1/8/09

«Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με ότι αυτή συνεπάγεται.»

Ο λαός βρίσκεται σε σύγχυση κι αυτό βολεύει τους ηγέτες που δεν επιθυμούν να βρεθούν σε δύσκολη θέση και να γίνουν δέκτες έντονης κριτικής (όπως έγινε το 2004). Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση απ’ όλους. Γνωρίζει ότι η “επένδυση” που έκανε στο “καλό κλίμα” και στον “σύντροφο” Ταλάτ έχει πατώσει. Γνωρίζει ότι είτε θα δεχθεί μιαν απαράδεκτη “λύση” στο Κυπριακό (και να δικαιωθεί ως ο “πρόεδρος λύσης”, παραδίδοντας ουσιαστικά την Κύπρο στην Τουρκία), είτε θα κεφαλαιοποιήσει τις ζημιές των “επενδύσεων” που έκανε, χωρίς λύση του Κυπριακού.
«Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με ότι αυτή συνεπάγεται.»

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούσαμε τον πρόεδρο Χριστόφια να επαναλαμβάνει με στόμφο, με τον ιδιότυπο τρόπο του, που “φωνάζει” ότι δεν δέχεται οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις, τις πιο πάνω επιδιώξεις του στο Κυπριακό. Προκύπτει ότι η περιλάλητη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας έχει αποκτήσει διάφορες “ουρές” και “κεφαλές” και αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουν οι ταγοί μας για να μας “πουλήσουν” την λύση (όπως είπε ο “εκλαμπρότατος” Πήτερ Μίλλετ, “ύπατος αρμοστής”, τοποτηρητής του Βρετανικού Στέμματος στην πατρίδα μας). Με τον Δημήτρη Χριστόφια στο τιμόνι, οδηγηθήκαμε από την “Δ.Δ.Ο. με το σωστό περιεχόμενο” στο “συνεταιρικό κράτος Δ.Δ.Ο. με ότι αυτή συνεπάγεται”. Μετακινηθήκαμε δηλαδή, από μία ουτοπία, σε μια τρισχειρότερη.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός ψυχολόγος, για να καταλάβει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας εξοργίζεται όταν κάποιοι σπέρνουν ζιζάνια εναντίον της Δ.Δ.Ο. Γι’ αυτό, κάθε τρείς και λίγο, σπεύδει να το τονίσει, για να το χωνέψουμε: «Η λύση, θα είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με ότι αυτό συνεπάγεται!» Με το γνωστό αφοπλιστικό ύφος προσπαθεί να καταπνίξει τις οποιεσδήποτε ενστάσεις ή και αμυδρές ελπίδες για αλλαγή πορείας στο Κυπριακό. Είναι εμφανές αυτό που μας υποδεικνύει: Εγώ κάνω κουμάντο κι έτσι θα γίνει, θέλετε δε θέλετε! Πάρτε το απόφαση, θα δεχθείτε αυτή τη λύση. Είμαστε μικροί, ηττηθήκαμε το 74, η διεθνής κοινότητα έχει κουραστεί με το Κυπριακό και δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γενικά, αυτά που μας υποβάλλουν οι ξένοι, έχουν πλέον ως κύριο εκφραστή τους τον ίδιο τον πρόεδρο της απειλούμενης με διάλυση (μέσω μιας ρατσιστικής και αντιδημοκρατικής “λύσης”), Κυπριακής Δημοκρατίας. Και όλοι μαζί, ξένοι και δικοί, μας ξεκουφαίνουν συνεχώς, με το ίδιο τροπάρι: «Αρπάξτε την ευκαιρία γιατί δε θα υπάρξει άλλη.»

Όμως, τι ακριβώς συνεπάγεται αυτή η λύση; Έχουν συνειδητοποιήσει οι απλοί πολίτες, πού οδηγούμαστε; Πώς θα επηρεαστεί η ζωή, η καθημερινότητά μας, πώς θα αντικρίζουμε το μέλλον; Πέραν από τις συνταγματικές πτυχές, που έχουν αναλυθεί κατά κόρον, ποιος εξετάζει ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στη ζωή των απλών ανθρώπων; Θα απολαμβάνουμε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ή θα πρέπει να το χωνέψουμε ότι θα είμαστε “πολίτες” και “άνθρωποι”, (προσέξτε τα εισαγωγικά), μειωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών; Οι ενδείξεις πάντως δεν είναι θετικές! Ήδη ο πρόεδρος δήλωσε ότι… «… η στασιμότητα κι η απραξία στο όνομα της ατόφιας λύσης και της ατόφιας ελευθερίας, οδηγεί τον τόπο μας στην τελική και ολοκληρωτική καταστροφή και στη διχοτόμηση.» Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Ουσιαστικά ζητά από τον λαό του να μην ονειρεύεται ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πολύ λιγότερα (αυτά που θα επιτρέπει η ανελεύθερη λύση της Δ.Δ.Ο. που ο ίδιος, χωρίς ίχνος σεβασμού προς την ετυμηγορία του λαού στο δημοψήφισμα, επιδιώκει). Από την “κολοβωμένη ελευθερία” του 1960, με πρόεδρο τον Χριστόφια, οδεύουμε στην “μειωμένη ελευθερία”. Για πρώτη ίσως φορά στα παγκόσμια χρονικά, ηγέτης ζητά από τον λαό του να αποδεχθεί την υποδούλωσή του.

Το μέγα ερώτημα είναι: Τι στ’ αλήθεια συνεπάγεται αυτή η λύση; Φροντίζουν κάποιοι να θολώσουν τα νερά, νομίζοντας ότι ο λαός δεν καταλαβαίνει. Επαναλαμβάνοντας ο πρόεδρος τόσο συχνά την πιο πάνω φράση, προσπαθεί να προσγειώσει και να προλειάνει το έδαφος για τον “οδυνηρό συμβιβασμό”; Μάλλον ναι! Ήδη οι εφιαλτικές πρόνοιες είναι γνωστές (εκ περιτροπής προεδρία, κατάργηση της δημοκρατίας, αποδοχή παραμονής εποίκων, συνεταιρικό κράτος κ.α.), αλλά φροντίζει με κάποιες “δηλώσεις επικάλυψης” να τις… σκεπάσει. Δηλώνει, π.χ., ότι επιδιώκει “λύση αρχών”, χωρίς να υποχωρεί από τις αρχές της δημοκρατίας. Με τέτοιες γενικόλογες φράσεις αφήνει να αιωρείται το νεφελώδες περιεχόμενο της υπό συζήτηση λύσης συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Με το περιτύλιγμα, “λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους” γίνεται η προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι συζητούμε κάτι διαφορετικό από την Δ.Δ.Ο. του σχεδίου Ανάν που ο λαός απέρριψε με το συντριπτικό 76%.

Ο λαός βρίσκεται σε σύγχυση κι αυτό βολεύει τους ηγέτες που δεν επιθυμούν να βρεθούν σε δύσκολη θέση και να γίνουν δέκτες έντονης κριτικής (όπως έγινε το 2004). Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση απ’ όλους. Γνωρίζει ότι η “επένδυση” που έκανε στο “καλό κλίμα” και στον “σύντροφο” Ταλάτ έχει πατώσει. Γνωρίζει ότι είτε θα δεχθεί μιαν απαράδεκτη “λύση” στο Κυπριακό (και να δικαιωθεί ως ο “πρόεδρος λύσης”, παραδίδοντας ουσιαστικά την Κύπρο στην Τουρκία), είτε θα κεφαλαιοποιήσει τις ζημιές των “επενδύσεων” που έκανε, χωρίς λύση του Κυπριακού. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον του Κυπριακού. Θα είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο τελευταίος πρόεδρος της Κ.Δ.; Θα είναι αυτός που στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης λύσης, θα δεχθεί να υποβιβαστεί από πρόεδρος σε κοινοτάρχης (και με την υπογραφή που θα βάλει θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την βιωσιμότητα του Κυπριακού Ελληνισμού); Δυστυχώς, λόγω της τακτικής που ακολουθείται στις συνομιλίες (ο λαός να βρίσκεται στο σκότος, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης) δεν ξέρουμε τι ακριβώς μας περιμένει.

Προκύπτει λοιπόν ότι υπάρχουν από τώρα οι ενδείξεις για το… «ότι αυτή συνεπάγεται» και δεν χρειάζεται ούτε καν η ανεπτυγμένη φαντασία μας για να προβλεφθεί το μέλλον. Εκτός από την “διαφώτιση” που παρέχει ο πρόεδρος με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του, υπάρχει και το “πλούσιο έργο” που έχει να επιδείξει η διακυβέρνηση Χριστόφια σε νευραλγικούς τομείς όπως είναι η παιδεία, η άμυνα και η επικοινωνία. Ξεχωρίζει η επαναλαμβανόμενη δήλωση (που ανακατώνει το στομάχι μας), ότι θα πρέπει να το χωνέψουμε ότι στην Ομοσπονδιακή Κύπρο δε θα κυβερνούν οι Έλληνες.

Επιστρατεύθηκε η πολυδιαφημιζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Υπουργού Παιδείας του Α.Κ.Ε.Λ., που φαίνεται ότι άλλο στόχο από τον αφελληνισμό της Ελληνικής Παιδείας, δεν έχει. Πολλά από τα έργα του υπουργού (και όχι μόνον η προσπάθεια, μέσω των εισαγωγικών με “G.C.E.”, να γίνει η αγγλική γλώσσα η επίσημη γλώσσα του πανεπιστημίου Κύπρου), καταμαρτυρούν ότι ο τελικός στόχος είναι, μέσω του αφελληνισμού της παιδείας, να μειωθούν οι αντιστάσεις του Κυπριακού Ελληνισμού.

Παράλληλα, καλλιεργείται κλίμα τρομοκρατίας με συλλήψεις πολιτών, απλώς γιατί αντιτίθενται στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Στόχος είναι, να φοβούνται οι πολίτες να διαδηλώσουν, για να μπορεί, όπως είπαμε, να πωληθεί πιο εύκολα η λύση. Στην Εθνική Φρουρά έχουν απαγορευθεί κάποια συνθήματα που η κυβέρνηση θεωρεί ως σοβινιστικά. «Το σύνθημα… «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε κι εμάς, που δονούσε την ατμόσφαιρα στα Κ.Ε. Νεοσυλλέκτων, έχει καταστεί παράνομο από αυτή την διακυβέρνηση. Από ποιον θα περιμένουμε βοήθεια από δω κι εμπρός; Από τους αδέσμευτους; Θα φωνάζουν μήπως οι στρατιώτες συνθήματα υπέρ της “ψευδοεπαναπροσέγγισης”; Τόσο πολύ έπεισε ο Ταλάτ για τις καλές του προθέσεις;

Όσον αφορά την επικοινωνιακή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, επιστρατεύτηκαν όχι μόνον κομματικοί μηχανισμοί, αλλά και οι κυβερνητικοί, φίλια προς την κυβέρνηση Μ.Μ.Ε. και γκρίζα και μαύρη προπαγάνδα. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν οι πάντες ότι όποιος ότι όποιος είναι αντίθετος με την… “από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους” λύση, είναι σοβινιστής, ακραίος, υβριστής της πολιτικής του προέδρου και δε θέλει λύση.

Ο “Ακελικός οδοστρωτήρας” έχει πάρει μπρός και δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Όλα αυτά συμβαίνουν με την στήριξη του ΔΗ.ΚΟ. και της Ε.Δ.Ε.Κ. και είναι να αναρωτιέται κανείς, πώς θα μπορέσει η ηγεσία αυτών των κομμάτων να πείσει για την αξιοπιστία της, όταν θα χρειαστεί να ορθώσει ανάστημα για να αντισταθεί σε μια απαράδεκτη λύση (αν δηλαδή το αποφασίσει). Δυστυχώς, την ώρα που γράφονται αυτά, τα άλλοτε “απορριπτικά κόμματα” ΔΗ.ΚΟ. και Ε.Δ.Ε.Κ. συσκέπτονται για τις λίστες των διορισμών στους ημικρατικούς. Υπάρχει δηλαδή μεγάλος κίνδυνος, λόγω των “ωφελημάτων της εξουσίας” που προτιμούν να απολαμβάνουν κάποιοι, να αποδυναμωθούν περαιτέρω οι απορριπτικές δυνάμεις του κέντρου. Κάτι τέτοιο, θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα.

Όταν γίνονται αυτά στην Κύπρο, πριν από την λύση, φανταστείτε ποιες θα είναι οι συνθήκες στη μετά τη λύση εποχή. Φανταστείτε…, πώς θα είναι η ζωή στην Κύπρο σε ένα συνεταιρικό κράτος Δ.Δ.Ο. με Τούρκο πρόεδρο και Τούρκους υπουργούς να συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Φανταστείτε πώς θα εκπροσωπούν την Κύπρο στο εξωτερικό και ποια εθνικά συμφέροντα θα εξυπηρετούν. Φανταστείτε τι θα διδάσκονται τα ελληνόπουλα στα σχολεία. Φανταστείτε την οικοπεδοποίηση των στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς και την πώληση των όπλων για τριάκοντα αργύρια, για να γίνει η Κύπρος πιο εύκολη λεία για τους στρατηγούς της Άγκυρας. Φανταστείτε τον εξευτελισμό όταν οι τουρκοκύπριοι (και οι έποικοι κλέφτες των περιουσιών μας, που θα έχουν εν τω μεταξύ νομιμοποιηθεί) θα περπατούν περήφανα ανάμεσά μας γιατί θα είναι κυρίαρχοι και ανώτεροι από εμάς αφού η ψήφος τους θα μετρά οκταπλάσια από τη δική μας. Φανταστείτε την ντροπή και την ανασφάλεια που θα νιώθουμε. Φανταστείτε ποια πατρίδα είναι που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Φανταστείτε, τέλος, τον “συνωστισμό” στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, των Ελλήνων που θα φεύγουν, μη μπορώντας ν’ αντέξουν να ζουν εξευτελισμένοι, σαν “σύγχρονοι ραγιάδες” στην πατρίδα τους.

Ούτε “Κασσάνδρες” είμαστε, ούτε “καταστροφολόγοι”, ούτε “αρνητές της λύσης”. Ούτε και φαντασιόπληκτοι. Είμαστε ρεαλιστές γιατί γνωρίζουμε, έστω και επιδερμικά, την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και επειδή είμαστε θύματα της Τουρκικής αρπακτικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που στο τέλος θα μετατρέψει, (αν δεν αλλάξουμε ρότα), την Κύπρο σε ένα Νατοϊκό προτεκτοράτο με αφέντη την Τουρκία, η οποία θα διευκολύνει τους φονιάδες των λαών (κατά το Α.Κ.Ε.Λ.) Αμερικάνους στην εφαρμογή των σχεδίων τους. Γι’ αυτό και επιβάλλεται όλοι να βάλουν την φαντασία τους να δουλέψει, γιατί ίσως αυτό στο τέλος σώσει τον τόπο από νέα δεινά. Όσοι το κάνουν, πιθανώς να αντιληφθούν, πού οδηγούμαστε. Ίσως στο τέλος καταλάβουν… τι στ’ αλήθεια συνεπάγεται η λύση συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε το πιο πάνω άρθρο στην εφημερίδα σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος (31.7.2009)
antistasi.org

12 σχόλια:

  1. ...Ο Πρόεδρο μας δεν είχε ποτέ ένα βιοποριστικό επάγγελμα η εργασία πλην της έντονης κομματικής του έμμισθης δραστηριότητας που είχε από νεαρή ηλικία. Το να πιστεύεις στον κουμμουνισμό δεν είναι κακό. Οι νεαροί μάλιστα έβλεπαν τον κουμμουνισμό με την ιδεολογική θεωρητική του μορφή μακριά από την πραγματική εφαρμογή του και πίστευαν με πάθος σ’ αυτό. Όμως υπάρχει ένα μέτρο σε όλα και αν το πάθος αυτό μετατρέπεται σε φανατισμό τότε το μυαλό παύει να έχει την ανεξαρτησία και την άνεση να μεταπείθεται στοιχείο απαραίτητο σε ανθρώπους με ευρύτητα πνεύματος Όταν ο Πρόεδρος μας από παιδική ηλικία μέχρι την ηλικία της ωριμότητας ενεργούσε μόνο κομματικά και με φανατισμό αυτό είναι πρόβλημα.

    Ο Πρόεδρος θέλει να προετοιμάσει τους Ελληνοκύπριους να δεχτούν μια «συμβιβαστική» λύση που κατ’ εκείνον χρειάζεται να αποφεύγονται εκδηλώσεις Ελληνικότητας που θα δημιουργήσουν, κατά την γνώμη του, προβλήματα με τους Τουρκοκύπριους. Δυστυχώς ή δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί ότι είναι αδύνατο να εμποδίσεις την εκδήλωση της εθνικής ταυτότητας ανθρώπων απλώς διότι το ζητάς. Και τι ενοχλεί εάν υπάρχουν εκδηλώσεις Ελληνικότητας των Ελληνοκυπρίων και ακόμη της ιστορίας τους αφού ο σκοπός είναι να γίνεται σεβαστή η εθνική ταυτότητα κάθε κοινότητας της Κύπρου από την άλλη κοινότητα; Παρεμπιπτόντως γιατί ενοχλεί το σύνθημα «Ελλάς Ελλάς σκέπασε κι εμάς»;

    Εμείς δεν βρισκόμαστε υπό κατοχή; Η Ελλάς δεν είναι εγγυήτρια δύναμη; Κατ’ ακρίβεια αυτό που εκφράζεται σαν παράκληση έπρεπε να είναι απαίτηση. Όταν πολεμάς την εθνική ταυτότητα κάποιου τον προσβάλλεις είτε Έλληνας είναι είτε Τούρκος. Και τι ενοχλεί το σύνθημα ότι «η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι απαράδεκτη λύση»; Δεν επιτρέπεται από την δημοκρατία; Από την άλλη είναι χαρακτηριστικό οξυδέρκειας να πρέπει να κρύβουμε την δυσφορία μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την αδιάλλακτη συμπεριφορά των Τούρκων σε σχέση με την λύση του Κυπριακού; ...http://pontiki.com.cy/index.php/2/3081.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Φανταστείτε τι θα διδάσκονται τα ελληνόπουλα στα σχολεία. Φανταστείτε την οικοπεδοποίηση των στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς και την πώληση των όπλων για τριάκοντα αργύρια, για να γίνει η Κύπρος πιο εύκολη λεία για τους στρατηγούς της Άγκυρας. Φανταστείτε τον......."

    Αυτά όλα είναι τίποτα!
    Φανταστείτε ολόκληρη την Ευρώπη, όμηρο του veto της διορισμένης από την Άγκυρα, Τ/Κ κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἐρωτήσεις πρός τόν sub92 καί τόν Σάββα; Ὑπάρχει ἔντυπο ἤ ραδιοτηλεοπτικό μέσο τό ὁποῖο νά εἶναι ὑπέρ τοῦ Χριστόφια;
    Ὁ Χριστόφιας δέν θά προχωρήσει σέ δημοψήφισμα; Κι ἄν τό κάνει, καί ἡ ἀπάντηση εἶναι ἀρνητική θά σταματήσει ἐκεῖ;
    Θά σκαρφιστοῦν Ἀμερικανοί, Βρετανοί μαζί μέ τόν Χριστόφια καί τόν θίασο τους κάποιο θερμότατο ἐπεισόδιο ὥστε ἡ ἀπάντηση τῶν Ἑλληνοκυπρίων νά εἶναι σίγουρα θετική;
    Καί ποιός μοῦ λέει ὅτι ἀκόμα κι ἄν στό δημοψήφισμα, ἐάν διεξαχθεῖ ποτέ, ἡ ἀπάντηση εἶναι ἀρνητική γίνεται μιά μικρή ἀλλαγή ἀπό πλευρᾶς Χριστόφια καί ἡ ἀπάντηση βρίσκεται θετική.
    Τά δημοσιεύματα σέ κυπριακό καί ἑλληνικό τύπο πού διαβάζω μέχρι αὐτήν τή στιγμή γιά τό κυπριακό δέν ἔχω βρεῖ τίποτα θετικό κι ὅλα λίγο ὥς πολύ δείχνουν τήν ἀναίσχυντη πολιτική τοῦ ΑΚΕΛ καί τῶν κομμάτων πού ἀπαρτίζουν τήν «κυπριακή» κυβέρνηση.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο εδώλιο στέλνουν την Κυπριακή Δημοκρατία επτά Ελληνοκύπριοι, με αγωγή που κατέθεσαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, καταγγέλλοντας ευνοϊκή μεταχείριση που τυγχάνουν σε βάρος τους από το Κράτος οι Τουρκοκύπριοι.
    Στην αγωγή τους, οι Ελληνοκύπριοι υποστηρίζουν ότι, με βάση το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη που διέπει το Κοινοτικό Δίκαιο, έχουν παραβιαστεί και εξακολουθούν να παραβιάζονται από την Κυπριακή Δημοκρατία τα ατομικά τους δικαιώματα και ιδίως το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση και το δικαίωμα ελευθερίας και προσωπικής ασφάλειας, για τους ακόλουθους πιο κάτω λόγους:
    Πρώτον, από την μη υποβολή σε τεχνικό έλεγχο καταλληλότητας (MOT) των οχημάτων των Τουρκοκυπρίων που φέρουν πινακίδες της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» και που διέρχονται από τις κατεχόμενες προς τις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, από τον Απρίλιο του 2003, οπόταν άνοιξαν τα οδοφράγματα, μέχρι και σήμερα.
    Δεύτερον, από τηναπαλλαγή των Τουρκοκύπριων οδηγών, της υποχρέωσης κατοχής αδειών οδικής χρήσης ή και οδικού μεταφορέα ή και επαγγελματικών αδειών οδηγήσεως, τα οχήματα των οποίων φέρουν πινακίδες της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» και που διέρχονται από τις κατεχόμενες στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.
    Τρίτον, από την απαλλαγή τους από την υποχρέωση κατοχής αδειών οδήγησης ή και άδειας κυκλοφορίας των Τουρκοκυπρίων, που κατέχουν την ιδιότητα του «πολίτη» της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» και που διακινούνται με τα οχήματά τους, που είναι εγγεγραμμένα στη λεγόμενη «ΤΔΒΚ», στις ελεύθερες περιοχές.
    Τέταρτον, για την παροχή, χωρίς την εφαρμογή οιωνδήποτε εισοδηματικών κριτηρίων, δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή και άλλων ιατροφαρμακευτικών ωφελημάτων, στους Τουρκοκύπριους που έχουν την ιδιότητα του «πολίτη» της λεγόμενης «ΤΔΒΚ», από τον Απρίλιο του 2003 και εντεύθεν.
    Οι παραπονούμενοι Ελληνοκύπριοι, στην αγωγή τους, αξιώνουν την έκδοση δικαστικού διατάγματος, με το οποίο θα απαγορεύεται στην Κυπριακή Δημοκρατία να συνεχίσει την παραβίαση των συνταγματικών ατομικών τους δικαιωμάτων, με την παροχή επιπρόσθετων δικαιωμάτων και ωφελημάτων στους Τουρκοκύπριους. Αξιώνουν, παράλληλα, γενικές και τιμωρητικές αποζημιώσεις από τη Δημοκρατία για την παραβίαση των ατομικών τους δικαιωμάτων. Την αγωγή, καταχώρησαν εκ μέρους των παραπονουμενων Ελληνοκυπρίων, οι δικηγόροι Ξενής Ξενοφώντος και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης. Εντός τωνημερών αναμένεται να καταχωρηθεί στο Δικαστήριο και η έκθεση απαιτήσεως, συγκεκριμενοποιώντας έτσι τις θεραπείες που ζητούν οι ενάγοντες Ελληνοκύπριοι από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    πηγή: http://web.me.com/tanea_london/greeknews-tanea.com/NewsCyprus2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο εδώλιο στέλνουν την Κυπριακή Δημοκρατία επτά Ελληνοκύπριοι, με αγωγή που κατέθεσαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, καταγγέλλοντας ευνοϊκή μεταχείριση που τυγχάνουν σε βάρος τους από το Κράτος οι Τουρκοκύπριοι.
    Στην αγωγή τους, οι Ελληνοκύπριοι υποστηρίζουν ότι, με βάση το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη που διέπει το Κοινοτικό Δίκαιο, έχουν παραβιαστεί και εξακολουθούν να παραβιάζονται από την Κυπριακή Δημοκρατία τα ατομικά τους δικαιώματα και ιδίως το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση και το δικαίωμα ελευθερίας και προσωπικής ασφάλειας, για τους ακόλουθους πιο κάτω λόγους:
    Πρώτον, από την μη υποβολή σε τεχνικό έλεγχο καταλληλότητας (MOT) των οχημάτων των Τουρκοκυπρίων που φέρουν πινακίδες της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» και που διέρχονται από τις κατεχόμενες προς τις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, από τον Απρίλιο του 2003, οπόταν άνοιξαν τα οδοφράγματα, μέχρι και σήμερα.
    Δεύτερον, από τηναπαλλαγή των Τουρκοκύπριων οδηγών, της υποχρέωσης κατοχής αδειών οδικής χρήσης ή και οδικού μεταφορέα ή και επαγγελματικών αδειών οδηγήσεως, τα οχήματα των οποίων φέρουν πινακίδες της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» και που διέρχονται από τις κατεχόμενες στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.
    Τρίτον, από την απαλλαγή τους από την υποχρέωση κατοχής αδειών οδήγησης ή και άδειας κυκλοφορίας των Τουρκοκυπρίων, που κατέχουν την ιδιότητα του «πολίτη» της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» και που διακινούνται με τα οχήματά τους, που είναι εγγεγραμμένα στη λεγόμενη «ΤΔΒΚ», στις ελεύθερες περιοχές.
    Τέταρτον, για την παροχή, χωρίς την εφαρμογή οιωνδήποτε εισοδηματικών κριτηρίων, δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή και άλλων ιατροφαρμακευτικών ωφελημάτων, στους Τουρκοκύπριους που έχουν την ιδιότητα του «πολίτη» της λεγόμενης «ΤΔΒΚ», από τον Απρίλιο του 2003 και εντεύθεν.
    Οι παραπονούμενοι Ελληνοκύπριοι, στην αγωγή τους, αξιώνουν την έκδοση δικαστικού διατάγματος, με το οποίο θα απαγορεύεται στην Κυπριακή Δημοκρατία να συνεχίσει την παραβίαση των συνταγματικών ατομικών τους δικαιωμάτων, με την παροχή επιπρόσθετων δικαιωμάτων και ωφελημάτων στους Τουρκοκύπριους. Αξιώνουν, παράλληλα, γενικές και τιμωρητικές αποζημιώσεις από τη Δημοκρατία για την παραβίαση των ατομικών τους δικαιωμάτων. Την αγωγή, καταχώρησαν εκ μέρους των παραπονουμενων Ελληνοκυπρίων, οι δικηγόροι Ξενής Ξενοφώντος και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης. Εντός τωνημερών αναμένεται να καταχωρηθεί στο Δικαστήριο και η έκθεση απαιτήσεως, συγκεκριμενοποιώντας έτσι τις θεραπείες που ζητούν οι ενάγοντες Ελληνοκύπριοι από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    πηγή: http://web.me.com/tanea_london/greeknews-tanea.com/NewsCyprus2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τον ψηφισατε τον αρχιλουκουμα,λουστειτε τον.ουτε για κλητηρας δεν κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..Ὁ Χριστόφιας δέν θά προχωρήσει σέ δημοψήφισμα; Κι ἄν τό κάνει, καί ἡ ἀπάντηση εἶναι ἀρνητική θά σταματήσει ἐκεῖ;

    Ιόαλε αναζητησε τα δυο αυτα θέματα πρόκειται για τις τελευταίες εξελίξεις.

    1) ΑΚΕΛ - Σογέρ αποφάσισαν να πολεμήσουν τον Ταλάτ!

    2) Στέφανος Στεφάνου κατά Άντρου Κυπριανού

    Ειναι νωρίς ακόμα για όποια άλλη απάντηση μην ξεχνάμε την ρήση "θα το φέρνουμε ξανά και ξανά μεχρι να το αποδεχθούν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Sub92, μήπως αὐτό πού τελικῶς γίνει νά εἶναι ἡ ἀναγνώριση τοῦ ψευδοκράτους μέ κάποια ἀνταλλάγματα πρός τούς Ἑλληνοκυπρίους; Μήπως τελικῶς οἱ Ἑλληνοκύπριοι διαισθάνοντας ὅτι θά τά χάσουν ὅλα νά προβοῦν σέ μία τέτοια κατεύθυνση, μιά καί οἱ ἑλληνικές κυβερνήσεις, εἰδικά ἀπό δῶ καί πέρα, θά ἔχουν νά ἀντιμετωπίσουν πολλά καί ποικίλα προβλήματα;

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιόαλε οι Τούρκοι με την εισβολή του 1974 δεν επέτυχαν όσα ήθελαν το αποδυκνείουν τα σχέδια ειρήνευσης τύπου ΑΝΑΝ.Η Λύση είναι μία, Η Τουρκία να καταστεί υπόλογη για την εισβολή στην ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και να απολογηθεί για αυτήν, Η Εισβολή της Τουρκίας ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 37% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ να γίνει η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΣ Ελληκοκυπριακής Πολιτικής και τότε πίστεψε με θα δείς πολλά να ανατρέπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδιαφερον τι πρωτεινει ο Γ. Ματσος (λυση "γ") :
    [ #7, #12 , Αντίβαρο ]

    " [...] Όσο για τη διχοτόμηση ως "λύση", ας μην μπαίνουμε σε ψεύτικα διλήμματα. Στην πραγματικότητα, οι υπάρχοντες δρόμοι είναι τρεις: α) λύση τύπου Ανάν (τουρκική κυριαρχία στο Βορρά και επικυριαρχία στο Νότο), β) νόμιμη διχοτόμηση (η λύση των "δύο κρατών" στην οποία παίρνουμε λίγο έδαφος από το κατακτημένο και εκχωρούμε το υπόλοιπο οριστικά στην Τουρκία) και γ) παράνομη διχοτόμηση (η σημερινή κατάσταση, από την οποία ελπίζουμε να βγούμε όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων που σήμερα είναι εις βάρος μας). Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα, επιλέγω το "γ". Για το λόγο ότι είναι το μόνο που μπορεί να αλλάξει αύριο. Τα άλλα δύο, από τη στιγμή που αποφασιστούν, δεν έχουν επιστροφή και οι Τούρκοι, αφού πάρουν νόμιμα, σχεδόν όλα όσα έχουν σήμερα παράνομα, αύριο θα ζητήσουν κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα, όπως κάνουν πάντα. "

    Dimokritos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστα sub !

    Ενδιαφερων τι προτεινει και ο Γ. Ματσος (δες λυση "γ") [ #7, #12 , Αντίβαρο ] :

    " [...] Όσο για τη διχοτόμηση ως "λύση", ας μην μπαίνουμε σε ψεύτικα διλήμματα. Στην πραγματικότητα, οι υπάρχοντες δρόμοι είναι τρεις: α) λύση τύπου Ανάν (τουρκική κυριαρχία στο Βορρά και επικυριαρχία στο Νότο), β) νόμιμη διχοτόμηση (η λύση των "δύο κρατών" στην οποία παίρνουμε λίγο έδαφος από το κατακτημένο και εκχωρούμε το υπόλοιπο οριστικά στην Τουρκία) και γ) παράνομη διχοτόμηση (η σημερινή κατάσταση, από την οποία ελπίζουμε να βγούμε όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων που σήμερα είναι εις βάρος μας). Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα, επιλέγω το "γ". Για το λόγο ότι είναι το μόνο που μπορεί να αλλάξει αύριο. Τα άλλα δύο, από τη στιγμή που αποφασιστούν, δεν έχουν επιστροφή και οι Τούρκοι, αφού πάρουν νόμιμα, σχεδόν όλα όσα έχουν σήμερα παράνομα, αύριο θα ζητήσουν κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα, όπως κάνουν πάντα. "

    Dimokritos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας είναι σε εγρήγορση οι Κύπριοι γιατί με τον Κουμουνιστή τη Ντόρα το Χοντρό και το Γιωργάκη τους βλεπω να γίνονται Γιουσουφάκια?
    Να αφήσουν τις σεφταλιές και τα χαλούμια και να λαδώσουν κανένα Καλάζνικωφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.