20/8/09

Ισραήλ προς Ελλάδα: «Δεν είχαμε κακή πρόθεση»

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ θεωρεί την Ελλάδα σημαντικό εταίρο στην περιοχή και στόχος της είναι οι ήδη άριστες διμερείς σχέσεις να συνεχίσουν να απαντύσσονται με θετικό τρόπο σε όλους τους τομείς, με αμοιβαίο σεβασμό και φιλία».

«Το Ισραήλ δεν αποτελεί, με οποιονδήποτε τρόπο, μέρος των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και οι προσπάθειες κάποιων ΜΜΕ να παρουσιάσουν το Ισράηλ ότι δήθεν ενεργεί κατά της Ελλάδας, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αδικούν τόσο τη στάση του Ισραήλ απέναντι στην Ελλάδα, όσο και τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή του Ισραήλ σε άσκηση έρευνας και διάσωσης, μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του για την εν λόγω άσκηση το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε ότι η θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου, εντός των διεθνών χωρικών υδάτων και του FIR Αθηνών, ανήκει σε ζώνη ευθύνης της Τουρκίας. Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς, με τον επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ να προβαίνει σε διάβημα στο ισραηλινό υπουργείο Αμυνας.

Παράλληλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση να παραστεί ως παρατηρητής στην τελική φάση της άσκησης.

Τελικά, το Τελ Αβίβ αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας τις επίμαχες αναφορές.

«Το Ισραήλ δεν αποτελεί, με οποιονδήποτε τρόπο, μέρος των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και θεωρεί και τις δυο χώρες σημαντικούς εταίρους και συμμάχους για την προώθηση της συνεργασίας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Όσον αφορά στην άσκηση έρευνας και διάσωσης και την αναφορά σε αυτή στην ιστοσελίδα του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, η ισραηλινή κυβέρνηση διαβεβαίωσε τις ελληνικές αρχές ότι δεν είχε καμιά κακή πρόθεση και αφαιρέθηκαν οι επίμαχες φράσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας.

«Οι ισχυρισμοί ότι το Ισραήλ βοηθά άλλη χώρα σε διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Οι προσπάθειες κάποιων ΜΜΕ να παρουσιάσουν το Ισράηλ ότι δήθεν ενεργεί κατά της Ελλάδας, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αδικούν τόσο τη στάση του Ισραήλ απέναντι στην Ελλάδα, όσο και τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ θεωρεί την Ελλάδα σημαντικό εταίρο στην περιοχή και στόχος της είναι οι ήδη άριστες διμερείς σχέσεις να συνεχίσουν να απαντύσσονται με θετικό τρόπο σε όλους τους τομείς, με αμοιβαίο σεβασμό και φιλία».
ΝΕΑ

35 σχόλια:

  1. >>Η κυβέρνηση του Ισραήλ θεωρεί την Ελλάδα σημαντικό εταίρο στην περιοχή και στόχος της είναι οι ήδη άριστες διμερείς σχέσεις να συνεχίσουν να απαντύσσονται με θετικό τρόπο σε όλους τους τομείς, με αμοιβαίο σεβασμό και φιλία».<<

    και εγω αυτο πιστευω ηταν μια επιπολαιοτητα των υπευθυνων ,
    λαθη παντα γινονται

    εμεις δωσαμε λαθος εντυπωση ,
    τι περιμεναμε δηλαδη ?
    να υπερασπισει το καστελοριζο το ισραηλ ?

    ειναι σοβαρα αυτα τα πραματα ?
    και πολυ σημασια μας εδωσαν για το θεμα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Οβριοί είπαν ένα "yağnış oldu"(οι Τουρκόφωνοι του ιστολογίου μπορούν να εξηγήσουν και στους υπόλοιπους τι σημαίνει αυτή η φράση) και εμείς σπεύσαμε να αναγνωρίσουμε το λάθος τους.Όλα λοιπόν "μέλι-γάλα".Ασχετα αν η συγκεκριμένη περιοχή εντός ολίγου θα εχει γκρι χρώμα(και εντελώς συμπτωματικά ειναι "τιγκα" στο φυσικό αεριο).



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΥΡΙΟΙ...ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΣΜΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΑΞΙΑΣ 96 ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΕΥΡΩ;ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ...
    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας κανουν ακομα ενα λαθος ανακοινωνοντας οτι η ασκηση γινεται σε ελληνικο χωρο ευθυνης,να τους αγαπησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση ΣΟΒΑΡΑ κράτη, όπως είναι η Τουρκία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, να κάνουν τέτοιες "πατάτες", τη στιγμή που γνωρίζουν επακριβώς το πρόβλημα;
    Τίποτε δεν είναι τυχαίο σ'αυτά που λέγονται, γράφονται και γίνονται.
    Το μόνο τυχαίο είναι η πορεία της Ελλάδας που ταξιδεύει με αυτόματο πιλότο στο άπειρο.
    ΑΚΡΙΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=5408821

    Ενώ η είδηση περί απόσυρσης της λανθασμένης Ισραηλινής απεικόνισης - ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Ισραηλινού ΥΕΘΑ σχετικά με την κοινή άσκηση Η.Π.Α.-Ισραήλ-Τουρκίας μετά από παρέμβαση Ελληνικού ΥΕΘΑ είχε γίνει γνωστή από τις 19-8-2009 στον Ελληνικό τύπο, ορισμένες μάλλον απληροφόρητες μερίδες των Ελληνικών ΜΜΕ (παράδειγμα άνωθεν), συνέχισαν τις ανακριβείς αλλά εμπρηστικές δηλώσεις ακόμα και σήμερα 20-8-2009. Φυσικά, αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την Ισραηλινή Πρεσβεία η οποία και αντέδρασε. Μακάρι να αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο και το ημέτερο ΥΕΞ όταν ο ξένος τύπος έχει ανακριβή δημοσιεύματα γιά την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν τους πιστευω αν ακομα η γλωσσα τους ειναι σταμπαρισμενη (κι απ τις δυο μεριες) με συμβολαιογραφικη σφραγιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 21 Αύγουστος 2009 12:27 πμ
    δεν μας τα λες καλά. Δεν υπήρχαν ανακριβή δημοσιεύματα για το Ισραήλ.
    Υπήρχαν ακριβέστατα δημοσιεύματα για μια αθλιότητα που διέπραξε το Ισραήλ, για μια περιοχή που αμφισβητεί έμπρακτα η Τουρκία, μια χώρα που κατέχει το 40% της Κύπρου και αμφισβητεί θρασύτατα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και με την οποία Τουρκία διεξάγει άσκηση συνργασίας το Ισραήλ.
    Ας αφήσουμε τις ανακρίβειες λοιπόν και ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
    Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την άλλη αθλιότητα που έκανε το Ισραήλ, στήνοντας κατασκοπευτικό δίκτυο στην Κύπρο, επ' ωφελεία της Τουρκίας.
    Επίσης δεν ξεχνά τον βρώμικο ρόλο που παίζει το εβραϊκό λόμπι στην Αμερική υπέρ της Τουρκίας επί δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την άλλη αθλιότητα που έκανε το Ισραήλ, στήνοντας κατασκοπευτικό δίκτυο στην Κύπρο, επ' ωφελεία της Τουρκίας.
    Επίσης δεν ξεχνά τον βρώμικο ρόλο που παίζει το εβραϊκό λόμπι στην Αμερική υπέρ της Τουρκίας επί δεκαετίες."


    Ζαφείρη, μ'αυτούς θέλετε να συνάψετε στρατηγική συμμαχία(ο πληθυντικός δεν ειναι της μεγαλοπρέπειας αλλα αναφέρεται και στους υπόλοιπους "απελπισμένους");


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εξέδωσε χθες η πρεσβεία του Ισραήλ σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ σε άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο με την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Το ζήτημα δημιουργήθηκε όταν σε ανακοίνωσή του το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου α νήκει σε ζώνη ευθύνης της Τουρκίας. Το ΥΠΕΞ προέβη σε διάβημα και το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας διόρθωσε την επίμαχη φράση. Η πρεσβεία του Ισραήλ αναφέρει πως «αφαιρέθηκαν οι επίμαχες φράσεις», ενώ σημειώνει πως οι ισχυρισμοί ότι το Ισραήλ «βοηθά άλλη χώρα σε διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας απέχουν πολύ από την πραγματικότητα». Επειδή «κολλάω» στις λεπτομέρειες, αν δεν απατώμαι, πουθενά δεν αναφέρεται ότι έγινε λάθος. Για να μην αναφέρω ότι το «απέχουν πολύ από την πραγματικότητα» δεν είναι και ιδιαίτερα καθησυχαστικό. Μπορεί, πάλι, να είναι απλώς φραστική αβλεψία...
    TA NEA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ισραήλ προς Ελλάδα: «Δεν είχαμε κακή πρόθεση»"


    πώς το λένε ,"ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μινώταυρε,

    δεν μπορείς να είσαι ούτε φίλος, ούτε και εχθρός με όλους, όπως εσύ υποστηρίζεις.
    Όλοι σου φταίνε. ΟΚ, το ξέρουμε λίγο-πολύ. Το θέμα είναι πως θα αλλάξουμε συνήθειες στους Ισραηλινούς, Αμερικάνους, Άγγλους, Ρώσους, κτλ...

    Όλο λες για το παρελθόν... δεν λες για το τι μπορεί να γίνει όμως από εδώ και εμπρός...

    Μήπως δεν έχεις να πεις και τίποτα; Μόνο την ίδια τσίχλα να μασάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μίνως, βλέπω είσαι και γεωλόγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Μίνως, βλέπω είσαι και γεωλόγος..."


    Γε(λοι)ωλόγε...παρέθεσα μια πληροφορία που αναρτήθηκε σ'αυτό το ιστολόγιο.Αλλα δεν έπεσε στην αντίληψη σου, επειδή την στιγμή που αναρτήθηκε εσυ ξεσκόνιζες την γιαρμούλκα σου.Και επειδή "η επανάληψις ειναι η μήτηρ της μαθήσεως",ξεφύλλισε προς τα πίσω τις σελίδες του ιστολογίου για να την ανακαλύψεις.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι μ'αυτούς γιατί βλέπουμε πόσο ικανοί είναι και ότι είναι η μόνη συμμαχία που μπορούμε να κάνουμε στην περιοχή!Από εκεί και πέρα ναι το Ισραήλ είναι σύμμαχος της Τουρκίας τώρα,κι αυτό λόγω της αλλοπρόσαλης δική μας εξωτερικής πολιτικής.Το Ισραήλ περιβάλεται από θάλασσα μουσουλμάνων που θέλουν να το ξεγράψουν από τον χάρτη,η Τουρκία έχει νεοθωμανικές επιδιώξεις και για να τις πραγματοποιείσει χρειάζεται τους Άραβες οι οποίοι όπως βλέπουμε μια χαρά τσιμπάνε,παρά τις ευεργεσίες μας,άρα ο μόνος φυσικός σύμμαχος είμαστε εμείς,έτσι ψυχρά!Γιατί οι Εβραίοι έτσι ψυχρά σκέφτονται!γι'αυτό ακριβώς θα ήταν μια συμμαχία καλή ιδέα,από 'κει και πέρα εννοείται ότι μια τέτοια περίπτωση για να γίνει χρειάζονται πολλές δεσμεύσεις και εγγυήσεις και από τις δύο πλευρές φυσικά!Για παράδειγμα συμμαχία με εμάς αυτομάτως σημαίνει διακοπεί συμμαχίας με την Τουρκία κτλ

    Από εκεί και πέρα Μίνωα ο τρόπος που γράφεις σε κάνει να εκτίθεσαι!χρησιμοποιείς μόνο ύβρις και στείρα προκατάληψη χωρίς επιχειρηματολογία,βασίζεσαι καθαρά σε ρατσιστικό μένος και άλλες φαντασιοπληξίες και γελοίες υποθέσεις του τύπου "οι Εβραίοι θέλουν να πάρουν την Κρήτη και την Κύπρο",γεγονότα που δεν σ'αφήνουν να δεις καθαρά και με βάση την λογική και το συμφέρον τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Όλο λες για το παρελθόν... δεν λες για το τι μπορεί να γίνει όμως από εδώ και εμπρός"


    Αν ειναι ετσι ρε λεβέντη, τοτε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να κατσουμε να τα βρουμε με τους Τούρκους.Και αυτοί στο παρελθόν μας βίαζαν.Για μένα η προταση να συνάψουμε στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, εχει την ίδια αξία με την πρόταση να συνάψουμε στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία(που καλώς η κακώς και στα πλαισια του ΝΑΤΟ τυπικά ειμαστε σύμμαχοι με τους Τούρκους).Αντιλαβού η να το επαναλάβω για αλλη μια φορα;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά ηρεμήστε. Αν έχουμε κάτι να πούμε επί τη βάσει επιχειρημάτων να το κάνουμε, μην ανταλλάσσουμε συνθήματα παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έλα μωρέ κάθεσαι και ασχολείσαι με το φασιστάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιατι ρε "γιαλαντζι ντερβίσηδες" δεν την "πεφτετε" στον Σαββα, την στιγμή που ΑΥΤΟΣ εχει "βγαλει στην φόρα"(και εξακολουθεί να βγάζει) όλα τα "απλυτα" του Ισραήλ εις βαρος της Ελλαδας και της Κυπρου;
    ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ.ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΒΑΛΤΟΙ(ή αφελείς, για να μην ειμαι και τοσο απόλυτος).



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μίνωα κάθκα τούλα. Μη ταράεσαι με τ' ατοίντς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Έλα μωρέ κάθεσαι και ασχολείσαι με το φασιστάκι!"


    ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΝΑ ΚΥΜΜΑΤΙΖΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΑΥΪΔ!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Ξερω εναν "απαλοχέρη" χειρουργο που σας εξασφαλίζει μια γρήγορη και ανώδυνη περιτομή."Οσοι πιστοί προσέλθετε".Η διεύθυνση του ανα πασα στιγμή στην διάθεση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάλι δεν απαντάς Μίνωα, ποια είναι λοιπόν η λύση που εσύ προτείνεις; για τα Σκόπια, για τα ελληνοτουρκικά, για τις σχέσεις Ελλάδας-ΝΑΤΟ, κτλ.;

    Απάντηση είναι να τα βρούμε με τους Τούρκους; Το να τα βρούμε προϋποθέτει συνομιλίες και διαπραγμάτευση. Γιατί πράγμα; για αυτά που μας ανήκουν ήδη; και έχουμε το δικαίωμα (12 νμ, ΑΟΖ, κτλ).
    (εκτός και αν δεν είχες τι να πεις και την αμόλησες πάλι).

    Όλο κλαψουρίζεις... για το τι μας έκανε ο ένας και ο άλλος.
    Εμείς οι απελπισμένοι όπως λες, προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικές της παρούσας επίσημης ελληνικής πολιτικής σε όλα τα ζητήματα με πιο σημαντικά τα εθνικά θέματα / εξωτερική πολιτική.
    Δεν λέω να ξεχάσουμε, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναβαθμιστεί η Ελλάδα στην γειτονιά της: Βαλκάνια, Αν. Μεσόγειος. Μήπως ένας από τους τρόπους είναι να αλλάξει λίγο ή πολύ η σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ ως προς την τωρινή; Ιδίως τώρα που η Τουρκία (η Νο1 απειλή μας) αναβαθμίζεται και αναμένεται να αναβαθμιστεί στο μέλλον;
    Αν η Τουρκία αναβαθμιστεί τόσο που δεν θα αρέσει στο Ισραήλ, τότε ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση της Ελλάδας; Φίλοι με όλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Μίνωα κάθκα τούλα. Μη ταράεσαι με τ' ατοίντς"

    Ατό πα θα εφτάω πάσα Βούλη.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΑΑΣ.....
    ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΥΡΙΟΙ...ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΣΜΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΑΞΙΑΣ 96 ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΕΥΡΩ;ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ...
    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά σε άλλον το έλεγα, άλλος παραξηγήθηκε! χαχαχαχα μίνωα για τα μπάζα είσαι "αγόρι" μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Skal δεν λέει αερολογίες, αναφέρεται σε συγκεκριμένα πράγματα.
    Ακούει και σέβεται τον καθένα που γράφει στο blog. Και αν χρειαστεί αντικρούει ή συμφωνεί με επιχειρήματα την άποψη του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ίσως ο Μίνωας την βρίσκει να προκαλεί για να γίνεται τζέρτζελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το Ισραήλ μπορεί να απέσυρε τη δήλωση ότι η περιοχή γύρο από Καστελόριζο ανήκει στην Τουρκία αλλά δεν αναγνώρισε ότι είναι ελληνικά χωρικά ύδατα.
    "τι περιμεναμε δηλαδη ? να υπερασπισει το καστελοριζο το Ισραήλ ?" Ζητάμε ο'τι όλη η Ανθρωπότητα, να αναγνωρίσει το Διεθνές Δίκαιο. Το Ισραήλ αν δεν το καταλάβαμε γκριζάρει το Καστελόριζο.
    "άρα ο μόνος φυσικός σύμμαχος είμαστε εμείς,έτσι ψυχρά! Γιατί οι Εβραίοι έτσι ψυχρά σκέφτονται!". Επειδή οι Εβραίοι σκέφτονται ποιο ψυχρά από ότι νομίζεις, έχουν όχι μόνο βάλει στο μάτι την Κύπρο και την Κρήτη αλλά επίσης τη Ρόδο, τη Σικελία και τη Κάτω Ιταλία για να κάνουν άνοιγμα στην Ευρώπη. Εκεί κολλάει η οικονομική απομόνωση της Ιταλίας και της Ελλάδος προκειμένου να υποχωρήσουμε στις επιδιώξεις τους. Τόσο καλούς συμμάχους μας βλέπουν. Αφού με τα ανοίγματα στους Εβραίος χάσουμε και τους τελευταίους φίλους μας στη Μ.Ανατολή, απομονωμένοι θα γίνουμε βορά του νεοοθωμανισμού.
    Αν δεν αποδεχτούν τα δικαιώματα της Ελλάδας στη Μεσόγειο δεν αναγνωρίζουμε αγαθές προθέσεις. Και όταν θα προτείνουν την Μεσογειακή Ένωση εμείς θα πούμε ΌΧΙ! μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και η Τουρκία υποχωρήσει σε όλα. Μέχρι τότε ας πάνε αλλού να επενδύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το ωραίο θα είναι στην Μεσογειακή Ένωση όποτε ιδρυθεί να γίνουν μέλος και τα Σκόπια, όπως πλέον παίρνουν και μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο MessiniaGreece παρέθεσε κάτι προς συζήτηση.Τι εχετε να πειτε για αυτό Ζαφείρη και Ζουλουλάνδιε(καθως και όλα τα υπόλοιπα παιδάκια που έχουν το ίδιο με εσας όραμα);Ζαφείρη θα ήθελα να σου επισημάνω το εξής:Δεν ειναι υποχρεωτικό εσεις οι ΝεοΔημοκράτες να "κωλοτρίβεστε" με το Ισραήλ, επειδή την δεκαετία του 80 τα Πασόκια έκαναν το ίδιο με τους Άραβες!Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε μ'αυτόν τον άκομψο τρόπο ενα "αντίπαλο δεος" στον οπορτουνισμό του ΠΑΣΟΚ,διότι στις επικείμενες εκλογές θα ψαχνετε να βρειτε ψηφους "με το ντουφέκι".Τα Χανια πάντως ξεχάστε τα απο τώρα.Όπως και το Ρέθυμνο.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπορεί το Ισραήλ επίτηδες να συμπεριφέρθηκε σχετικά με το Καστελόριζο.
    Μπορεί και το ελληνικό Υπ. Εξ. να μην προνόησε...

    Στο κάτω κάτω το Ισραήλ δεν έχει κάποια συμμαχία/συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά έχει με την Τουρκία.

    Ωραίους φίλους έχουμε στη Μέση Ανατολή... Και σκοτώνονται για τα δίκαιά μας... Να τους χαίρεστε.

    Δεν είμαι/ήμουν ούτε ψηφίζω/ψήφιζα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Αφού με τα ανοίγματα στους Εβραίος χάσουμε και τους τελευταίους φίλους μας στη Μ.Ανατολή, απομονωμένοι θα γίνουμε βορά του νεοοθωμανισμού."

    Και ποιοι είναι αυτοί οι φίλοι μας στη Μ.Ανατολή;αυτοί που τσιμπάνε με τον παραμικρό νεοθωμανισμό και πανισλαμισμό της Άγκυρας;έχεις την εντύπωση ότι οι μουσουλμάνοι αυτοί θα μας στήριζαν απέναντι στην μουσουλμανική και εν είδη νέου Χαλιφάτου Τουρκία;μήπως φίλοι μας ήταν αυτοί που έδιωξαν εν μία νυκτί τους Έλληνες από την Αλεξάνδρεια;αυτούς που παρ'όλο που τους στηρίξαμε στον πόλεμο τον Έξι ημερών στήριξαν με κάθε μέσο την Τουρκία το '74;

    Κατά τα άλλα Μίνωα έχουμε 2009,κανένας στην ΝΔ δεν σκέφτεται έτσι σήμερα!δεν νομίζω καν να πέρασε από το μυαλό κανενός στην Ρηγίλλης αυτό που λες,αν κάναμε προτάσεις για ψηφοθηρικούς λόγους τότε σίγουρα θα ακολουθούσαμε την πεπατημένη...
    Όσο για τα Χανιά και το Ρέθυμνο που λες...κανένας δεν περίμενε στις περιοχές αυτές κάτι,κι όσο για τα περί Κρήτης που θέλουν να την πάρουν οι Εβραίοι,τι να πω;φέτος πάντως που πήγα κανέναν Εβραίο δεν συνάντησα αλλά όλοι οι ψευτοαριστερίζοντες που συνάντησα ήταν υπέρ "ανεξαρτησιών" κι άλλιων τέτοιων που σας λένε μερικοί για να σας χαϊδεύουν τ'αυτιά...Εσείς οι λίγοι που απομείνατε εθνικόφρονες στο νησί για δείτε το θέμα από την σωστή οπτική κι αφήστε τους Εβραίους,δεν φταίνε αυτοί:η ηλίθια νοοτροπία φταίει που έχει κατακλήσει την νήσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "...φέτος πάντως που πήγα..."

    Καλά ρε κοπέλι, κατέβηκες στην Κρήτη και δεν εφρόντηξες να συναντηθείς μαζί μου;Ιντα κουζουλάδες είναι τουτεσες;Οχι τίποτες αλλο, αλλα θα σε έπαιρνα απο τη χέρα για να σου δειξω τσι σφηκοφωλιές των Οβριών στα Χανιά!Κρίμας!Την επόμενη φορά που θα γαήρεις στην Κρήτη,μπέψε μου ενα email για να σε παραλάβω.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.