21/8/09

Η διάλυση των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων

Σημεία και τέρατα φαίνεται να υπάρχουν στο συμφωνημένο έγγραφο των 30 σελίδων, όπως προέκυψε από τις πολλές συναντήσεις του Προέδρου Χριστόφια με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Στο κεφαλαιώδες θέμα της ασφάλειας φαίνεται να έχει συμφωνηθεί ως γενική αρχή η αποστρατιωτικοποίηση, η οποία απογυμνώνει τη χώρα από τις δικές της στρατιωτικές δυνάμεις.

Η διάλυση των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

Σημεία και τέρατα φαίνεται να υπάρχουν στο συμφωνημένο έγγραφο των 30 σελίδων, όπως προέκυψε από τις πολλές συναντήσεις του Προέδρου Χριστόφια με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Στο κεφαλαιώδες θέμα της ασφάλειας φαίνεται να έχει συμφωνηθεί ως γενική αρχή η αποστρατιωτικοποίηση, η οποία απογυμνώνει τη χώρα από τις δικές της στρατιωτικές δυνάμεις.
Στο νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας δεν νοείται χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μη συμμετέχει με τις δικές της ένοπλες δυνάμεις στην ΚΕΠΑ. Στο σύστημα ασφάλειας και άμυνας της Ευρώπης δηλαδή και στον υπό δημιουργία Ευρωστρατό. Για την αριθμητική παρουσία της ΤΟΥΡΔΥΚ και της ΕΛΔΥΚ δεν γίνεται λόγος στο έγγραφο, αλλά είναι φανερό ότι οι κατοχικές δυνάμεις θα αλλάξουν όνομα και θα μετονομαστούν σε ΤΟΥΡΔΥΚ. Δεν αναφέρεται να έχει συμφωνηθεί συγκεκριμένος αριθμός στρατιωτών και οι λεπτομέριες αφέθηκαν να διασαφηνιστούν στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών. Δηλαδή, αντί να επιτευχθεί με τον όρο αποστρατιωτικοποίηση η «αποχώρηση των εισβολέων», τα στρατεύματα κατοχής, μειωμένα μεν, θα νομιμοποιηθούν και θα απογυμνωθεί η Κύπρος από τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς της.
Είναι γνωστό πόσο καιρό αγωνίζεται η Κύπρος να νομιμοποιήσει το στρατό της και να τον κάνει αποδεκτό στην Ευρώπη και στους Αμερικανούς. Από το 1964 όλοι βυσσοδομούν να απογυμνώσουν την Κύπρο και θα έρθουμε τώρα, μετά από τόσες οδύνες, να τους το κάνουμε δώρο. Και να σκεφτεί κανείς ότι η λύση που θα επιτευχθεί θα είναι από οδυνηρή μέχρι άθλια. Δύο κρατικά μορφώματα αποαναγνωρισμένα και η Τουρκία επικυρίαρχος. Οι πρόσφυγες δεν επιστρέφουν και παίρνουν αποζημιώσεις ψίχουλα. Κάποιοι αποζημιώνονται στο ελάχιστο από τις περιουσίες που εγκατέλειψαν οι Τουρκοκύπριοι στα ελεύθερα εδάφη.
Η συμφωνία για δήθεν αποστρατιωτικοποίηση είναι παραλλαγή του σχεδίου Ανάν.
Είναι η χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να υπάρξει, γιατί αν το θέμα παρέμενε ανοικτό, θα μπορούσε την υστάτη η Κύπρος να περισώσει την παρουσία των ενόπλων της δυνάμεων. Τώρα θα τρέχει να κάνει παρανομίες με ειδικές δυνάμεις και δήθεν προεδρικά συντάγματα. Τώρα οι Τούρκοι θα μουλαρώσουν και θα επιμείνουν σε πλήρη διάλυση της Εθνοφρουράς, ενώ για την ΤΟΥΡΔΥΚ θα επικαλούνται τις συμφωνίες του '60 και τη νεότερη επικύρωσή τους.
Καλοί γνώστες των παρασκηνίων των συνομιλιών εξεπλάγησαν για την ευκολία με την οποία ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αποδέχθηκε τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Αυτό που προβληματίζει είναι η ευκολία με την οποία η δική μας πλευρά αποδέχθηκε να μην έχει στρατιωτικές δυνάμεις, δίπλα από το γεωγραφικό όγκο της επεκτατικής Τουρκίας, που θα ασκεί στο διηνεκές ρόλο επικυρίαρχου στην περιοχή. Η Ελλάδα είναι φανερό ότι στην αδυναμία της να βοηθήσει την απελευθερωτική προσπάθεια της Κύπρου, αποποιείται του ρόλου της στην περιοχή. Η Τουρκία, με τη νερόβραστη ρύθμιση, θα αφεθεί να διαφεντεύει ολόκληρη την επικράτεια της χώρας. Οι Αμερικανοί και οι άλλοι σχεδιαστές του παγκόσμιου συστήματος ασφάλειας του δυτικού κόσμου θα γνωρίζουν για την Ανατολική Μεσόγειο ότι υπάρχει ως μόνη αξιόπιστη δύναμη οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας. Αυτό που συμφωνήθηκε, αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, συνιστά τη μεγαλύτερη υποχώρηση που έγινε από της εισβολής. Χωρίς να επιτύχουμε, δηλαδή, πρόοδο στην απελευθέρωση εδαφών, χωρίς να διασφαλιστεί ότι ο τουρκικός στρατός θα αρχίσει να αποχωρεί, σπεύσαμε να συμφωνήσουμε ότι θα διαλύσουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις.
Έλεος, τι κάνουμε και με ποια λαϊκή εξουσιοδότηση; Μετά διερωτόμαστε γιατί υπάρχει φυγοστρατία και έλλειψη ενδιαφέροντος της νεολαίας για την πατρίδα. Η νεολαία έχει ένστικτο ότι όλα καταρρέουν και βλέπει προς τα έξω. Όλα έχουν ισοπεδωθεί και δεν υπάρχει όραμα ελευθερίας. Καθημερινά υποχωρούμε στους εισβολείς και στους υποτελείς τους. Πού θα πάει αυτός ο κατήφορος, πού θα σταματήσει η αφέλειά μας; Θα φύγει και αυτή η Κυβέρνηση και θα μας μείνουν οι έποικοι, η εκ περιτροπής προεδρία και η αποστρατιωτικοποίηση από το στρατό μας. Ο λαός θα απορρίψει ό,τι κτίζεται, αλλά οι υποχωρήσεις θα μείνουν και θα μας κατατρύχουν. Δεν μπορεί η χώρα μας, που ζει και αναπνέει δίπλα από εστίες σύγκρουσης και ανάφλεξης, κοντά στον εδαφικό όγκο της Τουρκίας, να απογυμνωθεί από τις δικές της δυνάμεις. Όταν λέμε αποστρατιωτικοποίηση, πρέπει να εννοούμε από ξένους στρατούς, όχι από το δικό μας.

Στο συμφωνημένο έγγραφο των 30 σελίδων, όπως προέκυψε από τις πολλές συναντήσεις του Προέδρου Χριστόφια με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ φαίνεται να υπάρχουν σημεία και τέρατα.Στο κεφαλαιώδες θέμα της ασφάλειας φαίνεται να έχει συμφωνηθεί ως γενική αρχή η αποστρατιωτικοποίηση, η οποία απογυμνώνει τη χώρα από τις δικές της στρατιωτικές δυνάμεις.Στο νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας δεν νοείται χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μη συμμετέχει με τις δικές της ένοπλες δυνάμεις στην ΚΕΠΑ. Στο σύστημα ασφάλειας και άμυνας της Ευρώπης δηλαδή και στον υπό δημιουργία Ευρωστρατό. Για την αριθμητική παρουσία της ΤΟΥΡΔΥΚ και της ΕΛΔΥΚ δεν γίνεται λόγος στο έγγραφο, αλλά είναι φανερό ότι οι κατοχικές δυνάμεις θα αλλάξουν όνομα και θα μετονομαστούν σε ΤΟΥΡΔΥΚ.Δεν αναφέρεται να έχει συμφωνηθεί συγκεκριμένος αριθμός στρατιωτών και οι λεπτομέριες αφέθηκαν να διασαφηνιστούν στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών. Δηλαδή, αντί να επιτευχθεί με τον όρο αποστρατιωτικοποίηση η «αποχώρηση των εισβολέων», τα στρατεύματα κατοχής, μειωμένα μεν, θα νομιμοποιηθούν και θα απογυμνωθεί η Κύπρος από τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς της.Η συμφωνία για δήθεν αποστρατιωτικοποίηση είναι παραλλαγή του σχεδίου Ανάν.
Το πιο σημαντικό είναι ότι- για την εν λόγω εξέλιξη- φαίνεται να ΜΗΝ είναι ενήμερος ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο οποίος βρίσκεται στην μέγγενη και έχει βραχυκυκλωθεί από κομματόσκυλα του ΑΚΕΛ που άλωσαν την Εθνική Φρουρά και τώρα βάλθηκαν να την διαλύσουν.
pontiki.com.cy

25 σχόλια:

  1. Σέ ἕνα σχόλιο εἶχα κατηγορηθῆ ὅτι ἐπιζητῶ πραξικοπήματα τύπου Σαμψών. Δυστυχῶς ἐπαληθεύομαι κάθε μέρα γιά τόν ρόλο τοῦ κυρίου Χριστόφια. Οἱ Κύπριοι πρέπει νά τόν παύσουν. Μέ ἤ χωρίς πραξικόπημα. Σίγουρα ὑπάρχουν νόμιμες διαδικασίες ὅπως οἱ συνολικές διαμαρτυρίες, τουτέστιν ἔξω ἀπό τό προεδρικό μέγαρο ἄς μαζευτοῦν 100.000 Κύπριοι καί ἄς μοῦ πεῖ κάποιος ὅτι δέν θά ἔχει ἀποτέλεσμα. Μιά κακή λύση τοῦ Κυπριακοῦ θά μᾶς βάλει ὅλους ὁμήρους καί ἀπό δῶ καί πέρα θά χορεύουμε στούς ρυθμούς τῶν μισητῶν Τούρκων καί Βρετανῶν.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά είμαστε σίγουροι για αυτό...??σαν ανέκδοτο μου ακούγεται..!!το να διαλύεις το στρατό είναι σαν να διαλύεις...τι να πώ....!!!!πιστεύει κανείς οτι θα το δεχτεί ο λαός όσο κοιμισμένος και νάναι??οι στρατιωτικοί θα πειθαρχίσουν???συγνώμη για τις επιηκώς ανόητες ερωτήσεις αλλά το διάβασα 3 φορές για να πιστέψω αν τα μάτια μου βλέπαν καλά..!!!!και ο οπλισμός θα κοπεί και θα διαλυθεί σε καμμία υψικάμινο?????χαχαχα...ε...αυτό μου θυμίζει οταν το Βυζάντιο κατήργησε το ναυτικό του..και εμπιστεύτηκε την επ'αμοιβή φύλαξη στους Ενετούς αν δεν κάνω λάθος..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν οι εκλογές μπορούν με κάποιο τρόπο να γίνουν νωρίτερα,
    ή αλλιώς καθημερινά συλαλλητήρια ώστε να αναγκαστεί
    ο Χριστόφιας να μην υπογράψει με τον Ταλάτ ΤΙΠΟΤΑ !!!
    Και στις επόμενες εκλογές, τον πούλο που λέμε....
    Α ρε Τάσσο !!!!
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά, καλά κάνει ο Χριστόφιας: Τι τον χρειαζόμαστε τον Στρατό, αφού μάς προστατεύει η Παναγία; Πρώτος διδάξας ήταν ο Βυζαντινός Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Θ' ο Μονομάχος που το 1050 κατήργησε το Βυζαντινό Ναυτικό, γιατί οι καλόγεροι τού είπαν ότι μάς προστατεύει η Παναγία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω θεωρω με τετοιες προτασεις ο χριστοφιας θα ξαναψηφιστει ,
    η νεολαια που ειναι ο μελλον του τοπου θα κατχειικροτησει μια τετοια κινηση ,
    στην Κυπρο που πηγαινουν στρατο πριν απο τις σπουδες ,τωρα δεν θα πηγαινουν καθολου ,

    εντυπωσιακη κινηση , εγω νομιζω θα σαρωσει στις εκλογες

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά, έτσι είναι η κατάσταση. Οι Κύπριοι υποστηρικτές του Χριστόφια ζητούν λύση τώρα. Από συζητήσεις που έχω κάνει με μερικούς από αυτούς, μου είπαν ότι δέχονται αποστρατικοποίηση της νήσου. Υπάρχουν χώρες, λένε, που δεν έχουν στρατό. Έτσι και η Κύπρος. Αυτήν την λύση θεωρούν την πιο βιώσιμη, μιας και πόλεμο δεν έχουν δύναμη να κάνουν (δικαιολογία πιστεύω). Αυτά είπαν Κύπριοι συνομιλητές μου, που ανήκουν στις Κυπριακές Ε.Δ.

    Το κακό για μένα, είναι ότι δέχονται να συνομιλήσουν με τους Τούρκους ενώ αυτοί διατηρούν τόσες χιλιάδες στρατό κατοχής. Αφού δεν φοβούνται και συνομιλούν, αντί να καταγγείλουν (επίσημα) τον στρατό κατοχής στον ΟΗΕ και αλλού (κάτι που δεν έχει γίνει), τότε το παιχνίδι στην Κύπρο έχει κριθεί. ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ.

    θα έπρεπε να δεχθούν συνομιλίες αφού αποσυρθούν οι δυνάμεις κατοχής, να το θέσουν θέμα σε όλους τους διεθνείς φορείς και να φανούν οι Τούρκοι αδιάλλακτοι. Αυτό εννοώ πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι καθαρά θέμα οπτικής!ο Χριστόφιας με βάση την λογική και τις ιδέες του δρα (κομμουνισμός-διεθνισμός-ανθελληνισμός) οπότε μην περιμένουμε από τον άνθρωπο αυτό να δράσει προς άλλη κατεύθυνση!δεν πρέπει να τον κατηγορούμε ως "ανθέλληνα"¨γιατί ακριβώς αυτό είναι και το χει για καμάρι του ο άνθρωπος,το θέμα είναι αυτοί που τον ψήφισαν να αντιδτραφούν και η κυπριακοή κοινωνία που τον εξέλεξε να ξαναγίνει τμήμα του ελληνικού Έθνους στο σύνολό της,γιατί έτσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα αφήστε το καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε να τελειώνουμε λέω εγώ μπάς και τους πετάξουμε όλους μαζί στη θάλασσα.
    Συντομεύετε κύριε Χριστόφια,κάντε ότι έχετε να κάνετε γρήγορα για να σας πάρει όλους μαζί μετά ο αέρας.
    Ξεπουλήστε αυτά που θα ξεπουλήσετε για να μας κάνουν το πέσιμο τα μογγολάκια.Μόνο τότε θα ξυπνήσει το ζώο ο Έλληνας απο τον λήθαργο.
    Άιντε να τελειώνουμε λέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου όπως στρώσουν ας κοιμηθούν ανεξάρτητο κράτος είναι ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Μονάχα μετά μην ζητάνε και τα ρέστα ή χείρα βοηθείας.

    F-22 Raptor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 21 Αύγουστος 2009 4:40 μμ
    ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ!!!!.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ρε παιδιά, καλά κάνει ο Χριστόφιας: Τι τον χρειαζόμαστε τον Στρατό, αφού μάς προστατεύει η Παναγία; Πρώτος διδάξας ήταν ο Βυζαντινός Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Θ' ο Μονομάχος που το 1050 κατήργησε το Βυζαντινό Ναυτικό, γιατί οι καλόγεροι τού είπαν ότι μάς προστατεύει η Παναγία"

    Αυτή τη χαζομάρα που την βασίζεις;πως λες κάτι τέτοιο χωρίς να παραθέτεις πηγή;που το διάβασες στον...Ρασσιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είμαστε όλοι Χριστοφάκηδες ρε φίλε. Αν όμως οι μαλακίες αυτές υπερψηφιστούν σε δημοψήφισμα με μεγάλη πλειοψηφία, πολλοί θα ρίξουμε μαύρη πέτρα πίσω μας όσο οδυνηρό κι αν είναι αυτό. Ηλίθιοι "ηγέτες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και κάτι ακόμα. Χείρα βοηθείας από την Ελλάδα δεν περιμένει κανείς πια, είναι γνωστό ότι είμαστε η κακοήθεια στο "υγιή" κατά τα άλλα ελλαδικό κορμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φ-22 Ραπτορ, πρωτο: αφου δεν ενδιαφερεσε ας μην εκανες σχολιασμο.
    Δευτερο: Οι ανοησιες του τυπου "η Κυπρος ειναι ανεξαρτητο κρατος", "η Κυπρος αποφασιζει και η Ελλας συμπαρισταται" καθως επισεις και η υπερμετρη ηλιθιοτητα του "Η Κυπρος ειναι μακρια" ειναι νοοτροπιες που μας οδηγησαν στο σημειο που βρισκομαστε σημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ. ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Ο ΙΩΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΗΝ ΓΑΥΓΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΕΣΜΕΝΟΙ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΤΕ, ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΓΑΝΕ ΑΡΚΟΥΔΕΣ.
    ΠΟΣΟ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ! ! !
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το έχω πει πολλές φορές σε διαφορα blogs αλλά και στο δικό μου: του Χριστόφια - που προσωπικά δεν τον θεωρώ και το πιό χαρακτηριστικό δείγμα υψηλού IQ - του υποσχέθηκαν το Νόμπελ Ειρήνης, και ο "λεβέντης" τσίμπησε! Και εχει βάλει σκοπό του να το πάρει με κάθε κόστος! Δεν είναι μόνο οι ιδεολογικές πεποιθήσεις του, είναι η εν γένει αδυναμία του να συλλάβει με το μυαλό του τις "παγίδες" των Τούρκων...
    Ελπίζω η Κύπρος να μην το πληρώσει ακριβά!
    ΥΓ το 1974 έμεινε ζωντανή η ελπίδα με ελεύθερα τα 2/3 του νησιού! Αν προχωρήσουν τα σχέδια των Τούρκων με την ευλογία Χριστόφια-ΑΚΕΛ και αυτή η τελευταία ελπίδα θα σβήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ιδέα! Ας ενσωματώσουν την ΕΦ στον στρατό κατοχής, να γίνει ένα πράμα, ναι είναι όλοι ήσυχοι και ελεύθεροι. Ε, Καταστρόφια; Δεν σκίζει η ιδέα; Αν πετύχει, το Νόμπελ το έχεις στο τσεπάκι. Τώρα βέβαια, ίσως δεν θέλει ο Μπασμπούγ να σας έχει ίσα κι όμοια στο στράτευμα... σας προτιμά σκυφτούς μπροστά του κι όχι όρθιους και δίπλα του... είναι ένα πρόβλημα κι αυτό... αλλά εσύ Καταστρόφια είσαι αποφασισμένος για όλα...κάλλιο Τούρκος Νομάρχης και λίρες τουρκίας παρά Ευρωπαίος ηγέτης και Ευρώ...ε;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΗΝ ΓΑΥΓΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΕΣΜΕΝΟΙ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΤΕ, ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΓΑΝΕ ΑΡΚΟΥΔΕΣ.
    ΠΟΣΟ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ! ! !
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    Τυφλός εἶσαι ἐσύ! Διότι ἐδῶ, δέν εἴμαστε κομματόσκυλα οὔτε προσκυνᾶμε κάποιο κόμμα. Ἐσύ προσκυνᾶς καί δέν βλέπεις τί γίνεται στην Κύπρο. Ἄνοιξε τά ματάκια σου καί διάβασε καί καμμιά κυπριακή ἐφημερίδα. Ὅταν ἔρθουν οἱ ἐκλογές μή σοῦ πέσει ἡ σημαία μέ τό σφυροδρέπανο. Καί κάτι ἅλλο, οἱ ταγοί μας εἶναι καί ταγοί σου, δυστυχῶς γιά ὅλους. Κοῖτα τί γίνεται στήν Ἀττική τυφλέ, τώρα. Δέν σέ νοιάζει, βέβαια.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΜΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΠΟΥ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΛΑ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ "ΦΤΙΑΞΟΥΝ" ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ STAGE. ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ.
    ΚΑΤ΄ ΕΦΗΜΙΣΜΟΝ ΑΚΟΥΓΕΡΤΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
    ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΕΜΑΙΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΘΕΝΗ ΑΛΛΑ ΑΠΩΛΕΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΝΤΟΙΥΦΕΚΙΑ.
    ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.
    ΑΝ Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΧΟΥΝΤΕΣ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΛΗΜΕΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΧΑΡΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΠΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΘΕΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥΣ;
    ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ..
    Π.Χ. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.
    ΚΥΡΙΟΙ, ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΣ ΜΕΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΓΕΣ ΣΕΡ ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΩΝΥΜΕ 12:51,
    ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΚΙΑΥΤΗ.
    ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΚΩΡΙΑΚΟ ΣΠΡΕΥ ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΠΟΛΥ.
    ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.
    ΕΙΣΑΙ ΘΥΜΑ. ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΠΕΣ.
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΞΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΡΑΓΙΑΣ, ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ. ΜΕ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ.
    ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΒΛΕΠΕΙΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.
    ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ.ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.
    ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ.
    'Η ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ;
    ΞΥΠΝΑ ΘΑΝΑΣΗ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΣΕ ΤΡΟΚΩΛΑΡΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟ. ΦΙΛΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ;
    ΤΑ ΠΑΠ... ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΙΩΝΤΑΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ.
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΕ 20 - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΞΥΠΝΑΤΕ.!!!
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργο από την Πάτρα ακόμα καλοκαίρι είναι,πήγαινε σε καμία παραλία,βρες κανένα κοριτσάκι να ηρεμήσεις,πάρε και κανένα ηρεμιστικό κι άσε τα άλλα για τους πιο ενημερωμένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΦΙΛΕ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ.
    ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 27 ΦΕΥΓΩ ΜΕ ΑΔΕΙΑ. ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
    ΝΑ΄ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ούτε νοιάζει κανέναν πόσα μπάνια έκανες ούτε που είναι η θάλασσα ούτε πότε πας με άδεια. Μπορείς και έτσι να κοιμάσαι. Ξύπνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ. ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ."

    ρε πανέξυπνε, κι επειδή οι χουντικοί την πούλησαν το 74, δε γίνεται σήμερα να την πουλήσουν οι αριστεροί;
    Καλά θα ήταν έτσι,να ήταν στραβός μόνο ο ένας και ...εξ αντιδιαστολής ο άλλος να ήταν καλός και μάλιστα...για πάντα! Πολύ ώριμη η σκέψη σου!Πόσο χρονών είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

    Το κουβαδάκι σου και σ’ άλλη παραλία το ξέρεις ;
    Ασε μας ρε φίλε με τις γνωστές παπαρολογίες του ΚΚΕ / ΞΥΡΙΖΑ. Τους έχουμε μάθει τόσα και τόσα και τόσα και άλλα τόσα χρόνια. Δεν μας πείθεις και δεν παίθεις κανέναν.
    Και την προπαγάνδα του κόμματος σου αλλού. Εδώ μέσα σεν πιάνει.
    Κι αν κάνεις ή δεν κάνεις ή θα κάνεις μπάνια ξέρεις που τα χρεώνουμε.
    ΞΥΠΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ. ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ / ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ. ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ; ΜΕ.....ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ; ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ; ΑΜ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.......

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΚΕ / ΞΥΡΙΖΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΝΑΝ (Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ;;;;)
    ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.