21/8/09

Η αναδίπλωση του Ισραήλ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Συνιστά αναμφισβήτητα θετικό γεγονός ότι η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, με χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, επιχειρεί πολιτική αναδίπλωση στο θέμα που εξόργισε την ελληνική κοινή γνώμη: τον επί οκτώ ημέρες χαρακτηρισμό στην επίσημη ιστοσελίδα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ως «τουρκικής» μιας περιοχής νοτιοανατολικά του Καστελόριζου που υπάγεται στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό τομέα ευθύνης, όπου αεροναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ διεξήγαγαν άσκηση έρευνας και διάσωσης.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση διαβεβαίωσε τις ελληνικές αρχές ότι δεν είχε καμιά κακή πρόθεση και αφαιρέθηκαν οι επίμαχες φράσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα. Επειδή όμως στην πολιτική και στη διπλωματία κάθε πράξη, κάθε δήλωση ή και κάθε αναιρετική δήλωση έχουν απολύτως προσδιορισμένο πολιτικό βάρος, οφείλουμε να εξετάσουμε αναλυτικότερα το θέμα αυτό.
Από την 11η ως το απόγευμα της 19ης Αυγούστου, επί οκτώ ημέρες, υπάρχει στην επίσημη ισραηλινή ιστοσελίδα η ανάρτηση της προαναγγελίας της ανωτέρω άσκησης, όπου αναφερόταν ότι «θα διενεργηθεί για δέκατη φορά σε τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η διόρθωση που έγινε συνίστατο στην αφαίρεση της λέξης «τουρκική», όχι όμως στην αντικατάστασή της με τη λέξη «ελληνική». Λογικό, μπορεί να σκεφθεί κανείς, αφού «το Ισραήλ δεν αποτελεί με οποιονδήποτε τρόπο μέρος των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο», όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας.

Ποια γνώμη αποκομίζει όμως έτσι για την επίσημη θέση του Ισραήλ ο επισκέπτης της ιστοσελίδας των ενόπλων δυνάμεών του, όταν επί οκτώ ημέρες χαρακτηρίζεται «τουρκική» η επίμαχη περιοχή, στη συνέχεια παραμένει απροσδιόριστη και ποτέ δεν χαρακτηρίζεται «ελληνική»; Προφανώς στο μυαλό του μένει το «τουρκική» και ούτε κατά διάνοια μπορεί να σκεφθεί ότι ίσως είναι και ελληνική, αφού αυτό ουδέποτε αναφέρθηκε.

Αντικειμενικά, λοιπόν, κάθε άλλο παρά ουδέτερη εμφανίζεται η στάση του Τελ Αβίβ στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν είχε «κακή πρόθεση» η ισραηλινή κυβέρνηση, ισχυρίζεται η πρεσβεία. Περί «κακής πρόθεσης» δεν γνωρίζουμε, περί πολιτικής σκοπιμότητας όμως έχουμε ισχυρότατες υποψίες, κάθε άλλο παρά αβάσιμες.

Εν πρώτοις, εν όψει της άσκησης αυτής είχαν εκ των προτέρων ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, ότι οι δεσμευθείσες από την Τουρκία περιοχές ανήκουν στον ελληνικό τομέα ευθύνης, τόσο η διπλωματική αντιπροσωπεία του Ισραήλ στην Αθήνα όσο και η αντίστοιχη των ΗΠΑ. Θεωρούμε αυτονόητο ότι η ισραηλινή πρεσβεία μεταβίβασε ακαριαία στο Τελ Αβίβ τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Αν όντως η ισραηλινή κυβέρνηση ήθελε να τηρήσει ουδέτερη στάση για ένα ζήτημα που η ίδια θεωρεί αμφιλεγόμενο και στο κάτω κάτω πραγματικά δεν την αφορά, τότε γιατί δεν ανάρτησε την αναγγελία χωρίς εθνικό προσδιορισμό της επίμαχης περιοχής, αλλά την χαρακτήρισε «τουρκική», ενώ ήδη ήταν ενήμερη για τις ενέργειες της Αθήνας προς την εδώ ισραηλινή πρεσβεία;

Είναι πολύ λογικό να υποθέσουμε ότι η στάση αυτή του Τελ Αβίβ αποσκοπούσε στο να παράσχει πολιτική εξυπηρέτηση στην Αγκυρα, προσθέτοντας υπέρ των ισχυρισμών της και τη μαρτυρία του «ουδέτερου» Ισραήλ.

Πόσω μάλλον όταν την Κυριακή έγινε και επίσημο διάβημα πλέον της ελληνικής κυβέρνησης προς το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ (όταν η Αθήνα εντόπισε καθυστερημένα τη σχετική αναγγελία στην ισραηλινή επίσημη ιστοσελίδα), αλλά και πάλι το Τελ Αβίβ αδιαφόρησε.

ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ
Τουρκική ρεκλάμα επί οκτώ ημέρες!


Η ουσία της ισραηλινής στάσης συνίσταται στο ότι προφανώς ηθελημένα η επίσημη ιστοσελίδα των ενόπλων δυνάμεων του Τελ Αβίβ διαφήμιζε επί οκτώ ολόκληρες ημέρες τη θέση της Αγκυρας ότι η συγκεκριμένη περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, η οποία βρίσκεται στον ελληνικό τομέα ευθύνης έρευνας και διάσωσης, υπάγεται δήθεν στη δικαιοδοσία της Τουρκίας.

Ούτε και μετά τη «διόρθωση» έκαναν οι Ισραηλινοί το «λάθος» να αναφέρουν την περιοχή αυτή ως ελληνικής αρμοδιότητας, με το πρόσχημα ότι θέλουν να κρατήσουν ουδέτερη στάση. Στην πολιτική όμως τα μονόπλευρα «λάθη» πάντα υποδηλώνουν σαφή πολιτική θέση. Υπέρ της Αγκυρας, στην περίπτωση αυτή.

Πηγή: ethnos.gr

27 σχόλια:

  1. Kαλά θα κάνει ο εληνικός λαός σε Ελλάδα και Κύπρο να ανοίξει καλά τα μάτια του και να δει τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις.
    Υπάρχει μεθοδευμένη υπονόμευση και αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Κύπρο και Ελλάδα από το τρίγωνο Τουρκία-Ισραήλ-ΗΠΑ.
    Έτσι εξηγείται ο ρόλος του Κίσιγγερ στο Κύπριακό και του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ που στηρίζει απροκάλυπτα την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία!
    Οπότε ποιοι είναι οι τρόποι ώστε 1) ο άξονας Τουρκία - Ισραήλ να εξασθενήσει, 2) Το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ και αλλού να αλλάξει στάση και να υποστηρίζει την (ή και την) Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Kαλά θα κάνει ο εληνικός λαός σε Ελλάδα και Κύπρο να ανοίξει καλά τα μάτια του και να δει τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις.
    Υπάρχει μεθοδευμένη υπονόμευση και αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Κύπρο και Ελλάδα από το τρίγωνο Τουρκία-Ισραήλ-ΗΠΑ.
    Έτσι εξηγείται ο ρόλος του Κίσιγγερ στο Κύπριακό και του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ που στηρίζει απροκάλυπτα την Τουρκία."


    Καλά θα κάνει Σαββα μου, αλλα κάποιοι εδω μέσα ονειρευονται στρατηγικές συμμαχίες με τις "σαρκοφάγους του Ελληνισμού".
    Θα ήθελα κάποιο σχόλιο απο τον Ζαφείρη και απο τον εκ Ζουλουλάνδης προερχόμενο πανω σ'αυτά που παρέθεσε ο Σάββας(if you dare).


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μίνωα και λοιποί φίλοι
    νομίζω ότι θα πρέπει να προσεγγίζουμε το ζήτημα αυτό απολύτως ψυχρά, χωρίς να μπλέκουμε θρησκείες και προκαταλήψεις.
    Το ζήτημα είναι πολιτικό και αγγίζει τα εθνικά μας συμφέροντα.
    Αρκεί να δείξουμε αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούμε έναντι του οιουδήποτε, όποιο όνομα κιαν έχει, όποια θρησκεία κιαν πιστεύει.
    Να μην πέσουμε στην παγίδα των αντιεβραϊκών προκαταλήψεων.
    Αυτό θα ήταν η χειρότερη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με πιο τρόπο κ.Σάββα θα ανοίξουν τα μάτια ενός λαού που επιμένει να μάχεται ό ενας τον άλλον, που ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι τον Εμφύλιο επιτρέψαμε και μας τον επέβαλλαν, και που αναλοίζεται τα πάντα με γνώμονα τον ίδιον συμφέρον...
    Οταν κάποιοι μιλάνε για σύνορα και πατρίδα τους λένε εθνικιστές, όταν λένε ότι οι Ισραηλινοί είναι σοβινιστές, και δεν θέλουν τους Ελληνες όχι λόγο θρησκεύματος αυτό κατ εμε΄είναι το λιγότερο αλλά λόγο συμφερόντων και λοιπών , λέγονται ρατσιστές και αντισημιτικοί.
    Ενας είναι ο τρόπος να ανοίξουν τα μάτια αυτού του λαού και δυστηχώς ο πιο ριψοκίνδυνος να ξεκινήσει ''η φωτιά στη γούνα του ''
    μήπως και με αυτό το τρόπο κατανοήση το απλό.....
    Η ελευθερία, η πατρίδα, το σπίτι και η οικογένεια δεν είναι πια δεδομένα, είναι μαχητά καθημερινά και δεν πρέπει επ ουδενί να αντιλαμβάνεσαι την αξία τους όταν κινδυνεύεις να τα χάσεις ή τα έχεις χάσει και μάχεσαι να τα πάρεις πίσω.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν εμείς οι ίδιοι ΔΕΝ σηκώνομε "σημαίες" στα μέρη που έχομε κυριαρχικά δικαιώματα... τότε με ποιο δικαίωμα ζητάμε από άλλους να το κάνουν;

    "Συν Αθηνά και χείρα κίνει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δες από πάνω.
    Μήπως θες μετάφραση τώρα;... και στα Ζουλουλανδέζικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να υπάρχει άξονας ΗΠΑ-Τουρκία-Ισραήλ, θα πει ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των χωρών αυτών συμπίπτουν.
    Αν προσθέσει κανείς ότι η Τουρκία τα έχει και με όλον τον υπόλοιπο κόσμο καλά, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα, τότε πρέπει να δούμε αν και τι έχουμε να προσφέρουμε εμείς σε αντιστάθμισμα.
    Η ενδοτικότητά μας έναντι όλων χειροτερεύει την κατάσταση, διότι τους αποθρασύνει. Ουδείς σέβεται και θέλει σαν σύμμαχό του ένα κράτος που δεν σέβεται το ίδιο τον εαυτό του.

    Η σημερινή Ελλάδα είναι ένα κράτος ανυπόληπτο, το οποίο ουδείς παίρνει στα σοβαρά! Πικρή η αλήθεια, αλλά αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι μ'αυτούς γιατί βλέπουμε πόσο ικανοί είναι και ότι είναι η μόνη συμμαχία που μπορούμε να κάνουμε στην περιοχή!Από εκεί και πέρα ναι το Ισραήλ είναι σύμμαχος της Τουρκίας τώρα (φυσικά και γνωρίζουμε τι πράττει εναντίον μας στα πλαίσια της συμμαχίας αυτής),κι αυτό λόγω της αλλοπρόσαλης δική μας εξωτερικής πολιτικής.Το Ισραήλ περιβάλεται από θάλασσα μουσουλμάνων που θέλουν να το ξεγράψουν από τον χάρτη,η Τουρκία έχει νεοθωμανικές επιδιώξεις και για να τις πραγματοποιείσει χρειάζεται τους Άραβες οι οποίοι όπως βλέπουμε μια χαρά τσιμπάνε,παρά τις ευεργεσίες μας,άρα ο μόνος φυσικός σύμμαχος είμαστε εμείς,έτσι ψυχρά!Γιατί οι Εβραίοι έτσι ψυχρά σκέφτονται!γι'αυτό ακριβώς θα ήταν μια συμμαχία καλή ιδέα,από 'κει και πέρα εννοείται ότι μια τέτοια περίπτωση για να γίνει χρειάζονται πολλές δεσμεύσεις και εγγυήσεις και από τις δύο πλευρές φυσικά!Για παράδειγμα συμμαχία με εμάς αυτομάτως σημαίνει διακοπή συμμαχίας με την Τουρκία κτλ.Επίσης μια τέτοια συμμαχία θα έπρεπε να είναι βαθειά αλλιώς είναι ασύμφορη (μην ξεχνάμε και το θέμα της μουσουλμανικής τρομοκρατίας)

    Από εκεί και πέρα Μίνωα ο τρόπος που γράφεις σε κάνει να εκτίθεσαι!χρησιμοποιείς μόνο ύβρις και στείρα προκατάληψη χωρίς επιχειρηματολογία,βασίζεσαι καθαρά σε ρατσιστικό μένος και άλλες φαντασιοπληξίες και γελοίες υποθέσεις του τύπου "οι Εβραίοι θέλουν να πάρουν την Κρήτη και την Κύπρο",γεγονότα που δεν σ'αφήνουν να δεις καθαρά και με βάση την λογική και το συμφέρον τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τουρκία - ΗΠΑ - Ισραήλ κάνουν ότι βολεύει τα συμφέροντα τους.

    Εμείς κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα λάθη. Πολιτικά λάθη, διπλωματικά λάθη, στρατιωτικά λάθη όπως και οι Έλληνες πολίτες κάνουν λάθη όταν πάνε να ψηφίσουν.

    Έχω να ανατριχιάσω και μέσα μου να πω ΝΑΙ είμαστε ακόμα τελικά ζωντανοί από το συλλαλητήριο που έγινε για τη Μακεδονία πριν 17 χρόνια.

    Ήταν η μοναδική φορά που μας θυμάμαι περίπου ενωμένους και
    έτοιμους για...καβγά.

    Η ψήφος μας είναι ένα πολύτιμο όπλο που ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει. Ας ψηφίσουμε το κόμμα που πιστεύουμε, αλλά να ψηφίσουμε πατριώτες που είναι διάσπαρτοι και ανακατεμένοι με εφιάλτες.

    Πριν μια βδομάδα η Μαριέττα ξανά χτύπησε. Αυτή τη φορά για τη Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στη παρούσα φάση, προετοιμασία κτυπήματος στο Ιράν, ΗΠΑ και Ισραήλ θα επιτρέψουν αρκετά μικρά ατοπήματα στους γείτονες.
    Αλλά τίποτε παραπάνω πέραν αυτών.
    Και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και Ισραήλ ούτε συμπίπτουν με Τουρκία αλλά ούτε και αργότερα.
    Και όπως έγραψε και ο Σάββας «Να μην πέσουμε στην παγίδα των αντιεβραϊκών προκαταλήψεων.
    Αυτό θα ήταν η χειρότερη επιλογή.»

    Δημάρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λυπούμαστε πολύ κ.Καλεντερίδη για τις απόψεις σας.Είναι μεν σεβαστές, αναλογιζόμενοι του αγώνος σας επωφελεία του Ελληνικού λαού και του έθνους σας του Ποντιακού Ελληνισμού,πλήν όμως σας διαφεύγει το γεγονός ότι το Ιστολόγιό σας διαβάζεται από πολύ κόσμο ο οποίος έχει ανάγκη στη δύσκολη καμπή που βρίσκεται ο Ελληνισμός από ένα Ταγό με διορατικότητα και όχι από ένα "Οδηγό Τυφλών".
    Αναγνωρίζουμε την πικρία σου στην περίπτωση του Οτσαλάν,αλλά δε φταίμε μόνο εμείς, όταν η Κυβέρνησή σου ήλθε σε συνδιαλλαγή, έπερεπε να εκτελεστούν διαταγές προαποφασισμένες.
    Είναι γεγονός πως υπάρχουν τρείς κατηγορίες Ισραηλινών Αξιωματικών:
    α. Οι Ανθέλληνες
    β. Οι Φιλλέληνες και
    γ. Οι Αδιάφοροι
    Εμείς ως Έλληνες τι πρέπει να κάνουμε για να απομονώσουμε τους πρώτους;
    Συνεκπαιδεύσεις, κοινές ασκήσεις και το κυριότερο...μισθοσυντήρητοι είναι όπως ήσουν και συ...(βέβαια τώρα έγινες Επιχειρηματίας).Σου λέει κανένας Καλημέρα σήμερα αν κάπου δεν αποσκοπεί;
    Στην Ελλάδα γίνεται τρελλός χορός εκατομμυρίων,δεν υπάρχουν άραγε χρηματικά κονδύλια που να προθυμοποιήσουν Ισραηλινούς Αξκούς να εργαστούν για τα συμφεροντά μας;
    Και αυτός ο Κίσσινγκερ, που στο Ισραήλ τον έχουνε για φτύσιμο, αν η Ελληνική παροικία του τα "έχωνε χοντρά" δεν θα άλλαζε τροπάρι;
    H Ισραηλιτική Κοινότητα της Ελλάδας στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και το ξέρεις πολύ καλά.
    Γι'αυτό καλά θα κάνεις,να μην σε παρασύρουν πικρίες του παρελθόντος,αλλά ως άτομο ηπίων τόνων όπως έχουμε πληροφορίες ότι είσαι...να κοιτάξουμε πως θα κάνουμε μεγαλύτερη ζημιά στους Μουσουλμάνους.
    Επιπροσθέτως ως Έλληνες πολίτες Ισραηλίτες στο Θρήσκευμα λυπούμεθα πολύ για την "Ναζιστικού" τύπου λογοκρισία που έχεις επιβάλει στο Ιστολόγιο ενδιαφέροντός σου.
    Αν είχες την τιμή να ήσουν Εταίρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συμφοιτητής του στην Αριστοτέλεια Σχολή του Φιλίππου του Β΄ των Ελλήνων Μακεδόνων, θα προέβαινες ποτέ σε "πετσόκομα" απόψεων διαφορετικών του επισήμου προσανατολισμού σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί ρε λεβέντες παραβλέπετε την πρόταση -για εναλλακτικές συμμαχίες -την οποία κατέθεσε προ ημερών ενας απο τους σχολιαστές του ιστολογίου, ο οποίος ανεφέρθηκε στην θεωρία των "2,5 πολέμων";Ιδού μια σοβαρή πρόταση για συζήτηση.Αλλά όχι!Εκεί εσεις!"Θελουμε συμμαχία με το Ισραήλ,θελουμε συμμαχία με το Ισραήλ, θελουμε συμμαχία με το Ισραήλ..."!Κόλλησε το laser του cd(παλια λέγαμε "κόλλησε η βελόνα" αλλα εχει την ίδια έννοια).Να κάνουμε λοιπόν συμμαχία με τους συστηματικούς γενοκτόνους ενός ολόκληρου λαού(σου θυμίζει τιποτα Ζσφειράκο η λέξη "Χαγκάνα";)!Ποιοί;Εμείς οι Έλληνες που νιώσαμε στο πετσί μας ενα σωρό γενοκτονίες!Με χειρότερη την γενοκτονία την οποία υπέστη ο Μικρασιατικός Ελληνισμός απο έναν "Sabetaitzi-Donmeh"(ρωτήστε τον Σαββα τι σημαινει στα Τούρκικα αυτός ο όρος και τι ακριβώς αντιπροσωπεύει).Και μου λέτε να ξεχάσω(η και να συγχωρήσω)το κακό που έκανε αυτή η ++++ στο γένος μου(και εξακολουθεί να κάνει.Ελατε μια βόλτα στα Χανιά για να δειτε πώς "αλωνίζει" η Mossad.Αλλα ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ-κάτι με "αποσχίσεις",κάτι με "ανεξαρτησίες" της Κρήτης-ΘΑ ΤΟΥΣ +++ Η ΣΦΑΚΙΑΝΗ "ΜΑΔΑΡΑ".ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ +++++);Δηλαδή ουτε λίγο ουτε πολύ, μου ζητατε και εσεις(κατα το προηγούμενο της Ρεπούση)να ξεχασω την ιστορία μου.Ε λοιπόν, ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!Εγω τουλάχιστον δεν το κάνω!
    Και όλα αυτά επειδή οι Οβριοί ειναι "ψυχροί" σε θέματα εξωτερικής πολιτικής!Και οι Γερμαναράδες στον Β΄ΠΠ ήταν "ψυχροί" όταν "έσβηναν απο τον χάρτη" την Κάντανο και τα Ανώγεια(και ακόμα να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που χρωστούν στην Ελλάδα.Τους Οβριούς όμως τους αποζημίωσαν μεχρι "σέντσι")!Θα πρεπει δηλαδή να τους θαυμάζουμε για αυτήν τους την ψυχρότητα;Τι μου λέτε μωρε κοπέλια;Για κουζουλούς ψαχνετε;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ......ΘΑ ΔΟΥΜΕ...ΤΙ..Ο Μ Ο Ρ Φ Α, ΘΑ.... Λ Υ Θ Ο Υ Ν... Ο Λ Α..!!!!

    ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μίνωα μάλλον το γραμμόφωνο που έχεις για μυαλό κόλλησε!

    Εγώ τουλάχιστον (αλλά και άλλοι σε αυτό το blog) ΔΕΝ θέλουμε οπωσδήποτε συμμαχία με το Ισραήλ. Αλλά διατυπώνουμε την άποψη ότι ίσως μία συμμαχία με το Ισραήλ μας έδινε πλεονέκτημα σε σχέση με την Τουρκία η οποία αναβαθμίζεται συνέχεια. Η συζήτηση που γίνεται είναι για τα υπέρ και τα κατά μίας τέτοιας συμμαχίας / συνεργασίας.

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ είπαμε να ξεχάσουμε και να συγχωρέσουμε τον οποιονδήποτε που έκανε ή κάνει ενέργειες αντίθετες από τα ελληνικά δίκαια.

    "Ελατε μια βόλτα στα Χανιά για να δειτε πώς "αλωνίζει" η Mossad." Μου αρέσει που έχεις στήσει και δίκτυο αντικατασκοπίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς 22 Αύγουστος 2009 12:51 πμ .
    Μονο μια ερώτηση και αν θέλεις απαντάς.

    Αληθεύει οτι το ΚΙΣ εισπράττει κάθε χρόνο φόρο απο τους Έλληνες Ισραηλίτες;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Μου αρέσει που έχεις στήσει και δίκτυο αντικατασκοπίας!"


    Μην παιρνεις όρκο πάνω στο τι εχουμε κάνει!Πάντως τους "χρήσιμους ηλίθιους" τους γνωρίζουμε εναν προς ένα!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας γίνουμε πρώτα οι 'Ελληνες σύμμαχοι μεταξύ μας και μετά ψάχνουμε για συμμάχους.

    Άσε ρε Ισραήλ. Άντε να φάτε κανέναν Παλαιστίνιο. Τα λέμε.


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διαβαζοντας τα σχολια βλεπω αρκετους Σαγιανιμ (καντε Google τη λεξη Sayanim) εν δρασει.

    Ο Σαββας ειπε: "Παιδια δεν τσιμπαω"
    Σε ποια παιδία απευθυνεσαι κ. Σαββα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά
    προχωράμε μπροστά.
    Ό,τι είχαμε να πούμε για το θέμα, το είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα συμφωνήσω με τον Zulu!όσο για την άλλη πρόταση που αναφέρεις Μίνωα,την άποψή μου την είπα:η Συρία δεν έχει κανένα πρόβλημα πια με την Τούρκια και έτσι κι αλλιώς είναι αδύναμη!από εκεί και πέρα όλες οι χώρες που ανέφερε ο φίλος αυτό είναι θετικά προσκείμενες στον νεοθωμανισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 22 Αύγουστος 2009 12:51 πμ

    Παρα λίγο να το ξεχάσω!Μεταβίβασε στον κο Σταυρουλάκη(του ΚΙΣ)τις καλύτερες μας ευχές για την αποκατάσταση της υγείας του.Μάθαμε οτι πέρασε μεγάλη "μπόρα" ο άνθρωπος!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Θα συμφωνήσω με τον Zulu!όσο για την άλλη πρόταση που αναφέρεις Μίνωα,την άποψή μου την είπα:η Συρία δεν έχει κανένα πρόβλημα πια με την Τούρκια και έτσι κι αλλιώς είναι αδύναμη!από εκεί και πέρα όλες οι χώρες που ανέφερε ο φίλος αυτό είναι θετικά προσκείμενες στον νεοθωμανισμό!"


    Δεν περίμενα να πεις και τιποτα το διαφορετικό!Είπαμε!Κόλλησε το laser του cd!Για την "Χαγκάνα" όμως βλέπω οτι για αλλη μια φορά "κανεις τουμπέκα ψιλοκομμένη".Ισως επειδή δεν σε συμφέρει να απαντήσεις.Οφείλω πάντως να ομολογήσω οτι διαθέτεις "στόφα" πολιτικάντη. Μόνον αυτοί εφαρμόζουν στην πραξη την παροιμία "απορία ψάλτου, βήξ".Σου ευχομαι λοιπόν, όταν με το καλό ξανάρθετε στην εξουσία μετά απο πολλά-πολλά χρόνια, να σε καμαρώσουμε υπουργό.Πολύ καλύτερο απο τον Βουλγαράκη, μιας και σας συνδεει κοινή διαδρομή.Και αυτός απο την ΔΑΠ ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα .Και τώρα...διαθέτει δικό του κότερο ο αφιλότιμος!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να'σαι καλά,μόνο που εγώ δεν ενδιαφέρομαι για καρριέρα Βουλγαράκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ειρίνη, παίδες Ελλήνων, και την Κρήτη δεν μας την παίρνει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.