8/8/09

Ευχές για λύση του Κυπριακού και διάλυση της Εθνικής Φρουράς

Την ευχή και την ελπίδα του χρόνου τέτοια μέρα να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα ώστε να μη χρειάζεται να έχουμε στρατό, εξέφρασε χθες ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, προσθέτοντας πως «όλων οι προσπάθειες είναι να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα με ειρηνικά μέσα και όλοι μαζί, Ε/κ και Τ/κ, να ζήσουμε ειρηνικά στην πατρίδα που μας γέννησε και μας ανάθρεψε».

Ανέφερε, ωστόσο, πως ενόσω υπάρχουν Τούρκοι στρατιώτες στο νησί, ενόσω κατέχεται η μισή Κύπρος, δεν θα υπάρχει εφησυχασμός και η έγνοια μας θα είναι η συνεχής ενίσχυση, ενδυνάμωση και αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, ούτως ώστε να αποτρέψουμε την όποια εχθρική επιβουλή.
Οι δηλώσεις Παπακώστα έγιναν ύστερα από την τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2009 Β' ΕΣΣΟ, στο ΚΕΝ Λάρνακας, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη, του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, βουλευτών και συγγενών των νεοσυλλέκτων.
Μετά την ορκωμοσία οι νεοσύλλεκτοι πήραν άδεια μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να περάσουν το σαββατοκύριακο με τους δικούς τους.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ
Ικανοποίηση
Στις δηλώσεις του ο υπουργός, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές, τους διοικητές όλων των ΚΕΝ της Κύπρου, την ηγεσία και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, ανέφερε ότι «πραγματικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος από την όλη παρουσίαση των νεοσυλλέκτων. Πιστεύω και εύχομαι ότι η 2009 Β ΕΣΣΟ θα είναι ίσως η καλύτερη, και αυτό το εννοώ» είπε.

Για τον Λιμνίτη
Κληθείς να σχολιάσει τα έργα που κάνουν οι κατοχικές «Αρχές» στον Λιμνίτη, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «παρακολουθούμε το θέμα. Δεν ξέρουμε το σκοπό για τον οποίο κάνουν αυτή την εμβάθυνση, αλλά εμείς έχουμε πληροφορίες τις οποίες αξιοποιούμε και θα γνωρίζουμε ποιος ακριβώς είναι ο στόχος τους» είπε, και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να προετοιμάζονται για να ''γιορτάσουν'' την επέτειο του 1964 των Κοκκίνων».


Ο «Νικηφόρος»
Ερωτηθείς κατά πόσο θα πρέπει να θεωρείται οριστική η ματαίωση της στρατιωτικής άσκησης «Νικηφόρος» της Εθνικής Φρουράς, ο υπουργός απάντησε αρνητικά. «Όχι δεν υπάρχει τίποτε το οποίο να μας πείθει ότι δεν θα γίνει η άσκηση. Οι προετοιμασίες θα γίνονται και θα το δούμε στην πορεία εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η άσκηση» είπε.
Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι νωρίς ακόμα, δεδομένου ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου, και «δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε από τώρα τα εάν θα γίνει ή όχι η άσκηση ''Νικηφόρος''. Αυτό είναι πολιτικό θέμα, είναι πολιτική απόφαση και θα τη δούμε στην πορεία» σημείωσε.

O Γ. Ομήρου
Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στην Κύπρο και το Αιγαίο επιβάλλει συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου και διατήρηση της αμυντικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκτιμά ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Τα παραπάνω δήλωσε χθες ο κ. Ομήρου μετά την ορκωμοσία στο ΚΕΝ Πάφου. Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι «η τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο εκφράζεται με την εκβάθυνση του λιμανιού στα Κόκκινα, και στο Αιγαίο με τις μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου» σημείωσε.

10 σχόλια:

  1. .....να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα ώστε να μη χρειάζεται να έχουμε στρατό.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ;
    Ή ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΘΤΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Imagine there's no Heaven
    It's easy if you try
    No hell below us
    Above us only sky
    Imagine all the people
    Living for today

    Imagine there's no countries
    It isn't hard to do
    Nothing to kill or die for
    And no religion too
    Imagine all the people
    Living life in peace

    You may say that I'm a dreamer
    But I'm not the only one
    I hope someday you'll join us
    And the world will be as one

    Imagine no possessions
    I wonder if you can
    No need for greed or hunger
    A brotherhood of man
    Imagine all the people
    Sharing all the world

    You may say that I'm a dreamer
    But I'm not the only one
    I hope someday you'll join us
    And the world will live as one

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ στη διάλυση της Εθνικής Φρουράς
    ΟΧΙ στην παρτίδα σκάκι των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Κύπρο
    ΟΧΙ στα Τουρκικά, Βρετανικά, Αμερικανικά συμφέροντα εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου
    ΟΧΙ στην "επανένωση"
    ΟΧΙ στην αλλαγή της σημαίας και του εθνικού ύμνου
    ΟΧΙ στην "ομοσπονδία"
    ΟΧΙ στην επανάληψη της ιστορίας

    ΝΑΙ στην ένωση με την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ωστε να μην χρειάζεται να έχουμε στρατό" δηλαδή να μην χρειάζεται να πληρώνουμε.
    Ρεμάλια ε ρεμάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Imagine there's no countries
    It isn't hard to do
    Nothing to kill or die for
    And no religion too
    Imagine all the people
    Living life in peace

    δεν φταίνε οι χώρες και οι θρησκείες για τους πολέμους, αλλά τα μυαλά των ανθρώπων! Σκέψου ότι άνθρωποι της ίδιας εθνικότητας και της ίδιας θρησκείας έχουν πολλές φορές πολεμήσει μεταξύ τους (εμφύλιοι πόλεμοι),σκέψου ότι σήμερα σκοτώνονται άνθρωποι επειδή απλώς , είναι οπαδοί διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων! Οι άνθρωποι πάντα θα έχουν διαφορές μεταξύ τους και διαφορετικές απόψεις για το οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο(ευτυχώς!)και πάντα κάποιοι θα φτάνουν στη σύγκρουση(δυστυχώς!).Κι όλα αυτά που λέει το τραγούδι να εκλείψουν , θα βρεθούν άνθρωποι να σκοτωθούν ακόμα και για ασήμαντα ή χαζά θέματα! Οπότε καταλαβαίνεις ότι αλλού είναι το πρόβλημα κι ότι αυτό το τραγούδι με το οποίο ίσως όλοι μας, ενίοτε έχουμε αφελώς χαζοχαρεί, ως αμερικανοτραφείς που είμαστε μέσω tv και σινεμά, απλά δεν στέκει, όχι γιατί αυτά που λέει δύσκολα θα ήταν εφικτά, αλλά γιατί έχει εντελώς λάθος βάση,όπως εξήγησα παραπάνω.Ο στιχουργός μπορεί να είχε τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά στην πορεία άλλο του βγήκε!
    Μάλλον δεν κάθησες ποτέ να σκεφτείς τους στίχους του κι έμεινες απλά στο life in peace που θέλει, αλλά δεν συνδέεται με τα υπόλοιπα .

    Τελικά αυτό το τραγούδι έχει επικίνδυνα υπερεκτιμηθεί και σίγουρα μπορεί ν'αποτελέσει τον ...ύμνο της κακής παγκοσμιοποίησης ( = ισοπέδωση κάθε διαφορετικότητας μεταξύ των ανθρώπων και απώλεια του πλούσιου ανθρώπινου πολιτισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Τελικά αυτό το τραγούδι έχει επικίνδυνα υπερεκτιμηθεί και σίγουρα μπορεί ν'αποτελέσει τον ...ύμνο της κακής παγκοσμιοποίησης"

    Έτσι είναι ακριβός.

    Φαίνεται όμως ότι η α-πίστευτη υπεραπλούστευση του έχει γίνει πιστευτή από πολλούς.

    Εννοείται ότι το έβαλα ειρωνικά.
    Στοιχηματίζω ότι και ο ίδιος ο Lennon, γνώριζε την ματαιότητα του, όταν το έγραφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηello!!
    τις ιδιες δηλωσεις δεν εκανε και ο mister Al(a)banos. ότι δεν χρειαζόμαστε τοσους εξοπλισμους πριν λίγο καιρό!!! Ξυπνάτε επιτέλους πού θέλουν να μας καταλήξουν αυτοί κύριοι.
    Α ρε αλήτες της αριστεράς και της ΔΗΘΕΝ προόδου, μάλλον της οπισθοδρόμησης και του κομπαρσισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Εννοείται ότι το έβαλα ειρωνικά."

    είπα κι εγώ, ο gregoire ; !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άντε Παπακώστ-Αγα, αφού νοιάζεσαι τόσο για την ενοποίηση της νήσου και την εξ αυτής κατάργηση της Ε.Φ. κάλεσε τους "ειρηνοποιούς" να έλθουν και στο υπόλοιπο νησί να τα πάρουν όλα να ζήσετε κι εσείς καλά κι αυτοί καλύτερα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.