1/8/09

Βεβήλωση ισραηλιτικού νεκροταφείου στα Γιάννενα

«Επεισόδια όπως αυτό, προσβάλλουν βάναυσα θεμελιώδεις και διαχρονικές αξίες του Ελληνικού Λαού, τη Δημοκρατία, τη θρησκευτική ελευθερία, τον σεβασμό του άλλου,αλλά και την τιμή στη μνήμη των νεκρών», προσθέτει.

Ο Υπουργός των Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη βεβήλωση του ισραηλιτικού νεκροταφείου στα Ιωάννινα στις 10 Ιουλίου, δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις πρακτικές αυτές,διερμηνεύοντας τα αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της.

«Επεισόδια όπως αυτό, προσβάλλουν βάναυσα θεμελιώδεις και διαχρονικές αξίες του Ελληνικού Λαού, τη Δημοκρατία, τη θρησκευτική ελευθερία, τον σεβασμό του άλλου,αλλά και την τιμή στη μνήμη των νεκρών», προσθέτει.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

10 σχόλια:

  1. Π Ρ Ο Β Ο Κ Α Τ Σ Ι Α !

    Και μαλιστα εξώφθαλμη!Απο ποιούς;Αυτο ας το βρει η μονίμως καθεύδουσα ΕΥΠ.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος και να το κανε, είναι ζημιογόνος για το έθνος μας και θέλει σκληρή τιμωρία (φυλακή) και άμεση αποκατάσταση της ζημιάς. Εμείς η Ελληνες δεν βεβηλώνουμε τάφους, οποιασδήποτε θρησκείας και αν είναι. Μονο βάρβαροι κάνουν τέτοια, και πάσης μη Ελληνας Βάρβαρος. Ήμαστε Χριστιανή Ορθόδοξη και όχι ζώα.

    Θρακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζω ότι είναι προβοκάτσια (από ποιον και γιατί;). Αν δεν απατώμαι, έχει συμβεί ξανά αυτό και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν.
    Πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα του αντιεβραϊκού μίσους που καλλιεργείται συστηματικά εδώ και κάμποσα χρόνια στην χώρα μας. Κάνετε μία "βόλτα" στον ελληνικό δικτυακό χώρο και θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλαδα εχει γεμισει με επικινδηνες εθνικοσοσιαλιστικες οργανωσης η οποιες μια χαρα προωθουνται ατυπα απο το υπουργειο Εσωτερικων.

    Τη θα ελεγε ο στρατιωτης Κωνσταντίνος Κουκίδης αν εβλεπε την Ελληνικη σημαια διπλα στην Ναζιστικη σβαστικα και στα χριστιανικα συμβολα........

    Οσο και αν νομιζουν οτι θα εχουν τον ελεγχο τους
    φυσικα και δεν εχουν τιποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οἱ Ἑβραῖοι τῶν περιοχῶν αὐτῶν ὅπως καί τῆς Θεσσαλονίκης εἶναι ἀπό τούς πιό φανατικούς. Ἔχω γνωρίσει τέτοιους ἀνθρώπους καί σᾶς τό λέω ἀπό πρῶτο χέρι πώς πρεσβεύουν ὅτι εἶναι Ἑβραῖοι ὅχι μόνο στήν θρησκεία ἀλλά καί στήν ἐθνότητα, ἀντιθέτως οἱ Ἑβραῖοι τῶν Ἀθηνῶν δέν ἔχουν τέτοια πιστεύω. Ἴσως ἐπειδή ζοῦν στήν Ἑλλάδα πολλούς αἰῶνες σέ σχέση μέ τούς πάνω. Δέν ἦταν τυχαῖο στήν κατοχή οἱ Ἑβραῖοι τῆς Βόρειας Ἑλλάδος ὑπέστησαν διωγμούς, βασανισμούς καί στάλθηκαν στά κρεματόρια πολύ περισσότερο ἀπό ὅτι οἱ Ἑβραίοι τῆς νότιας Ἑλλάδος. Δέν ἦταν λίγοι συμπατριῶτες μας πού τούς κατέδωσαν στόν βορρά καί ἐπίσης δέν ἦταν λίγοι πού τούς φυγάδευσαν στόν νότο. Ἐπειδή τά πάθη πληθαίνουν καί τό μῖσος αὐξάνεται μπορεῖ αὐτή ἡ ἀπαράδεκτη, ἀναίσχυντη ἐνέργεια νά ὀφείλεται σέ μεμονωμένο περιστατικό. Ἐλπίζω νά μή εἶναι μέρος σχεδίου εἴτε εἶναι προβοκάτσια εἴτε εἶναι κάποια ναζιστική ὀργάνωση εἴτε ὁτιδήποτε.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπορεί προβοκάτσια, μπορεί και πράξη κανενός βλαμμένου.Αν ισχύει το δεύτερο,ήθελα να 'ξερα τι νομίζει ότι κατάφερε αυτός ή αυτοί που το έκαναν.'Οπως και να'χει, είναι καταδικαστέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. nativist πολύ καλά τα λες, αλλά ρίξε μια ματιά στο γεωγραφικό σημείο στο οποίο βρίσκονται τα Γιάννενα και προσπάθησε να κάνεις τους ανάλογους συνειρμούς για το ποιοι μπορει να ειναι οι δράστες και τι ακριβώς επιδιώκουν."Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" λέει μια παλια παροιμία, ποσο μάλλον η "χαρά" του "λύκου" θα είναι μεγαλύτερη όταν ο ίδιος δημιουργεί αυτήν την "αναμπουμπούλα".Και αναφέρομαι στην ανεξέλεγκτη δράση πρακτόρων απο την χώρα που συνορεύει με την Ήπειρο, για αυτό και αναφέρθηκα στην καθεύδουσα ΕΥΠ.Εκτός εαν θεωρείς την Αλβανία "φίλη" και "σύμμαχο" χώρα, οπότε θα πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά με τα αφορόντα το γεωπολιτικό status των Βαλκανίων των τελευταίων 70 ετών.Μην ξεχνάς την τεράστια δύναμη που διαθέτει το Εβραϊκό λομπι των ΗΠΑ και συνδύασε αυτήν την δύναμη με τις διεκδικήσεις της Αλβανίας στην Ελληνική περιοχή της Ηπείρου(περίπτωση "Τσαμουριάς")."Σερφάρισε και στο παρακάτω link για να καταλάβεις την απλότητα του σύνθετου αυτού προβλήματος.

    www.aacl.com


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τωρα εγω γιατι εχω κολλησει οτι ειναι προβοκατσια και μαλιστα χοντροκομμενη ?.Το ισραηλ εχει 'ξυνισει' παρα πολυ με τις θεσεις της τουρκιας στο διευρυμενο παιγνιδι της στο Ιρακ και την Συρια.Μηπως λεω μηπως μια διαφαινομενη αλλαγη της στασης του Ισραηλ απεναντι της Ελλαδος και μαλιστα μεσω του πανισχυρου εβραικου λομπυ στην αμερικη,φοβιζει τους τουρκους οτι 'ψηνεται' μια καινουργια συμμαχια στην περιοχη ?.Μηπως πρεπει να το δουμε και ετσι ?.Μια ματια στις διεθνεις σχεσεις μας δειχνει οτι τα παντα ρει.Εκδοχη λεω και θα ηθελα γνωμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Μηπως λεω μηπως μια διαφαινομενη αλλαγη της στασης του Ισραηλ απεναντι της Ελλαδος..."


    Επι το χείρον ή επι το βέλτιστον;Και αν άπαντάς καταφατικά στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματος, γιατί το Ισραήλ θα πρεπει να αλλάξει ΤΩΡΑ τις συμμαχίες του;Μέχρι σήμερα μια χαρά έκανε την δουλεια του με το υπάρχον status στην περιοχή(ευνουχισμένη Ιορδανία, ανύπαρκτος Λίβανος, κατακρεουργημένο Ιράκ,ελεγχόμενη Συρία, τεμαχισμένη Κύπρος).Γιατί θα πρεπει ντε και καλά να ζητήσει την συμμαχία της "πανίσχυρης" Ελλάδας(διοτι κάτι τέτοιο αφήνεις να εννοηθεί)εφόσον, όπως όλα δειχνουν, αυτήν την στιγμή δεν φοβάται κανέναν παρα μόνον τον Θεό.Μήπως τελικά η απελπισία απο την ανυπαρξία αποτρεπτικής πολιτικής της Ελλάδας σε σχέση με την επιθετικότητα της Τουρκίας, σε ανάγκασε να εκφράσεις κάποιον δικό σου "ευσεβή πόθο";Αν ναι, τότε δηλώνω απερίφραστα ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΟΥ σε κάτι τέτοιο,για τους λόγους που έχω αναπτύξει επανειλημμένα στο παρόν ιστολόγιο. Οχι και "να βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα"!ΓΙΑ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΨΑΧΝΕΤΕ(διότι δυστυχώς εδω μέσα υπάρχουν αρκετοί απελπισμένοι που προτείνουν το ίδιο πράγμα);



    Μίνως.
    Υ.Γ.Πάντως ειτε έτσι, είτε αλλοιώς, το περιστατικό στα Γιάννενα δεν παύει να είναι εξώφθαλμη ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι το γρηγορότερο. Η ενέργεια αυτή έχει κάποιο, κατά την άποψή μου, στόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.