10/8/09

Με αφαίρεση περιουσιών και κατεδαφίσεις απειλεί ο Μπερίσα

Η "σπηλιά του Πειρατή" στις Δρυμάδες
Στους Δρυμάδες βρέθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο Αλβανός πρωθυπουργός Σ.Μπερίσα όπου εκτός από τις επιδόσεις του στο κολύμπι είχε και συνάντηση με τον δήμαρχο της Χιμάρας Β.Μπολάνο.
Ο κ. Μπερίσα επισκέφτηκε το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Β. Μπολάνο και τηλεοπτικές κάμερες, διαφημίζοντας το νέο δρόμο που οδηγεί στην Αιγιπαία. Σε δηλώσεις για τα ΜΜΕ που τον συνόδευαν ο κ. Μπερίσα τόνισε πως μέχρι το 2010 θα είναι δυνατή η πρόσβαση σε όλες τις παραλίες της Χιμάρας μέσω νέων ασφαλτοποιημένων δρόμων. Παράλληλα ζήτησε χαμηλές τιμές και καλύτερες υπηρεσίες από τους επιχειρηματίες ώστε να προσελκύσει η περιοχή ξένους τουρίστες. Τα καλύτερα πάντως ο κ. Μπερίσα τα άφησε για την επόμενη μέρα όπου σε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου εισηγήθηκε νόμο ο οποίος προβλέπει πως όσοι κατέχουν γη θα χάνουν την ιδιοκτησία της αν δεν την καλλιεργούν!!! Όπως γίνεται αντιληπτό η καμπάνα χτυπά και πάλι για τις ιδιοκτησίες των βορειοηπειρωτών που διαμένουν στην Ελλάδα και χρόνια τώρα παραμένουν χέρσες. Παράλληλα, κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος όργωσαν την περιοχή της Χιμάρας τρομοκρατώντας ιδιοκτήτες, παράνομων και μη οικοδομών, πως έρχεται νέο κύμα κατεδαφίσεων .
Με νωπές τις μνήμες από τις κατεδαφίσεις στο Γιάλι, η αίσθηση που επικρατεί στον κόσμο είναι πως τα έργα υποδομής δεν γίνονται προς όφελος των κατοίκων αλλά προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες '' επενδύσεις '' τύπου Κακομαίας.
Οι φήμες οργιάζουν πως εταιρία συμφερόντων κυβερνητικών παραγόντων έχουν σφετεριστεί εκατοντάδες παραλιακά ακίνητα με σκοπό να τα εκμεταλλευτούν τουριστικά. Kατά τ' άλλα οι αυλοκόλακες θαυμάζουν τις κολυμβητικές επιδόσεις Μπερίσα.




9 σχόλια:

  1. Αυτοί είναι πατριώτες, κύριε Καλεντερίδη: Οι Αλβανοί και οι Τούρκοι. Αρπάξανε τις περιουσίες των Κων/πολιτών οι Κεμαλικοί, αρπάζουν τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών οι Τουρκαλβανοί. Εμείς γιατί δεν κάναμε τόσα χρόνια το ίδιο με τις περιουσίες των Μουσουλμάνων της Θράκης; Διότι πιστεύουμε στις αντιπατριωτικές διδασκαλίες του Ευαγγελίου "Μοίρασε την Περιουσία σου στους φτωχούς, αλλιώς θα πάς στην Κόλαση"!
    Μη το ψάχνετε, κύριε Καλεντερίδη. Όλα τα κακά για τον Ελληνισμό ξεκινούν και τελειώνουν στο ότι υιοθέτησε τις μαζοχιστικές διδασκαλίες ενός αποτυχημένου Ραββίνου, που ορθώς οι σοφοί Εβραίοι τον σταύρωσαν, για να μήν οδηγήσει το Εθνος τους στην καταστροφή με τις αφύσικες αρλούμπες που έλεγε (γύρνα και το άλλο μάγουλο σε αυτόν που σε χαστουκίζει, κόψε το πουλί σου αν επιθυμείς την γυναίκα του πλησίον σου κλπ - κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε
    νομίζω ότι είναι λάθος να τα οφρτώνουμε όλα στον χριστιανισμό και να μιλάμε απαξιωτικά για το Χριστό, ο οποίος δεν ήταν ραββίνος.
    Ήταν ένα οικουμενικός άνθρωπος και στράφηκε εναντίον του μωσαϊκού νόμου και αντί του οφθαλμόν αντί οφθαλμού, είπε το αγαπάτε αλλήλους.
    Όσα δίδαξε ανέτρεψαν το καθεστώς της δουλειάς των ανθρώπων, γεγονός που χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία της ανθρωπότητας.
    Πάντως, αν ο ελληνισμός θέλει να αποκαθάρει το χριστιανισμό ή τη φιλοσοφική του σκέψη από εβραϊκά στοιχεία, αυτό θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια φιλοσοφικών συζητήσεων, πλούσιας και παραγωγικής ανταλλαγής απόψεων και πάντως σίγουρα όχι μέσω ύβρεων και χαμηλού επιπέδου αναλύσεων, που οδηογύν στο διχασμό και την αποδυνάμωση του Γένους.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη αγαπητε ανωνυμε 4.06,μας λες οτι δεν πασχουν απο ανικανοτητα,δειλια αυτοι που κυβερνησαν και κυβερνουν την πατριδα μας και την εχουν φερει στο χειλος του γκρεμου αλλα απο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.Για να μην τρελλαθουμε τελειως,πιστευεις οτι η ντορα π.χ. υποχωρει συνεχως στους τουρκους απο χριστιανισμο ?.Το διαλυμενο κρατος εχει καμμια σχεση με χριστιανικες διδασκαλιες ?.Τα ανικανα θλιβερα ατομα που εχουν κυβερνησει και αυτα που κυβερνουν τωρα,ποια ρηση του Ευαγγελιου τηρουν ?.Και για να τελειωνουμε,που αναφερει η διδασκαλια του Χριστου οτι 'κλεψε,αρπαξε,αδικησε,καταπιεσε,εξοντωσε,ψευσου,συκοφαντησε,πουλα την πατριδα σου,ακομα γινε μεχρι μελος συμμοριας,τα εφαρμοζουν οι κυβερνωντες μας εναρμονιζομενοι στην Χριστιανικη διδασκαλια ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ ξέρω ότι Αλβανία Σκόπια και τώρα Βουλγαρία και Ρουμανία απαλάσσονται από τους τσιγγάνους τους στέλνοντάς τους στην Ελλάδα και σε λίγα χρόνια αυτή η φυλή θα πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα κράτος τσιγγάνων. Εκεί μας πηγαίνουνε. Δεν θα ξεχάσω στον λόγο που εξεφώνησε ένας πρωθυπουργός της Αλβανίας που έκανε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, πριν κάποια χρόνια, επί Semites μου φαίνεται, που είπε μεταξύ άλλων ότι: "Ευχαριστούμε την Ελλάδα που δέχτηκε τους Αλβανούς. Μπορεί πάρα πολλοί να μην έχουν το ίδιο χρώμα με εμάς αλλά σας διαβεβαιώ ότι έχουν ακριβώς την ίδια παιδεία με όλους τους υπόλοιπους Αλβανούς". Είμαι σίγουρος ότι θα το θυμούνται και άλλοι γιατί έκανε αίσθηση αυτή η δήλωση εκείνη την εποχή.
    Όπερ Έδει Δείξαι!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν ένα οικουμενικός άνθρωπος ....

    Αυτο δε το καταλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επανορθώνω, ο Θεάνθρωπος, όσο έζησε στη γη συμπεριφέρθηκε ως ένας οικουμενικός άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tα τρία παιδιά του Εμβέρ Χότζα που τόσο
    καταδυνάστευσε την Αλβανία έχουν την εξοχική τους κατοικία στην παραλία των Δρυμάδων. Θα τολμήσει να τη γκρεμίσει αυτή ο Μπερίσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 10 Αύγουστος 2009 4:06 μμ

    Η άποψη ότι το ελληνικό κράτος ακολουθεί από τον Β'ΠΠ και μετά στάση παθητική, η οποία κορυφώθηκε τα τελευταία 15 χρόνια, επειδή ακολουθεί την ... χριστιανική οδό, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Μην μου βγάλεις τώρα καλό χριστιανό και τον κ. Σημίτη, διότι θα θυμώσει αν του το πεις. :)

    α) Αν οι πολιτικοί μας ήσαν καλοί χριστιανοί, ασφαλώς δεν θα κατάκλεβαν τον ελληνικό λαό.

    β) Ο Μεταξάς που είπε το "ΟΧΙ" χριστιανός ήταν. Το ίδιο και ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Μερικοί "αριστεροί", αντιθέτως, οι οποίοι εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι "καλοί χριστιανοί", .... ψιλοανανίζουν την σήμερον ημέραν. Ή λάθος κάνω;

    Ο Σάββας έχει δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βασικά λογικό δεν είναι για μια κυβέρνηση να μεριμνά για την ανάπτυξη του τόπου? για αυτό απαιτούνται και απαλλωτριώσεις... εμείς εδώ δεν απαλλωτριώνουμε εκτάσεις? και πολύ εύκολα μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.