7/8/09

Ο Πούτιν για το Κυπριακό


Υπέρ της «δίκαιης λύσης» του Κυπριακού τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ερωτηθείς σχετικά με τη διευθέτηση περιφερειακών προβλημάτων, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Γνωρίζετε βέβαια τη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το Κυπριακό πρόβλημα, το πρόβλημα της κυπριακής διευθέτησης. Τασσόμαστε υπέρ της δίκαιης επίλυσης του ζητήματος, τόσο του τουρκικού, όσο και του ελληνικού τμήματος του νησιού. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και τα σχέδια του ΟΗΕ, υποστηρίζουμε επίσης και το σχέδιο Ανάν».

Κι ο Ρώσος πρωθυπουργός συνέχισε:

«Θα επιδιώξουμε και στο μέλλον την οικοδόμηση των σχέσεων και με τις δύο πλευρές,τα δύο τμήματα της Κύπρου. Θα αναπτύξουμε τις οικονομικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με το τουρκικό τμήμα. Το έχουμε πει επανειλημμένα και το θεωρούμε σωστό βήμα,που λειτουργεί προς όφελος της διευθέτησης».

Όπως φαίνεται από την πλήρη βιντεοσκόπηση της συνέντευξης, η οποία παρατίθεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης ο κ. Πούτιν ανέφερε εκ παραδρομής ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί και με «τις δύο χώρες», σπεύδοντας να διορθώσει σε «δύο τμήματα», αν και η σχετική αναφορά «δύο χώρες» παραμένει στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κύπρο κι όταν ρωτήθηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου «Blue Stream-2», διευκρινίζοντας ότι μέσω του τουρκικού εδάφους θα γίνεται τροφοδοσία με αέριο τρίτων χωρών: «Ήδη έχουν ονομαστεί οι χώρες αυτές. Είναι η Κύπρος, το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Συρία. Κατά τον τρόπο αυτό η Τουρκία καθίσταται πολύ μεγάλο διαμετακομιστικό κράτος για την περιοχή αυτή του κόσμου».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες πετρελαίου έτσι ώστε να τροφοδοτηθούν και οι δύο πετρελαιαγωγοί Σαμψούντα - Τσεϊχάν στην Τουρκία και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη σε Βουλγαρία - Ελλάδα, ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι «ο ανταγωνισμός μεταξύ του Ναμπούκο και του South Stream είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι οι αγωγοί Σαμψούντα - Τσεϊχάν και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη» και συνέχισε: «Εάν δείτε τους όγκους της αυξανόμενης εξόρυξης πετρελαίου στην Κασπία και μιλήσετε με τους επικεφαλής των πετρελαϊκών εταιρειών μας, τότε θα καταστεί προφανές ότι ο όγκος που εξορύσσεται συνολικά μπορεί να μοιραστεί μεταξύ των δύο αυτών σχεδίων, καθώς όσο περισσότερα έργα υποδομών υπάρχουν, τόσο καλύτερα γιατί δημιουργεί αξιοπιστία και σταθερότητα στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ναυτεμπορική

12 σχόλια:

  1. Δύο είναι οι ειδησάρες από αυτή την ανάρτηση και απορώ πώς δεν μας τις επισημαίνει ο κύριος Καλεντερίδης:
    1) Η Ρωσία υποστηρίζει το Σχέδιο Αυνάν, πράγμα που μας έκρυβαν τόσο καιρό οι Ρωσόφιλοι, Λιακόπουλοι, Καρατζαφεραίοι και λοιποί.
    2) Ο Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά για "τουρκικό" τμήμα της Κύπρου και όχι για Κατεχόμενα, όπως ήταν μέχρι τώρα η γραμμή της Ρωσικής Διπλωματίας.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο μπουχέσας ο Κωστάκης κατάφερε να τα χαλάσει ΚΑΙ με τους Αμερικάνους ΚΑΙ με τους Ρώσους. Κι έχουμε και την Πέμπτη Φάλαγγα που ονομάζεται "Δύο εκατομμύρια Αλλοδαποί". Πώς θα την βγάλουμε καθαρή, κύριε Καλεντερίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε
    πρώτα απ' όλα πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να βρίζουμε γενικά, πολύ περισσότερο τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς των κομμάτων.
    Να κάνουμε κρητική, σκληρή κριτική, αλλά να μην βρίζουμε.
    Τώρα, όσον αφορά την Τουρκία, να ξέρεις ότι δεν είναι όλα ρόδινα για τους γείτονές μας.
    Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να μεταφράσω και να γράψω.
    Παρακολούθα όμως τις επόμενες μέρες τί θα γίνει στο Κουρδικό, το αλεβιτικό και το Κυπριακό.
    Όσον αφορά τα του οίκου μας, είναι αλήθεια ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι σε τέλμα και στριμωγμένη ανάμεσα στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ΝΑΤΟ, τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.
    Χρόνια τώρα καταναλώνουμε τις πιστώσεις που είχαμε στο Αραβικό, το Κουρδικό, το Παλιστινιακό και σε μια σειρά από άλλους παράγοντες που ισχυροποιούσαν και έδιναν τη δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών στην εξωτερική μας πολιτική.
    Νομίζω ότι ο Δεκέμβρης είναι κρίσιμος.
    Αν η Τουρκία αναγνωρίσει την Κύπρο, πραγματικά δημιουργούνται προϋποθέσεις για οριστική λύση του Κυπριακού, με βάση τα συμφέροντα του ελληνισμού.
    Αν όχι, τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ...φύλλο.
    Πάντως, δεν θα πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..της δίκαιης επίλυσης του ζητήματος, τόσο του τουρκικού, όσο και του ελληνικού τμήματος του νησιού.
    Για κάποιον που έχει γνώση του ρόλου της Ρωσικής Διπλωματίας πρίν την Εισβολή της Τουρκίας δεν αποτελεί έκπληξη το ανωτέρω.

    ..Κατά τον τρόπο αυτό η Τουρκία καθίσταται πολύ μεγάλο διαμετακομιστικό κράτος για την περιοχή αυτή του κόσμου».
    Μια μικρή νέα Γιάλτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ο κοσμος το έχει τυμπανο κι εμεις κρυφό καμάρι.Τι θέλουμε να κάνει ο άνθρωπος εκτός από μπίζνες?Υπάρχει σοβαρός διεθνής διπλωμάτης που να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προσπαθεί να γίνει στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας και από πότε?Το κέρδος από τον περίφημο αγωγό πετρελαίου που θα έχει η Ελλάδα θα είναι 50-60εκ$ το χρόνο.Σιγά τα ωά εδώ με τη μία τους δώσαμε χωρίς ζόρι 2δις ευρά. για τα BMP-3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ Η ΓΑΛΛΙΑ (ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΡΑΦΑΛ). ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ? ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ. Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΛΗΡΟ ΠΑΕΙ". ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταντήσαμε σαν τις "κατίνες" και τις ¨μωρές παρθενές"...Γκρινιάζουμε με το παραμικρό,μόλις κάποια Χώρα πραγματοποιήσει συνεργασίες ή συμφωνίες με την Τουρκία σπεύδουμε να τις κατηγορήσουμε..
    Ο Πουτιν είναι Πρωθυπουργός της Ρωσίας και όχι της Ελλάδος...Κοιτάει τα συμφεροντα της Χώρας του και όχι εάν εμείς γλύφουμε τις μίξες μας και κλαψουρίζουμε σαν γκόμενες...
    Ούτε το "ομόδοξο",ούτε οι "προφητίες" ούτε άλλες τέτοιου είδους μπούρδες καθορίζουν τις σχέσεις των Κρατών...μόνο τα συμφέροντα και αυτό έκανε ο Πούτιν.
    Να κοιτάξουμε εμείς να σοβαρευθούμε και να συνέλθουμε από τον λήθαργο που έχουμε, τα άλλλα όλα είναι να είχαμε να λέγαμε...
    Με κλάψες και μιξορουφήγματα, διαβήματα και παραστάσεις, τα προβλήματα δεν λύνονται...
    Αν δεν σοβαρευθούμε και ξυνπήσουμε δεν έχουμε μέλλον...
    Σε λίγα χρόνια, και οι λοιπές Βαλκανικές Χώρες που ήδη είναι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ,αλλά και όσες θα μπούνε,θα μας ξεπεράσουν σε όλα τα επίπεδα και θα γίνουμε (ήδη είμαστε) κομπάρσοι στην διεθνή πολιτική σκηνή, ακόμη και την Βαλκανική χερσόνησο...

    Ποιόν "σοβαρό" έχουμε στην Ελλάδα για να συνενοηθεί ο Πούτιν δηλαδή και ο κάθε Πούτιν?
    14 χρόνια κάναμε να κατασταλάξουμε για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη...οι Τούρκοι γάτες, σε ελάχιστο χρόνο αρπάζουν τις ευκαιρίες...Μακάκες είναι ο Ομπάμα και ο Πούτιν?Τα βλέπουν αυτά...
    Βλέπουν και τα δικά μας χάλια...Είμαστε παντελώς αναξιόπιστοι...

    ΄Οσο για την "απαισιοδοξία" αγαπητέ μου αδελφέ Σάββα, είναι σύνθετη λέξη...να την παραφράσω και λιγάκι..."απαίσια- δοξασία"...
    Προσωπικά καθόλου απαισιόδοξος δεν είμαι...Γιατί?
    Γιατι ο Θεός είναι ΄Ελληνας!
    Αλλιώς δεν εξηγείται πως η Ελλάδα παραμένει ακόμα ζωντανή, όταν από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους μας κυβερνούνε τα λαμόγια και τα κατακάθια της κοινωνίας μας! Αλλιώς δεν εξηγείται...

    Εγώ ξεπερνάω τις απαισιοδοξίες και αισιοδοξίες...θα επιτεθώ στην Τουρκία,έστω και μόνος μου! ΄Οσοι πιστοί προσέλθετε!
    Μόνο μην μείνω εγώ και η αγελάδα η Μαρίκα να κάνουμε πύρ και κίνηση φοβάμαι...Αστειεύομαι φυσικά...Υπάρχουν χιλιάδες-χιλιάδων ΄Ελληνες!Η Ελλάδα μας θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει...αρκεί να ξυπνήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαββα ΄΄πιστευεις΄΄ οτι η Τουρκια θα ανγνωρίσει την Κυπρο???

    Προσωπικά δεν το πιστευω !!! εκτιμώ ότι με τον ένα η τον άλλο τροπο η Τουρκια θα προσπαθήσει να αφήσει έκτος το θέμα της Κύπρου από τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Ευρώπη.

    Θα δουμε ο Δεκέμβριος πλησιάζει …….ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι για ανταλλάγματα!!

    Othelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΓΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΙΜΕΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ''ΚΛΕΙΔΙΑ'' ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ,ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΛΕΟΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ,ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ,ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ .ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ 'ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ' Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ...ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΕΙΧΑΝ ΚΟΥΡΔΟΙ ...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΛΕΙΣΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΕΤΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΕΥΕΙΣ ΠΙΣΤΑ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΙΖΜΕΝΟΙ,ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΑΒΙΩΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΛΟΙΚΟ ΤΗΣ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΥ ...ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΣΚΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΧΩΡΑ..Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΑΞΙΑ ΜΕ ΙΛΙΓΓΙΟΔΗ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΗΡΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΒΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΡΙΣΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΡΙΣΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ...ΕΤΣΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΦΕΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ....ΚΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ...ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΗΣΥΧΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ...

    ΥΓ.Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ,ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ...Η CHEVRON ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που ειναι ο East να μας ζαλισει με τις αηδιες περι ενωσης ορθοδοκων κρατων κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τα οπλα περιμενουν..αυτη την στιγμη η μαχη γινεται οπως την αντιλαμβανεται ο κινεζος στρατηγος..οι αντιπαλοι μολις η πολιτικη στρατηγικη βρισκει αδιεξοδο παιρνουν τα οπλα..ειμαστε και εμεις καπου εκει μεσα..το σιγουρο ειναι οτι με την ανεξαρτησια εχουμε μια κοκινη γραμμη..δεν εχουμε διαλεξει στρατοπαιδο ακομα..και αυτο το οποιο πιστευω ειναι οτι δεν θελουμε τον πολεμο..αλλα επισης δεν νομιζω να υπαρχουν και καλυτεροι μαχητες απο εμας..οσο το πεδιο του ενδιαφεροντος ειναι στην διπλωματια περιμενουμε..ας ελπισουμε οτι αυτοι που κρατουν τα ηνια της χωρας στα χερια τους αγαπουν την πατριδα οπως εμεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιοι χαρακτηρίζουν μεμψίμοιρους όσους διαμαρτύρονται επειδή η Ρωσία έκλεισε μία συμφωνία με την Τουρκία.
    Μα, αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι το πρόβλημα αυτό, αλλά οι δηλώσεις Πούτιν για το Κυρπιακό και ιδιαίτερα η στήριξή του στο σχέδιο Ανάν.
    Εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ τον Πούτιν να εκφράζεται τόσο ανοικτά και ξεκάθαρα υπέρ των τουρκικών θέσεων και αυτό με εξέπληξε δυσάρεστα. Ούτε ο Σημίτης να ήταν!

    Δεν ανήκω στην ομάδα το αιθεροβαμόνων, οι οποίοι περιμένουν τον "Ξανθόν Γένος" και απαγγέλλουν ρήσεις του Γέροντος Χ και Ψ, οι οποίες για προφανείς λόγους ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας των (αυτών που τις πιπιλίζουν, εννοώ).

    Ναι, είμαστε μόνοι και δεν νομίζω ότι η ΕΕ θα μας σώσει, αφού συζητά με τον "ΑΤΙΛΑ", αδιαφορώντας για την Κατοχή μέρους κράτους-μέλους της και την μη αναγνώρισή του από την Τουρκία. Στις Βρυξέλλες παίζεται το θέατρο του παραλόγου, έχουν τελείως "ξεφύγει" και δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

    Αν οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου δεν βάλουν βέτο τον Δεκέμβριο, ασφαλώς θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και θα ανοίξουν κι άλλα κεφάλαια. Από τις παρούσες κυβερνήσεις των δύο κρατών δεν περιμένω ότι θα βάλουν βέτο (έπρεπε να είχε μπει από την πρώτη στιγμή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ό Πούτιν τα λέει επειδή ξέρει ήδη για κάποια συμφωνία που έχουμε ήδη κάνει;
    Kαι τότε γιατί να κρατάει φανάρι;
    Εγώ νομίζω ,τελείως διαισθητικά ότι δεν θα προχωρήσουν τα σχέδια της Ρωσίας.
    Είναι πολύ πολύπλοκα για να δυσκολευτούν οι Αμερικάνοι να τα τρικλοποδιάσουν.
    Δείτε τους Βούλγαρους:μια μπρος μια πίσω τα πρωταξάδερφα της Τουρκιάς.
    Ο πρωθυπουργός τους τα μάζεψε σε μια βδομάδα.Πολύ έμπειρος πολιτικός.Νόμιζε ότι με τα μπράτσα θάκανε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.