6/8/09

Σύλληψη τριών Αμερικανών στα σύνορα του Ιράν με το ιρακινό Κουρδιστάν

Εκπρόσωπος των ιρανικών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε σήμερα τη σύλληψη των τριών Αμερικανών κοντά στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Σύμφωνα με αντικυβερνήτη του Κουρδιστάν Ιράτζ Χασανζαντέχ, οι τρεις Αμερικανοί συνελήφθησαν στο Μαλάχ Χορ κοντά στην πόλη Μαριβάν.
"Οποιος προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στη χώρα από τα σύνορα της επαρχίας του Κουρδιστάν συλλαμβάνεται", τόνισε."Είναι σίγουρα Αμερικανοί. Δε γνωρίζουμε εάν είναι τουρίστες ή όχι. Τους ανακρίνουμε", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.Nooz.gr

Επιβεβαιώνει επίσημα το Ιράν τη σύλληψη τριών Αμερικανών, οι οποίοι φαίνεται πως πέρασαν κατά λάθος στο ιρανικό έδαφος από το ιρακινό Κουρδιστάν την περασμένη Παρασκευή κάνοντας πεζοπορία.
Η Τεχεράνη αμφισβητεί ότι είναι τουρίστες και κατηγορεί τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την υπόθεση για προπαγάνδα.«Είναι σίγουρα Αμερικανοί. Δεν γνωρίζουμε εάν είναι τουρίστες ή όχι. Τους ανακρίνουμε» δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος των ιρανικών υπηρεσιών ασφαλείας.Ο ίδιος ανέφερε πως οι τρεις Αμερικανοί συνελήφθησαν στο Μαλάχ Χορ κοντά στην πόλη Μαριβάν.«Όποιος προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στη χώρα από τα σύνορα της επαρχίας του Κουρδιστάν συλλαμβάνεται» τόνισε.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν μετέδωσαν ότι η υπόθεση χρησιμοποιείται από τη Δύση για προπαγάνδα και αμφισβήτησαν ότι οι συλληφθέντες είναι πεζοπόροι, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «στρατιωτικούς».Οι Αμερικανοί που κρατούνται είναι ο Σιν Μπάγερ, δημοσιογράφος από τη Μινεσότα με έδρα τη Μέση Ανατολή, η σύντροφός του Σάρα Σόουρντ και ο Τζόσουα Φάταλ από την Πενσιλβάνια, ο οποίος είναι ιρακινής καταγωγής.Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι οι συλληφθέντες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των συνοριοφυλάκων και πέρασαν στην ιρανική επικράτεια από το Κουρδιστάν την περασμένη Παρασκευή.Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τουρίστες που χάθηκαν κάνοντας πεζοπορία στα βουνά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.