6/8/09

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Ι. Γιάγκος

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε το ΚΥΣΕΑ κατά την έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη.Στην αρχηγία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας τοποθετήθηκε ο αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, αντικαθιστώντας τον στρατηγό Δημήτρη Γράψα.Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έγινε ο αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, θέση την οποία αναλαμβάνει ο αντιπτέραρχος Ιωάννης Πατσαντάρας.Στην αρχηγία του Γενικού Επιτελείου Στρατού τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.Στη θέση του παραμένει ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού.

Καρατόμηση για Γράψα
Αποστρατεία με «γκρίζες ζώνες» μπορεί να χαρακτηριστεί ο αιφνίδιος αποκεφαλισμός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δ. Γράψα! Σήμερα στις 11 π.μ. συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, για να προβεί στην αντικατάσταση του στρατηγού Γράψα από τον πτέραρχο Γ. Γιάγκο, νυν αρχηγό ΓΕΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταστεί προβληματική η συνεργασία του στρατηγού Γράψα τόσο με το υπουργείο Εξωτερικών, κυρίως σε θέματα χειρισμού ελληνοτουρκικών, όσο και με τον πολιτικό του προϊστάμενο Β. Μεϊμαράκη.

Η προαγωγή του πτέραρχου Γ. Γιάγκου στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ αναπόφευκτα θα προκαλέσει αλλαγές και στην κορυφή της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο αντιπτέραρχος Β. Κλόκοζας προορίζεται ως αρχηγός ΓΕΑ και ο Γ. Πατσαντάρας ως αρχηγός ΑΤΑ.

Στο μεταξύ, αλλαγές θα γίνουν και στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς με αντικατάσταση του Δ. Βούλγαρη από τον Φράγκο Φραγκούλη, γνωστό και ως «στρατηγό αράχνη» λόγω της εξειδίκευσής του σε θέματα αντικατασκοπίας και συλλογής πληροφοριών...

Η αιφνίδια αποστρατεία του στρατηγού Γράψα εν μέσω θέρους και ενώ το θερμόμετρο της έντασης αυξάνεται επικίνδυνα στο Αιγαίο έχει έντονο παρασκήνιο, το οποίο διαδραματίστηκε όχι μόνο στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του Πενταγώνου αλλά και στο νεοκλασικό του υπουργείου Εξωτερικών.

«Στηρίγματα»
Ο στρατηγός Γράψας, καταγόμενος από την Υπάτη της Φθιώτιδας, είχε πάντα δύο «ισχυρά στηρίγματα» κατά την άνοδό του στην κορυφή της στρατιωτικής πυραμίδας. Τον Κ. Σταϊκούρα, διευθυντή του Κ. Καραμανλή, αλλά και τον Σωτ. Κορομάτζο, διευθυντή του Β. Μεϊμαράκη.

Ωστόσο, ο στρατηγός Γράψας λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν δίσταζε να λέει και να υπερασπίζει την άποψή του αψηφώντας για το όποιο κόστος. Κατά τις τελευταίες τακτικές κρίσεις του Μαρτίου είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον Κ. Σταϊκούρα, διότι αρνήθηκε να ικανοποιήσει ορισμένα «ακραία αιτήματα» της Ρηγίλλης! «Σύννεφα» είχαν εμφανιστεί τελευταία και στις σχέσεις του στρατηγού με τον παλιό του στρατιώτη Σωτ. Κορομάτζο, καθώς και με την υπόλοιπη ομάδα «Κ» του Πενταγώνου. Αρκετές φορές στη στρατιωτική του καριέρα ο Δ. Γράψας είχε υποβάλει παραίτηση, αν και γνώριζε το γνωστό απόφθεγμα ότι «οι παραιτήσεις ενίοτε γίνονται αποδεκτές»...

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του ναύαρχο Χηνοφώτη, ο στρατηγός Γράψας δεν μπόρεσε να «κερδίσει» τις καρδιές των διπλωματών και να έχει αγαστή συνεργασία μαζί τους. Η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, κάνοντας τους διπλωμάτες να χαρακτηρίζουν τον στρατηγό Γράψα ως «νέο Λυμπέρη», ήταν η διαρροή επιχειρησιακού σχεδίου ενίσχυσης των βραχονησίδων του Ανατολικού Αιγαίου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας χρέωσε τη διαρροή στο ΓΕΕΘΑ, προκαλώντας την οργή όχι μόνο του ΥΠΕΞ αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου.

Είχε προηγηθεί η διαφωνία του στρατηγού Γράψα με την κίνηση του Β. Μεϊμαράκη, εν μέσω τηλεοπτικής πρωινής εκπομπής, να ανακοινώσει μείωση της θητείας στον Στρατό Ξηράς, χωρίς προηγουμένως να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και οι τυπικές αποφάσεις των στρατιωτικών οργάνων.

Κυβερνητικοί κύκλοι έδειχναν ενοχλημένοι το τελευταίο χρονικό διάστημα με την κριτική που ασκούσε ο στρατηγός Γράψας ως προς τον βαθμό εργατικότητας και αποτελεσματικότητας του πολιτικού του προϊστάμενου! Επιπλέον, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι υποψιάζονταν το περιβάλλον του στρατηγού Γράψα ότι «εξόπλιζε» την αξιωματική αντιπολίτευση με στοιχεία που καταδείκνυαν τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά και καύσιμα, καθώς και τα χαμηλά ποσοστά επάνδρωσης μονάδων και διαθεσιμότητας μέσων ένεκα της κυβερνητικής απραξίας!

Πάντως η αντικατάσταση του στρατηγού Γράψα από τον πτέραρχο Γιάγκο θα πρέπει να συνδυαστεί και με τα περίπλοκα αεροπορικά θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων του ΝΑΤΟ εν όψει της διαμόρφωσης της Νέας Δομής.

Στην τελευταία άτυπη σύνοδο των αρχηγών ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ ο στρατηγός Γράψας είχε κατ αρχάς συμφωνήσει στην εκ περιτροπής τοποθέτηση Τούρκου διοικητή στο 4ο CAOC στη Λάρισα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης!

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΕΘΝΟΣ

26 σχόλια:

  1. Οτι και να λενε ο Γραψας ηταν και ειναι παλικαρι. Διάγει έφιππος το Μεγαρο Μαξιμου αποχωρώντας.Δεν εφησθη στιγμής να πει καταμουτρα την αληθεια. Ποναει και τη χωρα και το στρατευμα γιαυτο και τον ανταμειψαν με καρατομηση εν μεσω κρισης.
    Το "γκεχπε χανουμ" να το βαλει καλα στο μυαλό του: Οι μεγάλοι Έλληνες παραμένουν μεγάλοι Έλληνες και ετοιμοπόλεμοι στις επαλξεις ανεξαρτητως τίτλου και θεσης. Θα ειμαστε παντα εκει να σου χαλαμε τα σχεδια και σενα και του Γ.Α.Π. και ολου του συρφετου σας, "ωροσπου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Καρατόμηση για Γράψα<

    Tον ... έγραψαν !...

    >Ο στρατηγός Γράψας, καταγόμενος από την Υπάτη της Φθιώτιδας, είχε πάντα δύο «ισχυρά στηρίγματα» κατά την άνοδό του στην κορυφή της στρατιωτικής πυραμίδας.<

    Φοβερά προσόντα δηλαδή!!! Ναπολέων σκέτος.

    Σας παρακαλώ θερμά, έχουμε που έχουμε το χάλι μας το μαύρο, ας μην το ξεφτιλίζουμε με άρθρα κουτσομπολίστικα. Ποιος χε..κε τώρα τι είναι ο ένας ή ο άλλος.
    Εδώ είχαμε Α/ΓΕΕΘΑ εν ενργεία, τον Χηνοφώτη, που τα παράτησε για να γίνει υφυπουργός! Αξιωματικοί κομματόσκυλα. Έχει ο στρατός καμμία σημασία στην Ελλάδα;

    Δήμο, σου έπεσε (το μαλλί). Βάλε του ζελέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γράψας φταίει για τη διαρροή αν είναι αυτός που τη διέρευσε.

    Ως αρχηγός είχε μερίδιο της ευθύνης. Πρώτα όμως πρέπει να βρούνε ποιός την έδωσε΄..

    Κλείνουμε τα μάτια μας και δεν βλέπουμε τι γίνεται;

    Ο κάθε δημοσιογράφος έχει στην κατοχή του απόρρητα του ΥΠΕΞ και του ΓΕΕΘΑ.
    Είναι δυνατόν;

    Τότε προς τι ο χαρακτηρισμός που σε κάνει να πιστεύεις ότι τίποτα δεν δουλεύει σε αυτόν τον τόπο;

    Ο δημοσιογράφος που το δημοσίευσε δεν έχει ευθύνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kάθε επιτυχία κε Αρχηγέ!

    Με σεβασμό
    aias.339m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ρε Βερυκιε...Ποσα απορρητα εχεις δημοσιευσει κατα καιρους κι εσυ. Αλλα οταν το κανεις εσυ δεν υπαρχει κοστος για την Ελλαδα ε; "Οι πολιτες πρεπει να τα ξερουν ολα", ακομα και τα απορρητα. Αυτος ο δημοσιογραφος εχει ολα τα προσοντα να αντικαταστησει το Σπαθαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είχα διαβάσει στον "Επενδυτή της Κυριακής" ένα σοβαρό άρθρο του κ. Μάνου Ηλιάδη, σχετικό με τον χρόνο που πρέπει να υπηρετούν οι ενίοτε Αρχηγοί Επιτελείων.

    Αμυδρά θυμάμαι, μέσες - άκρες , ότι, ο κ. Ηλιάδης εξέφραζε την άποψη, πως ένας νέος Αρχηγός, π.χ. του Γ.Ε.Σ., χρειάζεται περίπου έναν χρόνο έως ότου ενημερωθεί για τα νέα του καθήκοντα, έναν χρόνο για να αρχίσει να δημιουργεί σχέδια και έναν χρόνο για να τα εφαρμόσει και για να προετοιμάσει το υποψήφιο ή τους υποψηφίους νέους Αρχηγούς οι οποίοι θα τον διαδεχόντουσαν.

    Νομίζω ότι ο κ. Μάνος Ηλιάδης έχει δίκαιο, και πως η Θητεία του εκάστοτε Αρχηγού θα πρέπει να γίνει τρία τουλάχιστον χρόνια.

    Βέβαια οι πολιτικοί ταγοί μας ίσως να φοβούνται επανάληψη της 21ης Απριλίου ή να θέλουν τους εκάστοτε Αρχηγούς, πειθήνια όργανά τους!

    Δεν είμαι βέβαια .... Μεϊμαράκης (!) .... - αν βέβαια ήμουν ΥΠΕΘΑ, τότε θα ζούσα και θα κοιμόμουν στο Γραφείο μου στο Πεντάγωνο - αλλά δεν νομίζετε και εσείς αγαπητοί φίλοι ότι η θητεία των Αρχηγών πρέπει να είναι τριετής ;

    Ευμένης ο Καρδιανός
    ένας απλός Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Μηχανικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι του ιστολογίου
    άσχετα από τους λόγους που οδήγησαν στην αλλαγή της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, νομίζω ότι θα πρέπει να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους νέους αρχηγούς.
    Η επιτυχία τους θα είναι και επιτυχία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο θεος να τον φυλαει απο τ'αδικο

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα καλησπέρα.

    Μπορείς να μας πεις δυο λόγια για τον Γράψα;

    Ήταν ή δεν ήταν άξιος αξιωματικός.

    Πολύ βεβιασμένα τον έδιωξαν και αυτό είναι ενοχλητικό.

    Εύχομαι καλή αρχηγία στον κ.Γιάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ προσωπικά τους εύχομαι
    Καλό-ΒΟΛΙ!

    φιλικά,
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ὁ συγκεκριμένος δημοσιογράφος εἶναι ἕνας ἀπό τούς πολλούς δημοσιογράφους πού κρίνουν καί κατακρίνουν τούς πάντες. Εἶναι ἕνας γραφικός, γυρολόγος, μαϊντανός πού ὑπηρετεῖ καί προωθεῖ τίς ἀπόψεις ὅποιου τόν πληρώνει. Δέν τόν ἐμπιστεύομαι, δέν μοῦ γεμίζει τό μάτι. Αὐτός καί ἅλλοι «σχετικοί» θάβουν τήν νέα ΕΥΠ, ὅταν αὐτή ἔχει νά ἐπιδείξει πολλές ἐπιτυχίες τόν τελευταῖο καιρό. Δέν κατάλαβα ἡ ΕΥΠ, τό Υπ. Αμύνης καί τό ΓΕΕΘΑ θά πρέπει νά κτυπᾶ προσοχή καί νά ἐνημερώνει ἐνδελεχῶς ὅλους αὐτούς τούς παρατρεχάμενους;

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Γράψας είναι ένας έντιμος και αξιοπρεπής αξιωματικός, που τίμησε τη στολή του και υπηρέτησε άξια την πατρίδα.
    Δεν γνωρίζω τί ακριβώς παίχτηκε με τις αποστρατείες, υπάρχει όμως πιθανότητα η παραίτηση-αποστρατεία του να έγινε προσχηματικά για να προκληθούν έκτακτες κρίσεις και να απαλλαγεί ο στρατός από την αρχηγεία του αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού Βούλγαρη, ο οποίος εθεωρείτο ατυχής επιλογή.
    Είπαμε όμως, καλή επιτυχία στους νέους αρχηγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φράγκος Φραγκούλης, αντιστράτηγος, αρχηγός ΓΕΣ

    Διετέλσε Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Γεννήθηκε το 1951 στην Κομοτηνή. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων 1ος το 1970, από την οποία αποφοίτησε 1ος το 1974 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Στρατού και είναι εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής. Υπηρέτησε ως Διοικητής Υπομονάδας και Μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων και ως Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία στην Aγκυρα. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO DEFENCE COLLEGE (NADEFCOL). Υπηρέτησε ως Επιτελής σε Σύνταγμα, σε Μεραρχία, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Aμυνας (ΓΕΕΘΑ). Διετέλεσε Διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών τα έτη 2002 - 2003.Το 2003 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντού Πολιτικής Σχεδίων και Εκμετάλλευσης στο ΓΕΕΘΑ. Το 2004 προήχθη σε Υποστράτηγο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντού Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών. Το έτος 2006, ανέλαβε τη Διοίκηση της XVI M/Κ ΜΠ. Το 2007 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε τη Διοίκηση του Β΄ ΣΣ και το 2008 ανέλαβε τη Διοίκηση της 1ΗΣ Στρατιάς. Μιλάει την αγγλική, την τουρκική και την ρωσική γλώσσα. Είναι τελειόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Ανάπτυξη, στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές και στο Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη - Ασφάλεια του Παντείου Πανεπιστημίου. Παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών.

    Χαίρομαι σαν Θρακιώτης, που θα αναλάβει μια βασικότατη Θεση Κομοτηναιος άξιος αξιωματικός.

    Ζήτω η Ελλάδα!!!

    Θρακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό που βλέπω είναι πως Α/ΓΕΕΘΑ έγινε ιπτάμενος με εμπειρία στα F-4και F16 (άρα στις αναχετήσεις) και Α/ΓΕΣ στρατιωτικός με εμπειρία στις ειδικές δυνάμεις, στους πεζοναύτες και στην Ελληνική πρεσβεία στην Τουρκία.

    Κάτι είναι και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μολις διαβασα οτι στην ιστοσελιδα της χουριετ,δημοσιευεται αρθρο οτι επιτελικο χερι του υπεξ [ντορας],εδωσε στην δημοσιοτητα το θεμα για τους κομμαντος του Γραψα στα Ελληνικα νησια.Αν αληθευει πρεπει επιτελους να στηθει κρεμαλα για καποιους η καποιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή επιτυχία τούς εύχομαι κι εγώ, αν και τα καθήκοντά τους είναι ρουτίνα. Τούς εύχομαι ολοψύχως καλή επιτυχία στις παρελάσεις και στις ημερίδες που εκφωνούν. Να είναι προσεκτικοί, να μην κάνουν τίποτε που θα θεωρηθεί προκλητικό από τους Τούρκους, ... αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σεναριολογίες, παραφιλολογίες, ολίγη δόση από τον μακαριστό Παϊσιο, και μυθοποιήθηκε ο Δ. Γράψας. Τα ωραία λόγια, οι ευνοϊκές προφητείες ακούγονται ευχάριστα στ' αφτιά και δημιουργούν προσδοκίες.
    Σίγουρα αυτά είναι ωφέλιμα γιατί αναπτερώνουν το ηθικό μας και μέσω του θρησκευτικού συναισθήματος. Όμως ο ρεαλισμός, μας επαναφέρει στην ωμή πραγματικότητα και επειδή είναι χειροπιαστός, αναιρεί μύθους, επιθυμίες και όνειρα.
    Ερώτηση: Ο κ. Γράψας είναι άμοιρος ευθυνών γι' αυτά που συμβαίνουν στο στράτευμα; Δεν ήταν βασικό μέλος επιτροπών σε προμήθειες, σε επιλογές οπλικών συστημάτων, στην μπαχαλοποίηση των Ε.Δ., όπου η πολιτική παρέμβαση κυριαρχεί και οι αξιωματικοί ως εντολοδόχοι ρουσφετολογούν από απλές μεταθέσεις έως σε πιο σοβαρά θέματα κοιτάζοντας τη βιτρίνα και όχι την ουσία;
    Με λίγα λόγια ο Δ. Γράψας τα χρόνια αυτά ήταν λόγω θέσης στο προσκήνιο και επικεφαλής εκεί όπου λαμβάνονταν αποφάσεις για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Κρίνεται, λοιπόν, γι' αυτά που έπρεπε να κάνει και δεν τα έκανε, όπως και για ό,τι καλό έχει κάνει. Ο αντικαταστάτης του θα κριθεί από το έργο του κι όχι πριν ακόμη αναλάβει καταδικάζεται συγκρινόμενος με τον αποχωρούντα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. α)Έλλην Αξιωματικός ο οποίος υπογράφει έλευσιν τούρκου διοικητή στή Λάρισα,μαζί μέ μιά ωραία Ταξιαρχία τούρκων συν τω χρόνω, πώς καλείται;δέν τό λέω,δέν τό λέω...
    β)έμπειρος Αξιωματικός μού μετέφερε πώς ο Γράψας δέν δέχτηκε νά μήν αντιδράσει στό θερμόν επεισόδιον πού ετοιμάζουν οι μογγόλοι καί γι'αυτό 'απεσύρθη'. η κυρία υπέξ καί ο βαρύμαγκας πίεσαν τό τέως Αρχηγό ως τε ό,τι γίνει νά λυθεί μέ 'διπλωματική οδό' κι όχι μέ στρατιωτική αντίδρασιν.ράδιο-αρβύλα;δέν ξέρω.άν τιμάει παντελόνια,σέ περίπτωσιν πού είναι αληθές τό παραπάνω,άς βγεί στόν ελληνικό λαό νά τό πεί φόρα παρτίδα,ως τε νά τούς πάρουμε ΟΛΟΥΣ τούς υπευθύνους μέ τίς πέτρες.
    γ)άν δείτε νά αποσύρονται οι ειδικές δυνάμεις από τά νησάκια ή νά 'χαλαρώνουν' κάπως στίς επόμενες ημέρες,τότε η ΠΡΟΔΟΣΙΑ είναι δεδομένη.
    δ)πώς καλούνται οι Αρχηγοί πού δέχονται τίς διάφορες μειώσεις τής θητείας σέ ένα λαό πού απειλείται από παντού καί έχει τό μεγαλύτερο στήν Ευρώπη πρόβλημα υπογεννητικότητος;Στρατός 'επαγγελματιών';μισθοφόρων;μά αγνοούν πώς όποτε είς λαός υιοθέτησε τήν τακτική αυτή όχι πολύ μετά χρονικώς ηττήθηκε καί υποδουλώθηκε;
    ε)χωρίς νά πώ ονόματα: ο ένας αρχηγός λένε πώς είναι παλαιό κομματόσκυλο.ο άλλος έβγαλε ημερολόγια 'αυτοσυγκρατήσεως'-θαρρείς καί ο Στρατός είναι γιά παρελάσεις.γιά τούς άλλους δέν έχω ακούσει κάτι.ξέρει κάποιος κάτι άλλο νά γελάσουμε μέ τά χάλια μας;
    στ)έχω κι εγώ νά κάνω μιά προφητεία! 16 Αυγούστου ξεκινάει η πανήγυρις!ως τίς 13 Νοεμβρίου θά δούμε σημεία καί τέρατα.γιά νά δούμε,θά βγεί αληθινή;ευλόγησον...
    Π.
    Υ.Γ.ελπίζω νά μήν υπάρχει πρόβλημα δημοσιεύσεως.προσπάθησα νά είμαι προσεκτικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. o Ιωάννης Γιάγκος που βόλεψε και τα δύο του παιδιά...
    Το ένα, με το σκανδαλώδη διαγωνισμό, στο υπ. Άμυνας και το δεύτερο σε κάποια άλλη υπηρεσία στο δημόσιο...
    ΑΞΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΛΥΘΕΥΤΕΙ!

    ΤΟΥ ΧΡΥΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ...

    Ο Καραμανλής αύριο στις 10.30 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Γράψα. Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα για να εξασφαλιστεί ότι ο Δ. Γράψας δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συνοχή της κυβέρνησης Καραμανλή. Τις τελευταίες ώρες εντάθηκαν οι φήμες ότι ο απερχόμενος Α/ΓΕΕΘΑ είναι οργισμένος με την αποστράτευσή του. Θέλουν να τον καλμάρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, ο... πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα του προτείνει να θέσει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Φθιώτιδας. Η εισήγηση ήταν του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ασχολείται ακόμα με τα εσωκομματικά. Σε μια πολύ δύσκολη εκλογική περιφέρεια, από την οποία κατάγεται ο Στρατηγός. Ακούγεται μάλιστα ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, ιδιαίτερα στην Υπάτη, στην οποία μεγάλωσε. Κατά συνέπεια, κάτι καλό μπορεί να φέρει στη Ν.Δ. σκέφτονται στο Μαξίμου. Θα δείξει εάν θα φέρει καλό ή πολύ κακό με αυτά που γίνονται στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

    fimotro

    Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Παρασκευή, Αύγουστος 07, 2009

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    Π. ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλαδή ο νέος αρχηγός και οι άλλοι επελέγησαν με κριτήριο ότι απεδέχθησαν/διαπραγματεύτηκαν/συμφώνησαν στην εντολή χανούμ-τζάμπα μάγκα μουστάκα να μην αντιδράσουν στρατιωτικά σε χοντρή πρόκληση; Είναι εκ προιιμίου συν-εσκυμμένοι και αυτοί;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΑ ΟΤΙ Ο ΓΡΑΠΣΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΎΝΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΏΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΏΘΗΣΉΣ ΚΌΜΜΑΝΤΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΆ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΊΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΊΟ ????

    ΓΕΣ

    army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20090806/9.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

    BOYS WELCOME TO «THE CRAZY GREY ZONE CLUB» με βασικό μας motto το: “NO FLAGS – NO GOATS - NO TROOPS – NO CHOPPERS - NO SHIPS”.

    Ιδιαιτέρως για τον νέο Α/ΓΕΕΘΑ εύχομαι σιδηροκέφαλος, κουράγιο, καλή προετοιμασία για ακούσματα – από την εκλεγμένη πολιτική ηγεσία – παραινέσεων του Σεφαλόνιαν Αρσένιου στυλ: «Αρχηγέ, Ασε τώρα τους Κανόνες Εμπλοκής ... Εδώ έχουμε Διαπραγματεύσεις», καθώς και σε σύντομη προσθήκη στο πτητικό του «παλμαρέ» των - πιεστικώς προτεινόμενων από τους εν Ελλάδι Ανθύπατους της Φφφφσσσσσσς Boeing - F/A-18E/F Block II Super Hornets.

    Οσο για τον Κομοτηναίο Αρχηγό «Spider Man» ΦΡΑ-ΦΡΑ – το άξιο τέκνο της Θράκης – υποκλίνομαι στην γλωσσομάθειά του – και όχι μόνο - κι εύχομαι ολόψυχα … «tebrik ederiz».

    Σχετικά με τις ΔΗΘΕΝ «διαρροές» διαφόρων δημοσιογράφων (σ.σ. κομιστών ροζ CD-ROM / DVD, με ειδικότητα στις διασυνοριακές μεθόδους ελεύθερης κυκλοφορίας εκατομμυρίων ευρώ κλπ κλπ) ... ότι δηλαδή «τους τελευταίους μήνες υπήρξε σωρεία αμερικανικών και τουρκικών διαβημάτων προς την Αθήνα, με αντικείμενο την εγκατάσταση σε επιλεγμένες βραχονησίδες 1.500 ανδρών προερχόμενων από τις Ειδικές Δυνάμεις» ... μάλλον θα αγνοείτε κ. πρώην Αρχηγέ μας ότι ο γαύρος ογκόλιθος της δημοσιογραφίας μας ... ήθελε να μας «περάσει αβλαβώς» από τον «ΔημοΒερύκειον Πορθμόν» ότι δηλαδή πρόκειται για ΔΗΘΕΝ αναφορά σε μερικά εκ των πρώην στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων που – λόγω της ανεργίας – βρήκαν τα παιδιά δουλειά «φουσκωτού / μπράβου / bodyguard» κάπου στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και σε άλλες βραχονησίδες του Αιγαίου Πελάγους ... γι’ αυτό ΔΗΘΕΝ «φάγατε πόρτα» από τους πρώην σας ... άρα – ΓΙΑ ΕΜΑΣ - σημαίνει ότι είστε ΑΡΙΣΤΟΣ Αξιωματικός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. KALEDER BEY,
    O ΓΡΑΨΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ(ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ) ΜΟΝΟ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ .ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ. Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ.Iyi geceler Kaleder Bey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι γνωρίζοντες ξέρουν ποιός είναι ποιός και τί πρόσφερε στην πατρίδα.
    Τα υπόλοιπα είναι για τους αφελείς και τους κουτσομπόληδες.
    Όσο για το "παράγοντες" δεν είναι καλό να μιλώ εγώ για τον εαυτό μου. Όσοι με γνωρίζουν έχουν άποψη για το τί είμαι.
    Το "παγιδεύτηκαν" το καλύπτω στο βιβλίο μου. Εκεί γράφονται όλα, επώνυμα και με ευθύνη απέναντι σε όλους και σε όλα.
    Όποιος έχει να πει κάτι, βγαίνει και το λέει ή γράφει ένα άρθρο και το υπογράφει, για να με βάλει στη θέση μου.
    Αφού δεν γίνεται αυτό, συνεχίζουν να δουλεύουν οι "αρουραίοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αριστοτέλη (6/8/09 3:37 μμ) ο skal σου απαντά (6/8/09 4:07 μμ):
    «O Γράψας είναι ένας έντιμος και αξιοπρεπής αξιωματικός, που τίμησε τη στολή του και υπηρέτησε άξια την πατρίδα.»
    Το ίδιο πίστευα κι εγώ έχοντας γνωστούς από την Σπερχειάδα.
    Διάβασα όμως το παρακάτω ... ΚΙ ΕΦΡΙΞΑ!!!
    Λες να διάβασε το ίδιο κείμενο κι ο Κωστάκης στου Μαξίμου ... για τον «Μάχιμο»???

    Κυριακή, 24 Μάϊος 2009
    O «ΜΑΧΙΜΟΣ» ΑΡΧΗΓΟΣ (ΓΕΕΘΑ) ΚΑΙ Ο .ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΣ ΑΝΗΨΙΟΣ!
    Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια που οι ένοπλες δυνάμεις διοικούνται από τον στρατηγό Γράψα Δημήτριο, είτε από τη θέση του αρχηγού ΓΕΣ, είτε από τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Η επιλογή του έχει γίνει με καθαρά κομματικά κριτήρια καθώς είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι δεν γνωρίζει ούτε μια ξένη γλώσσα και στις συνομιλίες του με όλους τους ξένους (ακόμα και με τους Τούρκους) χρησιμοποιεί διερμηνέα!!!
    Ο κ. Γράψας υποτίθεται ότι τον ενδιαφέρει το αξιόμαχο των ΕΔ , το παίζει ακριβοδίκαιος και άμεμπτος και κόπτεται για την επάνδρωση των μάχιμων μονάδων. Κατά βάση όμως αδιαφορεί για όλα τα προβλήματα των στελεχών των Ε.Δ., ακόμα και αν αυτά αφορούν την υγεία. Να θυμίσουμε ότι έχει προσπαθήσει να διώξει από το στρατό στελέχη που αρρώστησαν χωρίς να ενδιαφέρεται για την επιβίωση των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους.
    Παρόλα αυτά ο γλωσσομαθής κ. αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρήκε από χρόνια τον τρόπο να εφαρμόζει τις «ακριβοδίκαιες» διαταγές του για όλους τους άλλους, αλλά όχι και για τα «δικά του παιδιά». Ορίστε η περίτρανη απόδειξη:
    Ο Ταγματάρχης πυροβολικού Σιωνίδης Αλέξανδρος με ΑΜ 50776 είναι ανηψιός του,(από το σόι της συζύγου του, η σύζυγος του κ.Γράψα είναι αδελφή με τον πατέρα του ταγματάρχη). Έχει λοιπόν να πατήσει το πόδι του σε μάχιμη μονάδα τουλαχιστον 10 χρόνια! Ο Έβρος και τα νησιά είναι γι΄αυτόν απαγορευμένος προορισμός. Εξηγούμε:
    -Με τις μεταθέσεις του 1999 έφυγε από την μονάδα του και ήρθε στη Αθήνα στην 180 ΜΚ/Β ΧΩΚ.
    -Με τις μεταθέσεις του 2006 (Φ.411.13/9/305069/Σ.646/24 Μαρ 2006/ΓΕΣ ΔΠΒ/1) πήγε στην Πάρνηθα(πάλι Αθήνα!) σε μία θέση «φιλέτο» σε ραντάρ της αεροπορίας!
    -Με τις μεταθέσεις του 2008 (Φ.411.12/2/269609/Σ.1105/27 Μαίου 2008/ΓΕΣ/ΔΠΒ/1) πήγε από την Πάρνηθα στην Θεσσαλονίκη, σε άλλη θέση «φιλέτο» στο Νατοικό στρατηγείο και ακόμα είναι εκεί. Όσο ο θειούλης ΑΓΕΕΘΑ είναι στα πράγματα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
    -Eίναι απορίας άξιον πως ο αξιωματικός αυτός έγινε ταγματάρχης αφού για τις προαγωγές απαιτείται και χρόνος διοικήσεως. Που διοίκησε τελικά? Ή μήπως του γράφτηκε πλασματικός χρόνος ?
    -Οι μεταθέσεις σε Εβρο και νησιά δεν πρέπει να είναι για όλους ?Πως γίνεται ο ανηψούλης να μην έχει φύγει από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για 10 χρόνια τουλάχιστον και συνεχίζει ακάθεκτος?
    Από τα παραπάνω φαίνεται ότι ο ταγματάρχης πυροβολικού Σιωνίδης Αλέξανδρος με ΑΜ 50776,την περνάει «ζάχαρη» την τελευταία δεκαετία, ενώ οι αυστηρές διαταγές του θειούλη του,οι μεταθέσεις, οι ασκήσεις και οι λοιπές δυσκολίες του στρατού, είναι για τους άλλους, όχι για αυτόν. Η καλύτερη λοιπόν ειδικότητα στο στρατό είναι «ανηψιός του κ.ΑΓΕΕΘΑ».Σου εξασφαλίζει σχεδόν το αμετάθετο όχι στην παραμεθόριο αλλά σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη!!!
    Τα παραπάνω στοιχεία είναι πέρα για πέρα αληθινά.
    Παρακαλούμε λοιπόν τον κ.ΑΓΕΕΘΑ και τα πέριξ από αυτόν γραφεία, που στελεχώνονται από τις κορούλες των κολλητών του-κυρια Πουλοπουλου και άλλες- να τα επιβεβαιώσουν ή να τα διαψεύσουν αν διαθετουν διαφορετικα στοιχεια.
    Κ.Γράψα μήπως τελικά δεν ξέρετε τίποτα, αλλά όλα οφείλονται σε τυχαία τυπογραφικά λάθη των διαταγών μεταθέσεων?
    To Λιμέρι

    ΠΗΓΗ: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

    http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/05/o_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.