24/1/11

Το βιλαέτι της Άγκυρας

Με τον Γιάννο Χαραλαμπίδη

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογοάν εμφανίζεται, πλέον, με έντονο νεο-οθωμανικό πολιτικό λόγο. Και προειδοποιεί την ΕΕ με κάθε ευκαιρία, ότι η Τουρκία δεν έχει την ανάγκη της Ευρώπης. Και ότι είναι η ΕΕ που έχει την ανάγκη της Τουρκίας, διότι, όπως υποστηρίζει, η χώρα του:



1. Έχει το μεγαλύτερο στρατό στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο του ΝΑΤΟ.

2. Έχει μια νευραλγική γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση, που είναι αναγκαία για την ΕΕ, εάν θέλει να διαδραματίσει διεθνή πολιτικό ρόλο σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

3. Έχει οικονομία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ, κατά τον ισχυρισμό του, το 2050 θα είναι μέσα στις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου.

4. Έχει νεαρό πληθυσμό, σε αντίθετη με μια Ευρώπη η οποία γηράσκει. Και γενικώς είναι μια νέα ανατέλλουσα περιφερειακή δύναμη με παγκόσμιες νεο-οθωμανικές διαστάσεις, που θα καλύψει το κενό της παρακμάζουσας Δύσης.

Ακούγεται εντυπωσιακό το τουρκικό μοντέλο και οι προοπτικές του, παρότι, εάν το μελετήσει κάποιος σε βάθος, θα διαπιστώσει ότι στηρίζεται ακόμη σε γυάλινα πόδια, λόγω των δημοκρατικών ελλειμμάτων, των προβλημάτων στις υποδομές, και στο γεγονός ότι η ανάπτυξη είναι ανισομερής, αφού στηρίζεται σε πέντε μεγαλουπόλεις και δημιουργεί προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική συνοχή του τουρκικού κράτους, που ενισχύονται από το κουρδικό ζήτημα. Ένα ζήτημα που υφίσταται επί μακρόν και απειλεί την εδαφική και πολιτειακή ακεραιότητα της Τουρκίας.

Η πολιτική Ερντογάν, ενόψει εκλογών, αφενός θέλει να πλήξει το κεμαλικό επιχείρημα ότι πωλεί την Τουρκία στην ΕΕ, και αφετέρου να δικαιολογήσει τις εσωτερικές αδυναμίες στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της εναρμόνισης. Όμως, τα νταϊλίκια του Ερντογάν μετατρέπονται σε νερό στο μύλο όλων εκείνων εντός της ΕΕ που υποστηρίζουν, για την εξυπηρέτηση των δικών τους εθνικών συμφερόντων, ότι η Τουρκία δεν πρέπει να αποκτήσει καθεστώς πλήρους ένταξης, αλλά ειδικής σχέσης. Διαφορετικά, ο νεανικός της πληθυσμός θα πνίξει, δηλαδή θα φέρει το τέλος, το θάνατο της ΕΕ, όπως είχε δηλώσει ο Χριστιανοδημοκράτης τέως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτεριγκ.

Ρεαλιστικά ομιλούντες, στην πρακτική του παχνιδιού της ισχύος, ούτε οι Γάλλοι ούτε οι Γερμανοί, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι, δεν θα ήθελαν να διαμοιραστούν τις εξουσίες που έχουν σήμερα στην ΕΕ με την Τουρκία. Ουδόλως, δηλαδή, θα ήθελαν να βάλουν στην ΕΕ έναν τουρκικό γίγαντα και να φορέσουν στην ΕΕ μαντίλα και φέσι. Πόσω μάλλον η μικρή Κύπρος η οποία, εάν υιοθετήσει το μοντέλο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως το συζητά και θα το συζητήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας στη Γενεύη, με ξένες εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα, πολλαπλές κυριαρχίες και συνιστώντα κράτη, τελικώς, είτε ενταχθεί είτε η όχι η Τουρκία στην ΕΕ, θα μετατραπούμε σε «βιλαέτι» του νεο-οθωμανικού γίγαντα!
www.sigmalive.com 

12 σχόλια:

  1. Ένα παρόμοιο σχόλιο και σε προηγούμενη ανάρτηση. Με κάποιες προσθήκες ταιριάζει και εδώ :

    Πιγκουίνε, αυτό που δεν έχεις καταλάβει μάλλον είναι ότι πίσω από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ σε πάρα πολλά ζητήματα υπάρχει ένα και μοναδικό παρακράτος. Ένας δηλαδή παίκτης με δύο πρόσωπα. Το ζήτημα είναι το Ελληνικό στοιχείο να εκμεταλευθεί το αντιισλαμικό σύνδρομο της Δύσης και να πάρει επιτέλους μαζί του τις ΗΠΑ, Αγγλία και ΕΕ. Μην υπερτιμάς και εσύ τους άλλους παίκτες. Ρωσία και Κίνα πατούν πάνω σε άλλες βάσεις, όπου ο ανθρωπισμός ακόμα είναι άγνωστη ένοια. Ελπίζουμε στην θετική εξέλιξή τους μεν, όμως είναι πολύ πιθανόν να στηρίξουν και οι δύο το Ισλάμ. Πολιτιστικά, Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ είναι στην ίδια πλευρά, μιλούν παρόμοια γλώσσα. Εμείς πρέπει να προβάλουμε τους εαυτούς μας σαν αυτό που είμαστε : το σύνορο του κόσμου της ελευθέρου σκέψεως και των πολιτιστικών αναζητήσεων. Πολύ σωστά ο Τ. Παπαδόπουλος έδωσε τη μάχη ενάντια στον εξισλαμισμό του νησιού, και έτσι προστάτευσε τα σύνορα του Ευρωατλαντικού πολιτισμού. Το σχέδιο Ανάν αποτέλεσμα μακροχρόνιο θα είχε την επικράτηση του Ισλάμ στο νησί. Με άλλα λόγια, το σχέδιο Ανάν ήταν αντιευρωπαϊκό και ανταμερικανικό, εκτός και εάν οι ηγεσίες ΕΕ και ΗΠΑ επιθυμούν οι ίδιες να φορέσουν το ισλαμοθωμανικό σαρίκι. Σε αυτή την περίπτωση, να μας το πουν, να φορέσουμε πρώτοι εμείς αυτό που αυτοί θέλουν για μόδα. Αν δεν το θέλουν, ας το πολεμήσουν, πριν η Ελλάδα, λόγω των πιέσεων που δέχετε και του υπερβολικά έντονου δημογραφικού προβλήματος, γίνει Τουρκική επαρχία. Το φούντομα του Ισλάμ στα Βαλκάνια ας μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία και οι ΗΠΑ το προκάλεσαν. Η Γερμανία με δικά της όπλα, χρήματα και μισθοφόρους, άρχισε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Μετά μπήκαν οι Αμερικάνοι στο χορό. Η φωτιά που οι Γερμανοί άναψαν στο νότο της Ευρώπης έχει κάθε δυνατότητα να κάψει και τους ίδιους. Εδώ και πολλά χρόνια η Γερμανία βγάζει μόνη της τα μάτια της, αφού πρώτα έχει στραβώσει τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Έχει το μεγαλύτερο στρατό στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο του ΝΑΤΟ.

    Η ΕΕ δεν έχει να κερδίσει τίποτα απο το ''μεγάλο στρατό'' μιας και δεν υπάρχει προοπτική Ενιαίας Αμυντικής Πολιτικής,εδώ κοντεύει να διαλύσει.Επιπλέον οι ανάγκες τους στην Κύπρο και τη ΝΑ Τουρκία δεν πρέπει να ξεχνιούντε.

    2. Έχει μια νευραλγική γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση, που είναι αναγκαία για την ΕΕ, εάν θέλει να διαδραματίσει διεθνή πολιτικό ρόλο σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

    Αυτή η θέση μπορεί σχετικά εύκολα να παρακαμφθεί μέσω Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ.

    3. Έχει οικονομία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ, κατά τον ισχυρισμό του, το 2050 θα είναι μέσα στις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου.

    Έτσι λέγαμε και εμείς αλλά......τίποτε ποτέ δεν είναι σίγουρο και μόνιμο.

    4. Έχει νεαρό πληθυσμό, σε αντίθετη με μια Ευρώπη η οποία γηράσκει. Και γενικώς είναι μια νέα ανατέλλουσα περιφερειακή δύναμη με παγκόσμιες νεο-οθωμανικές διαστάσεις, που θα καλύψει το κενό της παρακμάζουσας Δύσης.

    Στην περίπτωση δημιουργίας Αυτόνομου Κουρδικού Κράτους θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει αυτό το επιχείρημα.


    Η Τουρκία τα παίζει όλα για όλα,ο νεοοθωμανισμός δεν της βγαίνει και όλοι την αποφεύγουν ουσιαστικά,για αυτό και η απώλεια της ψυχραιμίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενστάσεις:

    1.Το ζήτημα είναι το Ελληνικό στοιχείο να εκμεταλευθεί το αντιισλαμικό σύνδρομο της Δύσης και να πάρει επιτέλους μαζί του τις ΗΠΑ, Αγγλία και ΕΕ.
    ----------------

    Δεν ισχυρίζομαι ότι οι παραπάνω χώρες είναι φιλοισλαμικές (αν και μέσα στα πλαίσια του πολιτικώς ορθού υποστηρίζεται η ισλαμική λαθρομετανάστευση), αλλά σίγουρα δεν είναι αντιισλαμικές.
    ------------------

    2. Ρωσία και Κίνα πατούν πάνω σε άλλες βάσεις, όπου ο ανθρωπισμός ακόμα είναι άγνωστη ένοια. Ελπίζουμε στην θετική εξέλιξή τους μεν, όμως είναι πολύ πιθανόν να στηρίξουν και οι δύο το Ισλάμ.
    ------------------

    Για την Κίνα δεν θα διαφωνήσω. Διαφωνώ όμως για την Ρωσία, που αν δεν είναι καλύτερη, δεν είναι τουλάχιστον χειρότερη σε θέματα ανθρωπισμού από τις ΗΠΑ. Θεωρώ επίσης φύσει και θέσει απίθανο να στηρίξει η Ρωσία το Ισλάμ για θρησκευτικούς και γεωπολιτικούς λόγους.
    -----------------

    3. Πολιτιστικά, Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ είναι στην ίδια πλευρά, μιλούν παρόμοια γλώσσα.
    ----------------
    Αν μιλούσαν παρόμοια γλώσσα πολιτιστικά, παραμένει το ερώτημα γιατί δεν συνενοούνται; Η φιλοτουρκική στάση των άνω, έναντι της Ελλάδας σημαίνει δύο πράγματα:
    α) είτε δεν μιλούν την ίδια πολιτισμική γλώσσα, ούτε είναι στην ίδια πλευρά με την Ελλάδα.
    β) Τα γεωπολιτικά συμφέροντα τους είναι ικανά να ετεροβαρούν εις βάρος κάθε ιδεολογικής-πολιτισμικής συνάφειας με την Ελλάδα χάριν της Τουρκίας και της ευόδωσης των σκοπών τους (real politic).
    Αυτό καθιστά πρακτικά άχρηστη για εμάς κάθε πολιτισμική συγγένεια με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
    -----------------
    4. Το σχέδιο Ανάν αποτέλεσμα μακροχρόνιο θα είχε την επικράτηση του Ισλάμ στο νησί. Με άλλα λόγια, το σχέδιο Ανάν ήταν αντιευρωπαϊκό και ανταμερικανικό,
    -------------------

    Αυτή η φράση επιβεβαιώνει την νο 1 ένσταση μου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί εγγενή αντίφαση της σκέψης του γράφοντα. Διότι είναι βασικό να θυμόμαστε ότι το σχέδιο Ανάν αποτέλεσε βασική στρατηγική επιλογή των ΗΠΑ και της ΕΕ για την Κύπρο! Πως λοιπόν είναι δυνατόν το σχέδιο Ανάν να ήταν αντιευρωπαϊκό και ανταμερικανικό;
    Έβαλαν δηλαδή τα χεράκια τους για να βγάλουν τα ματάκια τους;
    Εκτός και αν, πίσω από όλους αυτούς, υπήρχε "άλλη" δύναμη που αποσκοπούσε στον πλήρη αφελληνισμό της Κύπρου για "ίδιον" συμφέρον.
    Μη μου πείτε τι κάνει νιαου-νιάου στα κεραμίδια!!! Ας ρωτήσουμε τον Κίσσινκερ για αυτό και ας έχουν περάσει από τότε 4 δεκαετίες!


    Τέλος, η Τουρκία ζει το "κύκνειο άσμα" της προσωρινής της νεοθωμανικής μεγαλειομανίας. Θα την "κουρέψουν" τα αλάνια γιατί πήρε πολύ ψηλά τον αμανέ της.
    Το ζήτημα είναι να αντέξουμε εμείς, δίχως απώλειες, μέχρι τη στιγμή που θα έλθει αυτή η καμπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Someone should whisper in Tayip's ear, accession to the EU is NOT a a merger between EU and Turkey.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιδηρούντιε, δεν έχω δει το προηγούμενο σχόλιό σου που διασκεύασες και επομένως δεν μπορώ να θυμηθώ σε τι μού απαντούσες και ποιά ανάρτηση αφορούσε. Επειδή όμως είναι προφανές ότι αναφέρεται στο γεωστρατηγικό παιχνίδι τής περιοχής, αν ο πολιτισμικός παράγοντας ήταν ο κυρίαρχος, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα που έχουμε τόσα χρόνια. Δυστυχώς όμως δεν είναι. Προτεραιότητα κάθε δύναμης είναι τα ευρύτερα γεωστρατηγικά της συμφέροντα (γεωπολιτική ισχύς, ενεργειακό, κλπ). Γι αυτό π.χ. και οι Αγγλοαμερικάνοι προώθησαν με κάθε τρόπο το σχέδιο Ανάν. Προφανώς δεν θέλουν να φορέσουν οι ίδιοι το ισλαμικό σαρίκι, αλλά από την άλλη μεριά το χρησιμοποιούν αυτό το σαρίκι κατά τόπους για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα (π.χ. Βοσνία, Αφγανιστάν τη δεκαετία του '80 εναντίον τών Ρώσσων, κλπ).

    Σχετικά με την είσοδο τής Τουρκίας στην Ε.Ε., αυτό είναι από χλωμό έως αδύνατο. Απλά διότι θα σήμαινε την αυτοκτονία τής Ευρώπης. Το παιχνίδι που παίζεται κάτω από το τραπέζι στην Ε.Ε. είναι α) μεταξύ Γαλλογερμανικού άξονα (ας τούς πούμε ευρωπαϊστές) και β) Αγγλίας, Ισπανίας κλπ (πρώην ΕΖΕΣ) σύν τούς περισσότερους πρώην ανατολικούς (ας τούς πούμε ατλαντιστές). Εάν έμπαινε και η Τουρκία στην Ε.Ε., τότε με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια (και σε σύμπραξη με τούς υπόλοιπους ατλαντιστές), η πλάστιγγα θα είχε γείρει αποφασιστικά υπέρ τους και οι Γαλλογερμανοί θα έχαναν το παιχνίδι οριστικά.

    Ο Ερντογάν το καταλαβαίνει αυτό και επειδή έχει και τις πλάτες τών Αγγλοαμερικάνων κάνει τον βαρύ και ακατάδεχτο, αλλά στην πραγματικότητα η καρδούλα του το ξέρει... Επίσης, τώρα με τις τελευταίες εξελίξεις στο ενεργειακό τής περιοχής (Λεβιάθαν, οικόπεδο 12, κλπ), περιπλέκεται περισσότερο η κατάσταση και σίγουρα οι κατευθύνσεις που παίρνουν τα πράγματα δεν είναι υπέρ τής Τουρκίας (βλέπε επίσκεψη Μεντβέντεφ, Μέρκελ, οριοθέτηση ΑΟΖ Κύπρου - Ισραήλ, κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι «στηρίζεται ακόμη σε γυάλινα πόδια».

    Η σωστή έκφραση είναι: «στηρίζεται ακόμη σε πήλινα πόδια».

    Δηλαδή το τουρκικό μοντέλο στηρίζεται πάνω σε σαθρές βάσεις, σαθρά θεμέλια ή σαθρό υπόβαθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού η ΕΕ έχει ανάγκη την Τουρκία, γιατί σκίζεται η Τουρκία να μπει στην ΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΄΄Έχει νεαρό πληθυσμό, σε αντίθετη με μια Ευρώπη η οποία γηράσκει΄΄:
    Δεν μας είπε όμως τί εθνικότητας είναι.Μήπως είναι Κούρδοι;
    Άλλωστε δίνει κίνητρα στους Τουρκομογγόλους για 3ο παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοι και αξιοτιμοι κκ Σιδηρουντιε και Απελλη οι αναλυσεις και των δυο ειναι ακρως ενδιαφερουσες και εχουν και οι δυο ισχθρα`ψυγματα αληθειας αλλα ας μου επιτραπει να διαφωνησω με στοιχεια και των δυο:
    "1.Το ζήτημα είναι το Ελληνικό στοιχείο να εκμεταλευθεί το αντιισλαμικό σύνδρομο της Δύσης και να πάρει επιτέλους μαζί του τις ΗΠΑ, Αγγλία και ΕΕ.
    ----------------
    Δεν ισχυρίζομαι ότι οι παραπάνω χώρες είναι φιλοισλαμικές (αν και μέσα στα πλαίσια του πολιτικώς ορθού υποστηρίζεται η ισλαμική λαθρομετανάστευση), αλλά σίγουρα δεν είναι αντιισλαμικές."
    Σ' οτι αφορα την Αγγλια*( η πιο σωστα Βρετανια ας μου συγχωρεθει η διορθωση), δεδεομενου οτι εχω συμπληρωσει 8 χρονια διαμονης μπορω να καταθεσω "μετα λογου γνωσεεως" οτι η πολιτικη της και εξωτερικα και εσωτερικα ειναι κατα μειζονα λογω φιλοισλαμικη και μπορω να παραθεσω παραδειγματα για οποιον ενδιαφερεται *(καλυτερα αντι για Αγγλια να χρησιμοποειται ο ορος Βρετανια η Ηνωμενο Βασιλειο, εξαλλου αν παει καποιος ξενος και πει σε εναν Ουαλλο η Σκωτο π.χ. κατοικο Γλασκωβης οτι η περιοχη του ειναι επαρχια της Αγγλιας θετει σε κινδυνο την σωματικη του ακεραιοτητα, Η Αγγλια απλως ειναι ενα απο τα τμηματα του Ηνωμενου Βσιλειου εστω και το πιο πολθπληθες)Για να ξυπνησει η Βρετανια απο τον φιλοσιλαμικο της λειθαργο της θα περεπει να γινουν πολλλα και δεν ειμαι σιγουρος οτι η καταστση ειναι αναστρεψιμη...
    " Πολιτιστικά, Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ είναι στην ίδια πλευρά, μιλούν παρόμοια γλώσσα."Ας μου επιτραπει στον καταλογο αυτων των χωρων να προσθεσω και την Ρωσσια`και τις λοιπες ορθοδοξες σλαυικες χωρες.Εξαλλου ο πολιτισμος ολων αυτων πηγαζει απο την ιδια ριζα, τον Αρχαιο Ελληνικο Πολιτισμο.Η διαφορα ειναι ειναι στο "προσημο" καθως η Δυση γνωρισε τον Ελληνικο πολιτισμο μεσω της Ρωμης ενω η Ρωσσια μεσω της μεσαιωνικης "Ανατολικης Ρωμαικης αυτοκρατοριας" (στη πραγματικοτητα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Αυτοκρατοριας) λανθασμενα γνωστης ως "Βυζαντιο".Επιπλεον μετα τον Μεγαλο Πετρο η Ρωσσια ενταχθηκε στην Δυση τοσο πολιτισμικα (ποιος θα μπορουσε αραγε να θεωρησει τον Τολστοι και τον Τσαικοφσκι "Ασιατες";) οσο και πολιτικα αν και στο τελευταια κετηγορια οχι με τον τροπο που θα φανταζονταν ο Μεγαλος Πετρος , η Μεγαλη Αικατερινη και οι διαδοζοι τους (απολυτες "ελεω Θεου" μοναρχιες ειχε και η Δυση και εξαλλου ειναι ευκολο να ξεχνουμε οτι ο κομμουνισμος ειναι αποτοκος του μαρξισμου, μιας ιδεολογιας η οποια γεννηθηκε στην Γερμανια και στην Βρετανια και οχι σε κανενα βουδιστικο μοναστηρι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (συνεχια` εκ του προηγουεμενου)
    "Γ)Αν μιλούσαν παρόμοια γλώσσα πολιτιστικά, παραμένει το ερώτημα γιατί δεν συνενοούνται; Η φιλοτουρκική στάση των άνω, έναντι της Ελλάδας σημαίνει δύο πράγματα:
    α) είτε δεν μιλούν την ίδια πολιτισμική γλώσσα, ούτε είναι στην ίδια πλευρά με την Ελλάδα.
    β) Τα γεωπολιτικά συμφέροντα τους είναι ικανά να ετεροβαρούν εις βάρος κάθε ιδεολογικής-πολιτισμικής συνάφειας με την Ελλάδα χάριν της Τουρκίας και της ευόδωσης των σκοπών τους (real politic)."
    Απελλη ας μου επιτρεψεις να σου πω οτι η απαντηση ειναι το β) και δεν ειναι η πρωτη φορα στην Ιστορια που συμβαινει κατι τετιο! Π.χ. κατα την διαρκεια της λεγομενης "Γαλλικης φασης" του Τριακονταετους πολεμου (1635-1648) η ακραιφνως καθολικη Γαλλια του Οικου των Βουρβωνων υπο την καθοδογηση του Καρδιναλιου Ρισελιε σημαχησε με τα προτεστανιτκα κρατιδια της Γερμανιας και την προτεστντικη Σουηδια εναντιον των καθολικων δυμαμεων της Αυστριας-Ισπανιας υπο τον οικο των Αψβουργων επειδη τα γεωστρατηγικα συμφεροντα της Γαλλιας της υπαγορευαν αυτην την πολιτικη
    Δ)Αυτο που χρειαζομαστε ειναι ενα εναιο μετωπο ΕΕ-ΗΠΑ- Ρωσσιας (η επεισης ΠΛΗΡΗ ενταξη της Ρωσσιας αντι της Τουρκιας στην ΕΕ)με το οποιο θα συμεργαστει οποια αλλη δυναμη το επιθυμει με σκοπο την προασπιση της ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ εναντιον του Ισλαμιστικου σκοταδιστικου φονταμενταλισμου καθως καμμια δυναμη απο τις προαναφερομενες δεν μπορει να αντιμετωπισει αυτη την απειλη μονη της( για να μην αναφερθουμε στις κοντοφθαλμη και" "αυτοκτονικη" πολιτικεη των "Δυτικων" Δυναμενων οπως στισ περιπτωση της Βοσνιας, Κοσσοβου , σχεδιου ανναν κτλ.).Διαφορετικα αν δεν υπαργξει αυτος ο" Συνασπισμος" φοβαμαι οτι μακροκρονια υπαρχει το ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ενδεχομενο να επαναληφθουν τα γεγονοτα του 7ου-8ου μ.Χ.αιωνων (για την ακριβεια η περιοδος 636-717 μ.Χ) οταν ενα νεοεμφανιζομενο Ισλαμ κατασπαραξε την Σασανικδικη Αυτοκρατορια και τραυματισε βαρια το "Βυζαντιο" εκμεταλευομενο την κοπωση που ειχαν υποστη απο τους μεταξυ τους πολεμους...Η διαφορα με την τωρινη κατασταση ειναι οτι τον μεγαλυτερο κινδυνο δεν τον διατρεχει ο "ηττημενος" του Ψυχρου Πολεμου δηλαδη η Ρωσσια αλλα ενας απο τους "νικητες' δηλαδη η ΕΕ σαν συνολο και φυσικα η Ελλαδα μαζι της (λαθρομεταναστευση κτλ).Ευχαριστω και συγγνωμμη για το μεγεθος του αρθρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΥΣ O Πρωθυπουργος της Τουρκιας μαλλον Θεωρει τον ευατο του ως Μεγα Πετρο αλλα το πιο πιθανον να αποδεικτει ο Μανουηλ Κομνηνος της Τουρκιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το 2050 θα είναι 100.000.000, αλλά τα 50.000.000 θα είναι Κούρδοι. Τους ρώτησε το καρντάσι ο κουμπάρος τους Κούρδους για τα σχέδια του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.