6/8/09

«Ο Ζακ Σιράκ γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του Αραφάτ»

Σύμφωνα με πρώην συνεργάτη του εκλιπόντος
Ενας πρώην συνεργάτης του πρώην ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ υπαινίχθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του Αραφάτ.
Ο Μπασάμ Αμπού Σαρίφ επισήμανε ότι ο Αραφάτ πέθανε σε νοσοκομείο στις 11 Νοεμβρίου 2004,σε ηλικία 75 ετών, όταν πρόεδρος ήταν ο Σιράκ.Πέθανε από επιπλοκές που προκλήθηκαν από στομαχική γρίπη.Ακολούθησε θρόμφωση που κατέληξε σε εγκεφαλικό.
Τα ακριβή αίτια της στομαχικής γρίπης δεν ανακοινώθηκαν,αλλά Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι τον δηλητηρίασε με τροφή,ποτά η φάρμακα όταν ήταν υπό πολιορκία στα γραφεία του στην Ραμάλα.
Η εφημερίδα New York Times εξασφάλισε τα γαλλικά ιατρικά αρχεία του Αραφάτ όπου αναφέρεται ότι στα δείγματα του αίματός που εστάλησαν σε διάφορα εργαστήρια δεν βρέθηκαν ίχνη τοξικών ουσιών,ούτε είχε πρόβλημα σε συκώτι η νεφρούς.
Ο Αμπού Σαρίφ έκανε έκκληση σε απεσταλμένους της Φατάχ του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ,που βρίσκονται στη Βηθλεέμ,να συγκροτήσουν μία επιτροπή που θα εξετάσει τα αίτια του θανάτου του Αραφάτ.Σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα,χθες,κατηγόρησε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι δεν έκανε αρκετά για να εξακριβωθούν τα αληθή αίτια του θανάτου του Αραφάτ.
Την Τρίτη,ο Αμπάς σε συνέδριο της Φατάχ,μετά από τις επικρίσεις που δέχθηκε μέσα από το δικό του κίνημα,υποσχέθηκε να συνεχιστεί η έρευνα για να βρεθεί η αλήθεια για τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ.
Nαυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Έτσι κάπως "φάγανε" και τον Χριστόδουλο...γιατί δεν τον πηγαίνανε και δεν τους πήγαινε.Ισως και τον Μαύρο Καβαλλάρη και τον Ι.Μεταξά.Τα τζουτζέκια τους τα αφήνουν ήσυχα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.