, το ξεγύμνωμα του υποστηριχτή της Σαηεντολογίας Κ.Γαβρά αλλά και οι θέσεις μας για την ΜΗΔΕΝΙΚΗ εξωτερική πολιτική στο Τουρκικό είναι οι λόγοι που το troktiko δεν είναι αρεστό. Χθες το πρωί μάλιστα ΕΠΙΣΗΜΑ μας ενηνέρωσαν να μην ασχολούμαστε με τα εθνικά θέματα γιατί επηρεάζουμε τον κόσμο. Να αφήνουμε δηλαδή να κάνουν τσάρκα τα f-16 των Τούρκων και να μην μιλάμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα. Όπως και ότι ο υπουργός δικαιοσύνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δ/ντη του ALPHA να καταθέσει μήνυση και όπως γράφτηκε του είπε: "Μετά άστο σε μένα". Έτσι και έγινε αλλά ο Δένδιας δεν απάντησε και δεν διέψευσε ποτέ το δημοσίευμα.

Κάναμε λάθη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όταν πλένεις πιάτα θα σπάσεις κιόλας. Όμως ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θα επανορθώσουμε. Δεν συκοφαντήσαμε(τουλάχιστον δεν είχαμε πρόθεση) και ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΜΕ όταν η δικαιοσύνη μας το ζήτησε (για κακούργημα). Δεν εκμεταλλευτήκαμε δηλαδή την ανωνυμία μας και παρουσιαστήκαμε στην ΓΑΔΑ και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ίσως αυτό είναι που τους ενόχλησε γιατί πλέον δεν μπορούσαν να κάνουν την πολυπόθητη άρση απορρήτου και την εισβολή στα σπίτια ανθρώπων που έχουν οικογένειες (σαν να πρόκειται για τρομοκράτες). Όμως εμείς τηρήσαμετο νόμο ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ και αυτοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Αποφάσισαν με ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ τρόπο και μέσω επαφής με την google(την καλοαναθρεμμένη από όλους εμάς τα κορόιδα)να βάλουν λουκέτο χωρίς να μας ενημερώσουν.

Στην αρχή έβαλαν την φραγή με τον όρο ΠΙΘΑΝΗ παραβίαση και όταν διαπίστωσαν ότι ξεπερνάει κάθε όριο η φίμωση, αφαίρεσαν μετά από μια ώρα τον όρο "ΠΙΘΑΝΗ" για να έχουν λόγο.

Ποια όμως είναι η παραβίαση των όρων; Αν λειτουργούσαμε σαν εφημερίδα θα μας έκλειναν; Όποιος θίχτηκε πήγε στην δικαιοσύνη και εκεί θα μας αντιμετώπιζε. ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΜΕ - το ξαναλέμε - και δεν κρυφτήκαμε. Οι απόψεις μας είναι και τις υποστηρίζουμε.

Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί με όσα γράφουμε αλλά όχι με την δολοφονία και την εκτέλεση των blogς.

Οι συμπαραστάτες μας είναι οι φίλοι bloggers που θα έρθει και η σειρά τους, αλλά όπως τους έχουμε υποσχεθεί θα κάνουμε την αρχή και δεν θα τους χαριστούμε. Επιστρέφουμε πολύ πολύ σύντομα ίσως και σε ώρες. Όμως τα πράγματα θα είναι πιο άγρια. Αντάρτικο μέσα στο διαδίκτυο δεν θέλετε; ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ. Αλλά αυτή την φορά θα είναι κυνηγητό. Κανονικό όμως.

Ενοχλήσαμε τους αδίστακτους μεγαλοαπατεώνες μαφιόζους, εκδότες και πολιτικούς. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι. Είδωλο-σύμβολό τους έχουν τον εύκολο, γρήγορο, παρασιτικό κι ακόρεστο πλουτισμό, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απάτη και παρανομία διανοηθούν και μη διστάζοντας μπροστά σ' οποιοδήποτε έγκλημα κατά της δημοκρατίας.

Όπως λέει και ο ...ποιητής: «ένας εκατομμυριούχος, στο βάθος των χρηματοκιβωτίων του, έχει στη διάθεση του περισσότερες ανθρώπινες ζωές από τον οποιονδήποτε μονάρχη»

Αναρτήσαμε δεκάδες καταγγελίες πολιτών που ήταν επώνυμες και ήταν επιλογή μας να βάζουμε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ γιατί ξέραμε ότι τα σκυλόψαρα μπορεί να τους κυνηγήσουν. Ο κόσμος γιαυτό έκανε το troktiko to No1 blogspot σε όλο τον κόσμο και το Νο1 από όλα τα portal στην Ελλάδα αφήνοντας δεύτερο το πολυδιαφημισμένο portal της διαπλοκής της εξουσίας, της απόκρυψης θεμάτων που ανήκει σε συκοφάντη και διαφημίζεται από τους ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ του μεγαλοδημοσιογράφους.

Πολλοί έλεγαν: "Θα τα πούμε στο troktiko" έβρισκαν μια δίοδο επικοινωνίας αλλά θα φροντίσουμε να γίνουν περισσότεροι. Όπως θα φροντίσουμε να βελτιωθούμε κάτι που το κάναμε πολλές φορές. Χρησιμοποιήσαμε το χιούμορ και την σάτιρα πολλές φορές γιατί είναι μέρος της ζωής μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισαν να μας εκτελέσουν. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ! Λειτούργησαν σαν τους εγκληματίες της πρωτότυπης αυτής προκήρυξης που εμείς παραφράσαμε.

Κάποιες επιχειρήσεις του δημοσίου ξεπουλιούνται σε απίστευτα χαμηλές τιμές, με τους διάφορους απατεώνες να βρίσκονται σε εμφύλιο για το ποιος θα εισπράξει τις μεγαλύτερες μίζες.

Σ' αυτό το γενικό ξεπούλημα της χώρας σημαντικό ρόλο παίζουν και κάποια μαφιόζικα μέσα επικοινωνίας τόσο τα ηλεκτρονικά όσο και τα έντυπα. Ο δρόμος μας ήταν το διαδίκτυο. Αλλά και αυτό είναι ελεγχόμενο. Θα παίξουμε στο γήπεδο τους αλλά με τους ΌΡΟΥΣ ΜΑΣ. ς κομισάριους για το περιβόητο δάνειο.

Η απόφαση αυτή του σημερινού Τέταρτου Ράιχ είναι καθαρά ναζιστική αφού πουθενά δεν παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαίωματα και δεν διαπράχθηκαν κακουργήματα.

Και αν οι Γραικύλοι, ατζέντηδες του κεφαλαίου, πολιτικοί ηγέτες αδιαφορούν γι' αυτό, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν όλοι από ένα blog και να τάσσονται κατά του πολιτικού και εκδοτικού κατεσημένου που λυμαίνεται τον τόπο.

Κλείνει ένα και ανοίγουν δέκα.

Μόνο που αυτό που θα ανοίξουμε σε λίγες ώρες θα είναι πολύ πιο ισχυρό από το προηγούμενο. Το δυσάρεστο γιαυτούς είναι ότι δεν μπορούν να το κλείσουν.

Έπαιξαν και έχασαν! Δεν είμαστε ένας είμαστε πολλοί.

troktiko
6.8.2009

21 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε παληκάρια.
    Ξέρουμε όλοι τί είναι οι τυπάδες που μας κυβερνάνε..Άμα καταφέρετε να τους βάλετε στο μάτι τη βελόνα εμείς μαζί θα σας βοηθήσουμε να τους την μπήξετε βαθιά.
    Μπράβο και στο δικό σας blog κ.Καλεντερίδη και στους συνεργάτες σας που δεν μασάτε και βοηθάτε τα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eimaste mazi sas!! Ego apo edo kai sto eksis mono apo esas tha enimeronomai !! Vgalte tous olous stin fora, irthe i ora tous!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Blogs οπως το Τρωκτικο αλλα και του κ.Καλεντεριδη ειναι αχτιδες φωτος στην βαθια νυχτωμενη ``ενημερωση`` που μας σερβιρουν τα διαπλεκομενα λαμογια...
    Θερμη παρακληση ...Μην το βαζετε κατω για κανεναν λογο...

    Δελτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτιάξτε άλλο "ιστολόγιο" στο καπάκι..
    "Με λιγότερο "φρουφρου και αρώματα" για αυτούς που είναι στα καλλιτεχνικά.. Και με περισσότερα θέματα στα Ιστορικά-αμυντικά-τεχνολογικά...

    Ξεμπροστιάστε τους "ψευτο-οικολόγους" (Εγώ τους λέω Μπουρδελολόγους)
    Που μας αναγκάζουν να αγοράζουμε ψευτό-συσκευές, που μας αναγκάζουν να αλλάξουμε τα οχήματά μας, που μας αναγκάζουν να μας προσθέσουν περισσότερους ΠΡΆΣΙΝΟΥΣ ΦΌΡΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχουν καταλάβει κάτι.
    Ότι το Τροκτικό είμαστε "ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΙΣΧΟΣ!! ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ. ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Επιστρέφουμε πολύ πολύ σύντομα ίσως και σε ώρες. Όμως τα πράγματα θα είναι πιο άγρια. Αντάρτικο μέσα στο διαδίκτυο δεν θέλετε; ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ. Αλλά αυτή την φορά θα είναι κυνηγητό. Κανονικό όμως."

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ! ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

    Το ότι δεχθήκατε τέτοια ύπουλη επίθεση και σας έκλεισαν το blog
    λέει πολλά απο μόνο του.

    Συνεχίστε και μην μασάτε με τα λαμόγια και την διαπλεκόμενη πολιτικο/δημοσιογραφικό/
    κλπ μαφία.
    ΜΑΖΙ ΣΑΣ.


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ "ΧΑΜΠΑΡΙ". ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!!!!
    ΠΡΟΣΟΧΗ.... ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε όχι και Τρωκτικό είμαστε όλοι εμείς;

    Ποιος δουλεύει ποιον;

    Το Τρωκτικό είναι ένα ανώνυμο δημοσιογραφικό που βρίζει τον καθένα ανωνύμως. Μάθαμε βέβαια ότι πίσω του είναι ο Σωκράτης Γκιόλιας συνεργάτης ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και αρχισυντάκτης του. Τώρα τα σπάσανε και είχανε την κόντρα.

    Μη μου πει κανείς ότι ο συγκεκριμένος είχε καμία ανάγκη να εκφράζεται και δεν την έβρισκε.

    Οι συγκρίσεις με τον Καλεντερίδη είναι αδιανόητη. Καμία σχέση.

    Άμα θέλει ο Γκιόλιας ας κάνει ένα δικό του σάιτ. 20 ευρώ θα έχει στην τσέπη. Τόσο κοστίζει ένα troktiko.gr για παράδειγμα.

    Όλα τα άλλα είναι ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουράγιο.
    Ο Homo ALPHApaνθρώπuς μίσησε και το Βατοπαίδι. Αλλά όπως λέει και η Αποκάλυψη:
    «όλα τα νησιά θα καταστραφούν»
    «και τα όρνια θα φάνε τις σάρκες τους»

    Όποιος χρειάζεται "μετάφραση" μπορώ να καταθέσω επ’ αυτού τη προσωπική μου άποψη (τι θέλει δηλ. να πει ο ΠΟΙΗΤΗΣ).


    Ένας ποιητής απο το κύκλο των
    άγνωστων ποιητών του 21.

    Υ.Γ.:
    Α...και κάτι άλλο.
    Αν είναι "γραμμένο" κάποιος συγκεκριμένος αρχηγός του στρατού να μπει στη Πόλη, ούτε αυτός ο ίδιος θα μπορέσει να εμποδίσει την είσοδο του στη Πόλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει οι δημοκρατίζοντες δήθεν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι, ποιούς σπονσονάρουν και τι βλακίες κατα κόρον γράφουν?Το μόνο που τους νοιάζει είναι οι υψηλοί μισθοί από τα διάφορα μαγαζιά- αλλά και το δημόσιο- που δουλεύουν σαν σύμβουλοι,δημοσιοσχεσίτές κλπ.Νομίζουν ότι με τα ψευτοκόκαλα που τους πετάξαν τα αφεντικά τους πέρασαν και αυτοί στην ΕΛΙΤ και είναι χορτάτοι(τα αφεντικά βγάλαν κοπάδια όχι κόκαλα).Πάρτε το χαμπάρι δεν πουλάτε πλέον δεν μπορείτε να πουλήσετε ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.....ΛΑΜΟΓΙΑΡΙΣΤΟΙ(ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥς ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ)ήδη θα σταματήσουν τα αφεντικά να σας πληρώνουν τα μυθικά ποσά που αμοίβεστε,άνθρωποι της αγόρας είναι και όχι βλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ αντίθετα από άλλες απόψεις δεν θα είμαι εγκωμιαστικός για το «τρωκτικό». Παρακολουθώντας συστηματικά την στάση του απέναντι σε μεγάλο επιχειρηματία των μέσων ενημέρωσης που πρόσφατα έφυγε από αυτό το χώρο, απέναντι σε θέματα που έβγαλε κατά καιρούς για πρόσωπα που υπηρέτησαν στην ΕΥΠ με διάφορες αρμοδιότητες, τις προσωπικές επιθέσεις απέναντι σε ανθρώπους, τις εκλεκτικές συγγένειες της θεματολογίας του και της άποψής του με συγκεκριμένη εφημερίδα αλλά και της προκατάληψής του απέναντι στους «μπάτσους» θα καταλήξω και θα πω ότι δεν χαίρομαι που έκλεισε. Αλλά μου δημιουργείται τρόμος. Όχι από το μέσο αυτό καθ’ αυτό αλλά από τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας που εκτελεί πληρωμένα συμβόλαια. Εγώ δεν είμαι κατ’ επάγγελμα δημοσιογράφος και οι απόψεις μου είναι απλά οι απόψεις ενός έλληνα πολίτη που ανησυχεί για την πατρίδα του. Αυτό πιστεύω θα έπρεπε να είναι και το μόνο κίνητρο του καθενός που εκφράζει δημόσιο λόγο.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οσο πλησιάζει ο Δεκέμβριος τόσο
    θα προσπαθούν να φιμώσουν την ελεύθερη ενημέρωση.Ξεκίνησαν με το
    πρώτο σε αναγνωσιμότηα blog και θ'ακολουθήσουν και άλλα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ
    blogs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλος εποχής για τα παραμάγαζα διαπλοκής,και δημοκρατίζοντες δημοσιογραφίσκους-λιβελογράφους.Κάνονας της αγόράς κύριοι των λαμπερών ΜΜΕ..ότι δε πουλάει κλείνει,απολύει μειώνει μισθούς έπρεπε να το γνωρίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είστε ΕΛΙΤ ότι κόκαλα και να σας πλήρωσαν οι μεγαλοτσελιγκάδες αφεντικά σας.Ευτηχώς ήρθε η ώρα των πολλών και μαζικά σκεπτώμενων απλών ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ..Μαζι σας, ας βρουμε τροπο να συντονιστουμε..Το ιντερνετ ουτως ή αλλως θα θριαμβευσει..Κατ'αρχην μακρυα απο τις παλιοπατσαβουρες των συγκροτηματων, μακρυα απο τους τηλεοπτικους οχετους των, μακρυα απο τα αποβρασματα, που εχουν αναλαβει εργολαβικα την ενημερωση του ελληνα πολιτη. Μακρυα απο τα κουτσαβακια της νυχτας, τους ελεεινους, τους μπραβους, τους νταβατζηδες, τα γαμημενα κοινωνικα σκουπιδια που διαφεντευουν την ζωη μας με τα ΜΜΕ..Ντροπη στην Google αν ενεδωσε στα αιτηματα τους...Αυτο ειναι πληγμα για την ιδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΛΙ...

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΣΑΒΒΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΚΤΙΚΟΥ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΔΥΝΑΤΑ....ΚΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ευτυχως κλεισανε και το αθλιο indymedia,μολις πριν λιγο.αυτη η αθλια ελεεινη σελιδα που βγαινανε οι δηθεν αναρχικοι και πουλημενοι.κριμα για το τρωκτικο.η ξεφτιλα θα ειναι να ανοιξει τελικα το indymedia και να κλεισει το troktiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δημοκρατία μεταξύ άλλων είναι να δέχεσαι την κριτική και να συζυτάς τις απόψεις του άλλου. Δημοκρατία είναι να ανοίγεις τις πόρτες και όχι να τις κλείνεις.
    ΔΤ
    ΥΣ ποτέ μου δεν διάβασα το τρωκτικό γιατί δεν συμπαθούσα τον... αλλά αυτό είναι προσωπικό μου θέμα, ούτε και το Indymedia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παίρνω αφορμή από προηγούμενα σχόλια για να παρατηρήσω ότι:

    Στην Ελλάδα, ίσως περισσότερο από τον υπόλοιπο πολιτισμένο(;) κόσμο, παρατηρείται το φαινόμενο να αρεσκόμαστε στην ανάγνωση κειμένων, άρθρων, βιβλίων κλπ., υπό το "βάρος" του ποιός είναι αυτός που τα λέει.

    Νομίζω ότι αυτό είναι κάπως προβληματικό και εν τέλει αναιρεί αυτό που λέμε αντικειμενική ενημέρωση.

    Εδώ και μερικά χρόνια και επειδή η ενημέρωση (και όχι μόνο μέσω Διαδικτύου) έχει ..."ξεφύγει" τόσο "ποιοτικά" όσο και ποσοτικά, έχω αποφασίσει όταν (πρωτο)διαβάζω κάτι να προσπαθώ να μην γνωρίζω ποιός το έγραψε. Η γνώση του ποιός το έγραψε, για μένα, έρχεται δεύτερη.

    Προς αυτή την κατεύθυνση η "ανωνυμία" των bloggers είναι κάτι που μου αρέσει. Δεν ισχυρίζομαι ότι έτσι είναι το σωστό αλλά εστιάζοντας στο περιεχόμενο ενός κειμένου και όχι στο "ειδικό βάρος" του συγγραφέα του, εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει.

    Τώρα σχετικά με το troktiko, δεν ήμουν φανατικός αναγνώστης του, ήξερα φυσικά ότι υπάρχει και διάβαζα τις αναρτήσεις του μέσω "links" από άλλες ιστοσελίδες. Ένα πράγμα όμως που πάντα με ξένιζε στην "μαζική ενημέρωση" είναι η επιλεκτική μονομέρειά της. Θεωρώ ότι και το troktiko κάπου είχε πέσει στην παγίδα της επιλεκτικής μονομέρειας και -αυτόματα- δημιουργούσε ερωτήματα. Γιατί; Γιατί τώρα; Γιατί έτσι; Γιατί αυτός; Είναι εύκολο στην εποχή της παντελούς απουσίας του "αυτονόητου" από την ελληνική κοινωνία να παρασυρθούμε από την μία ή την άλλη πλευρά, εξυπηρετώντας τελικά τους όποιους σκοπούς της.

    Η Διαδικτυακή Ενημέρωση ανεβαίνει σε προτίμηση διότι ΔΕΝ θεωρείται ως "εκ προιμίου έγκυρη". Δηλ. ο καθένας διαβάζει και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, κάτι δηλ. που προϋποθέτει την συλλογή, διάβασμα και αξιολόγηση υλικού (ειδήσεων, κλπ.) από διάφορες πηγές, η κάθε μία με την δική της θεώρηση.

    Θεωρώ προβληματικό τόσο την κατηγορία ότι "κάποιοι" βρήκαν πάτημα και "έπεισαν" το Google να "κλείσει" το troktiko, όσο και την πραγματικότητα ότι όντως έκλεισε. Από την μιά όταν εξαρτάσαι από "άλλους" δεν είσαι 100% ανεξάρτητος, από άλλη πάλι το φίμωμα κάποιου είναι ολίγον αντιδραστική ενέργεια. Το indymedia αν έκλεισε, καλώς έκλεισε (είστε σίγουροι ότι όντως έκλεισε;) διότι με χρήματα του ελληνικού λαού εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιά μικρής μερίδας του ελληνικού λαού. Για το troktiko, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά υποθέτω ότι μιά μεγάλη εταιρεία σαν την Google δεν θα διακινδύνευε να εκτεθεί "κλείνοντας" ένα blog αν -όντως- ΔΕΝ υπήρξε παραβίαση των κανόνων λειτουργίας.

    Όποιος γνωρίζει ας μας ενημερώσει για το τι ακριβώς έγινε, διότι γράφτηκαν πολλά και ακούγονται ακόμη περισσότερα αλλά την ουσία δεν μας την εξήγησε κανείς.

    Πιθανότατα, και τα δύο sites θα επανεμφανιστούν σύντομα υπό διαφορετική "ομπρέλα" είτε αυτή είναι φανερή είτε όχι.

    Τελειώνοντας να σημειώσω ότι γενικώς τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε όλα σχεδόν τα θέματα και αυτό σημαίνει ότι το "καζάνι βράζει" και σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις.

    Γι' αυτό και εγώ όπως πάντα λέω "ο Θεός βοηθός".

    Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διάβασα την ανακοίνωση που ανέρτησε ο κος. Σάββας καθώς και τα σχόλια που ελέχθησαν απο όλους.
    Ελάχιστες φορές διάβασα το τρωκτικό καθώς επίσης και άλλα ιστολόγια το μόνο που παρακολουθώ ανελιπώς είναι του κ, Σάββα και των λοιπων συνεργατών του.Οφείλω να ομολογίσω όμως ότι όσο αφορά τα δυο ιστολόγια δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους (σχολιο σε σχολιασμό κάποιους άλλου αναγνώστη). Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη να εκθέσω το γιατί δεν έχουν σχέση εκτός αν κάποιος από τους αναγνώστες το θεωρήσει σκόπιμο και αναρωτηθεί , ειδάλως νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους.ΟΣο αφορά τα διαπλεκόμενα, τα ΜΜΕ τους υπουργούς κλπ που είναι ανεμιμεγμένοι σε σκάνδαλα φοβερού κάλλους και βάθους τα οποία κατα καιρούς φιλοξένησε ειτε με είτε χωρίς σχολιασμούς το ΤΡΩΚΤΙΚΟ θα πω ότι ήταν δικαίωμα του αναφέροτο΄χωρίς όμως να είναι δικαιωμά του ο τρόπος σχολιασμού .Κλείνοντας θα πω ότι αντί όλοι εμείς να λέμε για την ελευθερία λόγου την οποία έχει το διαδίκτυο θα πρότεινα να δείτε τους όρους που πολλές φορές άποδεχόμαστε όταν χρησιμοποιούμαι κάποιους server για να ανεβάσουμε ιστολόγια και θα δούμε ότι απλά είναι μια μεγάλη φυλακή με ταμπέλα την ελευθερία του λόγου...Τίποτα δεν είναι ελεύθερο στην εποχή που ζούμε , μια αίσθηση ευλευθερίας έχουμε όλοι απλά σε άλλους το σκοινί είναι 10 μετρά μακρύτερα από τον πάσσαλο που είναι δεμένο σε άλλους 3 ...Η απόσταση είναι ανάλογη της θέσης των λεχθέντων των συμφερόντων...
    Αν πραγματικά θέλουμε ελευθερία δεν είμαι πεπεισμένη ότι θα την βρούμε στο διαδίκτυο με την μορφή που έχει ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.