25/8/09

Αιφνιδιαστικά στην Τσετσενία ο Πούτιν

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιεί ξαφνική, απρογραμμάτιστη επίσκεψη στην καυκασιανή Δημοκρατία της Τσετσενίας όπου δρουν αυτονομιστές αλλά και αντάρτες ισλαμιστές, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Σμιρνόφ.


Ο κ. Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί με τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ για να συζητήσουν "κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα αλλά και θέμα της ανεργίας" στη Δημοκρατία της Τσετσενίας, ανέφερε ο κ. Σμιρνόφ ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί λόγω της παρουσίας του κ. Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα του νυν προέδρου, πρώην προέδρου της Τσετσενίας, Αχμαντ Καντίροφ που σκοτώθηκε το 2004 σε επίθεση εναντίον του στο Γκρόζνι, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση που έδειξε και εικόνες και τον ρώσο πρωθυπουργό να πλέκει το εγκώμιό του χαρακτηρίζοντάς τον "θαρραλέο και ταλαντούχο άνθρωπο που έβαλε τις βάσεις για τη δημοκρατία στην Τσετσενία"

Καμία άλλη πληροφορία δεν δόθηκε μέχρι στιγμής για την επίσκεψη Πούτιν, πέραν του ότι "πρόκειται για μια σύντομη επίσκεψη εργασίας", όπως είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η επίσκεψη του κ. Πούτιν φαίνεται ότι ήταν πράγματι εξαιρετικά μυστική και ξαφνική αφού δεν είχαν γνώση της ούτε Τσετσένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που εξεπλάγησαν από την παρουσία του στο Γκρόζνι.
Νooz.gr

5 σχόλια:

  1. Βία στον Καύκασο
    Καμικάζι σκοτώνει αστυνομικούς στην Τσετσενία την επομένη της επίσκεψης Πούτιν

    ΑΠΕ
    Από την επίθεση αυτοκτονίας της περασμένης Παρασκευής στο Γκρόζνι
    Γκρόζνι

    Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στο Γκρόζνι της Τσετσενίας μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας στην Τσετσενία και συνολικά στο ρωσικό Βόρειο Καύκασο έχουν εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την επίθεση αυτοκτονίας της 17ης Αυγούστου με παγιδευμένο φορτηγό σε αστυνομικό τμήμα της Ινγκουσετίας, με απολογισμό 25 νεκρούς.

    Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ο καμικάζι ανατινάχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε ένα πρατήριο καυσίμων όπου βρίσκονταν αστυνομικοί στην πόλη Μάσκερ-Γιουρτ σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από το Γκρόζνι.

    «Ερευνητές βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης. Αλλες λεπτομέρειες δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες» προσέθεσε ο ίδιος.

    Είχε προηγηθεί την Παρασκευή ο θάνατος άλλων τεσσάρων αστυνομικών από επίθεση δύο βομβιστών αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας.

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε αιφνιδιαστικά στην Τσετσενία τη Δευτέρα σε μία επίσκεψη-στήριξη προς τον υποστηριζόμενο από το Κρεμλίνο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κυρίως μουσουλμανικό τομέα της Τσετσενίας που συνταράσσεται από βία.

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1045445&lngDtrID=245

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπαμε Βλαδίμηρε, καλή συνεργασία με τον νέο σου στρατηγικό εταίρο, την Τουρκία...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙοΠ μοιάζει το σχόλιο σου με τις κλάψες μιας κυρίας που ο σύζυγος πήγε με άλλη.
    Καλά φίλε μου δε θα το ξανακάνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την κλάψα πού την είδες;;;
    Καλά λένε ότι στην ουσία τα φαντάσματα είναι προέκταση του μυαλού μας... Κλάψα θέλεις να δεις ανώνυμε 10:24 κλάψα είδες... άντε και εις...ανώτερα!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μην πει κανείς κακό για την μαμά Ρωσσία κατ'ευθείαν μερικοί!

    Βλαδίμηρε έτσι είναι οι μουσουλμάνοι...θα το ξέρεις βέβαια γι'αυτό κάνεις συμμαχίες με την Νεοθωμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.