26/7/10

Οι Τούρκοι ήταν, είναι και θα είναι Ασιάτες

Με τον Σάββα Πέτρου
Ο διάσημος Εβραίος συγγραφέας και δημοσιογράφος RONI MARKULIES, που είναι μέλος της εβραϊκής κοινότητας της Κωνσταντινουπόλεως, σε άρθρο του στη εφημερίδα TARAF της 17 Ιουλίου 2010, με ιστορικά ντοκουμέντα αποδεικνύει ότι οι Τούρκοι έχουν ασιατική νοοτροπία και είναι ξένοι στο χώρο όπου ευρίσκονται σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ξεκινά το δημοσίευμά του με τις εντυπώσεις που αποκόμισε ένας διάσημος Άγγλος, ο GERTRUDE BELL, όταν επισκέφθηκε την Τουρκία το 1907. Ο εν λόγω Άγγλος αναφέρει ότι ξεκίνησε την περιοδεία του από τη Σμύρνη, που είναι μια πόλη με ελληνικό χαρακτήρα, γεμάτη ζωή. Αφήνοντας τη Σμύρνη και προχωρώντας στο εσωτερικό, γίνεται εμφανές ότι βρίσκεσαι σε μιαν ασιατική χώρα, που κατοικείται από Ασιάτες.

Συνεχίζοντας το άρθρο του, ο δημοσιογράφος αναφέρει το περιεχόμενο επιστολής ενός Ρώσου λοχαγού, του Maxim Maximic, που περιγράφει τους Τούρκους ως αναξιόπιστους και ύπουλους και δεν πρέπει να τους εμπιστεύεται κανένας. Και σκέφτονται και ενεργούν ως Ασιάτες.

Τέλος, ο Εβραίος δημοσιογράφος της TARAF αναφέρει μέρος της ενημερωτικής επιστολής του Αυστροούγγρου Επισκόπου και αποφοίτου του Πανεπιστήμιου Βιένης Josip Juraj Strossmayer, που απέστειλε το 1870 στον Άγγλο Πρωθυπουργό Gladstone. Ο Επίσκοπος αρχίζει την επιστολή του ως εξής: «τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν τους Τούρκους: Βλάκες, υπερόπτες και τεμπέληδες. Διακατέχονται από φόβο και αίσθημα κατωτερότητας, που αυτά τους οδηγούν σε βιαιότητες. Είναι υποτακτικοί όταν είναι απέναντί σου και επικίνδυνοι όταν είναι πίσω σου. Δεν μπορείς να τους εμπιστεύεσαι».

Ο εβραϊκής καταγωγής και Τούρκος υπήκοος δημοσιογράφος, αφού παρέθεσε τα πιο πάνω για να στηρίξει τη θέση του ότι οι Τούρκοι ήταν, είναι και θα είναι Ασιάτες, αναφέρει: «Εάν ο Δαρβίνος ζούσε μέχρι τις μέρες μας, θα διαπίστωνε ότι η θεωρία του για την εξέλιξη σχετικά με τους Τούρκους θα ήταν ότι η ηλιθιότητα των Τούρκων παραμένει η ίδια. Πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια η Ευρώπη ευρίσκετο απέναντι στον κίνδυνο να τεθεί κάτω από την κυριαρχία των Τούρκων. Τώρα η Ευρώπη δεν ευρίσκεται πάλι κάτω από τον ίδιον κίνδυνο; Στις αρχές του 19ου αιώνα η άποψη που επικρατούσε για τους Τούρκους στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως στο Λονδίνο, στη Βιένη και στη Μόσχα ήταν ότι οι Ουιγάροι Τούρκοι πρέπει να μείνουν μακριά από τη Ευρώπη και μάλιστα τους χαρακτήριζαν ως Ασιάτικη Ουιγαρική φυλή, που τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της φυλής είναι η βαρβαρότητα, η κτηνωδία, η αγριότητα και γενικά ότι είναι οπισθοδρομικοί κακομοίρηδες. Όπως ήταν τότε τα πράγματα δεν είναι και σήμερα;»

Αυτό, λοιπόν, είναι το άρθρο του Εβραίου δημοσιογράφου στην εφημερίδα Taraf, που αναλύει το χαρακτήρα του Τούρκου, που από την εποχή που εμφανίστηκαν στην περιοχή μας από το 1071μ.χ. μέχρι σήμερα παραμένουν το ίδιο.

Παρατηρούμε ότι και στο ποδόσφαιρο ακόμη μια ομάδα για να φτάσει στη νίκη κατασκοπεύει την αντίπαλη ομάδα και εντοπίζει τα τρωτά και τα δυνατά σημεία της αντίπαλης ομάδας και καταστρώνει τα σχέδιά της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί ηγέτες μας στα τριάντα έξι χρόνια της κατοχής έχουν αναθέσει σε επιστημονική ομάδα να αναλύσει τους Τούρκους, τη νοοτροπία τους, το πώς σκέφτονται και το πώς ενεργούν και με βάση το πόρισμα αυτής της επιστημονικής ομάδας να καταρτισθούν πολιτικοστρατηγικά σχέδια, που να δίνουν λύσεις σε πιθανά σενάρια που θα προκύψουν.

Εάν δεν το έχουν κάνει, είναι καιρός να το κάνουν. Διότι δεν μπορείς να συνομιλάς μαζί τους δίχως να τους γνωρίζεις εις βάθος. Όσον και αν υποτιμούμε τους Τούρκους, φαίνεται ότι μας έχουν αναλύσει και βάσει αυτής της ανάλυσης έχουν καταλήξει ότι είμαστε αφελείς, ευκολόπιστοι, ξεγελιόμαστε εύκολα, ότι έχουμε το μικρόβιο της έριδας και ότι συμφωνούμε διαφωνώντας. Είναι καιρός που οι πολιτικοί μας έπρεπε να μάθουν την Πραγματεία του Θουκυδίδη απ' έξω και ανακατωτά. Οι ξένοι, ακόμη και οι Τούρκοι, μελετούν το Θουκυδίδη, γιατί όχι κι εμείς που είναι δικός μας;

Είναι καιρός που πρέπει να κάτσουν όλοι κάτω και, αφού αναλύσουν τους Τούρκους, όπως έκανε και ο δημοσιογράφος της TARAF, να κάνουν σχέδια σε πιθανά σενάρια που εκτιμάται ότι θα παρουσιασθούν ακόμη και αύριο και τότε θα επέλθει και η πολυπόθητη ενότητα.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

16 σχόλια:

  1. «τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν τους Τούρκους: Βλάκες, υπερόπτες και τεμπέληδες. Διακατέχονται από φόβο και αίσθημα κατωτερότητας, που αυτά τους οδηγούν σε βιαιότητες. Είναι υποτακτικοί όταν είναι απέναντί σου και επικίνδυνοι όταν είναι πίσω σου. Δεν μπορείς να τους εμπιστεύεσαι».

    Πόσο δίκιο έχει. Αναρωτιέμαι όμως, αν οι κυβερνώντες μας διαθέτουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από τους Τούρκους το γνώρισμα αυτό της βλακείας.
    Εντύπωση μου κάνει πάντως το θάρρος του Εβραίου δημοσιογράφου να τους τα γράψει απροκάλυπτα μέσα στην ίδια την Τουρκία.
    Όταν κάποιος λέει την αλήθεια η εθνικότητα του δεν αποτελεί αιτία που μπορεί να μειώσει την αξία της. Θα ήθελα εν τούτοις να ξέρω και τη γνώμη του για τα γεγονότα της Γάζας. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικεύσεις... Μου θυμίζει έντονα ναζιστική θεωρία. Εξάλλου και οι Εβραίοι είναι Ασιάτες όπως και άλλοι λάοι που έχουν δημιουργήσει σημαντικούς πολιτισμούς: Κινέζοι, Άραβες, Ινδοί, Πέρσες, Ιάπωνες κτλ.

    Επίσης, πολλοί Τούρκοι έχουν προέλθει από τον εξισλαμισμό ντόπιων και βαλκανικών πληθυσμών.
    Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, δεν έχει σημασία η γενετική, αλλά το τι καθορίζει κάθε λαός ως αξία. Το πρόβλημα με τους Τούρκους είναι ότι ως λαός έχουν απενοχοποιήσει όλες τις τακτικές ώστε να κυριαρχήσουν σε έναν άλλο λαό (που είναι και η αξία τους): γενοκτονίες, εισβολές, τρομονόμους, φαινομενικό εξευρωπαϊσμό κτλ. Και μάλιστα δεν έχουν πληρώσει μέχρι στιγμής ποτέ για αυτήν την καταστροφική πολιτική.
    Ύβρις, τίσις, νέμεσις. Και ακόμη είμαστε στην ύβριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι τωρα τα γραφει αυτα γιατι οι τουρκοι δεν του κανουν τεμεναδες. οταν τα'χε καλα η τουρκια με το ισραηλ μουγκα.. οι ιουδαιοι εχουν καλομαθει να μην τους παει κανεις κοντρα διοτι η απειλη του αντισιμιτισμου αιωρειται. τωρα που τους πανε κοντρα οι τουρκαλαδες, οι οποιοι δεν ειναι καθολου χαϊβανια ουτε μπουνταλαδες (και οι κινεζοι ητανε ασιατες πριν 100 χρονια τωρα ομως ειναι παγκοσμια δυναμη) θυμωνουν διοτι ξερουν οτι η τουρκια εχει τα κλειδια της εξωτερικης πολιτικης των ΗΠΑ οι οποιες σερνονταν τοσο καιρο απο το ιουδαίικο λομπι αλλα φαινεται το υνι σκονταψε σε πετρα. βεβαια οι ιουδαιοι δεν θα το αφησουν να περασει ειναι ικανοι να βαλουν "τουρκους" αεροπειρατες να ριξουν κανενα ουρανοξυστη ή κατι αλλο θα βρουν εχουν βιβλικη παραδοση σε αυτα. παντως οι τουρκοι ως πρωτοποροι στις γενοκτονιες δασκαλοι και μαθητες της γερμανιας σε τετοια θεματα οντως δεν εχουν πληρωσει ποτε ουτε που τους νοιαζει. ψυχροι ως λαος της στεπας σφαζουν και φευγουν.

    Χιουτεκούτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οι Εβραίοι Ασιάτες είναι. Και μάλιστα εκ των πλέον τυπικών. Δι' ο και η επικράτησις του τρόπου σκέψεώς των εν Ευρώπη (Χριστιανισμός) κατέστρεψε τον Ευρωπαϊκό (= Ελληνικό) Πολιτισμό.
    Εις Έλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι εντελώς σχετικά και άνευ σημασίας. Δέστε τι ηγέτες έχουν οι Τούρκοι (οι "βλάκες", τα "μογγόλια", που λέμε εμείς τα "σαΐνια", οι Ρωμιοί), δέστε τι θέση της Τουρκίας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και κάνετε μία σύγκριση με τα δικά μας χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βεβαίως και είναι εξισλαμισμένοι ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ το 98% των λαών από τη Βοσνία ως την Άγκυρα.
    Αλλά όσοι έγιναν γενίτσαροι, παραμένουν γενίτσαροι: βόρειοι Αλβανοί, φασίστες Σκοπιανοί και καθεστωτικοί τουρκόφωνοι Μικρασιάτες.
    Και επίσης ΔΕΝ ήταν παρά μόνο για τις ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ τους οι πολυδιαφημισμένοι από τους μοναρχικούς "σημαντικοί πολιτισμοί" των μισάνθρωπων Κινέζων, Αράβων, Ινδών, Περσών, Ιαπώνων κτλ.
    Μπούργκες, κάστες και κινέζικα βασανιστήρια σας λένε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Είναι ανόητο να παρηγοριόμαστε με το τι είπαν κάποτε καποιοι για ένα λαό-το τι λένε γιαμας οι διάφοροι περιηγητές είναι το κάτι άλλο.
    Καλύτερο είναι να βλεπουμε ότι γίνεταιμπροστά στα μάτια μας. Οι Τούρκοι έχουν ηγέτη που ασκείμια αξιόλογη πολιτική. Πετύχει δεν πετυχει έχει στρατηγική και την εφαρμόζει. Οι Τουρκοι έχουν αναπτύξει στρατιωτική βιομηχανία, ενώ εμείς όχι. Κατασκευάζουν ακόμα και αεροσκάφη. τανκς και ντουφέκια.
    Καταφερνουν να αξιοποιουν τη γεωγραφική τους θέση ώστε να επωφελούνται αντί να τιμωρούνται. Τι σημασία έχει αν είναι ή όχι ασιάτες; Αν εμείς ως Ευρωπαίοι δεν τα κανουμε καλύτερα; Το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε δεν πρέπει να μας τυφλώνει για τη σημερινή ανεπάρκειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φοβερή η ανάλυση του τύπου. Αν οι τούρκοι (τους οποίους καμία διάθεση δεν έχω να υπερασπιστώ) ήταν μέχρι σήμερα "τεμπέληδες" και "βλάκες" κλπ τότε εμείς που μας καρπαζώνουν κάθε μέρα τι είμαστε;
    Αν οι "μπουνταλάδες" τούρκοι έχουν 10 φορές την ανάπτυξη που έχουμε εμείς και 20 φορές την βιομηχανία που έχουμε εμείς τότε η ντροπή είναι 100 φορές δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 26 Ιουλίου 2010 3:54 μ.μ.

    την Τουρκία,ούτε την δημιούργησαν,ούτε την κυβερνούν Τούρκοι.Απλώς,μερικές φορές φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα,επειδή αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο, πολεμούν το φως,όχι το σκότος,άρα αντιστοίχως,πολεμούν τους Έλληνες,όχι την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Τουρκομογγόλοι είναι γνωστό ειδικά σε μας ότι έχουν τα αναφερόμενα χαρακτηριστικά του Πονηρού,ύπουλου ,δειλού καιβάρβαρου ασιάτη.
    Επίσης είναι σ΄ολο το κόσμο γνωστή η προσφορά του Τουρκομογγολικού πολιτισμού στην Ανθρωπότητα?
    Έχουν αρχίσει να ξυπνάνε όμως σιγά-σιγά οι γενίτσαροι που κατοικούν στο σημερινό κράτος της Τουρκίας βλέποντας τη φάτσα τους στον καθρέφτη και δεν έχουν Μογγολικά Χαρακτηριστικά.
    Η ηγεσίες τους που γνωρίζουν τη κατάσταση αιώνες τώρα έχουν δημιουργήσει το κράτος-παρακράτος και τους κρατούν στο σκοτάδι τρομοκρατόντας τους.
    Η ημέρα της έκρηξης πλησιάζει και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.
    Πρώτα όμως πρέπει να δοθεί η απάντηση στους δικούς μας προσκυνημένους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λανθασμένη κριτική που στοχεύει σε λάθος θέμα. Τι Ασιάτες και παραμύθια. Οι Ασιάτες έχουν μακραίωνο πολιτισμό πλούσιο και αξιοποιήσιμο. Όχι επειδή τους κατέστειλαν την εξέλιξη οι αποικιοκράτες και οι ηγεμονιστές να τους πούμε τώρα και καθυστερημένους. Πολλοί ασιατικοί λαοί, εξάλλου, καταπιέστηκαν από τους τούρκους που δεν είναι και οι πιο αντιπροσωπευτικοί ασιάτες. Ασιατικοί είναι όλοι πολιτισμοί πριν τους μηδικούς πολέμους (τότε δεσποτικοί και ημιμάρβαροι), όλοι οι πολιτισμοί που μπολιάστηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό που διέδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος και όλοι οι πολιτισμοί που βρέθηκαν στην Βυζαντινή Οικουμένη. Τώρα τι να πει κανείς σε δύο γραμμές για τους πολιτισμούς της Ινδικής Χερσονήσου ή την Κίνα ... Για να μην κάνουμε εδώ ελληνική ιστορία, διαβάστε το Στρατηγικό βάθος του Νταβούτογλου π ου έξυπνα οικειοποιείται όλους τους Ασιατικούς και μεσανατολικούς πολιτισμούς. Αντί να καταλάβουμε την πνευματική και πολιτική ανωτερότητα των πολιτισμών που διαμορφώθησαν από την ελληνικότητα και μεσουράνησαν μέχρι και το τέλος της Βυζαντινής Οικουμένης καταφεύγουμε σε γενικόλογους ισοπεδωτικούς χαρακτηρισμούς λαών και ηπείρων. Λάθος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενώ πουθενά στο άρθρο δεν αναφέρετε σε φυλετική συγγένεια μερικοί στα σχόλια την αναφέρουν. Όταν λέει «Ασιάτες» δεν εννοεί φυλετικά αλλά πολιτισμικά. Μπορείς να’σαι Ασιάτης αλλά στον πολιτισμό να είσαι εξευρωπαϊσμένος/ δυτικός (όπως οι Ιάπωνες) και μπορεί να έχεις ευρωπαϊκή καταγωγή αλλά να είσαι στον πολιτισμό Ασιάτης (Αλβανοί, Τούρκοι κλπ). Εβραίος είναι, θα έγραφε για φυλετικά ζητήματα? Αποφεύγουν αυτές τις θεωρίες.
    Φιλέ Πυθαγόρα είσαι βαθιά νυχτωμένος εάν νομίζεις ότι θα επαναστατήσουν οι γενίτσαροι. Από προσωπική μου πείρα σου λέω ότι οι τούρκοι έχουν ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα, λένε ότι είναι απόγονοι των προηγουμένων λαών της Ανατολίας (μεταξύ αυτών και των τούρκων) και πάνω από όλα είναι τούρκοι στο έθνος και όπως θα έχεις παρατηρήσει και εθνικιστές (η’ ισλαμιστές όπου η καταγωγή δεν παίζει ρόλο).
    Να δούμε εμείς σαν λαός να καταφέρουμε να απομακρυνθούμε από όλα αυτά τα ασιατικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά που κληρονομήσαμε και να πάμε ποιο κοντα στα ευρωπαϊκά που μας φέρνουν και ποιο κοντά στον Αρχαίο μας πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 26 Ιουλίου 2010 3:58 μ.μ.

    >οι πολυδιαφημισμένοι από τους μοναρχικούς "σημαντικοί πολιτισμοί" <

    Για κάνε μού το ψιλά, διότι δεν το έπιασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα εἰς τὶς 27 – 7ου – 2010, 09:48 π.μ.:
    Κάθε λαὸς ἔχει νὰ ἐπιδείξῃ δημιουργίαν, ὅταν ὅμως λέμε Πολιτισμόν, ἐννοοῦμε κάτι πολὺ ὑψηλότερον. Πολιτισμὸς εἶναι ἡ δημιουργία ἐκείνη, ἡ ὁποία προέρχεται ἐκ τῆς βαθείας κατανοήσεως τῆς Φύσεως. Ἐπὶ παραδείγματι οἱ Βαβυλώνιοι ἐγνώριζαν, ὅτι ὅταν οἱ κάθετες πλευρὲς ἑνὸς ὀρθογωνίου τριγώνου ἔχουν μῆκος 3 καὶ 4, ἡ ὑποτείνουσα θὰ ἔχει μῆκος 5, ὅμως δὲν ἐγνώριζαν τὸ Πυθαγόρειον Θεώρημα. Ἐγνώριζαν μόνην μίαν περίπτωσιν αὐτοῦ. Οἱ Ἕλληνες εἶναι ὁ κατ’ ἐξοχὴν λαὸς, ὁ ὁποῖος ἐγέννησε πεφωτισμένα πνεύματα ποὺ ἀκροάσθησαν τὴν ἀνάσα τῆς Παμμητείρας Φύσεως καὶ ἐδημιούργησαν Πολιτισμόν. Ὁ Πολιτισμὸς στηρίζεται εἰς τὸν Λόγον καὶ ἐκφράζεται διὰ τῆς Ἐπιστήμης, τῆς Τέχνης καὶ τῆς Φιλοσοφίας. Ὁ Πολιτισμὸς ἔχει ὡς κέντρο τὸν κατὰ Φύσιν ζῶντα Ἄνθρωπον. Τὰ χαρακτηριστικὰ ὅλων τῶν ἄλλων «πολιτισμῶν» –μηδὲ τοῦ συγχρόνου ἐξαιρουμένου κατὰ τὸ μᾶλλον ἢ ἧττον– εἶναι ἡ Δύναμις καὶ ἡ Ἐξουσία. Καὶ ἐὰν ἔχουν καὶ χρησιμοποιοῦν ἑλληνικὰ στοιχεῖα, τοῦτο τὸ κάνουν γι’ αὐτοὺς τοὺς σκοπούς. Ἑπομένως ἡ θέσις, ὅτι «ἀσιατικοὶ εἶναι ὅλοι οἱ πολιτισμοὶ πρὶν τοὺς μηδικοὺς πολέμους» εἶναι ὕβρις κατὰ τοῦ Πολιτισμοῦ. Μὲ ἄλλα λόγια Πολιτισμὸς καὶ Δεσποτεία ἢ Βαρβαρότης (!;) δὲν πηγαίνουν μαζύ. Ὁ Πολιτισμὸς εἶναι ἀσυμβίβαστος πρὸς οἱανδήποτε Σκοπιμότητα, ἡ ὁποία γεννᾷ τὸ Δόγμα καὶ τὰ ἐξ αὐτοῦ, ἤτοι δουλοπρέπειαν, φανατισμὸν καὶ μύρια ἄλλα δεινά. Καὶ φυσικὰ ἡ «Βυζαντινὴ Οἰκουμένη», ἣν ἀναφέρεις, δὲν εἶναι δημιουργὸς Πολιτισμοῦ ἀλλὰ ἡ ταφόπλακά του. Τὴν ἐποχὴν ἐκείνην ἐδιώχθη λυσαλέα ὁ,τιδήποτε ἑλληνικόν, ἐπειδὴ ἀκριβῶς ὁ Πολιτισμὸς δὲν συμβιβάζεται μὲ τὸ Δόγμα.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΣΙΑΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΖΩΑ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το θέμα δεν είναι μόνο η εδαφική προέλευση των Τούρκων, αλλά η στόφα τους όπως μας την έχουν δείξει τουλάχιστον.
    Είναι αρπακτικοί και δεν μπορείς να τους εμπιστεύεσαι. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.