6/8/09

Υπερπτήσεις στο Φαρμακονήσι

Με υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι «υποδέχτηκε» η τουρκική αεροπορία τις αλλαγές στην κορυφή της ηγεσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Στις 16:28 τουρκικός σχηματισμός, αποτελούμενος από τέσσερα αεροσκάφη τύπου F4 και άλλα τέσσερα F16, εισήλθε στο FIR Αθηνών. Τα τέσσερα F4 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στο ελληνικό νησί, σε ύψος 300 μέτρων στις 16:51. Ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά, τα οποία βγήκαν εκτός του FIR της Αθήνας στις 16:55.

Συνολικά σήμερα 16 τουρκικά αεροσκάφη, οκτώ εκ των οποίων ήταν οπλισμένα προέβησαν σε 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, πετώντας στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Ελληνικά μαχητικά προχώρησαν στην αναγνώριση και αναχαίτησή τους, ενώ σε μία περίπτωση σημειώθηκε αερομαχία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. Κατ'αρχήν τι είναι η φωτογραφία σας;;;Τι;; και ποιό είναι το άλλο α/φ;;;;Οσο για τις πτήσεις-εικονικές προσβολές πάνω από Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι,είναι πλεόν σαν τα δρομολόγια των τραίνων-οχι στην Ελλάδα βέβαια-:στην ώρα τους.Κάθε μέρα.Και αφού τους επιτρέπουμε........ καλά μας κάνουν.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία αλλάχθηκε ευχαριστώ για την επισήμανση σου Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά τη γνώμη μου πρέπει όσες δυνάμεις στην Ελλάδα δεν έχουν αλωθεί (τα φαινόμενα αυτής της άλωσης τα βιώνουμε σε καθημερινή πλέον βάση) να συγκροτήσουν ένα πυρήνα ο οποίος θα πρέπει να αποταθεί στο αντίπαλο δέος του ευρωατλαντικού πυρήνα, το οποίο δεν είναι άλλο από το ομόδοξο ρωσικό μπλόκ. Αυτή η κίνηση φυσικά δεν θα είναι χωρίς κινδύνους. Η Ρωσία έχει στο παρελθόν παίξει με την Ελλάδα άσχημα για τα δικά της συμφέροντα. Ωστόσο στο σημείο πλέον που είμαστε η περαιτέρω παραμονή σε ένα μπλοκ χωρών το οποίο δεν παρέχει κανένα απολύτως όφελος στην Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει. Το φαινόμενο έχει πάρει πλέον διαστάσεις πορείας προς σφαγή και μάλιστα αδιαμαρτύρητα. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να προσφερθούν στη Ρωσία με σοβαρά ανταλλάγματα. Οι διεθνείς σχέσεις δυστυχώς είναι θέμα δούναι και λαβείν.
    Πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να γίνει αλλαγή στροφής. Και μία τέτοια στροφή θα πρέπει να "ξηλώσει" όλους τους μηχανισμούς υποταγής στους προηγούμενους ατζέντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.