18/8/09

Άντε και στα δικά μας...

Η UBS θα δώσει στις αμερικανικές αρχές τα ονόματα περίπου 5.000 πλούσιων Αμερικανών, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποιούν την ελβετική τράπεζα για να φοροδιαφεύγουν, βάσει συμφωνίας που θα οριστικοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε χθες, Δευτέρα, αμερικανική νομική πηγή.

Η συμφωνία θα ανακοινωθεί από κοινού από τις κυβερνήσεις της Ελβετίας και των ΗΠΑ την Τετάρτη, προσέθεσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν έχει άδεια να μιλήσει σχετικά με τη συμφωνία.
Με αυτήν φτάνει στο τέλος της μακρά αντιδικία ανάμεσα σε ελβετούς και αμερικανούς νομικούς όσον αφορά την πρόσβαση στα ονόματα αμερικανών πελατών της UBS, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι διατηρούν μυστικούς λογαριασμούς στην τράπεζα για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ.
Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Ελβετίας λόγω των επιθετικών τακτικών που χρησιμοποίησαν οι αμερικανοί νομικοί για περισσότερο από έναν χρόνο ώστε να καταφέρουν να σπάσουν τον τοίχο της σιωπής ενός από τους κορυφαίους θύλακες του τραπεζικού απορρήτου στον κόσμο.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η συμφωνία με την οποία ρυθμίζεται η αντιδικία αφορά την αποκάλυψη στις αμερικανικές αρχές περίπου 4.500 ως 5.000 ονομάτων αμερικανών πελατών της UBS.
Αυτά είναι λιγότερα από τα 52.000 ονόματα που ήλπιζαν αρχικώς οι ΗΠΑ ότι θα ανάγκαζαν την τράπεζα να αποκαλύψει μέσω αγωγής.
Ωστόσο πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι οι αμερικανοί εισαγγελείς μπορούν να επικαλεστούν μια μεγάλη νίκη στην υπόθεση αυτή, αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα ονόματα των Αμερικανών που πιστεύεται ότι διατηρούν τους μεγαλύτερους offshore λογαριασμούς, στους οποίους περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος των, όπως υπολογίζεται, 15 δις δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με αμερικανούς πελάτες της UBS.
NAYTEMPORIKH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.