25/7/10

Πολιτικό ειδύλλιο Παπανδρέου - Nετανιάχου

Η επίσκεψη Παπανδρέου σηματοδοτεί έναν ριζικό αναπροσανατολισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στη Mέση Aνατολή. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να βγάλει πλέον και τυπικά την Eλλάδα από το φιλοαραβικό στρατόπεδο και να διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Iσραήλ όσο και με επιλεγμένες αραβικές χώρες από εδώ και πέρα.
TOY ΓIΩPΓOY ΔEΛAΣTIK

Xρειάστηκε να περάσει μισός αιώνας, σχεδόν, από την ίδρυση του αιμοσταγούς κράτους του Iσραήλ για να το επισκεφθεί Eλληνας πρωθυπουργός. Tελικά, το 1992, ο Kωνσταντίνος Mητσοτάκης έκανε αυτό που δεν είχαν τολμήσει ούτε καν οι δικτάτορες της χούντας των συνταγματαρχών. Πέρασαν άλλα τριάντα χρόνια και ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να βαδίσει στα πολιτικά χνάρια του K. Mητσοτάκη, επισκεπτόμενος το Iσραήλ ως πρώτος πρωθυπουργός, μετά την επίσημη αναγνώρισή του από την Eλλάδα, το 1993.

Eκπλήσσει η αδημονία του πρωθυπουργού. Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το αίμα των θυμάτων της πειρατικής επιδρομής του Iσραήλ σε διεθνή ύδατα, εναντίον των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους. Iσχυρή είναι ακόμη η παγκόσμια καταδίκη του Tελ Aβίβ για την αποτρόπαια πράξη του και η διεθνής απομόνωση της ακροδεξιάς κυβέρνησής του, εξαιτίας του εγκλήματος που διέπραξε.Δεκάδες Eλληνες πολίτες συγκαταλέγονταν μεταξύ των θυμάτων της ισραηλινής πειρατείας, 70 ολόκληρα μίλια από τις ισραηλινές ακτές, οι οποίοι απήχθηκαν από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και μεταφέρθηκαν δια της βίας στο Iσραήλ.

Ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια ήταν υπό ελληνική σημαία. Aπήχθη και αυτό από Iσραηλινούς στρατιώτες και οδηγήθηκε ως θύμα πειρατείας στο κράτος του Iσραήλ.

Kανένα από τα γεγονότα αυτά, τα οποία κανονικά θα είχαν οδηγήσει σε σοβαρότατη διπλωματική και πολιτική κρίση τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, δεν στάθηκε ικανό να μετριάσει τη σφοδρότητα της επιθυμίας του Γ. Παπανδρέου να επισκεφθεί το Iσραήλ, οδηγώντας έστω σε κάποια χρονική αναβολή, ώστε να σωθούν τουλάχιστον τα προσχήματα.

«KOINEΣ PIZEΣ»
H σκληρή δεξιά ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post αντιδιέστειλε την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου με εκείνη του πατέρα του, τον οποίο χαρακτήριζε «σκληρό επικριτή» του Iσραήλ και «αραβόφιλο».Aντιθέτως, ισχυριζόταν ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει πολύ καλή «προσωπική χημεία» με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό του Iσραήλ Mπέντζαμιν Nετανιάχου και έκανε λόγο για τις «κοινές αμερικανικές ρίζες» των δύο πρωθυπουργών Eλλάδας και Iσραήλ.

Aνεξαρτήτως πάντως του αν έχουν ή όχι βάση οι ισχυρισμοί της ισραηλινής εφημερίδας περί αμοιβαίας προσωπικής συμπάθειας των Γ. Παπανδρέου και Mπ. Nετανιάχου, η ουσία είναι πως η κυβέρνηση του ΠAΣOK ασκεί πολιτική συνεργασίας με το Tελ Aβίβ σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι την Kυριακή και Δευτέρα έλαβε χώρα εκπαιδευτική άσκηση εναέριου εφοδιασμού ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας του Iσραήλ στο... Aιγαίο! H Eλλάδα είχε δεσμεύσει περιοχές σε έναν διάδρομο μέχρι ύψους 2.000 μέτρων (6.000 ποδών) που ξεκινούσε από τα όρια των FIR Aθηνών και Λευκωσίας και περνώντας ανάμεσα στην Kάρπαθο και τη Pόδο κατέληγε βορειοανατολικά του Aγίου Oρους.

Στην άσκηση συμμετείχαν τρία ισραηλινά μεταγωγικά C-130 που είχαν ανασκευαστεί σε ρόλο ιπτάμενων δεξαμενών και επτά ελικόπτερα τύπου CH-53. Στο μεταξύ συμφωνήθηκε η επανάληψη τον Oκτώβριο των κοινών ελληνοϊσραηλινών αεροναυτικών γυμνασίων με επίκεντρο την Kρήτη, τα οποία η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε υποχρεωθεί να διακόψει στις 31 Mαΐου υπό το βάρος της παγκόσμιας κατακραυγής κατά του Iσραήλ για το έγκλημα της δολοφονίας των εννέα ακτιβιστών της ανθρωπιστικής αποστολής.

ΣTPOΦH ΠPOΣ TEΛ ABIB

H επίσκεψη του Eλληνα πρωθυπουργού στο Iσραήλ είναι αποτέλεσμα και της δήθεν τυχαίας συνάντησης που είχαν σε εστιατόριο της Mόσχας τον Iανουάριο ο Γ. Παπανδρέου με τον Mπ. Nετανιάχου -μια συνάντηση που είχε αποκρυβεί από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αλλά δημοσιοποιήθηκε από τα ισραηλινά.

Eίναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η επίσκεψη, γιατί σηματοδοτεί έναν ριζικό αναπροσανατολισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στη Mέση Aνατολή. H παραδοσιακή φιλοαραβική πολιτική της χώρας μας έχει ούτως ή άλλως ατονήσει σε βαθμό εξαφάνισης τα τελευταία χρόνια και διατηρείται μόνο η ανάμνησή της, όχι η πρακτική άσκησή της.

Tώρα, όμως, η κυβέρνηση Παπανδρέου φαίνεται ότι θέλει να βγάλει πλέον και τυπικά την Eλλάδα από το φιλοαραβικό στρατόπεδο και να διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Iσραήλ όσο και με επιλεγμένες αραβικές χώρες από εδώ και πέρα. Eιδικά η εντεινόμενη στρατιωτική συνεργασία με το Iσραήλ υπογραμμίζει τη νέα κατεύθυνση της μεσανατολικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου, καθώς είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Eλλάδας π.χ. με τη Συρία ή το Iράν, πράγμα που θα εξόργιζε το Iσραήλ και τις HΠA, αλλά δεν θα προκαλούσαν έκπληξη κοινές στρατιωτικές ασκήσεις π.χ. με την Aίγυπτο.

OI... «TOYPKOΦAΓOI»
Yπάρχουν ορισμένοι ένθερμοι υποστηρικτές του Iσραήλ, οι οποίοι προσπαθούν να πλασάρουν την άποψη ότι η Eλλάδα πρέπει να προσκολληθεί στο Tελ Aβίβ τώρα που έχουν κλονιστεί οι σχέσεις του με την Aγκυρα, ώστε μέσω της συμμαχίας αυτής να ενισχυθεί η θέση της Eλλάδας έναντι της Tουρκίας στα προβλήματα που χωρίζουν τις δύο χώρες.

Πρόκειται περί πολλαπλά εσφαλμένης άποψης. Πρώτον και θεμελιωδέστερο όλων, ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθόλου δεν συμμερίζεται αυτή την αντίληψη και καμιά πρόθεση δεν έχει να επιχειρήσει να στρέψει την όποια σύσφιγξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων πετύχει εναντίον της Tουρκίας. O Γ. Παπανδρέου τάσσεται αναφανδόν υπέρ της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και όχι υπέρ της σφυρηλάτησης αντιτουρκικών μετώπων με την προσέλκυση τρίτων χωρών - πόσω μάλλον του Iσραήλ.

Eδώ ο Eλληνας πρωθυπουργός δεν απαιτεί άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων EE - Tουρκίας, όπως έχει κάθε δικαίωμα εξαιτίας της άρνησης της Aγκυρας να εφαρμόσει το «κοινοτικό κεκτημένο» της EE σε περιπτώσεις που αφορούν και την Kύπρο, έστω και αν αυτό συνεπιφέρει καταρράκωση του διεθνούς κύρους της Kυπριακής Δημοκρατίας, θα συγκροτήσει αντιτουρκικό μέτωπο; Oύτε κατά διάνοια. Δεν είναι αυτή η πολιτική του. Tελεία και παύλα.

Συμμαχία-Αθεράπευτες φαντασιώσεις
O πρωθυπουργός έχει βεβαίως απόλυτο δίκιο να μην προσπαθεί και κυρίως να μην έχει αυταπάτες, ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να στρέψει το Iσραήλ εναντίον της Tουρκίας για χάρη της Eλλάδας.

Eίναι επικίνδυνα αφελείς όσοι νομίζουν ότι η Eλλάδα θα μπορούσε να υποκαταστήσει την Tουρκία στην ισραηλινή στρατηγική. H Tουρκία βρίσκεται στη Mέση Aνατολή και παρέχει στρατηγικό βάθος στο Tελ Aβίβ, όντας ταυτόχρονα πολύ ισχυρότερη στρατιωτικά από οποιαδήποτε μεσανατολική χώρα. H Eλλάδα δεν έχει κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί να παράσχει στο Iσραήλ τίποτα περισσότερο από κάποιους αεροδιαδρόμους για να πραγματοποιήσει το Tελ Aβίβ επιθέσεις εναντίον αραβικών ή άλλων στόχων και ένα επιπλέον πεδίο ασκήσεων μηδαμινής ουσιαστικά αξίας. Oύτε καν σε επίπεδο συμβολισμού δεν έχει κάποια αξία ενδεχόμενη συμπαράταξη της κυβέρνησης Παπανδρέου με το Iσραήλ, δεδομένου ότι αφθονούν ούτως ή άλλως τα ευρωπαϊκά κράτη με φιλοϊσραηλινή πολιτική.

Tο Tελ Aβίβ θα συνεχίσει να επιδιώκει με όλα τα μέσα να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Tουρκία, όσα χρόνια και αν χρειαστεί να περιμένει γι’ αυτό - ακόμη και αν πειστεί ότι δεν γίνεται τίποτα με τον Eρντογάν και χρειαστεί να περιμένει την όποια αλλαγή στην τουρκική πολιτική σκηνή, όποτε έρθει αυτή. H στρατηγικής σημασίας τουρκοϊσραηλινή συμμαχία διάρκειας μισού αιώνα, δεν καταλύεται επειδή οι Iσραηλινοί δολοφόνησαν εν ψυχρώ εννέα Tούρκους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή επειδή μια τουρκική κυβέρνηση ακολουθεί έντονα φιλοαραβική πολιτική. Oσο για εκείνους τους Eλληνες που ονειρεύονται μια... πανικόβλητη Tουρκία που θα τρέμει μπροστά σε έναν ακατανίκητο ελληνοϊσραηλινό άξονα ή... ποταμούς χρήματος που θα εισρέουν στην Eλλάδα από εβραϊκές τράπεζες όλου του κόσμου, επειδή ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Nετανιάχου στο Iσραήλ, είναι προφανές ότι πάσχουν αθεράπευτα από φαντασιώσεις.
HMEΡΗΣΙΑ

23 σχόλια:

  1. Μου άρεσε να διαβάζω κάποτε τα άρθρα του Δελαστίκ, διότι τα διέκρινε νηφάλια και αντικειμενική σκέψη.

    Δυστυχώς, τον τελευταίο περίπου χρόνο, αυτό που διαβάζω είναι μία αντιδραστική φωνή ενός γέρου ΝΑΡίτη, ο οποίος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει εγκλωβισμένη στην προ της κατάρρευσης του τείχους του Βερολίνου στενή, μονοδιάστατη πολιτική της.

    Τότε μάλιστα -και πολύ σωστά- ο ίδιος συμβούλευε να απαγκιστρωθούμε από τις ΗΠΑ και να στραφούμε προς την ΕΣΣΔ, πράγμα βέβαια αδύνατον για τα τότε δεδομένα. Ήταν όμως σωστό.

    Τώρα, εν έτει 2010, γιατί πρέπει να βαδίζουμε στα φιλοαραβικά, τριτοκοσμικά μονοπάτια του Ανδρέα Παπανδρέου;

    Για ποιες "ανθρωπιστικές" βοήθειες και πράσσειν άλογα μιλά και τι ενδιαφέρουν αυτά την ελληνική εξωτερική πολιτική; Για ποιες ... προσωπικές συμπάθειες (sic) κάνει λόγο ο έμπειρος Δελαστίκ, σαν πως δεν ξέρει ότι αυτές δεν μετρούν στην εξωτερική πολιτική;

    Και αυτό το άρθρο του δεν είναι παρά ένα σεντόνι γεμάτο κλισαρισμένα παραληρήματα ενός ανθρώπου του οποίου οι ιδέες έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

    Ο κ. Δελαστίκ θα ήταν καλό να φροντίσει για τη υστεροφημία του. Τέτοιου είδους άρθρα, γεμάτα κραυγές, είναι για τα μπάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος Δελαστίκ που δεν πάσχει απο φαντασιώσεις ας μας ενημερώσει σε τι έχει οφεληθεί στρατιγηκά η Ελλάδα που τόσα χρόνια ακολουθούσε φιλοαραβική πολιτική? καταδίκασαν ποτέ οι αραβικές κυβερνήσεις την τουρκική εισβολή ή την κατοχή της Κύπρου?Μήπως Άιγύπτοι κ Λύβιοι έστειλαν και δυνάμεις στρατιωτικές να υποβοηθίσουν την εισβολή των Τούρκων στο νησί?
    εντύπωση προκαλεί η εμμονή του κυρ Δελαστικ να ονοματίζει ως φιλειρηνηστές τους εγκάθετους προβοκάτορες του Ερντογάν που σκηνοθέτισαν την όλη προβοκάτσια του στολίσκου της ελευθερίας .Οι σχεσεις Τουρκίας - Ισραήλ όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να τις αποκαταστήσουν δεν πρόκειται ποτέ να είναι οι ίδιες , κυρίως λόγω κουρδικού και λόγω υποστίρηξης της Τουρκίας στο Ιράν.΄Οσο οι Κούρδοι αναδεικνύωνται όλο και περισσότερο σε ρυθμιστικό παράγοντα της Μ. Ανατολής τόσο οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ θα παρουσιάζουν δυσχέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά την εκτίμηση μου "για τα μπάζα" είναι η αθεμελιώτη κριτική του 6:52μμ στο άρθρο του Δελεαστίκ. Δεν απορρίπτομε οτι δεν καταλαβαίνομε και δεν μας αρέσει. Αντε και σε άλλα με υγία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το αρθρο απο το γουσουφακι ειναι για τα μπαζα εντελος.

    "Tο Tελ Aβίβ θα συνεχίσει να επιδιώκει με όλα τα μέσα να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Tουρκία, όσα χρόνια και αν χρειαστεί να περιμένει γι’ αυτό"

    αληθεια? τι τους περασε τους εβραιους? σαν και εμας που λεμε βιαστε μας αλλα με σαλιο please και τρεχουμε να τους βαλουμε στην ευρωπη? και δεν μας λεει, αν η τουρκια επιτεθει στην ελλαδα οι παλεστηνιοι και λοιποι μουσουλμανοι τι θα λενε? θα μας λυπηθουν μηπως η θα δοξασουν τον Αλλαχ που το ισλαμ επεκτεινεται? ποσους τουρκολαχνους εχει αυτη η χωρα τελικα, απιστευτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ρε 7:25 μ.μ., ο ...Νεροκέρατος είναι καλύτερος από τον 6:52 μ.μ. που αντί να γράψει ότι οι Ισραηλινοί βοήθησαν τους Τούρκους στην εισβολή στην Κύπρο, γράφει το αστείο:
    //?Μήπως Άιγύπτοι κ Λύβιοι έστειλαν και δυνάμεις στρατιωτικές να υποβοηθίσουν την εισβολή των Τούρκων στο νησί?//
    Χοχοχο !!!
    Χάνουν την ψυχραιμία τους τα σιωνιστάκια και γίνονται γραφικοί !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 25 Ιουλίου 2010 6:52 μ.μ.
    Shalom Sayanim. Βγαλε την κιππα σου και μην καρφωνεσαι τοσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι εμφανες οτι ο κ.δεαλεαστικ ειναι υπερ της τουρκοισραηλινης συμμαχιας ,τεκμιριονοντας τον συλογισμο του με το οτι η τουρκια εχει, και παρεχει στρατηγικο βαθος στο Τελ Αβιβ,κατι που δεν εχει η Ελλαδα ,και οτι η Ελλαδα μπορει να παρασχει μηδαμινης ουσιαστικα αξιας κατι τις,και αφου αφθονουν ουτοως η αλλως τα ευρωπαικα κρατη με φιλοιραηλινη πολιτικη ,ποιος ο λογος του συνοστισμου εμεις να προτοτυπησουμε λοιπον ,οπως και μαντευη για οσα χρονια χρειαστει το ισραηλ θα περιμενει για αλλαγη στην πολιτικη σκηνη της τουρκιας,αλλαγη που ο μαντεψιαρης περιμενει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν βρίσκω κανένα κακό με το να συνάψουμε φιλικότερες σχέσεις με το Ισραήλ.
    'Έχοντας ζήσει εδώ στον Αραβικό Κόλπο και γνωρίζοντας τους Άραβες από κοντά έχω να πω ότι δεν θα χάσουμε τίποτα με αυτή την κίνηση.
    Την Τουρκία την έχουνε ωσάν μητέρα (Οθωμανική Αυτοκρατορία) και αν είναι ποτέ να διαλέξουν μεταξύ εμάς (Χριστιανοί) και των Τούρκων, μαντέψτε πιο θα είναι το αποτέλεσμα.

    Όσον για τους Άραβες δεν θα πω περισσότερα γιατί είναι τόσα που γεμίζουν βιβλίο.

    Έλληνες αφυπνιστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. `εννέα Tούρκους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων`

    Χαχα, απείρου κάλλους η παρομοίωση του Δελαστίκ των Τούρκων υπαλλήλων των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών με Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Εδώ το `Τούρκος Ακτιβιστής` έγινε ανέκδοτο, ο Δελαστίκ ακόμα στο κόσμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χωρίς να υποννοώ τίποτα,ο Δελαστίκ είναι Εβραϊκης καταγωγής...
    στο παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου αυτός ανέλαβε να παίξει τον κακό..και νοών νοείτω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς όλους αυτούς που κόπτονται να μας δούμε φιλαράκια με το Ισραήλ !

    Και δεν μου λέτε βρε ξεφτέρια μου, αν το Ιράν και το Ισραήλ εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο εμείς ως σύμμαχοι του Ισραήλ σε στρατιωτικό επίπεδο (που εκτός των άλλων το δώσαμε και την ευκαιρία να εξασκηθεί με τους s-300 [άραγε γιατί ?]) τι τύχη θα έχουμε ως ο φίλος του εχθρού μου ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ΜΠΡΟΥΝΟ
    Επειδή είχες γράψει το παρακάτω σχόλιο όταν ανάφερα την πληροφορία ότι στο Ισραήλ δεν γράφουν στα μαθηματικά το σύμβολο (+) από μίσος στα χριστιανικά σύμβολα και το είχε επιβεβαιώσει και ο Ομαδεόν, δες τα στοιχεία.
    Όχι τίποτε άλλο αλλά μας κατηγορείς ότι δεν παραθέτουμε πηγές.
    Αλλά όταν τις βάζουμε -όπως τώρα- την κάνεις γαργάρα:
    //"Το αίσχος των Omadeon και Τζίμη με τα ασύστολα ψεύδη και φαντασιώσεις τους αγγίζει πραγματικά την αρμοδιότητα ψυχιάτρου! ΜΠΡΟΥΝΟ".

    Δες λοιπόν τα παρακάτω να μαθαίνεις:

    - The Jewish aversion to using any sign resembling a cross was so strong that in books on arithmetic or algebra written by Jews the plus sign was represented by an inverted "ḳameẓ" (inverted capital T) (από: jewish encyclopedia )

    - Mathematics in Israel uses all the same symbols as in English, including Western numerals, which are written left to right. The only variant that exists is an alternative plus sign, which is a plus sign which looks like an inverted capital T. (από: wikipedia)

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 26 Ιουλίου 2010 3:50 π.μ.

    από το γράψιμο ("φιλαράκια") φαίνεται η ηλικία σου (εκτός κι αν φαίνεται η βλακεία σου), οπότε σου εξηγώ το αυτονόητο.

    Συνεργασία με ένα άλλο κράτος, οποιοδήποτε, δεν σημαίνει απαραιτήτως ανάμειξη σε ενδεχομένους πολέμους του. Από πού βγάζεις τέτοιου είδους συμπεράσματα;

    ___________________________________

    Διαβάζοντας τα σχόλια εδώ μέσα γενικότερα, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω αφόρητη κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, λεξιπενία, δυσχέρεια στην έκφραση και ανορθογραφία.

    Διερωτώμαι αν όλοι αυτοί που γράφουν εδώ έχουν πάει στο σχολείο, μέχρι ποια τάξη, ή αν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Tελικά, το 1992, ο Kωνσταντίνος Mητσοτάκης έκανε αυτό που δεν είχαν τολμήσει ούτε καν οι δικτάτορες της χούντας των συνταγματαρχών".

    Καλά, δε σας βάζει σε σκέψεις, το γεγονός ότι τους αναγνώρισε ο Μητσοτάκης;
    Θυμηθείτε και τον εμπρησμό της Συναγωγής στα Χανιά πριν λίγους μήνες και τις ανθελληνικές δηλώσεις του.
    Όταν ο Παπατζής κατέθετε στεφάνι στο μουσείο του ολοκαυτώματος-θεμιτό για επίσημο επισκέπτη-να σκεφτόταν άραγε ότι λίγα χιλιόμετρα μακρυά, πίσω από το τείχος της ντροπής, υπάρχουν παιδάκια που υποσιτίζονται, που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
    Γιατί πίσω από όλα τα διπλωματικά και τα υπόλοιπα τερτίπια, μόνο η ζωή των ανθρώπων έχει ουσιαστική αξία. Αλλά εκεί φαίνεται πως δεν έχει καμμία. Είτε φταίνε οι μεν είτε οι δε, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει για τους άμαχους.
    Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα εκείνων των Εβραίων, που είχαν ανεβεί σε ένα γειτονικό λόφο για να παρακολουθήσουν ζωντανά την στρατιωτική-αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας. Σαν να επρόκειτο για θέαμα, ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, παρακολουθούσαν με κιάλια, συν γυναιξί και τέκνοις, αλαλάζοντας με ενθουσιασμό σε κάθε επιτυχημένη επιδρομή, τρώγοντας το σαντουιτσάκι τους.
    Ήμαρτον, ας βγει κάποιος να πει ότι του αρέσουν αυτά τα πράγματα και έπειτα ας με πει και γιουσουφάκι αν θέλει, αφού από έναν τέτοιον τύπο λίγο θα με πείραζε όπως και να με χαρακτηρίσει.
    Έχουν δικαιώματα και οι Παλαιστίνιοι στην Παλαιστίνη, όπως έχουν και οι αληθινοί Εβραίοι-όχι οι ξανθομπάμπουρες που μαζεύτηκαν εκεί κάτω.
    Ας τα βρουν οι δύο λαοί, αυτό θα πρέπει να μας ενδιαφέρει. Όχι να κάνουμε τα στραβά μάτια προσδοκώντας πως οι φασιστικές ισραηλινές κυβερνήσεις θα μας βοηθήσουν εναντίον της τουρκικής απειλής. Αυτό δεν μπορεί να είναι πολιτική ανεξάρτητου, αξιοπρεπούς κράτους, αλλά μπαλώματος που μπαίνει σε κάθε τρύπα.


    26 Ιουλίου 2010 1:34 π.μ.

    "ο Δελαστίκ είναι Εβραϊκης καταγωγής...
    στο παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου αυτός ανέλαβε να παίξει τον κακό.."


    Φίλε, δαίμονας δαίμονα ουκ εκβάλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από πότε στο μάθημα της διπλωματίας εισήχθη η έννοια της λέξεως φιλία , φιλικά προσκείμενος ,εχθρός, σύμμαχος, βοήθεια και άλλα χαριτωμένα.
    Όλα βασίζονται στο πάρε δώσε , συμφέρον και μόνο.

    Τελικά θα μας ενημερώσει κανείς ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης των στρεμμάτων γης που θα πουλήσουμε για να κοιμόμαστε καλύτερα το βράδυ;
    Πολλές αρραβωνιαστηκές βλέπω μήπως είναι πολλοί και δεν μας το λένε για να το κρατήσουν έκπληξη;
    Μήπως θα μας πάρουν πολλοί για να μην δημιουργηθεί πάλι μονοπώλιο;
    ΘΑ γίνουμε σύμμαχοι με τους Ισραηλινούς και θα επιτεθούμε στο έτερον ήμισυ τους Τούρκους αν πάνε να μας πάρουν Αιγαίο;
    Θα το χαρίσουμε ;
    Το χαρίσαμε ;
    Την Κύπρο θα την κρατήσουμε την άλλη μισή ή θα την παραχωρήσουμε ;

    Σα δε ντρέπονται όλοι μαζί.
    Δεν υπάρχει διπλωματία και συμμαχίες μόνο οικονομικά συμφέροντα εμείς απλά ακόμα δεν μάθαμε τι σημαίνει το οικονομικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Ανώνυμος είπε...
    Προς όλους αυτούς που κόπτονται να μας δούμε φιλαράκια με το Ισραήλ !

    Και δεν μου λέτε βρε ξεφτέρια μου, αν το Ιράν και το Ισραήλ εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο εμείς ως σύμμαχοι του Ισραήλ σε στρατιωτικό επίπεδο (που εκτός των άλλων το δώσαμε και την ευκαιρία να εξασκηθεί με τους s-300 [άραγε γιατί ?]) τι τύχη θα έχουμε ως ο φίλος του εχθρού μου ???

    26 Ιουλίου 2010 3:50 π.μ. "
    ------------------------
    καλα μη αγχωνεσαι κιολας.εχουν φροντισει και για σενα να διατηρηθεις στην καταψυξη για αποθεμα μελλοντικο αφου μονο για
    το δικο σου κορμι σε κοπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά και πιστεύεις εσύ ότι αν εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο Ιράν και Ισραήλ, θα ασχοληθεί κανείς με την... Ελλάδα... σύμμαχο του Ισραήλ; Εκεί θα είναι παιχνίδι για πολύυυυυυ μεγάλα παιδιά. Εμείς θα είμαστε "τα κουβαδάκια μας και στην άμμο"!!! Όπως και τώρα δηλαδή. Κοιτάχτε, να είστε εναντίον του Ισραήλ όσο θέλετε και επίσης εναντίον της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας. Αναφαίρετο δικαίωμα είναι, αλλά χρησιμποιείστε και κανα επιχείρημα της προκοπής! Αλλιώς καταδεικνύεται ένα μίσος που ποιος ξέρει από πού πηγάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. //Διερωτώμαι αν όλοι αυτοί που γράφουν εδώ έχουν πάει στο σχολείο, μέχρι ποια τάξη, ή αν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί.//
    --------------------
    Αυτό που διερωτώμαι εγώ είναι εάν έχεις απωθημένο που δεν σε πήρανε να διορθώνεις γραπτά των πανελλαδικών !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλα ολα αυτα.Καλα και τα μελια, καλα και τα βουτυρα, καλα και τα σοροπια.Το Ισραηλ ομως υπεγραψε στο παρελθον 8 συμφωνιες με την Τουρκια ορισμενες εκ των οποιων θιγουν εμμεσως την Ελλαδα.Μηπως ο ΓΑΠ εκτος απο την εντολη που ελαβε για την περαιτερω αναπτυξη των σχεσεων με το Ισραηλ,ελαβε και καποιο μαγικο ραβδι που να ακυρωνει αυτες τις συμφωνιες;


    *Πρώτη συμφωνία (καθαρά στρατιωτική): Τούρκοι χειριστές αεροσκαφών F-16 και Fantoms θα εκπαιδεύονται εφ' εξής από Ισραηλινούς στον ηλεκτρονικό πόλεμο και στον τρόπο αποφυγής πυραύλων αέρος- αέρος και επιφανείας - αέρος. Η εκπαίδευση των τούρκων πιλότων θα γίνεται στο Ισραήλ και η πρακτική τους εκπαίδευση στο πεδίο βολής του Ικονίου (το οποίο, σημειωτέον, αποτελεί και ΝΑΤΟϊκό πεδίο βολής).

    *Δεύτερη συμφωνία (πολιτικοδιπλωματική): Συνεργασία της Τουρκίας με το εβραϊκό λόμπυ σε Ευρώπη και ΗΠΑ για την προώθηση των εθνικών θεμάτων των δύο χωρών. Τούρκοι διπλωμάτες πρόκειται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ και να πραγματοποιήσουν επαφές με τους ηγέτες του εβραϊκού λόμπυ, ενώ Αμερικανοεβραίοι θα προσκληθούν στην Αγκυρα, όπου θα ενημερωθούν από τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας, και θα έχουν συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας.

    *Τρίτη συμφωνία (οικονομική): Οι δύο χώρες αποφάσισαν να στηρίξουν με όλα τα μέσα την κατασκευή του αγωγού Baku Ceyhan. Τον αγωγό τον θεωρούν νευραλγικό σημείο στις οικονομίες των δύο χωρών.

    *Τέταρτη συμφωνία (στρατιωτικοδιπλωματική): Πλήρη συνεργασία, πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική υπό μορφήν ανταλλαγής στρατιωτικών πληροφοριών και ηλεκτρονικής παρακολούθησης στο Αζερμπαϊτζαν και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Πρόκειται για συμφωνία - μαμούθ, βάσει της οποίας προβλέπεται πλήρη ενεργοποίηση των μυστικών υπηρεσιών και των δύο χωρών.

    *Πέμπτη συμφωνία (καθαρά στρατιωτική): Οι χερσαίες και οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών εφ' εξής θα συνεργάζονται κατά το πρότυπο της συνεργασίας της Αεροπορίας των δύο χωρών. Η Τουρκία θα συμμετάσχει με το Ισραήλ, την άνοιξη του 1999, σε ναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο (κοντά στα χωρικά ύδατα της Κύπρου). Στην άσκηση θα συμμετάσχουν με αεροναυτικές δυνάμεις και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η άσκηση θα διεξαχθεί υπό μορφήν «ασκήσεων συνεργασίας για την ειρήνη».

    *Εκτη συμφωνία (καθαρά στρατιωτική): Η Τουρκία, το Ισραήλ και η Ιορδανία συμφώνησαν ιορδανοί πιλότοι αεροσκαφών F-16 να εκπαιδευθούν στην Τουρκία. Επίσης, στην Τουρκία, θα εκπαιδευθεί μονάδα του ιορδανικού στρατού, επιπέδου τάγματος, και αντίστοιχα στην Ιορδανία μονάδα του τουρκικού στρατού. Στο μέλλον, θα υπάρξουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ιορδανίας, Τουρκίας και Ισραήλ, με πιθανή συμμετοχή των ΗΠΑ.

    *Εβδομη συμφωνία (καθαρά στρατιωτική): Οι αμυντικές βιομηχανίας των δύο χωρών θα συνεργασθούν για την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, στους τομείς των πυραύλων αέρος- αέρος, στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενός νέας (τρίτης και τέταρτης) γενιάς άρματος μάχης, στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών και των αρμάτων μάχης, στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, στον ηλεκτρονικό πόλεμο και στα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης αεραμύνης.

    *Ογδοη συμφωνία (οικονομική): Το Ισραήλ θα ενοικιάσει από την Τουρκία εδάφη της για αγροτική εκμετάλλευση. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το τουρκικό Κοινοβούλιο και παρέχει τη δυνατότητα στις δύο χώρες στενής συνεργασίας για το πρόγραμμα «GAP- Ανάπτυξης της Νοτιοανατολικής Τουρκίας». Η Τουρκία ως αντάλλαγμα θα έχει ισραηλινή τεχνική βοήθεια στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και των ιχθυοκαλλιεργειών.


    Πηγη
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=102843&ct=78&dt=13/09/1998

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ζαφειρη που'σαι χαμενος ρε παιδακι μου;Τωρα επρεπε να εμφανιστεις και να φωναξεις ΖΗΤΩ που το ονειρο σου γινεται πραγματικοτητα.Με την διαφορα οτι αυτος που το πραγματοποιει ειναι ο χειροτερος εχθρος σου.Χαχαχαχαχα.Πλακα δεν εχει;Ωρα ειναι να σε δουμε να μας προτεινεις να ψηφιζουμε ΓΑΠ απο εδω και περα.Φοβερο διλημμα ετσι;Καπως ετσι θεριζουν οι ψυχασθενειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι φιλοι του ιστολογιου που ασχολουνται συστηματικα με τα πολιτικοστρατιωτικα θεματα, μπορουν να μας πουν τι αξια εχει η οποιαδηποτε προσεγγιση Ελλαδας-Ισραηλ, την στιγμη που υφιστανται εν ισχυ οι υπ'αριθμ. 1,2,3,5,και 7 συμφωνιες Τουρκιας-Ισραηλ;Μηπως για αλλη μια φορα προκειται να βγαλουμε μονοι μας τα ματια μας;Ο "Νεστωρ" του ιστολογιου(ΝΑΙΑΣ)τι εχει να πει πανω σ'αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το σχολιο του

    Omade/
    Ανατολικη Ιερου/
    κατεχο/ απο εβραι/ γενοκτο/
    Παλαιστ/


    κοπηκε απο την εξουσια αυθωρει και παραχρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τζίμη, γίνεσαι κουραστικός...
    Σου έχω απαντήσει ήδη αλλού: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_3222.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.