23/8/09

Το Κουρδικό Ζήτημα, οι διεθνείς διαστάσεις του και οι πρόσφατες εξελίξεις


Του Όμηρου Φωτιάδη

Ο Κούρδος Ηγέτης Α. Οτζαλάν, προέβη πρόσφατα σε βαρυσήμαντες δηλώσεις σχετικά με την πιθανότητα επίλυσης του Κουρδικού προβλήματος.
Η βαρύτητα των λόγων του Κούρδου Ηγέτη και η τεράστια πολιτική και διεθνής τους σημασία, ελπίζουμε να γίνουν αντιληπτά και από την Ελληνική Πολιτεία, η οποία κάποια στιγμή, θα πρέπει να αντιληφθεί, το μέγεθος και την ευρύτερη γεωπολιτική διάσταση του Κουρδικού ζητήματος.
Το Κουρδικό ζήτημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα απασχολήσει σοβαρά την διεθνή κοινότητα τα επόμενα έτη. Το Κουρδικό ζήτημα θα διαμορφώσει το ευρύτερο χάρτη της Εγγύς και Μέσης Ανατολής καθώς και τον ενεργειακό-γεωπολιτικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής, από τα Βαλκάνια και την Κασπία, έως το Αφγανιστάν και την Αλγερία. Η τόσο ευαίσθητη και επίσης σημαντική διαχείριση των υδάτινων πόρων της Μέσης Ανατολής, επίσης «περνάει» μέσα από το ίδιο το Κουρδιστάν (τη Μεσοποταμία που διαρρέουν οι ποταμοί Τίγρης και Ευφράτης) και από το ίδιο το Κουρδικό ζήτημα.
Το σημαντικότερο για εμάς, η ίδια η ύπαρξη της Τουρκίας εξαρτάται αποκλειστικά από την έκβαση του Κουρδικού ζητήματος, γεγονός που έχουν «διαγνώσει» οι μεγάλες δυνάμεις, προεξάρχουσας της Αμερικής.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, το σημαντικότερο θέμα που συζήτησε με την τουρκική κυβέρνηση αλλά και με τους ηγέτες των Κούρδων της Τουρκίας, τους οποίους φρόντισε να συναντήσει, ήταν το Κουρδικό, και μάλιστα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Κατά τα φαινόμενα, τελικά η Τουρκία θα υποχρεωθεί να συνομιλήσει με τον έγκλειστο στη φυλακή του Ιμραλί Κούρδο Ηγέτη, διαφορετικά δεν πρόκειται να υπάρξει ουδεμία προοπτική ουσιαστικού διαλόγου με την Κουρδική πλευρά. Οι πιθανότητες να βρεθεί η Τουρκία μπροστά σε μια τεράστια «Κουρδική Ιντιφάντα» είναι πλέον πολύ μεγάλες.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποχρέωσε, στην κυριολεξία, την Τουρκία να «λύσει» το Κουρδικό ζήτημα, καθώς οποιοδήποτε «σενάριο» και «υπόθεση» σχετικά με τους διάφορους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της Ευρώπης, είτε αφορά τα ενεργειακά θέματα είτε την Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία, σχετίζεται σε «σημεία κλειδιά» τα οποία έχουν άμεση σχέση και εξάρτηση με το «Κουρδικό Ζήτημα».
Τα «Κλειδιά» του «Κουρδικού Ζητήματος», σε τμήμα που αφορά τους Κούρδους της Τουρκίας, τα κρατάει ο αδιαμφισβήτητος Ηγέτης των Κούρδων της Τουρκίας και όχι μόν, ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Η πολυπόθητη «Κουρδική Ενότητα» έχει σχεδόν επιτευχθεί. Ο Κούρδος Ηγέτης του Βορείου Ιράκ, Μεσούτ Μπαρζανί, με σύνεση και πολιτική σοφία, αντελήφθη πλέον πως οι διαχρονικές ενδοκουρδικές συγκρούσεις μέχρι τώρα ήταν καταστροφικές για το Κουρδικό Εθνος. Αντελήφθη ότι μόνον η «Κουρδική Ενότητα» εγγυάται την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα και του δικού του Κουρδικού Κράτους. Κατά τα φαινόμενα και σύμφωνα με δικές του πρόσφατες δηλώσεις, ο Μπαρζανί δεν πρόκειται πλέον σε καμία περίπτωση να σηκώσει τα όπλα εναντίον του ΡΚΚ, και οι Τούρκοι το ξέρουν πάρα πολύ καλά αυτό.
Το ΡΚΚ και οι αντάρτες του είναι μια δύναμη που στην ουσία λετουργεί σαν μια ασπίδα για το κουρδικό κράτος απέναντι στην Τουρκία, ενώ το οι ίδιοι οι Κούρδοι της Τουρκίας αποτελούν κατά κάποιο τρόπο το «μακρύ χέρι» του Μπαρζανί μέσα στην Τουρκία, και θα το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και ανάλογα με την εκάστοτε συμπεριφορά της Τουρκίας, απέναντί του. Τα εκατομμύρια των Κούρδων της Τουρκίας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόσκεινται στο ΡΚΚ, αποτελούν την εγγύηση της βιωσιμότητας του υπό ίδρυση Κουρδικού Κράτος του Βορείου Ιράκ.
Ο Μπαρζανί θέλει να διασφαλίσει με τις δυνάμεις του τον επικίνδυνο Αραβικό νότο, αφήνοντας τον Τουρκικό βορά στους αδελφούς του ΡΚΚ.
Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους γείτονες, Συρία και Ιράν.
Τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της Μοσούλης του Κιρκούκ, που γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθούν στην επικράτεια του Νοτίου Κουρδιστάν, τα οποία διαχειρίζονται οι ΗΠΑ, μπορούν να βρουν «διέξοδο» μόνο προς τις θαλάσσιες περιοχές της Ν/Α Τουρκίας. Οι σχεδιαζόμενοι αγωγοί μεταφοράς υδρογονανθράκων, διέρχονται αποκλειστικά από Κουρδικές περιοχές τις οποίες ελέγχει απόλυτα το ΡΚΚ.
Όλα αυτά είναι γνωστά και στους Τούρκους και στους Αμερικάνους, αλλά και σε μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητος.
Το ΡΚΚ δεν είναι μια «τρομοκρατική οργάνωση» όπως αποκαλείται διεθνώς, προς «τέρψιν της Τουρκίας»... Είναι μια τεράστια οργάνωση της οποίας οι οπαδοί ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, στην Τουρκία, τις γύρω περιοχές και την Ευρώπη.
Το ΡΚΚ δεν είναι μια «οργάνωση»... είναι αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο Λαϊκό Κίνημα παγκοσμίως, με εθνικό-απελευθερωτικό χαρακτήρα.
Είναι το κίνημα που κατάφερε και διεξάγει εδώ και τρεις δεκαετίες έναν συνεχή και αδιάκοπο πόλεμο με την Τουρκία, εντός των κρατικών της ορίων, αλλά και έξω από αυτά, έναν πόλεμο που στοίχισε στην τουρκική οικονομία πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια.
Είναι το κίνημα που ταπείνωσε και ταπεινώνει συνεχώς τον Τουρκικό Στρατό, και προβάλλει ως ο μόνος κυρίαρχος παράγων αμφισβήτησης της παντοδυναμίας του.
Το ΡΚΚ νίκησε! Νίκησε διότι η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα με ένοπλα μέσα και προωθεί «πολιτική λύση».
Η «πολιτικοποίηση» του Κουρδικού Ζητήματος ήδη το έχει διεθνοποιήσει και επισήμως πλέον.
Μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος να δήλωσε ότι «δεν συνομιλεί με τον έγκλειστο του Ιμραλί»..., αξίζει όμως να διαβάσει κανείς την απάντηση που έδωσε από τη φυλακή ο Κούρδος Ηγέτης!
Ο Πρόεδρος Γκιούλ, δεν έχει αντιληφθεί πως κάθε Κούρδος της Τουρκίας, είναι και ένας μικρός Οτζαλάν!
Ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί είναι πολύ ποιο ρεαλιστής από όλους τους Τούρκους πολιτικούς! Διέγνωσε με παροιμιώδη ψυχραιμία και ρεαλισμό πως άρχισε η διάλυση της Τουρκίας!
Προηγήθηκαν λίγες μέρες πριν, οι δηλώσεις Οτζαλάν...
«Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, μάζεψε τους Γκρίζους Λύκους και πήγαινε στο όρος Κανδήλι. Όταν έλθει η ώρα, θα ζητήσω λογαριασμό για όλα αυτά
Μπαχτσελί.- «θα υπάρχουν εκ των πραγμάτων δυο έθνη και θα δημιουργηθούν δομές που θα οδηγήσουν σε δυο κράτη, κάτι που ήταν μέσα στους στόχους του ΡΚΚ.»[...] «Η πολιτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την επωνυμία "Άνοιγμα προς τους Κούρδους", θα προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα, τα οποία τελικά με τη σειρά τους θα προκαλέσουν πρόβλημα διατήρησης και επιβίωσης της ίδιας της Τουρκίας
Οτζαλάν.-«Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν με μένα!» [...] «Σαράντα εκατομμύρια Κούρδοι στο πόδι! Πώς μπορείς να σταματήσεις και να σταθείς μπροστά σε σαράντα εκατομμύρια Κούρδους; Όταν ξεσηκωθούν σαράντα εκατομμύρια Κούρδοι, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, ούτε το κράτος, ούτε οι μηχανισμοί του. Και το ΡΚΚ θα κρίνει και βγάλει τη δική του απόφαση σε σχέση με αυτό.»
Μπαχτσελί.- «Το ΡΚΚ δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο της δημιουργίας του "Ανεξάρτητου Μεγάλου Κουρδιστάν" στα εδάφη της ΝΑ Τουρκίας. Aπλά, ό,τι δεν πέτυχε με τα όπλα, προσπαθεί να το πετύχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που έχει ήδη στηθεί με την τουρκική κυβέρνηση.»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Με πρώτη την Γερμανία και μετά τη Γαλλία, σχεδόν όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν αντιληφθεί τη μεγάλη διεθνή διάσταση του «Κουρδικού Ζητήματος». Κατάκάποιο τρόπο αιφνιδιάσθηκαν από τις «κινήσεις» των ΗΠΑ και την εμμονή του Προέδρου Ομπάμα για την πολιτική λύση του ζητήματος και άρχισαν κι αυτές με τη σειρά τους επείγουσες και υψηλού επιπέδου άτυπες επαφές με τα ηγετικά στελέχη του «Κουρδικού Κινήματος ΡΚΚ» στην Ευρώπη...
Προσπαθούν να καλύψουν τον παρελθόντα χρόνο και τα «κενά» τους και να «πάρουν θέση και ρόλο στα τεκταινόμενα»...
Ειδικά για τη Γερμανία, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με την πολυάριθμη τουρκική κοινότητα που ζει και εργάζεται στην επικράτειά της, που αριθμεί 700.000 Τούρκους ψηφοφόρους, τους οποίους η ΄Αγκυρα χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης προς την Γερμανία και ο πολύς Νταβούτογλου ως συστατικό στοιχείο της Νεοθωμανικής του ιδεολογίας και των ουτοπικών του οραμάτων, οι πολυπληθείς Κουρδικοί πληθυσμοί αποτελούν έναν ανέλπιστο σύμμαχο!
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Γερμανική Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεργασία με στελέχη του κουρδικού κινήματος και προσπαθεί να κάνει τη στρατηγική της για το θέμα, μια στρατηγική που αφορά το χειρισμό των οικονομικών μεταναστών που κατοικούν στην επικράτειά της, αλλά και τα γεωπολιτικά συμφέροντα του Βερολίνου στην Ανατολή, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή.
Το ίδιο ισχύει και για την Γαλλία, η οποία έχει παραδοσιακή εμπλοκή στο Κουρδικό, από την εποχή του Φρανσουά Μιτεράν και της γυναίκας του Ντανιέλ.
Οι «Βρυξέλες» με τη σειρά τους επιδιώκουν τη συνεργασία των Κούρδων για την αντιμετώπιση της Ισλαμικής τρομοκρατίας, το κίνημα του Γκιουλέν και άλλα θρησκευτικά Ισλαμικά κινήματα στην Ευρώπη, στα οποία οι Κούρδοι συνεργαζόμενοι διεισδύουν και παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες!
Κάτω το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων φαίνεται ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για πολιτική λύση του Κουρδικού, όπως επίσης φαίνεται (από τις δηλώσεις του Οτζαλάν) ότι το ΡΚΚ δεν πρόκειται να παραδώσει ποτέ τα όπλα, αφού το κουρδικό κίνημα δεν έχει ουδεμία εμπιστοσύνη στο τουρκικό κράτος, απέναντι στο οποίο ο ένοπλος αμυντικός αγώνας είναι η μόνη εγγύηση για το Κουρδικό Κίνημα. Ερμηνεύοντας τις τελευταίες δηλώσεις Οτζαλάν, ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί την πολιτική που θα ακολουθήσει το Κουρδικό Κίνημα του ΡΚΚ στις προτάσεις και τα «ανοίγματα Ερντογάν»...
Η «ισχυροί παίκτες» της διεθνούς πολιτικής σκηνής έχουν αντιληφθεί τις τεράστιες διαστάσεις του Κουρδικού Ζητήματος και σπεύδουν να επωφεληθούν, με κάθε τρόπο και μέσο, πολλαπλώς...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Οι μόνοι που δεν έχουμε αντιληφθεί την τεράστια διάσταση του Κουρδικού Ζητήματος, είμαστε εμείς, οι Έλληνες!
Εμείς, που προδώσαμε τον Κούρδο Ηγέτη πριν 10 χρόνια και από τότε αδιαφορούμε για τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή μας...
Η Τουρκία, συνάπτει στρατηγικές συμφωνίες και συνεργασίες με όλους τους γείτονές μας περιμετρικά, με σκοπό να μας «περικυκλώσει»....
Απαθείς και απονευρωμένοι, παρακολουθούμε, ειδικά τους τελευταίους μήνες, τον Νταβούτογλου και τα γιουσουφάκια του να επισκέπτονται πότε τα Σκόπια, πότε το Κόσσοβο, την Αλβανία, την Βοσνία, και να συνάπτουν αμυντικές συμφωνίες, ακόμη και με την Σερβία!
Τρέμουμε μπροστά και μόνο στην ιδέα ενός θερμού επεισοδίου και σε κάθε ανακοίνωση του Τουρκικού Επιτελείου...
Τρέμουμε ως «κορασίδες» μπροστά στην σκέψη πως μπορεί στο εγγύς ή απώτερο μέλλον να συγκρουστούμε με τον Τουρκικό Στρατό τη στιγμή που ένας άνθρωπος φυλακισμένος απειλεί τον τουρκικό στρατό με διάλυση...
Εμείς από την πλευρά μας διαβήματα επί διαβημάτων και εκκλήσεις επί εκκλήσεων...
Διαμαρτυρίες επί διαμαρτυριών και πλήθος φοβικά σύνδρομα...
Η Τουρκία, αντιμετωπίζει τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα, το οποίο απειλεί την ίδια της την ύπαρξη...
Ο Τουρκικός Στρατός, των εκατοντάδων χιλιάδων ανδρών, δεν φοβίζει τους Κούρδους μαχητές...Ο Κούρδος Ηγέτης, προκαλεί ακόμη και μέσα από το κελί του, τον Τουρκικό Στρατό... «Αν θέλετε πάτε στο Καντήλι...»!
Κι ο Τουρκικός Στρατός και οι σάπιοι Στρατηγοί του κωφεύουν...φοβούνται...τρεις δεκαετίες τώρα, καθημερινά γνώρισαν και γνωρίζουν την ήττα...!
Εμείς με το δομημένο και σύγχρονο Στρατό, φοβόμαστε...
Ο Τουρκικός Στρατός δεν είναι αυτός που φαίνεται και αυτός που εντέχνως θέλει να δείχνει...
Λίγο να ορθώσουμε το «ανάστημά μας»...
Λίγη Εθνική Αξιοπρέπεια και συμπεριφορά και τότε θα διαπιστώσουμε την «τουρκική πραγματικότητα»!
Το τραγελαφικό της υπόθεσης... για να δείξουμε «καλή συμπεριφορά» στην Τουρκία, στο πρόσωπο κάθε Κούρδου στην Ελλάδα «βλέπουμε τρομοκράτη»... κι ας μην επεκταθώ περισσότερο...
Το Κουρδικό Κίνημα, είτε ως DTP είτε ως οτιδήποτε άλλο, σε λίγα χρόνια θα κατέχει πλήθος βουλευτικών εδρών στην τουρκική βουλή... Θα διαθέτει στις επόμενες ευρωεκλογές και ευρωβουλευτές από τους Κούρδους της διασποράς, με την υποστήριξη των διεθνών παραγόντων...
Εμείς τελικά θα ξυπνήσουμε ποτέ ή θα παραμείνουμε οι «προδότες» του Κουρδικού Λαού και τα ποιο υπάκουα «γιουσουφάκια» του Νταβούτογλου;
Θα «ενοχλούσε» και θα ζημίωνε την Ελλάδα, εάν Κούρδοι βουλευτές κατέθεταν συνεχώς επερωτήσεις στην τουρκική βουλή που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά μας; Εάν κάτι αντίστοιχο γινόταν και στην Ευρωβουλή;
Ούτε καν απλοί θεατές δεν είμαστε στα τόσο σοβαρά τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Τουρκίας, σχετικά με το Κουρδικό Ζήτημα...
Κρατικοί λειτουργοί και πολιτικοί παράγοντες δεν έχουν ουδεμία γνώση και δεν επιδεικνύουν κανένα ενδιαφέρον, έστω και για την ελάχιστη πληροφόρηση για το τόσο σοβαρό αυτό διεθνές ζήτημα...
Προτιμούμε να παραμείνουμε «προδότες» και οι τελευταίοι κομπάρσοι της διεθνούς πολιτικής σκηνής, υποταγμένοι ραγιάδες και «γιουσουφάκια» του Νταβούτογλου...
Ο λήθαργος είναι τόσο βαρύς, που ούτε τα κανόνια των Τούρκων Στρατηγών δεν μπορούν να μας ξυπνήσουν...

Υ.Γ.- Προτρέπω τους αναγνώστες να διαβάσουν πολύ προσεκτικά τις δύο προηγούμενες αναρτήσεις, με τις δηλώσεις του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Οτζαλάν και του προέδρου του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Νεβλέτ Μπαχτσελί.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως και με τον θερμότερο τρόπο τον κ. Σάββα Καλεντερίδη, για την δημοσιοποίηση των τόσο σημαντικών αυτών θεμάτων. Ελπίζω ο τεράστιος κόπος του να φέρει «καρπούς» και να συμβάλουν τα μέγιστα στην αφύπνιση του ελληνικού λαού και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

7 σχόλια:

  1. Το εν εξελίξει ολοκαύτωμα της Αττικής ίσως αποτελεί ζήτημα κεντρικό για την "εξωτερική πολιτική". Είναι ως να μας βομβάρδιζαν οι εχθροί ατύπως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Noμίζω είναι από τις σημαντικότερες δημοσιεύσεις,όχι μόνο γιατί μας κάνει να αισιοδοξούμε αλλά γιατί το πράγμα βγαίνει αβίαστα και με φυσική ροή και ερμηνεία γεγονότων.
    Άλλα "επίσημα" έντυπα και εφημερίδες έδιναν μεγάλη σημασία και βάση σε παράγοντες,όπως στις βλέψεις του Τούρκου ΥΠΕΞ σε βαθμό που αλλοιωνόταν όλο το σκηνικό αφού μηδένιζαν τον αγώνα ενός ολόκληρου λαού,επί δεκαετιες και μας απασχολούσαν αποκλειστικά με τις νεοοθωμανικές ιδέες του Νταβούτογλου.
    Πάλι δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί οι Τούρκοι σκοτωθήκανε να πιάσουν τον Οτσαλάν και στην ουσία βρέθηκαν με μια καυτή πατάτα που τους δημιουργεί χειρότερα προβλήματα εκεί από το Ιμραλί παρά αν μιλούσε από τη Συρία.
    Φανταστείτε για παράδειγμα να πέσει ο φυλακισμένος θύμα επίθεσης από φανατικούς που δεν θέλουν να δουν τα πράγματα με ρεαλισμό.
    Φανταστείτε τι έχει να γίνει.
    Γιατί τότε να τον παγιδεύσουν και να τον πιάσουν;
    Σε κάθε περίπτωση πάντως "φυλάξου από τα πισινά της μουλάρας" έφραφε ο Καζαντζάκης.Ιδίως όταν ψοφάει θα συμπλήρωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρέμουμε ως «κορασίδες» μπροστά στην σκέψη πως μπορεί στο εγγύς ή απώτερο μέλλον να συγκρουστούμε με τον Τουρκικό Στρατό τη στιγμή που ένας άνθρωπος φυλακισμένος απειλεί τον τουρκικό στρατό με διάλυση...

    ειναι αληθεια οτι τρεμουμε ,
    και το χειροτερο δεν ειναι οτι τρεμουν μονο οι πολιτικοι αλλα και πολλοι σκεφτομενοι πατριωτες ,
    γιατι ?
    οφειλεται σε μια συστηματικη πολιτικη προσπαθεια που διεβρωσε στρατο, παιδεια-πολιτισμο και οικονομια ,
    τρεμουμε σε οποιοδηποτε επεισοδιο με του τουρκους οτι θα μας οδηγησουν τετοιες ηγεσιες
    οι κουρδοι πιστευουν στην νικη και μονο αυτο ειναι σε θεση να τους κανει να νικησουνν γιατι η μη υποταγη ειναι ηττα για τον τουρκικο στρατο
    θα μπορουσαμε να πουμε πολλα ,
    η ουσιαστικη διαφορα στην σταση του απλου (μη αξιωματουχου) Ελληνα ειναι

    δεν εμπιστευεται την ηγεσια του γιατι βλεπει που τον οδηγει

    η διαφορα του Οτζαλαν με τους πολιτικους μας ειναι

    ακομη και μεσα απο την φυλακη διατηρει την αξιοπρεπεια του και γραφει ιστορια δεν ξεπουλαει λαο του

    ειμαστε ατυχοι που βρεθηκαμε με πολιτικους απο τζακια ,
    ο Οτζαλαν δεν κληρονομησε κανενα ονομα αλλα εχτισε το δικο του με τον αγωνα του , εχει φτιαξει κατι το εκτιμαει και δδεν το ξεπουλαει ,
    οι δικοι μας ομως τα βρηκαν ετοιμα

    τρεμουμε


    Θα «ενοχλούσε» και θα ζημίωνε την Ελλάδα, εάν Κούρδοι βουλευτές κατέθεταν συνεχώς επερωτήσεις στην τουρκική βουλή που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά μας; Εάν κάτι αντίστοιχο γινόταν και στην Ευρωβουλή


    και βεβαια θα ενοχλουσε ,
    στην βιτρινα μας στην ευρωπη βλεπουμε ποιους επελεξαν τα κοματα να εκπροσωπησουν τα εθνικα μας συμφεροντα (ακομη και το ΛΑΟΣ)


    τρεμουμε

    αλλα καλο ειναι αυτο
    ειμαστε ακομα ζωντανοι

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΆΠΟ να πάρεις και το Pan-Kάlos για γραμματέα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Αμερικανοί δεν θα κάψουν αναιτίως τα δικά τους πουλέν Ντόρα και Γιωργάκη , έχουν επενδύσει σε αυτά .
    Ετσι όταν δείτε την Ντόρα να μεταπηδά σε άλλο υπουργείο να ετοιμάζεστε για τη νομοτελειακά αναμενόμενη σύγκρουση με την Τουρκία .

    Η πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής τόπε ξεκάθαρα στην ανακοίνωση της επιλογής του Παπούλια ως προέδρου της Δημοκρατίας

    <<... τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης...>>

    http://www.parliament.gr/enhmerwsh/details.asp?textID=9000783


    ξυπνήστε Ελληνες , ξυπνήστε πρόβατα , τι θέλετε δηλαδή να σας κάνουν φροντιστήριο ???

    Η πολιτική ελίτ της χώρας μας έχει αποδεχθεί τις παραπάνω εξελίξεις , το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επιβίωση και οι διαιώνηση των οικογενειών τους σε οποιεσδήποτε καταστάσεις , οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες και όλα θα γίνονται στο όνομα της ειρήνης και της ασφάλειας της ζωής του πολίτη.

    Αλλά πρέπει να τηρηθούν και τα προσχήματα για να μην έχουμε και καμμιά εκτέλεση στύλ Γουδί.

    Ετσι πάλι η Τουρκία θα κινηθεί επιθετικά όπως κινείται τώρα και χρόνια μόνο που αυτή την φορά τον λόγο θάχουν πρώτα τα όπλα και μετά οι διπλωμάτες ,στο ίδιο έργο θεατές πάλι ,εδώ χάθηκε ολόκληρη Κύπρος και δεν εκτελέσθηκε κανένας.

    Οι δικοί θα παίξουν την παράσταση της καριέρας τους και οι Αμερικάνοι θα προσέχουν μήν και οι Τούρκοι προχωρήσουν παραπέρα απο ότι έχει συμφωνηθεί .
    Πολιτικά θα είναι και ωραίο μήνυμα στην Ευροζώνη κτυπώντας τον αδύναμο κρίκο της.

    Ξυπνάτε πρόβατα ...μπέε....

    Οτι συμβεί θα είναι ξαφνικό , μόνο λίγοι και εκλεκτοί θάχουν κάνει το κουμάντο τους.

    Ο λαουτζίκος και οι μάζες θα εγκλωβιστούνε και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά αλλιώς ο ΠΑΝΙΚΟΣ που θα δημιουργηθεί θα μας κάνει μεγαλύτερη ζημιά απο τον πόλεμο .
    Θα μας διαλύσει κυριολεκτικά σαν χώρα και θα γίνομε χειρότερα περίγελος απο ότι είμαστε τώρα .

    Τράπεζες,σύνορα,λιμάνια,αεροδρόμια πρέπει να κλείσουν αμέσως μέχρι να αποδεχθούμε τα γεγονότα και μάθομε να ζούμε με αυτά χωρίς φόβο .

    Επειτα και αν δεσμευθεί το 50% των καταθέσεων και το κράτος τούς δώσει ομόλογα μακροπρόθεσμα του Ελληνικού Δημοσίου δεν πειράζει , αυτό θα αποτελέσει και το στήριγμα της οικονομίας μας που καταρέει αφού δεν μπορούν να ειπράξουν με τέτοια κρίση.

    Επίσης αν ζήσομε με ελλείψεις και στερήσεις 2-3 μήνες αφού δεν έχομε διαμορφώσει αυτάρκη οικονομία , δεν πειράζει καιρός είναι να μάθουν οι μαλθακοί νεοέλληνες ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο και μήπως και ξυπνήσει καμμιά φορά αυτή η γενιά του φρέντο.

    Γενική επιστράτευση μην περιμένετε , είδαμε τα αποτελέσματά της το 1974 και η οργάνωση που έχει γίνει είναι να αποδεχθούμε τα γεγονότα και έστω και ακρωτηριασμένοι να προσαρμοσθούμε και να συνεχίσομε.

    Και οποιοσδήποτε μπαίνει εμπόδιο στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων είτε Κοραντής λέγεται, είτε Γράψας θα απομακρύνεται.

    Και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του τόπου μας δεν είναι απλά κατώτεροι των περιστάσεων , είναι δυστυχώς σε διατεταγμένη υπηρεσία .

    Δεν αναβαθμίζουν οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι τυχαία τον ρόλο της Τουρκίας και υποβαθμίζουν εμάς .
    Ξέρουν πολύ καλά τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας πρόσεχαν και οι πολίτες ποιους ψηφίζουν και για ποιους λόγους ψηφίζουν πρόσωπα και κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ μαλλον δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις ανωνυμε η εμφανιζεις οτι γουσταρεις .....μιλαει για την ΕΕ "Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.