25/8/09

Η προσέγγιση της τραγωδίας από άλλη σκοπιά

Δεν ένιωσα ούτε στιγμή θλίψη όταν οι βίλες κυκλωνόταν από τις φλόγες. Κατα βάθος παρακαλούσα να δω όλα τα τερατουργήματα των νεοελλήνων να γίνονται στάχτη. Να γίνει μολότοφ η φωτιά και να μην αφήσει τίποτε όρθιο από οικισμούς που ξεφύτρωσαν στο πουθενά και που θέλουν να με πείσουν, όλοι οι συνένοχοι, ότι είναι νόμιμοι.
Αντιθέτως σε αυτή την χώρα, που οι θεοί έχουν αφήσει εδώ και αιώνες, ο τσοπάνης την πλήρωσε πάλι με τα 500 πρόβατα, οι ελαιώνες των ντόπιων που βλέπεις ότι είναι εκεί, από τον κορμό του δέντρου, για πάνω από 60 χρόνια και αυτή η γη των πεύκων και των πουλιών, των αλεπούδων και των λαγών, της πραγματικής χώρας που καταπατούν δίποδα ανελέητα για να κοκορευθούν στο γραφείο ότι έχουν και «βίλα».
Κατάλαβα αυτές τις ημέρες πώς διαχωρίζεται το νόμιμο από το ηθικό. Το νόμιμο λέγεται «Οικισμός» και το ηθικό «Χωριό», λέξη που δεν ακούστηκε από κανέναν κάτοικο, ρεπόρτερ της κακιάς ώρας και πολιτικό παράγοντα αυτές τις τελευταίες ημέρες. Ξεκαθάρισε με την μία γιατί στο ολοκαύτωμα της Πελοποννήσου κάηκαν άνθρωποι. Κανείς δεν καίγεται για την γη που ουσιαστικά δεν του ανήκει. Έμαθα ότι βάρβαροι χάραξαν δρόμους και τράβηξαν καλώδια με το έτσι θέλω για να έχουν ένα εξοχικό για το Σαββατοκύριακο και μία δικαιολογία για τα αυτοκίνητα των 5,000 κυβικών. Ανακάλυψα τέλος ότι άλλο το «σπίτι» και άλλο οι «κατοικία». Για το πρώτο σκοτώνεις, για το δεύτερο απλά κόβεις μία επιταγή στον δημόσιο λειτουργό που θα σου την νομιμοποιήσει.
Από την άλλη πλευρά, τα άθλια ανθρωπάκια της πολιτικής βρήκαν το έδαφος που τους ταιριάζει για να κάνουν τις προεκλογικές δηλώσεις τους. Η καμμένη γη ήταν πάντα το κατάλληλο σκηνικό για τους γελοίους. Αμέσως θυμήθηκα την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των Δεκέμβρη του 2008 όταν καταλάβαιναν ότι η οργή θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Με τη μία υπήρξε σύμπνοια και κοινές δηλώσεις. Προχθές όμως δεν είχαν να φοβηθούν τίποτε. Έφτιαχναν ήδη τους νέους «οικισμούς» που θα κοσμήσουν την Πεντέλη, τον Μαραθώνα και τον Κιθαιρώνα με «κατοικίες» πολλών τετραγωνικών και ορόφων καθώς και την ολοκλήρωση του βόθρου της Αττικής με το όνομα Γραμματικό που πλέον δεν έχει να μολύνει τίποτε τριγύρω. Αυτές οι ψήφοι έχουν αξία και όχι αυτές των πραγματικά καμένων Ελλήνων.
Θυμήθηκα τα αγροτικά και τα φορτηγά ιδιωτών από όλη την Ελλάδα να κατηφορίζουν προς την Πελοπόννησο για ένα φορτίο τροφή για τα ζώα, με ρούχα και κουβέρτες για τους Έλληνες της λησμονιάς και τώρα μέσα από την οθόνη βλέπω ότι τα ρούχα στις κρεμάστες μιας μισοκαμμένης κατοικίας ήταν περισσότερα από τα δέντρα στο απέναντι βουνό. Ούτε την βοήθειά μας δεν έχουν ανάγκη αυτοί οι νεοέλληνες. Θα μείνει μόνο η φωνή του 26χρονου που μπήκε μέσα στο μαντρί να σώσει τα ζωντανά του και κατέρρευσε όταν δεν μπόρεσε να τα σώσει όλα.
Συγνώμη που δεν λυπήθηκα για τους «νεοέλληνες» που δεν θα έχουν πλέον θέα από τα μπαλκόνια των «κατοικιών» τους στους «οικισμούς». Άλλωστε σε λίγα χρόνια θα μπουν σε σχέδιο πόλης και θα κοντράρονται για το ποιος έχει μεγαλύτερο πάρκινγκ για τα τέσσερα αυτοκίνητα της οικογένειας. Μόνο οι ήσυχοι επώδυνοι θάνατοι των δέντρων και των ζώων θα μας αποδεικνύουν ότι αυτή την γη την κλέψανε, την χωρίσανε και την κάψανε νομίμως και νεοελληνοπρεπώς.
ΠΗΓΗ: Simple Man

25 σχόλια:

  1. Είμαι ευτυχής που και άλλοι συνΈλληνες σκέπτονται έτσι σκληρά για κάποιους αναγκαστικούς απόγονους της οθωμανικής κουλτούρας και εθελόδουλους της σημερινής παγκοσμιοποίησης που επιδίδονται στο σπορ της νομιμοποίησης και της παρανομίας.
    Φίλε Σαββα έπραξες πολύ καλά με το να δημοσιεύσεις αυτές τις σκέψεις

    μφχ

    Othelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζω σε ενα μικρό χωριό μακριά απο την Αθήνα. Δεν θα σταθώ στο κράτος γιατί ποτέ δεν φτάνει σε περιπτωση πυρκαγιών εδώ, δεν θα σταθώ στην Γυμνή Πυροσβεστική ουτε στα Δασαρχεία της διαφθοράς.Για τους ηρωικούς πιλότους οτι κιαν πούμε είναι λίγα όπως και για τους εποχικούς πυροσβέστες είναι ήρωες.Στέκομαι πιότερο ομως σε αυτούς της Τ.Α. και τους απλούς δημότες. Ειδαν τι έκαναν οι Κύπριοι Δσοκομμάντος στην Ηλεία και τι στην Αθήνα; Αν δεν είδαν να σπεύσουν να το μάθουν και να διδαχθούν. Το Δάσος ήταν χώρος γνωστός προς αυτούς; Αν όχι να ξέρουν οτι πληρωνουν την εγκατάλειψη του και τον νεοελληνισμό τους.Τίποτα άλλο και μην πεί κανείς ότι μιλώ εκ του ασφαλούς.Τρέχουμε σε φωτιές απο πολύ μικρή ηλικία, έχω καεί ο ιδιος και έχει καεί και το νοικοκυριό μου.Η Πυρκαγιά είναι ΜΑΧΗ και θέλει μαχητές όχι λουφαδορους,κοπανατζηδες και θεατές.Το μαλθάκωμα το συνειδησεων, η ανυπαρξία κάθε ηθικής και πνευματικής αξίας ειναι ο ηθικός αυτουργός της καταστροφής αυτής.Οι "παλιοί" μας δίδαξαν την αυτοθυσία την αλληλεγγύη το πάθος για προσφορά, όχι το ωχ αδερφέ δεν πάει να καεί κα ιτο σιγα τι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε μια χώρα που κάψαμε τις συνειδήσεις μας για να μπορέσουμε να ψηφίσουμε αυτόν που θα μας κλέψει καλύτερα.Ζωγραφίσαμε με μαύρο το μέλλον των παιδιών μας γιατί απλά κιοτέψαμε στις δυσκολίες του ΟΧΙ που έπρεπε να πούμε.
    Γυρίσαμε την πλάτη στην βοήθεια του διπλανού χωριού που καίγεται...ε και τι έγινε δεν ήρθε εδώ η φωτιά ...αλλά είμασταν εκεί όταν άρχισαν να χτίζονται οι βίλλες , για να τις θαυμάσουμε και ενδόμιχα να ζηλέψουμε που δεν μπορούμε να έχουμε κάτι αντίστοιχο.Εμείς που μεγαλώσαμε τα σπίτια μας αλλά μικρίναμε τις οικογενειές μας , καίμε τα δάση αλλά το χειρότερο έγινε πιο πριν όταν κάψαμε τις συνειδήσεις μας μια και δεν αγοράζονται όλα....Ολοι τώρα κλαίνε και αύριο θα τσακώνονται εικονικά στα παράθυρα για το ποιος φταίει ...Θα τσακώνονται τα τσακάλια στην οθόνη για την πλειοδοσία της καλύτερης γης και εμείς απλοί θεατές θα απαντάμε μ’΄ένα στοικό βλέμμα που θα λέει ε τι να κάνουμε όλοι ίδιοι είναι ή θα φωνάζουμε φταίει ο άλλος ....
    Μας λένε ότι θα πρέπει να είμαστε περίφανοι για τους προγόνους μας όμως είμαι σίγουρη ότι δεν είναι αυτοί για μας ...Κρίμα μας έδωσαν την φλόγα της Αρχ Ολυμπίας αλλά αντί να ανάψουμε την φλόγα της γνώσης κάψαμε τα δάση της ζωής.
    Κρίμα γιατί όλοι λέμε ότι πολεμάμε για το μέλλον αυτού του τόπου που είναι η νεολαία, δεν κατάλαβα ποτέ όμως πως πολεμάμε υπέρ κάποιου που φροντίζουμε να έχει πεθάνει πριν ζήσει.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντι για αποζημιωσεις, δεν βρισκεται ενας εισαγγελεας για να τιμωρηθουν παραδειγματικα οι καταπατητες?
    Καποιος που να φοραει παντελονια τελος παντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανείς δεν θα τιμωρηθή.
    Οι καταπατητές με τις βίλλες, είναι στην ουσία αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε.
    Θα τημωρήσουν τον εαυτό τους;
    Οι μόνοι φταίχτες γι' αυτό που συμβαίνει, είμαστε εμείς οι λοιποί.
    Αλλά αυτό, δεν χρειάζεται ανάλυση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δηλαδή sub μόνο οι εποχιακοί έκαναν δουλειά;οι κανονικοί πυροσβέστες δεν έκαναν;για ενημερωθείτε καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α μπράβο, γιατί απο προχθές γράφω οτι χαίρομαι που καίγονται οι βίλλες και οι μεζονέτες στην καταπατημένη ανατολική αττική απο τους έχοντες και κρατούντες. Βγήκαν και φωνάζαν βοήθεια και απι την άλλη τηλεφωνούσαν στον ασφαλιστή τους για την αποζημείωση.
    Ολοι αυτοί οι νεοέλληνες τζιπάτοι, με πλάτες τους ανίκανους και λωποδύτες(-άντε να πω όχι όλοι)-πολιτικούς μας στέρησαν το δικαίωμα για ζωή. Ποιός θα τους τιμωρήσει? Όλους απο Ραφήνα μέχρι Καπανδρίτι. Αυτό το ανίκανο κράτος της μίζας έχει μετατρέψει τους νεοέλληνες σε καταπατητες των δασών, και τώρα όλοι αυτοί θα πιέζουν την "Εξουσία" για νομιμοποίηση, όπως πιέζουν. ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΟΛΑ, να καούν οι βιλλάρες και οι καταπατητές μαζί και να τιμωτήσουμε τους κυβερνώντας απο την μεταπολίτευση και μετά. ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΆΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΈΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ.
    Ποινή θανάτου για κάθε δένδρο που χάθηκε απαιτούμε εμείς που δεν έχουμε παρανομήσει, που δεν έχουμε εξοχικό, εμείς που πληρώνουμε τους φόρους μας κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στενοχωρήθηκα γιά την απώλεια των δασών με όλα όσα αυτά
    περιλαμβάνουν.
    Γιά τα σπίτια, δεν μου καίγεται καρφί. Να καούν ΟΛΑ !!!
    Παράνομα είναι άλλωστε...
    Αφού ούτε οι ιδιοκτήτες τους έχουν το στοιχειώδες μυαλό να
    τα προστατεύσουν, εμείς γιατί να στενοχωριόμαστε;
    Θα τα ξαναφτιάξουν, γιά να βρίσκονται σε δουλειά και ...οι οικοδόμοι.
    Μετά πάλι θα ξανακαούν και το βιολί θα συνεχίζεται...
    Ποιός από αυτούς είχε φροντίσει στα εκατοντάδες τετραγωνικά του
    χώρου του να φτιάξει μία δεξαμενή 4Χ5 με 3 μέτρα βάθος που
    χωράει 60 τόνους νερό;
    Το οποίο -αλλιώς- χρειάζονται 30 πυροσβεστικά οχήματα γιά να του το
    κουβαλήσουν και να τον σβύσουν;
    Ή ποιός ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ που χάλασε γιά βλαχομπαρόκ
    ιταλικά πλακάκια μπάνιου, τραπέζια από όνυχα και λοιπές γυφτιές,
    αγόρασε μία μηχανοκίνητη αντλία και 20 μέτρα σωλήνα πυρόσβεσης που
    κοστίζουν το πολύ 2.000 ευρώ;
    Τους είδαμε να ...κατουράνε με το λάστιχο που ποτίζουν τις
    γλάστρες τους, γιά να σβύσουν πεύκα που είχαν λαμπαδιάσει...
    Ή τις καιγόμενες σκεπές των σπιτιών.
    Αυτό το ανθρώπινο υποείδος δεν θέλει λύπηση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελάτε τώρα φίλοι που πιστεύετε πράγματι πως στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, που δεν δουλεύει τίποτα, στη χώρα της ανοργανωσιάς, βρέθηκαν το τελευταίο 10-ήμερο του Αυγούστου του σωτηρίου έτους 2009, κάποιοι απλοί "οικοπεδοφάγοι-καταπατητές" που ξαφνικά, συμπτωματικά όλοι μαζί, βάλθηκαν να οικοπεδοποιήσουν, τη Ριτσώνα, τη Ζάκυνθο, την Α. Αττική, την Κάρυστο και άλλες 60-65 περιοχές στην Ελλάδα. Too good to be true. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sapphire εσυ μάθε καλύτερα για το τι περιορισμούς και τι κυρώσεις έχουν οι μόνιμοι και εκεί θα καταλάβεις γιατί είπα Γυμνή Πυροσβεστική και εποχιακοί.Επίσης μάθε την σύνθεση του Πυροσβεστικού σώματος και μην εκπλαγείς αν δείς περισσότερους αξιωματικούς και λιγότερους πυροσβέστες.Εποχιακός λοιπόν sapphire να κανεις την δουλειά του μόνιμου πυροσβέστη και να σου λένε φύγε και δεν ξέρουμε αν θα σε ξαναπροσλάβουμε.Για αυτό μίλησα για ήρωες.Τέλος δε να μάθεις ότι η Πυροσβεστική για αστικές φωτιές είναι άριστη αλλα για δασοπυρόσβεση απολυτα αποτυχημενη, εξαιτίας έλλειψης εκπαίδευσης και ανεπάρκειας μέσων ως και νομικού πλαισίου που τους καθιστά δέσμιους πολλών κυρώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρεις τι λες!ο πατέρας μου είνα ιπυροσβέστης και ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει εκεί μέσα,για μάθεται όλοι σας πως σβήνεται ένα δάσος και δη πεύκοδάσος και μετά μιλήστε...λαϊκισμός στο maximum!μόνο οι εποχιακοί...φυσικά,οι μόνιμοι δεν κάνουν τίποτα.

    και μάθαιτε και τι θα πει πευκοδάσος,μάθαιτε για την οικολογία του οικοσυστήματος αυτού και μετά μιλήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ἡ πυροσβεστικὴ κανονικὰ θὰ ἔπρεπε νὰ εἶναι 2 σώματα (στύλ στρατοῦ: ξηρᾶς, ἀεροπορίας, ναυτικοῦ), ἕνα γιὰ ἀστικὲς πυρκαγιὲς καὶ ἕνα γιὰ δασικὲς, μὲ ἐντελῶς διαφορετικὴ ἐκπαίδευση μέσα ἀπὸ τὶς σχολὲς της. Π.χ. γιὰ νὰ εἶσαι ἀξιωματικὸς στὴν δασοπυρόσβεση θὰ πρέπει νὰ εἶσαι δασολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sapphire ξερω πολύ καλα τι λέω.Η Πυροσβεστική είναι για αστικές φωτιές.Οσο για το περί δάσους και την διδασκαλία του να έχεις επιχειρηματα και όχι την ιδιότητα του πατέρα σου. Σέ ότι σου ανέφερα λοιπόν σαν επιχειρημα να απαντάς αν θες διάλογο.Ρωτά λοιπόν τι θα συμβεί να καεί κάποιο λάστιχο κατάσβεσης;Αν υπάρξει ατύχημα;Ρωτα για δασικούς δρόμους;Περιπολίες σε Δάση;Ρωτα όλο το χειμώνα ποιά η προετοιμασία τους; Εδω σε περίοδο φούλ σεζόν και έδωσαν άδεια σε προσωπικό τι συζητάς τώρα; Γιατί τα θύματα είναι συνήθως εποχιακοί; Οσο για το δάσος και τα περί μάθησης στην διάθεση σου όποτε θέλεις να σε κατατοπίσω.Μην με αναγκάσεις να γράψω για το μπάχαλο της.Ειπα Γυμνή Πυροσβεστική και δεν υπάρχει Ελληνας να μην το πιστεύει όπου κιαν ανήκει.Οσο για λαικισμούς στο επιστρεφω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εφόσον επιμένεις να βρίζεις έτσι τους πυροσβέστες άσχετε το θέμα έχει γίνει προσωπικό!ανακάλεσε άμεσα!
    Ο πατέρας μου είχε τρία καλοκαίρια να πάρει άδεια!φυσικά και πρέπει οι πυροσβέστες να παίρνουν άδεια κι όμως οι περισσότεροι την στερούνται!έχει μαζέψει τρεις μήνες που δεν έχει πάρει!περιπολίες γίνονται σε όλη την χώρα!κάνε μια απλή βόλτα σε ένα δρυμό και θα δεις,όσο για όλα αυτά που λες περί δρόμων είναι θέμα των δημοτικών ή νομαρχιακών αρχών και όχι της πυροσβεστικής,όπως επίσης και το νερό και οι κρουνοί αλλά και η ετοιμότητα των κατοίκων,των ανεγκέφαλων κατοίκων που όντας οι ίδιοι εμπόδια,αλλά και αυτοί που βάζουν τις φωτιές για μικροσυμφέροντα,το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βρίζουν ή και να προπυλακίζουν αυτούς που μάχονται για χάρη τους και να μην βοηθάνε την κατάσταση.Φυσικά όμως η εικόνα μιας γριάς με κλαδί ή ενός παππού που κατουράει προσποιούμενος ότι σβήνει φωτιά με μουσική υπόκρουση της "Λίστας του Σίντλερ" είναι πολύ συγκινητικότερη από έναν πυροσβέστη...έτσι τα κανάλια-για όσο είναι πάνω η ΝΔ,αφού όλα είναι πασοκοκάναλα- μόνο αυτό θα δείχνουν!!!Οι πυροσβέστες όλο το καλοκαίρι μεταφέρονται για βδομάδες ολόκληρες με στρατιωτικά αεροπλάνα από το ένα μέρος στο άλλο και με αυταπάρνηση κάνουν το καθήκον τους με μισθούς τους κλασσικούς του δημοσίου,δεν τους έχει αναγνωριστεί ούτε καν το επικίνδυνο και ανθυγιεινό γιατί βλέπεις η πασοκάρα προτίμησε να το δώσει στις πασοκοκαθαρίστριες και στους πασοκογραμματείς των ΔΕΚΟ,όσο για το βαθμολόγιο είναι η μοναδική υπηρεσία που δεν το έχει πάρει,το πήρε ο στρατός,το πήρε η αστυνομία αλλά όχι η πυροσβεστική,οπότε άσε τις ανοησίες περί αξιωματικών!οι αξιωματικοί είναι πολύ λίγοι!

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι η μόνη δύναμη στην Ελλάδα που δουλεύει σωστά!και η πιο εκπαιδευμένη στην Ευρώπη!τώρα ένας λαϊκιστής σαν κι εσένα που έχει το θράσος να ηρωοποιεί όλους τους άλλους και να μην λέει μία καλή κουβέντα για τους πυροσβέστες τι να πω!τα 30 χρόνια αυταπάρνησης,ηρωισμού και αυτοθυσίας του πατέρα μου και κάθε άλλου πυροσβέστη με αναγκάζουν να πω ντροπή σου!αν και μάλλον θα έπρεπε να το είχα πει πιο πριν!ήδη από τα λιβελογραφήματα τα ανιστόριτα και διχαστικά με μόνο στόχο την προπαγάνδα!


    Υ.Γ. Ποιο καλό παιδάκι θα μας πει γιατί το πασοκ έγραψε κανονικότατα την πυροσβεστική;Απ.:για τον ίδιο λόγο που έγραψε την Μακεδονία και οφέλησε μόνο την Κρήτη!
    Και οι άθλιοι της ΝΔ συνεχίζουν μην τους κατηγορήσουν ότι βοηθάνε μόνο τους δικούς τους!ή μην τους κατηγορήσει κανένας άλλο ότι βοηθάνε την δημόσια αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. στρατόκαυλοι όλοι εδώ μέσα,κάνατε σαν τρελοί μόλις είπε αναρτήθηκε ένα δημοσίευμα για "κομάντος" και καλά που επιχειρούν και μια καλή κουβέντα για τους πυροσβέστες τίποτα!τι κάνουν ρε οι "κομάντος";ο στρατός σε μία φωτιά είναι εντελώς άχρηστος και επικίνδυνος τόσο για τον ίδιο όσο και για την εξέλιξη!να κάνουν τι οι φαντάροι;να κατουρήσουν και να σβήσει η φωτιά!αμάν πια!έχω βαρεθεί τα σχόλια που μυρίζουν αρβύλα!του τύπου "να πάει η θητεία στα 10 χρόνια" ,"οπλίτης-πολίτης", και άλλα τέτοια στρατοκαυλικά!έλεος πια!

    Όσο για τα πευκοδάση μάθε λίγο της Οικολογία τους και μετά μίλα!τα πευκοδάση κάθε 20 με 40 χρόνια καίγονται,κι αν δεν πάρουν από μόνα τους πολλές φορές τα καίνε οι αρμόδιες αρχές για πάρουν πολλούς λόγους που αφορούν και την ίδια την επιβίωση του οικοσυστήματος.Έτσι είναι το μεσογειακό οικοσύστημα έχει εξελιχθεί με βάση την φωτιά,πολλά φυτά δεν φυτρώνουν χωρίς φωτιά (πρέπει να καεί το περίβλημα του σπόρου).

    Όσο για τα δάση ήταν ευχής έργον που πήγαν στην πυροσβεστική,μόνο τότε άρχισε η προστασία και να γίνεται κάποια δουλειά!Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στην πυροσβεστική είναι έλλειψη προσωπικού!και φυσικά το μισθολογικό!και κάποιοι ηλίθιοι που φωνάζουν χωρίς να ξέρουν και θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή των πυροσβεστών!

    Έγραφα τόσο καιρό με κοσμιότητα αλλά μερικοί δεν καταλαβαίνεται από τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παραλληλείς μίλησα για γυμνή Πυροσβεστική και διεφθαρμένα Δασαρχεία οσο για το ποσο καλή είναι η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉ
    δεν κανει κακό να κάνεις μια αναζητηση σε δημοσιευσεις

    οπως http://www.protothema.gr/content.php?id=34944

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=117923

    η και εδω τα όσα αναρτηθηκαν αυτες τις μέρες και θα δείς πόσο στέκουν τα όσα λέω

    Εγω δεν βρίζω λέω αλήθειες αν πονάνε δεν φταίω εγώ.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι η μόνη δύναμη στην Ελλάδα που δουλεύει σωστά!και η πιο εκπαιδευμένη στην Ευρώπη!Σωστά για αστικές φωτιές.Γα τα Δάση άσχετη και επικινδυνη

    Σε αφηνω στον κατηφορο οσυ αν έχεις κάποιο στοιχείο περα απο γενικολογίες στην διάθεση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Απ.:για τον ίδιο λόγο που έγραψε την Μακεδονία και οφέλησε μόνο την Κρήτη!"



    Αυτό ειναι ενα ακόμα urban legend που κυκλοφορεί μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκ(ε)ρατίας.Ελα κάτω να δεις σε τι κατάσταση βρίσκεται το οδικό δίκτυο της ενδοχώρας της Κρήτης και μετά τα ξαναλέμε.Αλλα μην κάτσεις στο Ηράκλειο και στις κοσμοπολίτικες παραλίες του!Να νοικιάσεις αυτοκίνητο και να περιδιαβείς ολόκληρη την Κρήτη.Και εκει θα διαπιστώσεις οτι οι δρόμοι της ενδοχώρας ειναι κατασκευασμένοι(και εξακολουθούν να παραμένουν όπως ήταν)την δεκαετία του 30!Οπότε αυτά που λες περι ΠΑΣΟΚ και ωφέλεια που ειχε απο αυτό η Κρήτη,"παιρνουν την άγουσα προς τα αποδυτήρια"!Γιατί στην Μακεδονία δεν "χόρτασαν ψωμί" επι ΠΑΣΟΚ;Τουλάχιστον οι αγροτικοί συνεταιρισμοί που δημιουργήθηκαν την δεκαετία του 80, "χεστηκαν στο τάλληρο".Ασχετα αν τα εφαγαν μερικοί "χρυσοδάκτυλοι".Ο παράς πάντως "έπεσε"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απο όλα, κράτησα εκείνο "οτι για τα πεύκα πρέπει να καεί ο σπόρος για να ξανά δώσουν ζωή" πρέπει νομίζω να είναι σωστό, ΑΛΛΑ έπρεπε να καούν 200.000 στρέματα δάσους, όλα μαζί?, ή κάποιος δηλαδή δασονόμος πρότεινε την καύση της Ανατολική Αττικής.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
    Έχω να πω ότι πολέμησαν γενναία τις φλόγες με όποια μέσα είχαν, οι πιλότοι μας με κίνδυνο της ζωής τους έκαναν ηρωϊκες προσπάθειες, ίσως είναι οι μόνοι που εργάζονται σε αυτόν τον τόπο τόσο γενναία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ..Δηλαδή πρεπει να χαρουμε διοτι καηκαν οι βιλες των προηγουμενων εμπρηστων; Το μισος μας ειναι τοσο μεγαλο,ωστε η χαρα της καταστροφης των αυθαιρετων σπιτιων, να υπερκαλυπτει την οδυνη της περιβαλλοντικης καταστροφής; Φτασαμε στην διαστροφή να απολαμβανουμε τον εμπρησμο της αξιοπρεπειας μας και την δραματικη επιδειξη δυναμης των δυναμεων που κρυβονται πισω απο το επισημο κρατος, απειδη καηκαν 50 βιλες μισητων καταπατητων...και ποιος μας λεει οτι η εκταση που καηκε, δεν προετοιμαζεται για νεες εκτεταμενες καταπατησεις...Ποιος μας λεει οτι δεν εχει δικιο η Αλεκα, οτι δηλ πανε για αλλαγη χρησης γης...Θρηνος, θρηνος και οργη αυτα ειναι τα συναισθηματα μου αλλα και φοβος, διοτι πλεον καταλαβα οτι ο εμπρηστης ειναι το επισημο κρατος... Ειναι δυνατον μετα απο τοσο μεγαλες καταστροφες οπως της Πελοποννησου, της Αθηνας και της Αττικης, να μην εχει γινει μια παραιτηση, να μην υπαρχει ενας ενοχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάνω απο τα ΤΟΟΟΟΟΣΑ καμμένα να μιλάμε για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς μόνο εμετίλα φέρνει.

    Μπράβο σε όσους έκαναν την ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΑ.
    Στους ΑΛΛΟΥΣ.... άστους ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ!

    Θα ξαναγίνουν πυρκαγιές για να μας δειξουν πόσο ενδιαφέρονται για τα ΔΑΣΗ, ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ, ΚΛΠ...


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μίνωα έχω περιδιαβεί όλη την Κρήτη και ιδίως τα Χανιά,οι δρόμοι πράγματι είναι ένα χάλι,αλλά δεν φταίνε μόνο οι κεντρικές κυβερνήσεις αλλά και ο τρόπος που "δουλεύουν" οι τοπικοί σας πολιτικοί!ε εκεί για άλλους λόγους υπάρχουν οι πολιτικοί και αναφέρομαι σε όλους και φυσικά και σ'αυτούς της ΝΔ.

    Οι συνεταιρισμοί και τα εργοστάσια μεταποίησης στην Μακεδονία έγιναν από τον Κ.Καραμανλή...και παρέμηναν έτσι,από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ζαφείρη υπήρξα σαφής, αλλα η προσωπολατρεία που σε διακατέχει για την οικογένεια Καραμανλή δεν σε αφήνει να κατανοήσεις τα γραφόμενα μου.Αναφέρθηκα στους συνεταιρισμούς που έγιναν ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 και οχι σ'αυτούς που εγιναν επι κυβερνήσεων του "εθνάρχου".



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν αναφερόμουνα μόνο στα πεύκα αλλά γενικά στα μεσογεικά οικοσυστήματα τα οποία είναι "σχεδιασμένα" να καίγονται κάθε τόσο και έχουν φτιάξει μηχανισμούς σε σημείο που η φωτιά να είναι απαραίτητη για την επιβίωσή τους!Είναι αδύνατο να μην καεί ένα πευκοδάσος μέσα σε τόσα χρόνια!το θέμα είναι να μην οικοπεδοποιηθεί μετά!υπάρχουν περιπτώσεις που το σύστημα καταρρέει αν δεν καεί.
    Η λύση είναι γύρω από αστικές περιοχές σε κάποια μεγάλη ζώνη να μην φυτευτούν ξανά πεύκα αλλά βελανιδιές ή άλλα φυτά που δεν καίγονται εύκολα και δεν μεταδίδουν την φωτιά!Είναι σημαντικό να προσέξουμε τι φυτά θα ξαναμπούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. sub92, τις δασικές πυρκαγιές πάντοτε τις έσβηναν οι Πυροσβέστες...οι εποχικοί πέρα από το γεγονός ότι είναι και πολιτικό κατασκεύασμα προσεφεραν το μέτρο του δυνατού, είναι ανεκπαίδευτοι συγκριτικά με τους πολύπειρους και εκπαιδευμένους της Πυροσβεστικής που κάθε καλοκαίρι τρέχουν μακριά από τα σπίτια τους για βδομάδες-μήνες. Συμφωνώ με την sapphire σε ό,τι λέει. Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω του ανεκπαίδευτου πολλοί εποχικοί έχουν παγιδευτεί χωρίς λόγο και ουσία σε δασικές φωτιές και έχουν καεί...Η πυροσβεστική είναι καθύλην αρμόδια και κατ'ουσίαν αρμόδια των δασικών πυρκαγιών, ό,τι άλλο και να ειπωθεί είναι εντελώς παράλογο. Όσον αφορά τους "αξιωματικούς" της πυροσβεστικής, απλά να αναφέρουμε ότι και αυτοί έχουν ώς κάποια ηλικία μάχιμο ρόλο, ακόμα και αυλοφόρου, δεν είναι όπως στην αστυνομία, όπου πολλοί Αξ/κοί είναι γραφιάδες. Επίσης, γνωρίζουν όλες τις τεχνικές πυρόσβεσης όπως είναι φυσικό, είναι επαγγελματίες. Απλά σκεφτείτε τον ρόλο του κράτους στην φωτιά, της νομαρχίας, των δήμων κλπ...Επίσης και τον δικό μας ρόλο, όταν παρκάρουμε σε χώρους που δεν χωράει ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστικό, εκεί θέλει μαγκιά να κάνεις την υπέρβαση...
    Όσο για τα αυθαίρετα, να καταστραφούν, αλλά ας δοθεί και διέξοδος στους πολίτες αυτής της χώρας να βρεθούν στην φύση/όχι τσιμεντώνοντάς την βέβαι...Τόσα εγκατελελειμμένα χωριά υπάρχουν, ας κατοικηθούν έστω και ως εξοχικά... Οι κάτοικοι των πόλεων είναι εντελώς έξω από την φυσική ζωή, όσο αποκομμένοι είμαστε για τους ίδιους λόγους και από την θάλασσα. Ναυτικός λαός και δεν μπορείς να κάνεις ιστιοπλοία παρά αν είσαι ο Ωνάσης...ενώ στις σκανδιναυικές χώρες και ο τελευταίος πολίτης μπορεί να απολάυσει την θάλασσα, αντίστοιχα να πάει και στο βουνό όχι για να πλακώσει τα κρέατα όπως εδώ, αλλά για ορειβασία και ποδήλατο. Αυτή η χώρα της παχυσαρκίας και της αδιαφορίας, πολύ απλά γιατί να προστατεύσει τα δάση της; Με τι κίνητρα; Ποιο ποσοστό των πολιτών χαίρονται τα δάση μας, την θάλασσά μας, την ελληνική φύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κατ'αρχάς ανώνυμε είναι ο sapphire και όχι η sapphire,έπειτα είναι πολύ σωστό αυτό που λες ότι στην Πυροσβεστική είναι μάχιμο τεράστιο ποσοστό,ιδίως σε σχέση με άλλα σώματα,και ιδίως οι αξιωματικοί είναι οι πρώτοι που ηγούνται,ακόμα και ο ίδιος ο αρχηγός είναι μάχημος!
    Ας το δούνε αυτό βέβαια και οι αρμόδιοι μπας και προσλάβουν κανέναν καινούργιο,και να ικανοποιήσουν επιτέλους το θέμα των αποδοχώςν και του βαθμολογίου.Που για να λέμε την αλήθεια δεν δίνεται και τίποτα λόγω αστυνομίας,αφού αν δοθεί στην πυροσβεστική θα δοθεί και στην αστυνομία (αν και δεν ισχύει το αντίστροφο παρά τον νόμο!) και τότε θα υπάρξουν αντιδράσεις για το κράτος που δίνει μόνο στα όργανά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.